تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835791411




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفت‌وگوي اشپيگل با رئيس‌جمهور برزيل


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: گفت‌وگوي اشپيگل با رئيس‌جمهور برزيل


آمريكاي‌لاتين- ليدا‌ هادي:
آمازون فقط جنگلي مخوف نيست كه در قلب تاريك آن نيروهاي امنيتي و كماندوهاي آمريكايي تربيت شوند، اين سرسبزي بي‌انتها كه قلب هر مشاهده‌گري را از فزوني وحشت مي‌لرزاند

يكي از شش‌هاي بزرگ زمين است، مادري مهربان كه هوايي پاك را براي نفس كشيدن به ما هديه مي‌دهد و حالا اين مادر مهربان كه ديگر پير و فرتوت شده است، عمر خود را چون آفتابي بر لب بام مي‌بيند.

در اين راستا لولا داسيلوا رئيس‌جمهوري محبوب برزيل در گفت‌وگو با اشپيگل از همه دغدغه و نگراني‌هايش براي سرزمين روباه و خورسيد سخن مي‌گويد.

* هنگامي كه شما 5 سال پيش رياست‌جمهوري برزيل را به ‌عهده گرفتيد خيلي‌ها نگران عملكرد آينده شما در قبال برزيل بودند. بسياري از مردم نگران بودند كه مبادا شما به‌عنوان رهبر پيشين يك اتحاديه كارگري تصميم داشته باشيد كشور را وارد مرحله جديدي از نظام سوسياليستي كنيد.

ولي برخلاف تصور همه، شما تمامي سياست‌هاي اقتصادي باز ليبرال‌ها را در كشور به جريان انداختيد به‌طوري كه به پشتوانه همين سياست‌ها بود كه امروز ما شاهد ترقي و رشد اقتصادي چشم‌گيري در برزيل هستيم. چرا شما اصولي را كه تا پيش از اين به‌ آنها پايبند بوديد كنار گذاشتيد؟ - جايگاه و مسئوليت من در مقام رئيس‌جمهوري كشور با زماني كه سمت رياست يك حزب ساده را داشتم خيلي فرق مي‌كند.

من به‌عنوان يك رئيس‌جمهور ديگر در مقامي هستم كه بايد براي همه كار كنم. مقام من متعلق به همه مردم است. در واقع من فقط براي مردم است كه اينجا هستم و اين مسئله نشان‌دهنده قدرت و توانايي دموكراسي است.

كسي كه با آراي مردمي مسئوليت وظيفه‌اي را به‌عهده مي‌گيرد مورد توجه همه مردم جامعه قرار دارد بنابراين همان‌طور كه در فعاليت‌هاي روزمره‌اش به فكر آن بانكداري است كه تعيين هر سياستي اقتصادي مي‌تواند در فعاليت او نقش به‌سزايي داشته باشد بايد به حال و روز كودكي خياباني هم فكر كند كه در گوشه‌اي چشم به راه كمكي هر چند ناچيز است.

در همين حين كه به نحوه زندگي و معيشت پايين‌ترين قشر جامعه كارگري توجه مي‌كند بايد گوشه‌چشمي به متمولين و انبوه مردم مرفه كشور هم داشته باشد تا نيازهاي معنوي آنها را هم درك كند.

در واقع مهم‌ترين وظيفه‌اي كه هر كسي در جايگاه من بايد به آن توجه كند كنكاش و جست‌وجو در ميان خواسته و تمايلات افراد مختلف جامعه است. در سال 2003 ما مجبور شديم كه تغييرات بنيادي و اساسي بسيار سختي را در نظام مالي و اقتصادي كشورمان پياده كنيم.

شرايط اقتصادي كشور در حالي پيش مي‌رفت كه صرفا با يك تغيير بنيادي مي‌شد به آينده بهتر مملكت اميد داشت. شايد به‌خاطر همان سختي‌هاي تغيير مسير اقتصادي بود كه حالا مردم برزيل مي‌توانند از ثبات و امنيتي خاص لذت ببرند. سخت بود اما نتيجه درخشاني داشت.

هم‌اكنون من از حربه‌ها و سياست‌هاي خاصي استفاده مي‌كنم كه براي ثبات و پايداري تمامي اركان كشور علي‌رغم ميلم بايد به آنها مي‌پرداختم. شايد در باطن زماني به آنها عقيده نداشتم اما اينها اصولي بودند كه مي‌توانستند آينده كشورم را تامين كنند و من هم همان را به‌كار بردم. صلاح مردم به هر سياستي برتري دارد.

* برزيل طي سال‌هاي رياست‌جمهوري شما رشد اقتصادي خوبي داشته است، به‌طوري كه طي همين مدت كوتاه توانست تمامي بدهي‌هاي خود به صندوق بين‌المللي پول را پرداخت كند و تقريبا به جايگاهي ثابت در كشورهاي روبه توسعه دنيا دست پيدا كند.

طي اين دوران بود كه تقريبا 20 ميليون نفر از جمعيت كشور توانستند از خط فقر خود را به جامعه متوسط كشور برسانند. ولي با همه اين اوصاف همچنان خلاءاي بسيار ميان قشر كم‌درآمد جامعه با طبقه متمول كشور وجود دارد.

درواقع هنوز عدم توازن و فاصله طبقاتي ميان جمعيت 190 ميليون نفري برزيل ديده مي‌شود. فكر مي‌كنيد چه‌طور مي‌توانيد از پس اين مشكل بزرگ بربياييد؟ - ببينيد هيچ كسي نمي‌تواند تمامي ناعدالتي‌هايي را كه طي قرن‌هاي متوالي بر مردم يك كشور گذشته است در فاصله‌اي هشت ساله حل و فصل كند، اما ما راهكار مفيدي براي غلبه بر فقر و تنگدستي طي سال‌هاي اخير پيدا كرده‌ايم كه چندان هم مشكل و پرهزينه نيست.

فراهم آوردن زمينه‌هاي حمايت مالي براي قشر جوان كشور از كمترين كارهايي است كه مي‌تواند آينده كشور را تضمين كند. ما براي آنها فقط زمينه تحصيل و آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها را فراهم كرديم تا بلكه به اين طريق بتوانند خودشان به‌عنوان صاحب شغل و يك فرد حرفه‌اي در كشور وارد بازار كار شوند.

فراهم آوردن زمينه آموزش و تحصيلات عاليه براي تمامي جوانان كشور از مهم‌ترين كارهايي بود كه ما طي همه اين سال‌ها به آن توجه داشتيم. نزديك به 400 هزار نفر از جوانان برزيل كه بيش از 40 درصد آنها را سياه‌پوستان تشكيل مي‌دهند هم‌اكنون از نعمت آموزش عالي برخوردارند.

در حالي كه پيش از آن اين عده به كم‌ترين ميزان تحصيلات حتي سطوح ابتدايي آن برخوردار نبودند. اين بهترين نتيجه‌اي است كه در تمامي اين سال‌ها شيريني آن را چشيدم.

* هم اكنون اكثر شهرهاي بزرگ برزيل به نوعي گرفتار مسئله مواد مخدر و مافياي آن هستند. شبكه‌هاي توزيع مواد مخدر كه هريك به انواع تجهيزات و امكانات نظامي مجهز هستند در حال حاضر در شهرهايي مانند ريودوژانيرو فعاليت دارند.

آيا دولت شما برنامه خاصي براي تقابل با امپراتوران افيون جهان در برزيل در پيش دارند؟ نيروهاي پليس و گروه‌هاي امنيتي كشور به تنهايي براي حل مسئله مافياي مواد مخدر در برزيل كافي نيستند. اين دولت است كه بايد حضور خود را در تمامي عرصه‌ها به روشني براي اقشار جامعه ابراز كند.

هر گاه دولت توانست نشان دهد كه در هر لحظه و هر جايي حضور دارد آنگاه ميزان جرايم كشور هم به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌يابد. به همين منظور است كه ما سعي داريم تمامي محله‌هاي فقيرنشين كشور را از براي هميشه از فقر و تنگدستي دور كنيم چرا كه فقر ريشه هر جرمي خواهد بود.

ما به براي آنها همه گونه امكاناتي فراهم كرده‌ايم. آب آشاميدني، سوخت، نظام آموزشي مناسب و حتي شبكه فاضلاب شهري همه مي‌توانند براي كاهش جرايم در كشور مفيد باشند.

اين امكانات است كه رفاه را براي مردم به همراه مي‌آورد. به نظر من يكي از عوامل پيشگيري از جرايم در هر كشوري رشد اقتصادي آن كشور است. در حال حاضر برزيل سالانه داراي4 تا 6 درصد رشد اقتصادي پيوسته است كه با اين اوصاف تمامي اهداف ما براي بهبود معيشت مردم تحقق مي‌يابد.

ما براي بازسازي مناطق محروم كشور بودجه‌اي بالغ بر 270 ميليارد دلار اختصاص داده‌ايم كه اين مسئله براي كشوري مانند برزيل بي‌نظير است. اين هزينه‌ها قرار است صرف بازسازي بندرها و پايانه‌هاي كشور، بزرگراه‌ها و جاده‌ها و فرودگاه‌ها شود. همه اين اصلاحات بدون يك ذره بدهي صورت گرفت. اين براي ما خيلي اهميت دارد.

* و الان برزيل قصد دارد به قدرتي جهاني در زمينه توليد نفت جهان تبديل شود؛ درست است؟

بله، ما هم‌اكنون ذخاير نفتي عظيمي در برزيل كشف كرده‌ايم كه خودمان هم تابه‌حال از آنها بي‌خبر بوديم.

به‌تازگي در فاصله 270 كيلومتري ساحل كشور (170 مايلي) در عمق 2140 متري زمين و زير لايه‌اي 5 هزار متري از لايه‌اي نمك و صخره گنجينه مردم برزيل خفته است كه ما سال‌ها از آن بي‌خبر بوديم. من فعلا در مرحله تحقيق و پژوهش در زمينه استخراج اين ماده ارزشمند از دل خاك‌هاي برزيل هستيم.

نخستين آزمايش‌ها استخراج نفت در اين ميادين به‌طور حتم از ماه مارس سال آينده آغاز مي‌شوند و برزيل به‌طور رسمي از سال 2010 ميلادي به جرگه عظيم توليدكنندگان نفت جهان مي‌پيوندد. از آن زمان ديگر جهان مي‌تواند نام توليدكننده نفت را به برزيل هم بدهد. ما قصد داريم در آينده‌اي نزديك وارد اوپك شويم و شايد روزي توانستيم قيمت نفت را از آنچه كه هست پايين‌تر بياوريم. نيت ما براي عضويت در اوپك جدي است و ما مي‌خواهيم در اين عرصه با شيوخ عرب و ساير كشورهاي توليدكننده جهان رقابت كنيم.

* اما تابه‌حال اين توليدكنندگان شكر در برزيل بودند كه همواره مورد تقدير و حمايت شما قرار داشتند. حتي زماني شما به آنها لقب قهرمانان ملي نوين برزيل را داديد. برزيل يكي از بزرگ‌ترين توليدكنندگان اتانول جهان است كه به‌صورت مستقيم از نيشكر حاصل مي‌شود.

اتانول تا آينده‌اي نزديك به‌عنوان مهم‌ترين سوخت مصرفي شما مورد استفاده قرار بگيرد در حالي كه كشورهاي اروپايي هم‌اكنون نسبت به استفاده از سوخت‌هاي فسيلي و... از نظر زيست‌محيطي در حال تحقيق‌اند و به‌نظر مي‌رسد به‌زودي استفاده از اين‌گونه سوخت‌ها منع شود.

برزيل در حال حاضر حدودا تجربه‌اي 33 ساله در استفاده از انواع سوخت‌هاي فسيلي دارد. وسايل نقليه‌اي كه در كشور ما ساخته مي‌شوند هم‌اكنون داراي موتورهاي ويژه‌اي هستند كه مي‌توانند با آميزه‌اي از گازوئيل و اتانول كار كنند. اين موتورها منحصر به فرد هستند و مي‌توانند ميزان توليد دي‌اكسيد كربن را به‌ميزان قابل‌توجهي كاهش ‌دهند.

البته الان تمامي مزارع نيشكر در برزيل درو شده‌اند و ما همه برنامه‌هايمان را براي 5 سال آينده تدوين كرده‌ايم. هنگامي كه در كشتزارها دوباره نيشكرها برويند ميزان دي‌اكسيد كربن حتما از ميزان كنوني آن هم كمتر مي‌شود. اين نوع توليد بسيار ارزان است به‌طوري كه هيچ فرآورده ديگري نمي‌تواند با آن رقابت كند.

* همان طور كه مي‌دانيد الان در گستره جهاني همهمه و جنجال‌هاي بسياري در زمينه افزايش قيمت انواع مواد غذايي وجود دارد. از‌ هائيتي تا هندوستان همه از بالا رفت يكباره مواد غذايي شكايت دارند.آيا به نظرتان زير كشت رفتن سهم بسياري از مزارع براي سوخت‌هاي گياهي باعث به خطر افتادن كشت ساير غلات شده است؟ آيا اين مسئله در افزايش قيمت مواد غذايي موثر بوده؟

من به خوبي مي‌توانم همه دغدغه‌ها و ترديد‌هاي اروپايي‌ها در زمينه توليد سوخت‌هاي طبيعي را درك كنم. اما اين مسئله اصلا در رابطه با مزارع كشتزارهاي نيشكر برزيل و حتي درختان نخل ما صدق نمي كند.

مسلما توليد انواع سوخت‌هاي طبيعي از مواد غذايي اوليه كار درستي نيست و به دور از انصاف است. اما بايد به اين موضوع هم توجه كنيد كه در كشوري مانند ايالات متحده آمريكا در حالي از دانه ذرت براي توليد سوخت استفاده مي‌شود كه اين گياه ديگر براي مصرف روزمره مردم و به عنوان خوراك آنها در دسترس نيست.

اما اروپا از چغندر قند و گندم به سوخت طبيعي مي‌رسد كه مسلما اين اقدام مي‌تواند تبعات ناگوار بسياري مانند كمبود مواد غذايي و افزايش قيمت آن در گستره جهاني به همراه داشته باشد.

من هميشه به دوستان اروپايي خودم مي‌گويم كه هيچ ارزشي ندارد كه آنها زمين‌هاي كشاورزي‌شان را با آن همه قابليت‌هاي كشت و زرع و همچنين امكانات و نظام مفيد كشاورزي براي استفاده در جهت توليد سوخت طبيعي استفاده كنند.

كار آنها اصلا درست نيست. ما و همه كشورهاي آفريقايي مي‌توانيم خيلي بهتر از آنها وارد عمل شويم و براي توليد سوخت‌هاي طبيعي اقدام كنيم. من معتقدم كه ديگر زمان آن رسيده است كه اتحاديه اروپا تا حدودي به كشورهاي جهان سوم اعتماد داشته باشند. اتحاديه اروپا بايد اين فرصت را به كشورهاي روبه توسعه بدهد تا در زمينه توليد سوخت طبيعي خود را نشان دهند.

علاوه بر آن نبايد فراموش كنيم كه افزايش هر روزه قيمت سوخت‌هاي فسيلي در گستره بين‌المللي و ادامه اين روند تا ميزان قابل توجهي در افزايش قيمت مواد غذايي موثر است. اين يكي از مسايل حاشيه‌اي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.

* اما گسترش زمين‌هاي كشاورزي براي كشت نيشكر مستلزم اين موضوع است كه ما بايد بسياري از زمين‌هاي زير كشت ذرت و سويا را در اين سرزمين‌ها تبديل به مزارع نيشكر كنيم.

ببينيد نه تنها ما بلكه اكثر كشورهاي جهان سومي از نظر وسعت زمين‌هاي كشاورزي مشكلي ندارند. چيزي كه در اين كشورها زياد است زمين‌هاي كشاورزي با قابليت‌هاي بالاي زراعي است. ما خودمان الان حدود 280 ميليون هكتار زمين كشاورزي هستيم كه از نور و آب كافي براي زراعت برخوردار هستند. كشت نيشكر الان فقط 3 درصد از زمين‌هاي ما را در برگرفته. كشورهاي غني جهان بايد از اين كه خود به صورت مستقيم وارد كشت مواد براي سوخت‌هاي طبيعي شوند خودداري و اين كار را به كشورهاي جهان سوم واگذار كنند. آنها به راحتي مي‌توانند با كاستن هزينه‌هاي مالياتي و گمركي واردات موادغذايي به اين كار اقدام كنند.

* به تازگي فرماندار ايالت ماتو گروسو كه بزرگ‌ترين توليدكننده سوياي جهان است در نشستي پيش‌بيني كرده است كه براي تامين تمامي نيازمندي‌هاي مواد غذايي در جهان ممكن است جنگل‌هاي طبيعي بسياري براي تبديل به زمين‌هاي كشاورزي از بين بروند. به خصوص در چين كه با نيازهاي روب رشدي در مايحتاج مردمش همراه است. آيا به نظر شما امكان دارد اين اتفاق در آمازون هم روي دهد و جنگل‌هاي برزيل جاي خود را به زمين‌هاي كشت سويا بدهند؟ برخي معتقدند افزايش ميزان مصرف گوشت و سويا در اقتصاد نوپاي برزيل اين كشور را به سوي تخريب محيط زيست مي‌كشاند.

نه اين اصلا واقعيت ندارد. در حال حاضر آمازون به سبب چراي دام‌ها به شدت آسيب ديده است. از سوي ديگر خاك اين سرزمين اصلا براي زراعت سويا و يا هر دانه ديگري اصلا مناسب نيست.

* اما اين مسئله با شدت هر چه تمام تر ادامه دارد. خبرهاي زيادي داريم كه نشان مي‌دهد جريان تبديل غير قانوني جنگل‌هاي آمازون به زمين‌هاي كشاورزي در برزيل با سرعت فراواني به پيش مي‌رود.

ما يك سال گذشته نظارت نيروهاي امنيتي بر گستره عظيم جنگل‌هاي آمازون را بسيار زياد كرده‌ايم. قطع درختان جنگلي در كشور ما به اين تدابير امنيتي به ميزان 60 درصد كاهش يافته است. اما بايد توجه كنيد كه الان نزديك به 22 ميليون نفر در مناطق مختلف آمازون زندگي مي‌كنند.

آنها دوست دارند كه بخورند و بريزند و از همه امكانات زندگي مدرن كنوني بنا به سليقه خودشان استفاده كنند. اين روزها ماشين و يخچال از آرزوهاي مردم آمازون شده.

* در حال حاضر قدرت‌هاي چپ در كشورهاي آمريكاي جنوبي در حال زمامداري امور هستند. از يك سو اين قاره رو به سوي قدرت بيشتر جنبش‌هاي اجتماعي آزادي‌طلب مانند حزب شما دارد و از سوي ديگر نيروهاي چپ مانند هوگو چاوز در ونزوئلا در پي اجراي خواسته‌ها و اهداف خود هستند. آيا مي‌توان گفت ميان شما و گروه چپ آمريكاي لاتين نقاط مشترك و تشابهاتي وجود دارد؟

نيروهاي چپگرا در آمريكاي‌جنوبي دقيقا از همان چارچوب و ساختارهايي استفاده مي‌كنند كه چپ‌هاي اروپا در دهه‌هاي مياني 1920 و 1930 ميلادي آن را به كار مي‌بستند. در چنين سيستم‌هايي هنگامي كه مردم با نداري و تنگدستي روبه‌رو شوند حركت‌هاي راديكاليسم نخستين نشانه‌هاي خود را ابراز مي‌كند.

آموزش و بهبود وضعيت معيشتي از مهم‌ترين نيازهاي هر جامعه‌اي هستند كه در صورت نبود آنها تحركات راديكالي آغاز مي‌شوند. آمريكاي جنوبي همواره با كودتاهاي سياسي زير و رو شده است.

گروه‌هاي پارتيزان هنوز هم مانند 20 سال پيش از بسياري از كشورهاي منطقه حضور دارند. اما الان همه ما به غير از گروه فارك كلمبيا به اين موضوع توافق داريم كه تنها راه منطقي براي رسيدن به قدرت در هر كشوري برگزاري انتخابات است.

موفقيت افرادي مانند هوگو چاوز در ونزوئلا، اوا مورالز در بوليوي و ساير كشورها و حتي پيروزي اخير فرناندو لوگو در پاراگوئه صرفا در روندي دموكرات انجام شد.

ديگر زمان آن رسيده است كه همه روساي جمهور كشورهاي آمريكاي جنوبي از سوي مردم پذيرفته مي‌شوند.

اما همه مي‌دانند كه هوگو چاوز با صراحت لهجه خاص خود و با اعتقاد به نظام سوسياليستي حاضر در قرن بيست و يكم سياست‌هايي همه‌گير براي تمامي كشورها تعيين مي‌كند.

* آيا او ممكن است روزي باعث تاثير و تخريب رويكردهاي كنوني كل منطقه آمريكاي لاتين شود؟

هوگو چاوز شايد در كشور خودش گرفتار مشكلات فراواني باشد اما همه بايد اين حقيقت را بپذيرند كه چاوز بي‌شك بهترين رهبر ونزوئلا طي 100 سال گذشته است. او عقايد فراواني براي تاثير بر مردم منطقه دارد اما اين دليل نمي شود كه اروپا از تقويت دوباره نيروهاي چپ نگران باشد.

* اما اين روزها ترس از درگيري كلمبيا و اكوادور همچنان وجود دارد.

اين دقيقا همان زماني است كه هوگو چاوز خودش را به عنوان رهبري خواهان صلح معرفي كرد. خوشبختانه جنگ در آمريكاي لاتين همواره در حد حرف و حديث بوده و هيچ‌گاه به واقعيت نزديك نشده. زبان بزرگ‌ترين سلاح مردم آمريكاي لاتين است. ما زيادي حرف مي‌زنيم.

* شما در ماه ژانويه هنگامي كه با فيدل كاسترو ملاقات كرديد صراحتا از برنامه‌هاي او حمايت كرديد به‌گونه‌اي كه به‌نظر مي‌رسيد شما او را الگوي خود قرار مي‌دهيد. حالا هم رائول برادر او اعلام كرده است كه در پي انجام يك‌سري اصلاحات اقتصادي در كوباست. فكر مي‌كنيد كشوري مانند برزيل مي‌تواند به كوبا براي دموكراتيك و مردمي كردن بيشتر نظام حكومتي خود كمك كند؟

من همواره براي مسيري كه كوبا در پيش گرفته است احترام ويژه‌اي قايل بوده‌ام. رائول هم در اين مدت كوتاه ثابت كرده است كه مي‌تواند گزينه بسيار مناسب و قابلي براي آينده كوبا باشد. برزيل هم سعي دارد با تمامي توان براي رسيدن آنها به خواسته‌هاشان كمك خواهد كرد.

كارشناسان امور كشاورزي برزيل قصد دارند بيش از 20 هزار هكتار از اراضي كشت سويا در كوبا را در دست بگيرند. اين نخستين پروژه زراعت سويا در اين جزيره بزرگ خواهد بود كه به شكرانه همكاري كشاورزان برزيلي محقق مي‌شود. اين تنها نقطه همكاري اقتصادي كوبا و برزيل نيست.

ما حتي بسياري از پروژه‌هاي عمراني و ساختماني كوبا به‌خصوص امور مربوط به جاده‌سازي كشور را در دست گرفته‌ايم. صرف‌نظر از اين موارد زمينه توليدات دارويي هم از ديگر مواردي است كه به پشتوانه همكاري متقابل در كشور به‌زودي راه انداخته مي‌شود.

همان‌طور كه مي‌دانيد مردم كوبا داراي سطح تحصيلات و معلومات بسيار بالايي هستند و ديگر زمان آن رسيده است كه آنها بخواهند گامي اساسي در جهت ترقي و پيشرفتي شگرف بردارند. آنها مستحق هرگونه پيشرفتي هستند.

* مسئله‌اي كه همواره طي اين سال‌ها براي همه جاي سئوال بوده اين است كه شما همواره دوستي‌تان را با برادران كاسترو حفظ كرده‌ايد. در تمامي مواقع پشتيبان و حامي آنها بوده‌ايد. از سوي ديگر شما ارتباط نزديكي با جورج بوش رئيس‌جمهوري آمريكا داريد. چه‌طور ميان اين دو دسته با توازن رفتار كرده‌ايد؟ چه‌طور در طول اين همه سال رفتاري متعادل ميان آنها در پيش گرفتيد؟

من به‌خوبي بلدم كه چه‌طور ميان دو طيف مختلف سياسي جهان مسير خاص خودم را در پيش بگيرم. مهم اين است كه بلد باشي چه‌طور با هر آدمي مانند خودش رفتار كني و منشي مانند خود او نشان بدهي.

سياست يعني همين! ببينيد شايد الان معمر قذافي براي اكثر مردم جهان چهره‌اي منفور و نه‌چندان محبوب باشد. برخي حتي از او به‌دليل دخالت در بسياري از فعاليت‌هاي خاص و رفتارهاي ويژه‌اي كه مختص خودش است متنفر هستند ولي من ديداري رسمي با او ترتيب دادم و ساعات بسياري را با او گذراندم.

همه جا صحبت از ما بود، لولا با يك تروريست نشست و برخاست مي‌كند، اما اين موضوع اصلا براي من اهميت نداشت.

* آيا واقعا اين امكان دارد كه در آمريكاي لاتين در جناح چپ بود و در مقابل سياست‌هاي آمريكايي‌ها ايستادگي نكرد؟

ببينيد همواره قانون جهان اين بوده كه شما براي اين كه بخواهيد در رده بزرگ‌ترين‌ها باشيد بايد بهاي آن را هم بپردازيد. درست مانند بهايي كه اقتصاد عظيم كشورهاي آمريكاي لاتين بايد آن را پرداخت كنند. آمريكا همواره در اين سال‌ها سعي داشته به هر طريقي بر كشورهاي آمريكاي لاتين چيره شود. در بوليوي سفير آمريكا همه نمايندگان و سازمان‌هاي خارجي را براي مقابله با ايوو مورالز فرا خواند. خب وقتي آنها در اينجا چنين رويه‌اي در پيش مي‌گيرند بايد انتظار آن را هم داشته باشيم كه مردم آمريكا را دشمن خود بداند. من به بوش پيشنهاد كردم كه به جاي همه اين تفرقه‌افكني‌ها

* اين روزها همه جا صحبت از اين است كه برزيل و چين دو قدرت نوظهور جهان كنوني سعي دارند با اتحادي استراتژيك بازار اقتصاد جهان را در دست بگيرند. گفته مي‌شود اين برنامه به اين ترتيب اتخاذ شده است كه آنها مواد خام مورد نياز را از سوي شما تهيه كنند و بازار جهان را با توليدي انبوه از كالاهايي ارزان قيمت تسخير كنند. آيا شما توقعي ديگري از آنها نداريد؟

بايد بگويم كه الان همه كشورهاي جهان با مسئله اقتصاد چين مشكل دارند. هنگامي كه ما چين را به عنواني عضوي از بازار بزرگ اقتصاد جهان به رسميت شناخته‌ايم بايد به آن اجازه بدهيم كه در نشست‌هاي سازمان تجارت جهاني هم حضور داشته باشد.

فقط با اين شرط كه چين بايد برنامه‌هاي اقتصادي خود را در مسيري دنبال كند كه همه مردم جهان قبول دارند.

* اكنون بسياري از كشورهاي اروپايي به دنبال فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري بيشتر در برزيل هستند. فرانسه، اسپانيا و هلند در مقاديري كلان و آلمان به مراتبي كمتر. شما اين رويكرد را چه طور ارزيابي مي‌كنيد؟

خب آلمان از زمان فروپاشي ديوار برلين رو به سوي اروپاي شرقي دارد. اما بايد بگويم كه آنها بايد به برزيل و آمريكاي جنوبي توجه بيشتري داشته باشند. آنها نبايد فراموش كنند كه برزيل 10 تا 15 سال ديگر جه قابليت عظيمي خواهد داشت.

* ما در نظر داريم كه 3 نيروگاه بزرگ توليد برق و 2 پايگاه انرژي هسته‌اي در برزيل احداث كنيم. خط راه‌آهن سريع السير ريو تا سائو پائلو هم از ديگر برنامه‌هاي كلان ماست. همه اينها نياز به سرمايه‌هايي دارد كه مي‌تواند از سوي اروپايي‌ها تامين شود.

شما با گذشت 5 سال از زمان سكونت در كاخ رياست جمهوري برزيل همچنان براي مردم اين كشور محبوب هستيد. آيا قصد داريد دوباره خود را در انتخابات بعدي محك بزنيد يا نه؟

براي من همين دو دفعه انتخاب كافي بود. اگر من بخواهم دوباره رئيس‌جمهور برزيل باشم در آن صورت تمامي معاني دموكراسي نوين برزيل را به ديكتاتوري و سلطه‌گرايي تعبير كرده‌ام. هر تغييري براي هر كشوري لازم است و من در اين باره اصلا مقاومتي ندارم.

* اما شايد آن زمان شما يك فرصت ناب را از دست بدهيد: فينال بزرگ جام جهاني 2014 و ديدار احتمالي آلمان و برزيل دوست نداريد اين بازي را به عنوان مقام ارشد كشور در استاديوم ريو ماراكانا از نزديك ببينيد؟

من عاشق فوتبالم. اما آن زمان نه به عنوان رئيس‌جمهور بلكه در جايگاهي مانند همه طرفداران بسيار برزيل اين بازي را دنبال مي‌كنم. اين جوري براي من خيلي هم راحت تر است. من براي چنين روزي لحظه‌شماري مي‌كنم.

همشهري امارات

تاريخ درج: 12 تير 1387 ساعت 14:12 تاريخ تاييد: 12 تير 1387 ساعت 19:26 تاريخ به روز رساني: 12 تير 1387 ساعت 19:20
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 482]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن