واضح آرشیو وب فارسی:شبکه فن آوری اطلاعات ایران: برگ جديدي كه مايكروسافت در برابر گوگل رو ميكند
Powerset، از اين حيث توجه مايكروسافت را به خود جلب كرده كه روش هوشمندتري را در زمينه جستوجوي وب طراحي كرده است.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران از khodkar.ir، مايكروسافت كه چندي پيش تيرش براي تصاحب ياهو به سنگ خورد اين بار براي ماندن در ميدان رقابت با گوگل، چشم به موتور جستوجوي معنايي Powerset دوخته است.
Powerset، از اين حيث توجه مايكروسافت را به خود جلب كرده كه روش هوشمندتري را در زمينه جستوجوي وب طراحي كرده است. موتور جستوجوي اين شركت از فناوري «وب معنايي» (Semantic Web) بهره ميبرد؛ به اين معنا كه نتايج جستوجو را براساس درك معني كلمات يا محتوا ارايه ميدهد. موتورهاي جستوجوي مهم دنيا هماكنون برعكس اين فناوري عمل ميكنند يعني تنها از طريق تطابق كلمات، جستوجوي صفحات وب را انجام ميدهند.
بنابه اين گزارش، مايكروسافت براي تصاحب اين شركت، مبلغ 100 ميليون دلار پيشنهاد داده است و برخي از منابع آگاه اعلام كردهاند كه اين پيشنهاد گويي به مذاق Powerset نيز خوش آمده، اما هنوز مذاكرات به مرحله قرارداد رسمي نرسيده است.
به عقيده بسياري، اگر اين قرارداد به نتيجه برسد، مايكروسافت گام بزرگي در مسير رقابت با گوگل برداشته است. Powerset و موتورهاي جستوجوي معنايي ديگر – كه در بسياري از موارد بسيار بهتر از گوگل عمل ميكنند- زماني كه كاربران جزييات دقيقي را در مورد موضوعات خاص نياز دارند، اطلاعات و محتواهاي مرتبط را به آنها ارايه داده و علاوه بر موضوعات مرتبط با كليد واژه، مطالب حقوقي مربوط به آن را نيز در اختيار كاربر قرار ميدهند.
البته براي موتور جستوجويي همچون گوگل استفاده از فناوري جستوجوي معنايي چندان كار سادهاي نيست. موتورهاي جستوجوي مطرح نظير گوگل و مايكروسافت بسياري از صفحات وب را اسكن كرده و آنها را ليست و ايندكس ميكنند.
در نتيجه سيستمهاي آنها روي چندين ميليون صفحه وب و براساس روش خاص، متمركز شده و هر ساله نيز تعدادي از وبسايتهاي جديد به ليست آنها اضافه ميشود.
اما اين موتورهاي جستوجو براي استفاده از فناوري جستوجوي معنايي، بايد از اساس تغيير كنند و دوباره تمامي وبسايتها را براساس فناوري معنايي اسكن كرده و فهرست كنند كه كار چندان سادهاي نيست.
رو كردن برگ جديد
بهكارگيري و توسعه فناوري جستوجوي معنايي كار بسيار دشواري است. اما گوگل دست به خطر زده و از چندي پيش، كارشناسان جستوجوي معنايي را به استخدام گرفته كه يك دهه براي طراحي و ساخت اين فناوري وقت گذاشتهاند.آندريي هاگيو (Andrei Hagiu) ، استاديار دانشگاه هاروارد ميگويد: تصاحب Powerset توسط مايكروسافت، يك گام درست و شايد بهترين برگ برندهاي بود كه ميتوانست در مقابل گوگل رو كند.
مطمئنا مايكروسافت هم ميتواند همانند گوگل، صفحات وباش را دوباره اسكن كند. اما مايكروسافت ميتواند تنها بخشي از 46 ميليارد دلار قيمت ياهو را در زمينه تهيه تجهيزات ضروري نظير سرورهاي مورد نياز سرمايهگذاري كند.مايكروسافت همانند يك رقيب شكست خورده، تمايل دارد دست به ريسك بزند تا هر طور كه شده با راهاندازي يك موتور جستوجوي جديد، رو در روي گوگل قد علم كند.
براساس گزارش شركت تحقيقاتي Hitwise، گوگل 70 درصد جستوجوهاي ماه مه گذشته را به خود اختصاص داده در حالي كه فقط 6 درصد از جستوجوهاي اينترنتي توسط مايكروسافت انجام شده است.
چالشهاي استفاده از فناوري Powerset
با اين وجود Powerset نوشدارو نيست. قدرت پردازش بالا و زمان بر بودن جستوجوهاي معنايي، موانع مهم استفاده از اين فناوري محسوب ميشود. اين فناوري احتياج به ريزپردازندهاي دارد كه بتواند در عرض 20 ثانيه يك صفحه وب را آناليز كند. بسياري از سايتهاي كنوني، تنها يكي از زير مجموعههاي صفحه وب را ميتوانند اسكن كنند.
سيستم تشخيص يكي ديگر از موتورهاي جستوجوي معنايي، فقط صفحات مربوط به سلامت و حقوق را اسكن ميكند. بنابراين ميتوان گفت كه سالها طول ميكشد تا يك موتور جستوجوي معنايي، بتواند تمامي صفحات وب را اسكن كند و اين يكي از مشكلات اساسي استفاده از اين فناوري است.
يكي ديگر از موانع استفاده از اين فناوري آن است كه چندين موتور جستوجوي مشابه وجود دارند كه همگي گوگل را نشانه گرفتهاند. «هاكيا» يكي از اين فناوريها است كه حدود 21 ميليون دلار براي ساخت آن هزينه شده و ميتواند تمامي صفحه را اسكن و ليست كند.
هاكيا اميدوار است كه روزي بتواند با گوگل رقابت كند.
از سوي ديگر برخي از موتورهاي جستوجو نيز هستند كه بدشان نميآيد توسط گوگل خريداري شوند.
بروكر آكر (Brooker Aker)، مدير اجرايي Expert Syetem، شركت سازنده موتور جستوجوي معنايي Cogito Focus معتقد است كه وصلت با گوگل، سريعترين راه براي گسترش وب معنايي است.
وي ميگويد: هيچ شركتي سرورهاي قدرتمند گوگل را ندارد و همين عامل باعث ميشود كه راه اين فناوري نيز به گوگل ختم شود.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه فن آوری اطلاعات ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]