واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صنايع تبديلي كشاورزي و دامپروري توسعه استان اردبيل را شتاب بخشيده است
ايجاد و توسعه صنايع تبديلي در بخش كشاورزي و دامپروري استان اردبيل زمينه توسعه و پيشرفت منطقه را كه از قابليتها و ظرفيتهاي بالقوه در اين دو بخش برخوردار ميباشد، شتاب بخشيده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا اين استان با داشتن ۷۱۸هزار هكتار زمينهاي قابل كشت كه ۲۳۵هزار هكتار آن آبي، ۳۵هزار هكتار باغ و بقيه زمينهاي كشاورزي ديم هستند از مراكز مهم كشت و توليد انواع محصولات كشاورزي به ويژه غلات ، سيب زميني ، حبوبات ، ميوه ، بذر چغندر قند و پنبه در كشور محسوب ميشود.
از سويي وجود بيش از شش ميليون واحد دامي و مجتمعهاي دامپروري اين استان را در رديف نقاط مستعد در بخش دام و توليد فرآوردههاي دامي در كشور قرار داده است.
سالانه دو ميليون و ۴۴۸هزار و ۵۰۰تن انوع محصولات كشاورزي ، ۴۰هزار و ۳۸۰تن گوشت قرمز ، ۲۲هزار تن گوشت مرغ ، شش هزار و ۹۹۶تن تخم مرغ ، يك هزار و ۷۰۰تن گوشت ماهي ، ۴۰۸هزار و ۲۰۰تن شير و چهار هزار و ۶۶۸تن عسل در اين استان توليد و علاوه بر مصرف داخلي به ساير نقاط ايران ارسال ميشود.
استان اردبيل به لحاظ برخورداري از شرايط آب و هوايي متنوع از نظر داشتن باغها و درختان ميوه نيز از مراكز مستعد باغداري كشور به حساب ميآيد و عمده محصولات باغي استان سيب درختي ، انگور ، گلابي ، گيلاس ، آلبالو ، هلو ، زردآلو ، گردو و فندق با توليد سالانه ۲۸۲هزار تن ميباشد.
سالها بود كه به علت نبود صنايع تبديلي كشاورزي سالانه ۳۰درصد از مجموع محصولات كشاورزي و باغي توليدي استان تبديل به ضايعات ميشد و به علت فرآوري نشدن حدود ۵۰درصد از توليدات دامي استان اردبيل به هدر ميرفت.
همانطوريكه كارشناسان ميگويند : بخش كشاورزي و دامپروري بدون وجود صنايع تبديلي و تكميلي ابتر و نارس است و استان اردبيل سالها از اين لحاظ در مضيقه بود.
اين وضعيت سبب شده بود كه علاوه بر به هدر رفتن دسترنج كشاورزان ، دامپروران و باغداران زحمت كش منطقه قابليتهاي موجود در اين زمينه نيز نقش آن چناني در توسعه استان نداشته باشد.
به علت خارج شدن دام زنده سالانه دامداران از بابت كاهش وزن حدود ۳۰ ميليارد ريال خسارت ميديدند و سالانه بيش از يك ميليون واحد دامي از استان اردبيل خارج ميشد.
بخش عمدهاي از توليد شير استان نيز به دليل نبود كارخانههاي فرآوري به تعداد كافي از استان خارج و در طول مسير حجمي از آن هدر ميشد اما اكنون استان اردبيل داراي مجوز ۶۰۰هزار تن شير براي بستهبندي است.
اين كمبودها همچنين موجب رواج واسطهگري و در نتيجه پايين آمدن قيمت محصولات كشاورزي و باغي در استان شده بود و در مسير توسعه استان اردبيل نگاهي جدي به قابليتهاي منطقه به ويژه در زمينه صنايع تبديلي با گرايش كشاورزي و دامداري ضرورت داشت.
به گزارش خبرنگار ايرنا با تلاش مسوولان ذيربط به ويژه در سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل ، در چند سال اخير گامهاي بزرگي در ايجاد صنايع تبديلي در منطقه برداشته شده است و ضمن ايجاد زمينههاي شغلي ارزش افزوده بيشتري نيز نصيب اين استان ميشود.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل ميگويد : دغدغه خروج محصولات كشاورزي و دامي به شكل خام به علت نبود صنايع تبديلي و تكميلي و نيز انبارها و از دست خارج شدن ارزش افزوده آنها سال بود كه كشاورزان و مسوولان ذيربط اين استان را آزار ميداد.
ناصر توكلي ، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : در مجموع براي ايجاد ۱۹۳طرح در زمينه صنايع تبديلي در استان اردبيل مجوز صادر شده كه تاكنون ۳۶طرح مورد بهرهبرداري قرار گرفته است و ۳۳طرح بالاي ۲۰درصد ، ۹ طرح بالاي ۵۰درصد و ۱۱طرح بين ۳۰الي ۵۰درصد پيشرفت فيزيكي دارند و عمليات اجرايي بقيه طرحها نيز در آينده شروع خواهد شد.
وي افزود : در زمينه صنايع تبديلي از محل بنگاههاي زودبازده بيش از ۵۵۰ ميليارد ريال تصويب شده كه ۴۵۰ميليارد ريال آن به انعقاد قرارداد رفته است.
او گفت : با بهرهبرداري از طرحهاي صنايع تبديلي كه در بخش بسته بندي شير ، عسل ، سيب زميني و ديگر فرآوردههاي كشاورزي و دامي است ضمن ايجاد فرصت شغلي با جلوگيري از به هدر رفتن دسترنج كشاورزان و دامداران زمينه توسعه استان اردبيل نيز فراهم شده است و روز به روز نيز بر شتاب اين روند افزوده ميشود.ك/۴
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 290]