واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: توليد گوشي تلفنهمراه در يك قدمي توقف
عكس: آكو سالميگروه صنعت و معدن – توليد كنندگان گوشي تلفنهمراه از ادامه توليد اين وسيله ارتباطي در ايران منصرف شدند.فعالان اين بخش، علت اتخاذ چنين تصميمي را بيثباتي سياستها در زمينه توليد گوشي تلفن خواندند چرا كه چنين امري سبب شده شركاي خارجي از جمله نوكيا، از همراهي با ايران براي توليد گوشي صرفنظر كنند.
اين در حالي است كه 2 سال پيش وزارت صنايع و معادن دوره طهماسبي با ابزار تعرفه 60درصدي، سرمايهگذاران را تشويق به توليد اين كالا كرد، اما امروزه اين پروژه در آستانه توقف قرار دارد.
در اين باره عضو هيات مديره كنسرسيوم سابق توليد گوشي تلفن همراه از احتمال توقف توليد دو كارخانه ايراني توليدكننده گوشي تلفن همراه بهدنبال بيثباتي تعرفهها و سياستهاي اعمال شده از سوي دستگاههاي تصميمگيرنده در آيندهاي نزديك خبر داد.
محمد مرزبان در گفتوگو با فارس اظهار داشت: نظر كميسيون ماده يك مبني بر كاهش تعرفه گوشي تلفن همراه بود كه اين موضوع تاكنون از طريق وزارت صنايع به توليدكنندگان و فعالان صنعت گوشي ابلاغ نشده است.
وي با بيان اينكه بيشترين ضرر ناشي از تغيير تعرفه واردات گوشي به توليدكنندگان اين محصول وارد شده است گفت: در حال حاضر توليدكنندگان گوشي، قطعات مورد نياز خود را با تعرفههاي قبلي وارد و تعرفه را به صورت عليالحساب پرداخت ميكنند.
وي ادامه داد: مسوولان وزارت صنايع در مورد جلوگيري از كاهش تعرفه واردات گوشي قولهايي را دادهاند و از توليدكنندگان خواستهاند تا قيمت تمام شده خود را بر مبناي تعرفه 25درصد واردات گوشي تنظيم كنند ولي در مقابل مسوولان وزارت بازرگاني تمام تلاش خود را براي اعمال تعرفه 10درصدي واردات CBU گوشي به كار گرفتهاند.
مرزبان افزود: پيشبيني ميشود وزارت صنايع نتواند مانع از كاهش تعرفه واردات گوشي تلفن همراه شود و در نتيجه تعرفه واردات «سي بي يو» 10درصد، «اس كي دي» 6درصد و «سي كي دي» 4درصد خواهد شد.
كنارهگيري نوكيا و LG
اين كارشناس صنعت گوشي
تلفن همراه با اشاره به كنارهگيري شركت نوكيا از مشاركت در توليد با طرف ايراني در پي بيثباتي سياستها در زمينه توليد گوشي تلفن همراه تصريح كرد: پس از اين موضوع ما در شركت سروش رسانه به انجام پروژههاي تحقيقاتي و پايلوت در صنعت گوشي اقدام كرديم ولي دو شركت نيمههادي عماد و كارخانجات مخابراتي همچنان در تيراژي كم و محدود به توليد خود ادامه ميدهند.
وي با اشاره به سرمايهگذاري چهار ميليون دلاري انجام شده جهت خريد تجهيزات لازم براي توليد گوشي تلفن همراه توسط شركتهاي نيمههادي عماد و كارخانجات مخابراتي ايران خاطرنشان كرد: اين دو شركت ماهيت دولتي دارند و به همين دليل احتمال جبران بخشي از زيان آنها وجود دارد.
مرزبان ادامه داد: شركت LG به عنوان اولين شركت خارجي حاضر در پروژه توليد گوشي در ايران به دنبال تغيير تعرفههاي واردات گوشي و قطعات آن با ضرر مواجه شد و به همين دليل از ادامه توليد گوشي در ايران منصرف شد.
وي افزود: احتمالا فعاليت LG به سمت توليد مانيتور و تلويزيون سوق داده خواهد شد.
ارسلان اصلاني، مدير پروژه گوشي تلفن همراه نيمههادي عماد نيز در اين مورد گفت: با توجه به شرايط موجود در توليد، طبل نابودي صنعت گوشي تلفن همراه به صدا درآمده است.
وي با اشاره به تصميمات اتخاذ شده در كميسيون ماده يك در مورد تعرفه واردات گوشي تلفن همراه گفت:حدود دو ماه از خريد يك محموله قطعات لازم براي توليد گوشي و توقف آن در گمرك ميگذرد و تاكنون تكليف تعرفهها مشخص نشده است.
اصلاني ادامه داد: در تصميمات قبلي كميسيون ماده يك تعرفه واردات گوشي به صورت سي بي يو 25درصد «اس كي دي» 10درصد و «سي كي دي» 4درصد تعيين شده ولي هم اكنون تنها تعرفه «سي بي يو» توسط گمرك اعمال ميشود و اين به ضرر توليدكنندگان است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]