واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: واكاوي پرونده ريزش ساختمان هفت طبقه سعادت آباد تهران
به گزارش خبرنگار ايرنا،اين ساختمان كه خطرسقوط آن ازسه سال پيش براي ساكنان منطقه سعادت آباد كاملا مشهود شده بود پروندهاي حقوقي با هزار و يك ايراد مختلف دارد كه نگاهي به آن تاسف بيشتري براي جانباختگان حادثه دارد.
ساختمان فرو ريخته به پلاك ثبتي ، ۷۲/۱۳۱۵قطعه ۲۵۶در سعادت آباد ، خيابان علامه ، خيابان ۲۴شرقي واقع است كه به موجب پروانه ساختماني شماره /۹۷۵ش/ ۵۰۲در تاريخ ۷۰/۹/۲براي دو طبقه زيرزمين و سه طبقه روي آن مجوز احداث بنا صادرمي شود و در تاريخ ۷۳/۲/۲۹هم گواهي عدم خلاف به شماره ۱۱۲۷براي اين ملك از سوي شهرداري وقت صادر شده است.
پس از گذشت سه سال از زمان دريافت گواهي عدم خلاف ، پروانه ساختماني به شماره ۷۰۹۷در تاريخ ۷۶/۸/۳مبني بر موافقت با احداث پنج طبقه مسكوني بر روي وضعيت موجود صادر ميشود كه پس از ايجاد بناي جديد در تاريخ ۷۹/۱۱/۱۶ براي اين ساختمان با كل زيربناي ۵۴۶۶/۷۰مترمربع پايان كار ساختماني به شماره ۴۵۷۹۳صادر ميشود.
بر اين اساس بناي مذكور كه شامل دو طبقه زيرزمين و هشت طبقه روي آن شده بود به تعداد ۳۲واحد مسكوني به تعدادي از شهروندان واگذار ميشود.
پيگيريهاي خبرنگار ايرنا نشان ميدهد در سال ۸۳و به دليل نامرغوب بودن مصالح به كار رفته ، اين ساختمان دچار ريزش و ترك خوردگيهاي عميق در ارتفاع و سطوح مختلف ميشود.
به دليل خطرات احتمالي و شائبه ريزش اين ساختمان ساكنان فورا اين ساختمان را تخليه كرده و از آن زمان تا لحظه بروز حادثه اين ساختمان خالي از سكنه بوده است.
ساكنان اين ساختمان پس از بروز ريزش و ترك خوردگيهاي جدي در اين رابطه با طرح دعاوي كيفري و حقوقي عليه سازنده كه هم اكنون نيزاين دعاوي در مراجع قضايي مطرح است و احكامي نيز از طريق مراجع قضايي مبني برمحكوميت سازنده به دليل تقصير صادر شده است ، موضوع را پيگيري ميكنند.
نكته قابل توجه آن است كه محكوميت سازنده براساس نظر هيات كارشناسي بوده كه وضعيت ساختمان را بسيار خطرناك و غيرقابل ترميم اعلام نموده است.
شايان ذكر است با وجود پيگيريهاي حقوقي ساكنان ساختمان ، اين بنا كماكان در وضعيت بلاتكليف و بحراني باقي ميماند.
مويد اين ادعا درخواست مالكان املاك همجوار در تاريخ ۸۶/۹/۲۹از شهرداري منطقه دو است كه در اين درخواست آنها صراحتا از شهرداري درخواست تخريب ساختمان نيمه مخروبه را داشته اند.
رونوشتي از اين درخواست هم براي مسئولان مختلف ارسال شده است.
براساس درخواست مالكين املاك همجوار، نايب رئيس كميسيون اصل ۹۰مجلس شوراي اسلامي در نامهاي به شماره ۳۰۹۰۱۲۹۳۹/۶۴۸۶۵مورخ ۸۶/۱۰/۳۰از شهرداري منطقه دو تهران درخواست اقدام سريع ميكند.
همچنين رئيس شوراي اسلامي شهر تهران نيز طي نامه ۱۶۰/۱۸۵۸۹مورخ ۸۶/۱۱/۱۴ از شهرداري منطقه دو تهران درخواست ايجاد شرايط و تمهيدات ايمني را مي نمايد.
شهرداري منطقه دو نيز در اجراي وظايف قانوني خود مبني بر رفع خطر و جلوگيري از بروز خطرات ناشي از تخريب اين ساختمان هفت طبقه با استناد به بند ۱۴ماده ۵۵قانون شهرداريها و تبصره ذيل آن مراتب را به موجب نامه شماره ۵۰۲/۱۳۲۹۸۵مورخ ۸۶/۱۰/۱۹خطاب به معاون دادستان و سرپرست دادسراي ناحيه هفت تهران به تفصيل بيان و تقاضاي اخطار به مالكان مجتمع مذكور جهت رفع خطر را مينمايد.
سرپرست دادسراي ناحيه هفت نيز طي نامه شماره ۲۰/۷/۸۰۳۹/۸۶خطاب به رئيس كلانتري منطقه اعلام ميدارد با توجه به گزارش شهرداري منطقه دو و نظريه كارشناسي رسمي دادگستري و ستاد بحران شهرداري منطقه دو و نظر به اينكه قانونا مسئوليت رفع خطر برعهده مالك است به مالكين پلاك مذكور اخطار شود نسبت به تخريب و نوسازي اقدام كنند در غير اين صورت مسئوليت بروز هرگونه حادثه برعهده آنها خواهد بود.
در اين راستا كلانتري مربوطه به موجب گزارش ۱۱۳۰/۲۵۰۲مورخ ۸۶/۱۱/۱۷به دادسرا اعلام ميكند كه مالكان در محل حضور نداشتند و اخطاريه در محل ساختمان الصاق گرديده است.
بنابراين گزارش به دليل وضعيت خاص ساختمان از حيث خطرناك بودن و عدم اقدام مالكان شهرداري منطقه مجددا در نامه شماره ۵۰۲/۱۲/۲۵۴۶مورخ ۸۷/۱/۱۹به معاون دادستان و سرپرست ناحيه هفت گزارش و تبعات سوء اين موضوع را يادآوري ميكند و درخواست دستورلازم در اجراي وظايف قانوني شهرداري با استناد به تبصره ذيل بند ۱۴ماده ۵۵قانون شهرداري را ميكند.
درهمين زمينه در كميته تخصصي رفع خطر ستاد مديريت منطقه دو اين موضوع مطرح كه منجر به نظريه شماره /۱۴۲ب مورخ ۸۷/۲/۲مبني بر تخريب كامل ساختمان و رفع خطر به لحاظ نشست آن و عدم استحكام در برابر نيروهاي ديناميكي ميشود.
سرپرست دادسراي ناحيه هفت نيز در نامه شماره ۲۰/۷/۷۷۱/۸۷مورخ ۸۷/۲/۱۰با ارسال درخواست شهرداري منطقه به كلانتري مجوز تخريب ساختمان را صادر مي نمايد.
بنابر اين گزارش شهرداري منطقه دو در حالي به تخريب اين ساختمان مبادرت كرد كه به دليل حاد بودن وضعيت اين ساختمان ، اين بنا در ابتداي روند تخريب روز گذشته به صورت كامل فروريخت و تعدادي از كارگران زحمت كش در اين سانحه جان سپردند.
به محض وقوع اين حادثه ، دادستان تهران به عنوان مدعي العموم با حضور در محل ريزش ساختمان حكم دستگيري مهندس محاسب ، سازنده ، پيمانكار و مهندس ناظر را صادر كرد.
شهردار تهران نيز روزگذشته در پاسخ به پرسشي پيرامون ريزش ساختمان هفت طبقه در سعادت آباد ، گفت: اين حادثه به دليل عدم رعايت استانداردها اتفاق افتاده كه نظارت بر آن بر عهده سازمان نظام مهندسي است، اين در حالي است كه شهرداري تهران از قبل اخطارهاي لازم را در مورد تخليه و سپس تخريب اين ساختمان داده بود كه اين اخطارها موجود است.
محمد باقر قاليباف در جمع خبرنگاران در مورد ريزش ساختمان هفت طبقه در سعادت آباد گفت: اين ساختمان مربوط به سال ۷۰است كه در آن زمان مالك براي دو طبقه پروانه ساخت و بعد از آن براي افزايش طبقات ، پروانه ساخت گرفته و به دليل اينكه سازمان نظام مهندسي ، مهندس ناظر و مهندس طراح كه وظيفهاش نظارت است استانداردهاي لازم را رعايت نكردند ، اين اتفاق افتاده است.
به گفته قاليباف تا زماني كه نظارت مهندسي و فني درساختمان نباشد ، شاهد اين گونه اتفاقات خواهيم بود.
وي تصريح كرد: اين كار وظيفه سازمان نظام مهندسي است و برخي از مهندسان ناظري كه بعضا خارج از كشور هستند و يا بدون اينكه به ساختمان سر بزنند ، امضا ميكنند ، بايد پاسخگو باشند.
قاليباف خاطرنشان كرد: دادستاني كه مدعي العموم است بايد پيمانكاري كه غيرقانوني با مصالح غيراستاندارد ، ساخت غير استاندارد ميكند و مهندس ناظري كه حضور پيدا نميكند ، برخورد كند.
وي افزود: شهرداري نيز با سازمان نظام مهندسي توافق كرده و در حال حاضر مهندساني كه حضور پيدا ميكنند، در ستاد بحران كنترل ميشوند كه برخي از آنها در ليست سياه قرار گرفته و حذف شده و به سازمان نظام مهندسي معرفي مي شوند.
شهردار تهران از معرفي ۱۸مهندس متخلف به سازمان نظام مهندسي خبر داد و گفت: حداقل ۱۸مهندس ناظر متخلف تا كنون به سازمان نظام مهندسي براي اجراي برخوردهاي لازم ، معرفي شده اند.
قاليباف تصريح كرد: بايد بطور قاطع با متخلفان برخورد شود تا پس از اين شاهد چنين حوادثي نباشيم.
مديرروابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني آتش نشاني تهران نيز لحظاتي قبل اعلام كرد: تاكنون ۱۷جنازه از زير آوار اين ساختمان بيرون كشيده شده است.
بهروز تشكر پيش بيني كرد: كار آواربرداري تا نيمه شب ادامه پيدا كند.
برخي شاهدان گفته اند: پيكر دو كارگر ديگر همچنان زير آوارهاست. ك/۴ تهرام/۱۵۴۷/۵۸۸/۷۲۴۵
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]