واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آيين اعطاي گواهي ميراث جهاني بيستون در كرمانشاه برگزار شد
براي نخستين بار در كشور آيين اعطاي گواهي ميراث جهاني بيستون از سوي دبير كل يونسكو به مناسب شصتمين سالروز عضويت ايران در يونسكو و شصتمين سالروز تاسيس كميسيون ملي يونسكو در ايران با حضور نماينده يونسكو روز سهشنبه در پايگاه تاريخي بيستون برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا در اين مراسم كه نماينده يونسكو، دبير كميسيون ملي يونسكو در ايران، استاندار كرمانشاه ، رييس سازمان ميراث فرهنگي ، و اعضاي هيات امناي مجموعه جهاني بيستون حضور داشتند لوح سند جهاني بيستون از سوي دبير كل يونسكو" كوييچيرو ماتسورا " توسط نماينده وي خانم " تاني كوچي " به اين مجموعه جهاني اهدا شد.
استاندار كرمانشاه در اين مراسم گفت: تبيين جايگاه ميراث فرهنگي براي مردم ضروري است زيرا مفهوم حفظ ميراث فرهنگي زياد براي مردم روشن نيست.
"مجيد غفوري" افزود: از هيات امنا انتظار داريم در جلسات آتي تصميماتي راهگشا ارايه كنند و جلسات پويا باشد كه گردشگران اثرات ثبت يك اثر جهاني را ببينند.
مدير پايگاه تاريخي بيستون كرمانشاه نيز گفت: امروز يكي از روزهاي خوب براي پايگاه بيستون و حركت مباركي است كه ميتواند در رشد و توسعه حريم و عرصه پايگاه بيستون موثر باشد.
"داوود دانشيان "افزود: اين نقطه عطفي است كه ميشود از اينجا گامهاي بلند را برداريم و شاهد تحولات بيشتري در عرصه و حريم بيستون باشيم.
وي با ارايه گزارشي، تهيه طرح جامع ساماندهي براي عرصه جهاني بيستون و تدوين ضوابط و مقررات براي حريم اين اثر جهاني را از مهمترين برنامههاي در دست اجراي پايگاه تاريخي بيستون عنوان كرد.
وي گفت: اجراي اين طرحها ميتواند وضعيت بيستون را سامان دهد و راهكار و روشهايي را از داخل اين مطالعات براي اجراي كارهاي عمراني بيرون بياوريم.
وي تصريح كرد: طرح جامع ساماندهي با همكاري دانشگاه علم و صنعت و تدوين ضوابط و مقررات براي حريم اين اثر جهاني با همكاري دانشگاه تهران در حال تدوين است.
دانشيان اظهار اميدواري كرد: امسال شاهد اجراي اين طرح در چند نقطه از سايت تاريخي بيستون باشيم.
وي گفت: برنامه ديگر ، تهيه طرح ويژه براي شهر بيستون است كه اثر كيفي در ساخت و ساز و كيفيت فضاي شهري بيستون را در پي دارد.
وي با اشاره به دو برابر شدن اعتبارات اين مجموعه جهاني در سال جاري گفت: سال گذشته علاوه بر اعتبارات استاني ، اعتبار ملي اين مجموعه چهار ميليارد و ۵۰۰ريال بود كه ۷۰درصد از آن تخصيص يافت و امسال به ۱۰ ميليارد ريال رسيده است.
وي از حمايتهاي يونسكو در بخشهاي كارشناسي و فرهنگي قدرداني كرد.
در اين مراسم كه نخستين جلسه نشست هيات امناي مجموعه تاريخي فرهنگي بيستون در سطح ملي و استاني كه به منظور حفاظت درازمدت و توسعه پايدار در اين اثر تشكيل شده نيز بود اعضاي هيات امنا به بحث و تبادل نظر در خصوص چالشها، فرصتها و برنامههاي مجموعه جهاني بيستون پرداختند.
هيات امناي مجموعه جهاني بيستون متشكل از ۱۶عضو از جمله استاندار كرمانشاه، رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، شخصيتهاي علمي و فرهنگي و فعالان و صاحبنظران اقتصادي كشور است.
به گزارش كميسيون ملي يونسكو در ايران اين مراسم نخستين مراسم از هشت مراسمي است كه براي اهداي گواهي نامه ميراث جهاني در ايران برگزار شد و مراسم بعدي در هفتم ژولاي ۲۰۰۸در شهرستان بم برگزار خواهد شد.
گواهي نامه شش اثر جهاني باقيمانده كشور نيز تا قبل از دسامبر سال ۲۰۰۸ اهدا ميشود.
گواهي نامه ميراث جهاني توسط دبير كل يونسكو " كوييچيرو ماتسورا" امضا شده است.
مجموعه جهاني بيستون هشتمين اثر جهاني كشورمان است كه تير ماه سال ۸۵ در نشست يونسكو در كشور ليتواني در فهرست آثار جهاني به ثبت رسيد.
تصاوير مرتبط
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]