واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مجلس و مشكلي به نام تعيين كميسيون
قانونگذاري- كشمكش نمايندگان بر سر عضويت در كميسيونهاي ويژه از جمله اتفاقاتي بود كه در مجلس هشتم به شكلي برجستهتر از دورههاي گذشته رخ داد.
كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، از همان ابتداي ثبت نام با تراكم تقاضا براي عضويت مواجه شد. رقم داوطلبان عضويت در اين كميسيون ضمن ثبت نام به 47 رسيد و با كنارهگيري 3 نفر از اين جمع، عدد به 44 نفر تقليل پيدا كرد. پروسه انتخاب اعضاي كميسيون بهعهده روساي شعب 15گانه به علاوه 2 نايب رئيس مجلس است. انتخاب اعضاي اين كميسيون يك بار مورد اعتراض محمد حسين ابوترابي فرد نايب رئيس اول مجلس قرار گرفت.
با نهايي شدن تركيب اصلي كميسيون، اعتراض برخي نمايندگان گروه اقليت به ويژه كساني كه در دوره پيش عضو اين كميسيون بودند برخاست. اين موضوع آنچنان بيخ پيدا كرد كه در جلسه روز يكشنبه، دوم خرداد برخي اعضاي اقليت مجلس از جمله داريوش قنبري، نماينده ايلام و قدرتالله عليخاني، نماينده قزوين كه در مجلس هفتم از اعضاي كميسيون امنيت ملي بودند انتقادات تندي را به نحوه انتخاب افراد وارد كردند.
مصطفي كواكبيان، نماينده سمنان نيز به اين جمع اضافه شد و حذف خود را از كميسيون امنيت ملي «عمدي» دانست.اين افراد انتخاب اعضاي كميسيونها را براساس پارامترهايي همچون تخصص، تجربه و سابقه عضويت در كميسيون درست دانستند و بر اين اساس حق خود را از دست رفته ديدند. در اين ميان اما موضوعي مطرح شد كه دخالت بيروني را در مشخص كردن تركيب كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي به تصوير ميكشيد. قدرتالله عليخاني در جلسه روز يكشنبه از دخالت محمد رضا باهنر، نايب رئيس دوم مجلس و احمد توكلي در تعيين تركيب كميسيونها سخن گفت.
هر چند احمد توكلي در همان جلسه درباره اين اتهام رفع ابهام كرد اما داريوش قنبري موضوع را به شكل ديگري مطرح كرد و از شايعاتي مبني بر تهيه فهرست اعضاي كميسيون امنيت ملي از سوي طرفداران دولت خبر داد و گفت كه ظاهرا قبلا فهرستي تهيه شده است و بسياري افراد از همان فهرست در كميسيون حضور يافتهاند. موضوع دخالت دولت در انتخاب اعضاي كميسيونها دستاويزي براي برخي رسانههاي بيگانه هم فراهم آورد؛ اگر چه بارها از سوي اعضاي كميسيون امنيت و اعضاي هيات رئيسه تكذيب شد.
محمد كوثري يكي از اعضاي كميسيون امنيت ملي در اين باره به خبرنگار همشهري گفت: تصميمگيرنده نهايي در تركيب كميسيون امنيت ملي، روساي شعب هستند و با توجه به اينكه براي تعيين اعضا رايگيري بهصورت مخفي انجام ميشود امكان اعمال نظر وجود ندارد. با اين وجود پايگاه اطلاع رساني عصر ايران به نقل از يكي از اعضاي هيات رئيسه مجلس نوشت كه دولت براي انتخاب اعضاي كميسيون امنيت ملي هيچ فهرستي به مجلس نفرستاد و تنها براي انتخاب افراد اقداماتي را انجام داد كه به معناي دخالت در كار مجلس نميتواند باشد.
اين عضو هيات رئيسه تلاش جريانهاي سياسي براي فرستادن نمايندگان مورد نظر خودشان به كميسيونهاي حساس را طبيعي دانست و گفت: در جريان انتخاب اعضاي كميسيون امنيت ملي هم شاهد تلاش اين جريانها و گروهها بوديم و دولت هم سعي كرد براي ورود برخي نمايندگان به اين كميسيون تلاشهايي داشته باشد.
به هر صورت در اين ميان هنوز هستند نمايندگاني كه حق خود را براي عضويت در كميسيون امنيت ملي تضييع شده ميدانند، تا جايي كه 11 نفر از نمايندگان مجلس حاضر به عضويت در هيچ كميسيوني نشده و فراكسيون امنيت ملي را تشكيل دادهاند.
اتفاق تازهاي كه در اين ميان رخ داد ه است اين است كه داريوش قنبري اعلام داشته كه كارهاي تخصصي خود را در همين فراكسيون دنبال خواهيم كرد و در همين فراكسيون از وزرا و مسئولان ميخواهيم تا مانند كميسيون گزارش برنامههاي خود را ارائه كنند.
تاريخ درج: 9 تير 1387 ساعت 10:15 تاريخ تاييد: 11 تير 1387 ساعت 14:18 تاريخ به روز رساني: 9 تير 1387 ساعت 10:33
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]