تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835357381




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به اهميت سفر سرگئي لاوروف به تركيه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به اهميت سفر سرگئي لاوروف به تركيه
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): آنكارا - "سرگئي لاوروف" وزير خارجه فدراسيون روسيه به دعوت رسمي "علي باباجان" وزيرخارجه و رييس هيات مذاكره كننده تركيه امروز به آنكارا مي آيد تا آخرين تحولات منطقه و روند روبه رشد روابط دو كشور را با مقامات بلندپايه تركيه گفت وگو كند.


سفر لاوروف به تركيه به عنوان وزير امور خارجه كشوري كه در دوره اخير به بزرگترين شريك تجاري تركيه تبديل شده، در واقع پاسخ به سفر بهمن ماه سال گذشته "علي باباجان" وزير امور خارجه و رييس هيات مذاكره كننده تركيه در اتحاديه اروپا، به فدراسيون روسيه است.
به گفته كارشناسان سياسي در آنكارا، دولت اردوغان به سفر وزير امور خارجه روسيه از اين نظر كه اين اولين سفر يك مقام بلند پايه روسيه پس از روي كار آمدن " ديميتري مدودف " رييس جمهور جديد روسيه به تركيه است و در شرايط حساس حاكم برمنطقه صورت مي گيرد، اهميت خاصي مي دهد.
سرگئي لاوروف آخرين بار در سال 2006 ميلادي به تركيه سفر كرده بود و علي باباجان نيز در فوريه امسال به مسكو رفت.
وزير خارجه روسيه در سفر دو روزه خود به تركيه علاوه بر ديدار و گفت وگو با علي بابا جان با " عبدالله گل " رييس جمهور و " رجب طيب اردوغان " نخست وزير تركيه نيز به طور جداگانه ديدار و گفت وگو خواهد كرد.
وزارت خارجه تركيه روز گذشته با صدور اطلاعيه اي در اين ارتباط اعلام كرد: در سفر لاوروف به آنكارا ابعاد مختلف روابط روبه رشد دو كشور و امكانات همكاري هاي جديد مورد بحث و رايزني قرار خواهد گرفت.
به گفته كارشناسان بخش مهمي از دستور كار مذاكرات لاوروف با مقامات بلندپايه تركيه را تحولات مربوط به خاورميانه از قبيل مساله فلسطين و مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي با ميانجي گري تركيه، ادعاهاي غرب و در راس آن آمريكا در خصوص برنامه هسته اي صلح آميز ايران، تحولات عراق، تحولات قفقاز و بالكان تشكيل خواهد داد.
مسكو از تلاش هاي تركيه براي مذاكرات غيرمستقيم سوريه و رژيم صهيونيستي حمايت مي كند، ولي از شناسايي كوزوو از سوي آنكارا و همچنين از گسترش روابط تركيه با گرجستان ناخرسند است.
در ارتباط با مسائل قفقاز نيز انتظار مي رود موضوع روابط تركيه با ارمنستان و مساله قره باغ نيز مورد بحث دو طرف قرار گيرد.
كارشناسان با اشاره به اين كه هدف تركيه " توسعه راهبرد شراكت چند بعدى آنكارا و مسكو " است، مي گويند: سفر لاوروف به تركيه در شرايطى صورت مى‏گيرد كه روابط تركيه و روسيه در دوره اخير شاهد رشد و توسعه كم نظيرى است و روسيه نه تنها با كنار زدن شريك تجاري سنتي اين كشور يعني آلمان، به بزرگترين شريك بزرگ تجارى تركيه تبديل شده است بلكه در زمينه انرژى به ويژه گاز طبيعى، تركيه وابستگى شديدى به روسيه پيدا كرده است و در بعد سياسى و ديپلماتيك نيز نزديكى قابل ملاحظه‏اى‏ بين دو كشور پديد آمده است.
حجم تجارت تركيه و روسيه در سال 2002 ميلادى برابر پنج ميليارد دلار بود كه در سال گذشته به 27 ميليارد دلار رسيد يعنى بيش از پنج برابر در پنج سال رشد پيدا كرد.
تركيه درآمد ارزى مهمى از سفر گردشگران روسى به كشورش دارد و در زمينه پيمانكاري نيز فقط در سال گذشته ميلادى حجم پيمان‏هاى شركت‏هاى سازه تركيه در روسيه به شش ميليارد دلار رسيد.
در اين ميان حجم تجارت دوكشور در چهار ماه اول سال جاري ميلادي به 12 ميليارد و 756 ميليون دلار رسيد كه با اين روند انتظار مي رود در سال جاري ميلادي حجم تجارت دوكشور به 38 ميليارد دلار برسد كه رقم بسيار قابل توجهي است.
البته تركيه در سال گذشته با كسرى 7/16 ميليارد دلارى در تجارت خود با روسيه روبه‏رو بود كه بيشتر ناشى از رشد سريع قيمت نفت و گاز در بازارهاى جهانى است.
حدود 70 در صد واردات تركيه از روسيه را نفت و گاز و فرآورده‏هاى نفتى تشكيل مى‏دهد.
حجم پيمان‏هاى شركت‏هاى سازه تركيه در روسيه به 23 ميليارد دلار مى‏رسد و شركت‏هاى تركيه بيشترين سهم را در بازار اين كشور دارند.
روسيه سال 2008 ميلادى را سال تركيه ناميده است و تركيه در نظر دارد اين بازار مهم را براى خود حفظ كرده و توسعه دهد.
به گفته كارشناسان روابط بين‏المللى روابط تركيه و روسيه به دنبال سفر تاريخى "ولاديمير پوتين" رييس جمهورى فدراسيون روسيه به اين كشور در 15 آذر سال 1383 شمسى نقطه عطفى در روابط دو كشور بود. اين اولين سفر در سطح رييس جمهورى از روسيه و شوروى سابق به تركيه بود.
بالاترين مقامى كه تا آن زمان از سرزمين روسيه به تركيه سفر كرده بود، " نيكلاى پادگورنى" بود كه به عنوان رييس هيات حاكمه (جمهورى) اتحاد جماهير شوروى (سابق) به آنكارا آمد.
با توجه به اين كه مقام " رييس جمهورى" در نظام شوروى سابق سمبليك بود و در واقع كشور را "لئونيد برژنف" رهبر حزب كمونيست شوروى اداره مى‏كرد، مى‏توان گفت كه پوتين اولين رهبر از سرزمين روسيه بود كه در تاريخ 500 ساله روابط دو كشور به تركيه سفر كرد.
"مشاركت چند بعدى در روابط"، عبارتى نسبتا جديد در روابط دو كشور است كه خود گوياى روند رو به تعميق و گسترش در روابط تركيه و روسيه است.
به گفته كارشناسان روابط بين‏المللى در آنكارا، چنين تعريفى از روابط تركيه و روسيه به ويژه در دوران اقتدار حزب "عدالت و توسعه" بيشتر جلب توجه‏ مى‏كند و آن را مى‏توان رويكرد جديد در سياست خارجى و يكى از ويژگى‏هاى سياست خارجى دولت "رجب طيب اردوغان" به شمار آورد كه معمار آن پروفسور "احمد داود اوغلو" مشاور عالى سياست خارجى اردوغان است.
" بيانيه دوستى و مشاركت چند بعدى" تركيه و روسيه در سفر پوتين به آنكارا امضا شد.
آن بيانيه در حقيقت بازسازى سند همكارى بين دو كشور بود كه در سال 1992 با تاكيد بر احترام متقابل به تماميت ارضى و هدف تقويت همكارى در مبارزه با تروريسم و اعتماد سازى به امضا رسيده بود.
بيانيه، همچنين بازسازى موافقتنامه امضا شده بين " اسماعيل جم " و " ايوان ايوانف " وزيران خارجه وقت تركيه و روسيه در سال 2001 در نيويورك بود كه به موجب آن دو طرف طرح عمل همكارى در اورسيا را تدوين كردند.
با توجه به اين كه منطقه قفقاز و آسياى مركزى در سياست خارجى هر دو كشور جايگاه ويژه‏اى دارد، تحولات در روابط آنكارا و مسكو در سال‏هاى اخير نشان مى‏دهد كه اين دو كشور به جاى دامن زدن به اختلاف‏ها و نقطه نظرات مخالف خود در قبال آسياى مركزى و قفقاز، به نزديك سازى مشتركات خود در منطقه اهميت مى‏دهند.
روسيه و تركيه با استفاده از موقعيت راهبردى خود در اروسيا سعى مى‏كنند ضمن حفظ منافع ملى و فرا ملى خود، اين منافع را توسعه داده و تحكيم بخشند.
روسيه به لحاظ رابطه‏اى كه در گذشته با اين منطقه داشت، اين منطقه را حيات خلوت خود مى‏داند و تحمل حضور نيروهاى فرامنطقه‏اى را در آن ندارد.
تركيه نيز با مطرح كردن مشتركات زبانى، تاريخى و فرهنگى و موقعيت ژئو استراتژيك خود سعى دارد ضمن تقويت روابط خود با كشورهاى منطقه، با حمايت هاى غرب، خود را به يك پايانه مهم انرژى در منطقه اروسيا و خاورميانه تبديل كند.
برخى از تحولات منطقه‏اى و بين‏المللى و مطلوب نبودن پيشرفت دو كشور در راه تحقق خواسته‏ها و انتظارات خود در اروسيا، تركيه و روسيه را بر آن داشت تا راه همكارى با يكديگر را پيش بگيرند.
به اين دليل سفر لاروف به تركيه را مي توان به عنوان فصل جديدي در مناسبات دو كشور مورد ارزيابي قرار داد.
خاورم ** 2011 ** 230 **1373
 سه شنبه 11 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن