واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مدير موسسه زبانآموزي قرآن بشارت:200 هزار نفر در كشور بر اساس طرح زبانآموزي قرآن «بشارت» آموزش ديدهاند
گروه فعاليتهاي قرآني: تاكنون 200 هزار نفر براساس طرح زبانآموزي قرآن بشارت در سراسر كشور آموزش ديدهاند و هماكنون موسسه زبانآموزي قرآن بشارت داراي 200 شعبه فعال در سطح تهران است.
«محمدحسن رزاق» مدير موسسه زبانآموزي قرآن بشارت در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: طرح بشارت براساس تاكيد مقام معظم رهبري بر يادگيري مفاهيم آيات قرآن برنامهريزي شده است تا بتوان با بهترين روشهاي آموزشي آيات و كلمات قرآن را به گونهاي آموزش داد كه همانند زبان مادري براي عموم مردم قابل درك باشد.
وي تصريح كرد: از آنجايي كه زبان عربي زبان رسمي ما ايرانيان نيست در اين طرح سعي شده است با معاني كلمه به كلمه آيات قرآن و تكرار مداوم آن به شيوه لذتبخش و نوين، قرآنپژوه را در محيطي قرار دهيم كه واژههاي قرآن ملكه ذهن وي شود.
مدير موسسه زبانآموزي قرآن بشارت در ادامه افزود: آموزش اين روش به معلمان و مربيان قرآن در آموزش و پرورش و مراكز آموزشي كشور براي تربيت بهتر نسل آينده، بسترسازي مناسب براي انس با قرآن و استفاده از جزوههاي آوايي و مفهومي قرآن كريم از ديگر اهداف آموزشي طرح بشارت است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه نحوه اجراي طرح بشارت به زبان انگليسي چگونه است، اظهار كرد: در آموزش قرآن به زبان انگليسي به شيوه طرح بشارت لغت به لغت قرآن به انگليسي تدريس ميشود كه از سه ترجمه مختلف انگليسي؛ «آقاي شاكر»، «خانم صفارزاده» و ترجمه «توماس علي» استفاده شده است همچنين از ابزار كمك آموزشي نيز بهره گرفتهايم.
رزاق درباره انگيزهاش از تدوين طرح بشارت عنوان كرد: در طول تاريخ معاصر قرائت قرآن به صورت سنتي بود و متأسفانه قرآن خوانده ميشد اما بدون آن كه درك و محتواي آن فهميده شود ما سعي كردهايم در اين طرح اين روند سنتي را كنار بزنيم و در كلاسها از جزوههاي آموزشي مبين، كتاب ترجمان وحي، واژهنامه قرآني، تفسير نسيم حيات (سيدي نوار سه بار تكرار) و بسته كامل آموزشي استفاده كنيم كه جزوههاي آموزشي مبين را گروه پژوهش مؤسسه در سال 1386 تدوين كرده است و هم اكنون به چاپ دوازدهم با شمارگان 5 هزار جلد رسيده است.
مدير موسسه زبانآموزي قرآن «بشارت» در مورد اهداف آموزشي اين طرح اظهار كرد: اشراف به معاني و مفاهيم قرآن، آشنايي با تفسير قرآن، آشنايي با زبان عربي، زمينهسازي جهت حفظ قرآن، گفتوگوي قرآني و روخواني و روانخواني قرآن كه براساس چهار مهارت پايهاي خواندن، نوشتن، گفتن و شنيدن در آموزش بنا نهاده شده است از اهداف آموزشي طرح بشارت است.
وي نحوه اجرايي طرح را به صورت حضوري، غير حضوري، تدريس خصوصي و دانشآموزي معرفي و درباه طول دوره زبانآموزي بشارت تاكيد كرد: اين طرح به صورت فشرده طي چهار ترم براي افراد حوزوي يا دانشگاهي كه زمينه مناسب آموزش دارند، به صورت نيمه فشرده طي 11 ترم سه ماهه و به صورت عادي طي 16 ترم در چهار سال برگزار ميشود و در پايان هر ترم آزمون گرفته ميشود و به قرآنآموزان گواهينامه تربيت مربي داده ميشود.
وي افزود: به علت نامگذاري سال 87 به عنوان سال نوآوري و شكوفايي مؤسسه زبانآموزي قرآن بشارت نيز با استعانت به فرمايش مقام معظم رهبري اقدام به اجراي طرح الكترونيكي بشارت از طريق سايت (WWW.BESHARAT.COM) كرده است.
مدير موسسه زبانآموزي قرآن بشارت در جواب به اين سئوال كه شيوه دانشآموزي اين طرح چگونه است و آيا براي اوقات فراغت دانشآموزان برنامهاي داريد، اظهار كرد: شيوه دانشآموزي از سوم ابتدايي تا سوم دبيرستان در نظر گرفته شده است به گونهاي كه دانشآموزان از شروع تحصيلات عمومي با قرآن مأنوس ميشوند كه اين انس باعث تربيت قرآني آنها ميشود و همراه با دريافت ديپلم تحصيلي گواهينامه تربيت مربي زبان آموزي قرآن بشارت را نيز دريافت ميكنند.
وي با اشاره به حدود 200 شعبه فعال زبانآموزي قرآن بشارت در تهران، گفت: اين طرح در شهرستانهايي مانند كرج، كرمانشاه، تبريز، ايلام، فارس، گيلان، بوشهر، لرستان، قم و شهركرد نيز به صورت غيرحضوري اجرا ميشود.
رزاق، استقبال نهادها و سازمانها از طرح زبانآموزي قرآن بشارت را بسيار خوب ارزيابي كرد و افزود: اين طرح به طور مثال در وزارت امورخارجه، مدارس غير انتفاعي سطح تهران، آموزش ضمن خدمت مربيان عقيدتي ـــ سياسي ارتش، دانشگاه امام حسين(ع)، بسيج دانشجويي، بانك ملت، بانك سپه، خانه كارگر، كانون مساجد و مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري در حال اجرا است و تاكنون 200 هزار نفر در تهران و كشور در اين طرح آموزش ديدهاند.
وي در جواب به اين سئوال كه آيا طرح بشارت از طرف سازمان خاصي حمايت شده است، تصريح كرد: از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كد ملي 1003 به اين طرح قرآني اختصاص يافته است همچنين در مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري، حوزههاي علميه، سازمان تبليغات اسلامي و توسط كارشناسي قرآني شوراي عالي انقلاب (فرهنگي)بررسي شده است.
رزاق، مهمترين اصل پيشرفت كشور در عرصه قرآني را تربيت نيروي متخصص قرآني عنوان كرد و افزود: تنها به وسيله تربيت نيروي متخصص قرآني ميتوانيم به يك جامعه قرآني دست يابيم و تبليغات مناسب براي آموزش قرآن به طوري كه جامعه نسبت به آموزش قرآن احساس نياز كند نيز در رسيدن به اين مهم ضروري است.
مسئول موسسه زبانآموزي قرآن بشارت در پايان از مسئولان خواست از طرح قرآني بشارت حمايت كنند.
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]