تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس از خدا خير بخواهد و به آنچه خدا خواسته راضى باشد، خداوند حتما براى او خير خواه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870687141




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقويم ايثارگري؛دهم تيرماه سالروز آغاز عمليات‌ كربلاي ‌يك در سال 1365


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: تقويم ايثارگري؛دهم تيرماه سالروز آغاز عمليات‌ كربلاي ‌يك در سال 1365
تهران - حيات

آزادي مهران
تصرف‌ شهر فاو به‌ دست‌ قواي‌ ايراني‌ و پيروزي‌هايي‌ كه‌ رزمندگان‌ در اين‌ منطقه‌ حساس‌ به‌ دست‌ آوردند، عراق‌ را بيش‌ از پيش‌ در موضع‌ ضعف‌ قرار داد . كمك‌هاي‌ بي‌دريغ‌ كشورهاي‌ عربي‌ و همچنين‌ غرب‌ هم‌ نتوانست‌ شكست‌ سنگين‌ سردمداران‌ رژيم‌ بعث‌ را توجيه‌ و افكار عمومي‌ مردم‌ عراق‌ را راضي‌ نگه‌ دارد. از اين‌ رو عراق‌ كه‌ در هر سال‌ با عملياتي‌ گسترده‌ از سوي‌ رزمندگان‌ ايراني‌ مواجه‌ مي‌شد، تصميم‌ گرفت‌ تا استراتژي‌ دفاعي‌ خود را تغيير داده‌ و براي‌ مقابله‌ با عمليات‌ ايران، روشي‌ جديد را اختيار كند.
اين‌ تصميم‌ كه‌ حاصل‌ جلسات‌ مختلف‌ فرماندهان‌ بلند پايه‌ با رييس‌ حكومت‌ عراق‌ بود «استراتژي‌ دفاع‌ متحرك» نام‌ گرفت‌ و صدام‌ خود فرماندهي‌ اين‌ طرح‌ را عهده‌دار شد.
دشمن‌ در نخستين‌ اقدام‌ خود تحركاتي‌ را در مناطق‌ مختلف‌ انجام‌ داد كه‌ تصرف‌ و اشغال‌ دوباره‌ شهر مهران‌ و ارتفاعات‌ مشرف‌ بر اين‌ منطقه‌ از آن‌ جمله‌ بود. مهران‌ كه‌ در نوار مرزي‌ بين‌ دو كشور جزو جبهه‌ مياني‌ به‌ حساب‌ مي‌آمد، نه‌ تنها در آن‌ زمان‌- كه‌ از ديرباز و حتي‌ قبل‌ از شروع‌ جنگ‌- صحنه‌ مناقشات‌ مرزي‌ و درگيري‌هاي‌ پراكنده‌ بود. با توجه‌ به‌ اينكه‌ بيشتر نيروهاي‌ سپاه‌ پاسداران‌ در فاو درگير بودند، و حفاظت‌ و دفاع‌ مهران‌ به عهده‌ ارتش‌ بود.
عراق‌ در يك‌ حركت‌ حساب‌ شده‌ دروازه‌هاي‌ مهران‌ را گشود و روستاهاي‌ اطراف‌ آن‌ را به‌ تصرف‌ خود درآورد. صدام‌ حسين‌ اين‌ اقدام‌ ارتش‌ عراق‌ را در ازاي‌ از دست‌ دادن‌ فاو، مهم‌ برشمرد. آخرين‌ عمليات‌ رزمندگان‌ ايراني‌ در اين‌ منطقه‌ در زمان‌ والفجر3 انجام‌ شده‌ و پس‌ از بازپس‌گيري‌ مهران‌ در آن‌ عمليات، ديگر اتفاق‌ مهمي‌ در منطقه‌ رخ‌ نداده‌ بود.
در مقابل‌ وضعيت‌ يادشده، ضرورت‌ آزادسازي‌ مهران‌ اجتناب‌ ناپذير بود، چرا كه‌ حضرت‌ امام‌ خميني‌ (رضوان‌ الله‌ تعالي‌ عليه) فرمانده‌ كل‌ قوا بر آزادي‌ اين‌ شهر مهم‌ تاكيد فرموده‌ بودند. بر اين‌ اساس‌ و به‌ منظور آزادسازي‌ شهر مهران، مقدمات‌ كار از جمله‌شناسايي‌ و جمع‌آوري‌ اطلاعات‌ از دشمن، آغاز و عمليات‌ كربلاي‌ يك‌ بر اساس‌3 مرحله‌ طراحي‌ گرديد:
مرحله‌ نخست: تأمين‌ ارتفاعات‌ قلاويزان‌ ايران‌ تا روستاي‌ امامزاده‌ حسن‌
مرحله‌ دوم: تأمين‌ ارتفاعات‌ جبل‌ همدين‌ تا شيارميگ‌ سوخته‌ و در امتداد آن‌ روستاهاي‌ بهين، بهروزان‌ و هرمزآباد.
مرحله‌ سوم: تصرف‌ خاكريز والفجر3 از روستاي‌ فرخ‌آباد تا زير ارتفاعات‌223 قلاويزان‌ و تأمين‌ شهر مهران.
در ساعت‌22 و30 دقيقه‌ مورخ‌10 تيرماه‌1365 عمليات‌ آزادسازي‌ مهران‌ با عنوان‌ «كربلاي1» و با رمز «يا ابوالفضل‌ العباس(7) ادركني» آغازشد
24 . ساعت‌ پيش‌ از شروع‌ عمليات، دو گردان‌ از رزمندگان‌ ايراني‌ جهت‌ دور زدن‌ و غافلگير كردن‌ دشمن‌ از سمت‌ قلاويزان‌ حركت‌ كرده‌ بودند. همزمان‌ با حركت‌ اين‌ نيروها، طوفان‌ نسبتا شديدي‌ همراه‌ با گرد و غبار سطح‌ منطقه‌ عمليات‌ و عقبه‌هاي‌ خودي‌ را پوشاند و اين‌ وضعيت‌ درست‌ در زماني‌ بود كه‌ يگان‌هاي‌ خودي‌ آماده‌ مي‌شدند تا عمليات‌ خود را آغاز كنند.
با توجه‌ به‌ اينكه‌ دشمن‌ در روز اول‌ عمليات‌ با وارد كردن‌ نيروهاي‌ احتياط‌ خود، با لشكرهاي‌ عمل‌ كننده‌ درگير شده‌ بود، اما هيچ‌ حركت‌ قوي‌ حساب‌ شده‌اي‌- اعم‌ از پاتك‌ و يا استفاده‌ از نيروي‌ هوايي‌ و توپخانه‌- از دشمن‌ مشاهده‌ نمي‌شد و اين‌ وضعيت‌ براي‌ عموم‌ فرماندهان‌ عمليات‌ غيرمنتظره‌ بود. عمليات‌ موفق‌ كربلاي‌1 پاياني‌ بر استراتژي‌ دفاع‌ متحرك‌ عراق‌ و نيز نقطه‌ شروع‌ اميدوار كننده‌اي‌ براي‌ نيروهاي‌ خودي‌ بود. منفعل‌ كردن‌ سياست‌ تهاجمي‌ عراق، هدفي‌ عمده‌ بود كه‌ نيروهاي‌ خودي‌ بخوبي‌ توانستند در اين‌ عمليات‌ به‌ آن‌ دست‌ يابند و ضمن‌ آن‌ به‌ همه‌ اهداف‌ نظامي‌ پيش‌ بيني‌ شده‌ نيز برسند.
ده‌ روز جنگ‌ و مقاومت‌ در مهران‌ منجر به‌ آزادسازي‌175 كيلومتر مربع‌ از خاك‌ خودي‌ و عراق‌ شد و8 روستا و ارتفاعات‌ قلاويزان‌ و دو پاسگاه‌ مرزي‌ به‌ دست‌ رزمندگان‌ اسلام‌ افتاد. علاوه‌ بر مناطق‌ اشغال‌ شده‌ توسط‌ دشمن‌ رزمندگان‌ از موانع‌ و استحكامات‌ خط‌ دشمن‌ نيز كه‌ در والفجر 3 آزاد نشده‌ بود عبور نموده‌ و ارتفاعات‌ قلاويزان‌ را آزاد كردند. همچنين‌ عقبه‌هاي‌ دشمن‌ از جمله‌ شهرهاي‌ بدره‌ و زرباطيه‌ در معرض‌ ديد و تير نيروهاي‌ خودي‌ قرار گرفت‌ و در مجموع‌220 كيلومتر مربع‌ از زمينهاي‌ تحت‌ اشغال‌ دشمن‌ آزاد شد. در اين‌ عمليات‌110 دستگاه‌ تانك‌ و نفربر، صدها دستگاه‌ خودرو، چندين‌ انبار بزرگ‌ مهمات‌ و مقدار زيادي‌ سلاح‌ سبك‌ و نيمه‌ سنگين‌ دشمن‌ منهدم‌ گرديد.
در كنار اين‌ خسارات، ده‌ها تيپ‌ از يگانهاي‌ ارتش‌ عراق‌ از ميان‌ رفت‌ و بيش‌ از10400 تن‌ از قواي‌ دشمن‌ كشته‌ و زخمي‌ شده‌ يا به‌ اسارت‌ نيروهاي‌ خودي‌ در آمدند همچنين‌73 دستگاه‌ تانك‌ و نفربر،100 دستگاه‌ خودرو نظامي،90 قبضه‌ خمپاره‌انداز،20 قبضه‌ آتشبار ضدهوايي،10 دستگاه‌ خودرو مهندسي‌ و هزاران‌ قبضه‌ سلاح‌ سبك‌ و نيمه‌ سنگين‌ به‌ غنيمت‌ گرفته‌ شد.
در اين‌ عمليات‌ شهيد سيدرضا دستواره‌ به‌ شهادت‌ رسيد.
نام‌ عمليات: كربلاي‌1
زمان‌ اجرا : 4/10 /1365
مدت‌ اجرا: 10 روز
تلفات‌ دشمن‌ (كشته، زخمي‌ و اسير10400
رمز عمليات: يا ابوالفضل‌ العباس7
مكان‌ اجرا: منطقه‌ عملياتي‌ دشت‌ مهران‌- جبهه‌ مياني‌ جنگ
ارگان‌هاي‌ عمل‌كننده:رزمندگان‌سپاه‌ پاسداران‌ انقلاب‌ اسلامي‌
اهداف‌ عمليات: بازپس‌ گيري‌دوباره‌ شهر مهران‌ و ارتفاعات‌ مرزي‌ منطقه‌ و سركوب‌ و منفعل‌ كردن‌ دشمن‌

پايان پيام
 دوشنبه 10 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3089]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن