واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نمايشگاه سراسري كتاب/ نگاهي به وضعيت كتاب و كتابخواني در استان اردبيل
استان اردبيل با داشتن فرهنگ تاريخي غني و حضور چهرههايي ارزشمند در عرصههاي علم، دين، فرهنگ، هنر و ادبيات در سالهاي گذشته در زمينه كتاب و كتابخواني از وضعيت مطلوبي برخوردار بوده است.
بر اساس آمارها ميانگين مطالعه سرانه هر فرد ايراني حدود ده دقيقه در روز برآورد ميشود اين درحالي است كه اين شاخص در استان اردبيل حتي بيشتر از اين ميزان اعلام شده است.
كارشناسان معتقدند ميزان توجه به كتاب و كتابخواني نشانگر رشد فرهنگي است و تعداد كتب و نشريات هر كشور در طول سال، كتابخانهها، كتابخوانها، نويسندگان، مترجمان و ناشران به عنوان معيارهاي اساسي در برنامه ريزيها مورد استفاده قرار ميگيرد.
در اين حال برخيها علت همهگير نشدن فرهنگ مطالعه در جامعه و به تبع آن در استان اردبيل را افزايش سرگرميهاي نوين براي قشر جوان ، درگير بودن خانوادهها با مشكلات اقتصادي و اجتماعي و گراني كتب عنوان ميكنند.
مديركل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان اردبيل گفت: ترويج و افزايش عادت مطالعه بويژه در تكميل فرآيند تربيت كودكان ضروري است و بايد بدانيم اين چرخه نياز به آگاهسازي خانوادهها، پاسخگويي به نيازهاي فرهنگي كودكان و نوجوانان ازهمان سنين كودكي و ترويج فرهنگ مطالعه درجامعه دارد.
محمد سيمزاري افزود: در برخي شرايط والدين به علت فرهنگ ناصحيح حاضرند گرانترين لباسها را براي كودكان خود تهيه كنند ولي برايشان سنگين است كه مبلغي حتي كم براي خريد كتاب و ابزار فرهنگي براي كودكان خود هزينه كنند.
وي بيتوجهي به كتاب و كتابخواني را يك بيماري فرهنگي و اجتماعي دانست كه ناشي از فراگير نشدن فرهنگ مطالعه و كتابخواني در بين اقشار مردم است و اين ميتواند در دراز مدت ضربههاي جبران ناپذيري بر پيكره فرهنگي جامعه وارد كند.
وي گفت: مطالعه به عنوان تقويتكننده روحيه ديني كودكان و نوجوانان ، زمينه ساز تفكر و خلاقيت كودكان ، توسعه افقهاي فكري ، شناخت الگوها ، آموزش غير مستقيم راه و رسم زندگي و راهي براي جبران كمبود وقت در كلاس و مدرسه نيازمند توجه ويژه و خاص مسوولان آموزشي و پرورشي است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، معاون استاندار اردبيل هم گفت: در سالهاي اخير اقدامات خوبي در حوزه فرهنگ و هنر استان صورت گرفته است.
فيروز احمدي ، برپايي نمايشگاههاي كتاب را در نوع خود يك كار فرهنگي دانست و ترويج و اشاعه فرهنگ از طريق كتب و كتابخواني و حمايت از ناشران ، علاقمندان ، مولفان ، اساتيد و كتابخوانان را ضروري دانست.
وي افزود: توجه دولت به مسايل فرهنگي دراين سالها محوري بوده و ما در زمينههاي مختلف از جمله در حوزههاي فرهنگ ديني ، رشتههاي مختلف علمي والمپيادها موفقيتهاي خوبي داشتيم.
وي با بابيان اينكه سهم سرمايهگذاري دولت در فصل فرهنگ در سال جاري نسبت به سال ۸۴دو برابر افزايش يافته است ، گفت : نسبت اعتبارات بخش فرهنگ به بودجه عمومي نيز ۲/۷درصد رشد داشته است .
وي توجه دولت فرهنگ ديني را ستودني ذكر كرد و اظهار داشت: دولت ۶۰۰ ميليارد ريال اعتبار براي تقويت فعاليت مساجد در شهرستانها اختصاص داده و براي تكميل ساختمان مصليها ۷۰۰ميليارد ريال كمك كرده است.
نماينده مردم گرمي مغان در مجلس هشتم نيز گفت: فرهنگ زيربناي توسعه كشور است و اگر مسايل و مشكلات اين حوزه رفع نشود، ديگر مشكلها نيز حل نشدني است.
ولي اسماعيلي افزود: بخش فرهنگ نبايد مظلوم باشد و بسترهاي لازم براي رشد و تعالي آن بايد فراهم شود.
بهگفتهي وي، ايران امروز با محاصره و شبيخون فرهنگي دشمنان مواجه است و براي مقابه با اين تهديدات بايد با زبان و ابزارهاي فرهنگي وارد عرصه شد.
اصغر تقيزاده شكيبا، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي اردبيل هم با اشاره به اين كه كتاب و كتابخواني يكي از شاخصههاي دانايي محوري است، گفت: ميزان استقبال مردم از نمايشگاه كتاب در سالهاي گذشته نشان داد كه مردم استان از حيث علاقمندي به كتاب و كتابخوابي در وضعيت مطلوبي قرار دارند.
معاون فرهنگي و هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اردبيل نيز گفت: در سالهاي اخير در اين استان براي توسعه كتابخواني و مقوله نشر اقدامات خوبي انجام شده است.
سيدغني نظري خريد كتاب از تمام ناشران و مولفان استان ، پرداخت تسهيلات به نويسندگان ، معرفي ناشران براي استفاده از تسهيلات زودبازده ، تكميل چرخه چاپ استان ، راه اندازي بزرگترين چاپخانه شمال غرب كشور در اردبيل و توزيع هزاران جلد بين ۵۶۹مركز آموزشي ، فرهنگي ، هنري و نظامي استان را از ديگر اقدامات انجام شده در اين اداره كل در مسير ترويج فرهنگ كتابخواني ذكر كرد.
وي نمايشگاه كتاب را يكي از پرمخاطبترين برنامههاي فرهنگي دانست و افزود: هدف از برگزاري اين نمايشگاهها فقط فروش كتاب نيست بلكه به اين رويداد به عنوان يك ايستگاه و يك باشگاه فرهنگي نگريسته ميشود تا علاوه بر ترويج كتابخواني ساير برنامههاي فرهنگي و هنري را نيز معرفي كرده و آن را تسريع كنيم.
مديركل سازمان تبليغات اسلامي استان اردبيل هم ترويج فرهنگ مطالعه را در گرو تجهيز كتابخانههاي روستايي و مساجد استان ذكر كرد و گفت: هرگاه ضرورت كتابخواني براي همه تبيين شود هيچ انساني پيدا نميشود كه بامطالعه بيگانه باشد.
حجتالاسلام والمسلمين مهدي ستوده افزود: كتاب بايد از نظر محتوا ، شكل ، فراواني و ارزاني مرتبا با نيازهاي واقعي جوانان هماهنگ شود و براي شكوفايي استعدادها ، سازماندهي تلاشهاي فرهنگي و ايجاد نظام اطلاع رساني منسجم و توانمند كار فرهنگي انجام شود.
وي فراهم كردن زمينه مطالعه براي كودكان و نوجوانان ، افزايش اطلاعات عمومي مطالعه كتاب ، اضافه كردن كتب جديد به مجموعه كتابخانهها و برپايي نمايشگاهها و فروشگاههاي عرضه كتاب را از ديگر راهكارهاي توسعه و ترويج فرهنگ كتاب در استان ذكر كرد.
استان اردبيل داراي ۲۳ناشر است كه بيش از ۱۵مورد آنها فعال هستند و تعداد كتب منتشر شده توسط ناشران اردبيلي تاكنون ۱۰۶عنوان اعلام شده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، پنجمين نمايشگاه سراسري كتاب استان اردبيل كه از هشتم تيرماه در محل نمايشگاههاي بينالمللي اردبيل آغاز بكار كرده است تا چهاردهم تيرماه داير خواهد بود.
در نمايشگاه ۳۰۰ناشر تازهترين كتابهاي خود را در زمينههاي مختلف و در ۲۵هزار عنوان عرضه كردهاند.
عرضه وفروش انواع سيدي و نوارهاي آموزشي، كتب الكترونيكي ، لوازم كمك آموزشي و سرگرمي براي علاقهمندان و اجراي برنامههاي ويژه فرهنگي، برپايي ايستگاه نقاشي كودكان و نوجوانان و برگزاري نشستهاي نقد و بررسي آثار با شركت هنرمندان و منتقدان برجسته ازديگر برنامههاي جبني اين نمايشگاه است.
براي ارايه تسهيلات بيشتر به بازديدكنندگان بن خريد كتاب درمحل نمايشگاه با ۲۰تخفيف توسط بانك عامل عرضه ميشود و علاوه بر آن ۲۰درصد تخفيف هم از سوي ناشران به خريداران كتاب داده ميشود.
دوشنبه 10 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]