واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اميد است تشكل بانوان بازرگان خليج فارس ايجاد شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): سيده فاطمه مقيمي اظهار اميدواري كرد ،تشكل بانوان بازرگان خليج فارس ايجاد شود تا زنان بازرگان در منطقه بتوانند تعامل مطلوبي با يكديگر داشته باشند.
مقيمي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود : توانمندي اقتصادي زنان ايراني بالا است و با مديريت اين توانمندي مي توان از نيروي زنان در فعاليت هاي اقتصادي به نحو مطلوبي بهره جست .
وي با اشاره به مشاركت اقتصادي زنان در ايران گفت: بر اساس گزارش سازمان بين المللي كار مشاركت اقتصادي زنان در كشورهاي فنلاند و الجزاير به ترتيب 47 و هشت درصد است. اما اين اين رقم در ايران 12درصد است كه نسبت توانمندي موجود در مقايسه با ساير كشورها ، هنوز پايين است و بايد افزايش يابد.
مقيمي با اشاره به زنان فعال بازرگان در اتاق تهران گفت : تاكنون 2هزار و 500 كارت بازرگاني براي زنان تاجر در اين عرصه صادر شده است كه حدود يكهزار و 700 زن حضور فعالي در زمينه بازرگاني اتاق تهران دارند.
اين عضو فعال اتاق تهران يادآور شد: با توجه به اينكه اكثر دانشگاه هاي كشور از سوي دانشجويان دختر اشغال شده است، بايد بررسي شود كه چرا آنها پس از فارغ التحصيلي كمتر وارد عرصه كار مي شوند.
رييس شوراي زنان بازرگان اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران علت ريزش زنان را در عرصه هاي اقتصادي به دليل باورهاي فرهنگي جامعه عنوان كرد و گفت: بايد اين باور در جامعه تغيير كند و زنان در حاليكه به عنوان محور زندگي خانوادگي نقش خود را ايفا مي كنند ، بتوانند در عرصه هاي اقتصادي حضور فعال تري داشته باشند.
مقيمي با اشاره به مشكلات جامعه غرب در كشورهاي توسعه يافته گفت: به طور يقين نمي خواهيم بلايي كه در غرب بر سر بنيان هاي خانواده آمده ، در ايران شاهد باشيم ، اما با جهاني شدن اقتصاد بايد جايگاه زنان در عرصه هاي اقتصادي باز تعريف شود . زيرا اشتغال مطالبه زنان به ويژه زنان تحصيلكرده است.
وي 50درصد جمعيت جامعه را پتانسيل نيمه خاموش ذكر كرد و گفت: جمعيت ياد شده نبايد فقط به عنوان مصرف كننده در جامعه تلقي شوند .بلكه بايد حضور آنها را در عرصه هاي كسب و كار افزايش دهيم.
به گفته عضو هيات نمايندگان اتاق تهران، نيروي انساني از جمله سرمايه ها در كشورها محسوب مي شوند. استفاده از سرمايه هاي زير زميني نظير نفت و گار همواره مي تواند با مشكلاتي مواجه شود، اما سرمايه هاي انساني خدشه ناپذير است.
مقيمي تصريح كرد: در گذشته بسياري از كارها يدي بود، اما امروزه اغلب كارها مكانيزه شده است و قابليت علمي مي تواند درجه مديريتي نيروي انساني را تعريف كند.
وي معتقد است: بدون دخالت جنسيتي مي توان مسئوليت افراد را تعريف كرد. در حاليكه زنان ايراني جايگاه ارزنده اي در كسب عنوان هاي جهاني دارند، نبايد از سپردن فرصت هاي شغلي به آنها قصور كرد.
مقيمي يادآور شد: حدود دو ماه پيش در بررسي اختراعات كه در كشور چين ميان 45 كشور برگزار شد، از ميان 400 اختراع توسط زنان ، زنان ايراني توانستند 12مدال طلا ،پنج نقره و 6 برنز را به خود اختصاص دهند.ايران در ميان تمامي 45كشور شركت كننده مقام نخست را كسب كرد و سه جايزه ويژه به آنها داده شد.
وي در ادامه اظهار داشت: مالكيت فكري سازمان ملل به يكي از دانشجويان پزشكي دختر ايراني داده شد.
رييس شوراي بانوان بازرگان افزود: ضروري است كه دولت از نخبگان حمايت كند تا از پديده فرار مغزها جلوگيري شود.
اين عضو اتاق تهران سپس سهم زنان شاغل تحصيلكرده را در كشور 22درصد ذكر كرد و گفت: متاسفانه سهم زنان مدير در جامعه كمتر از پنج درصد مي باشد كه ضروري است به قابليت افراد در سپردن مسئوليت ها توجه شود.
وي دريافت تسهيلات اعتباري براي فعاليت هاي اقتصادي زنان كارآفرين را همراه با مشكلات عنوان كرد و گفت: متاسفانه بانك ها در پرداخت تسهيلات به زنان با دشواري عمل مي كنند كه اين موانع بايد كاهش يابد.
مقيمي در بخش ديگري از گفت و گوي خود با خبرنگار ايرنا با اشاره به اجراي اصل 44 گفت: براي اجراي اصل 44 قانون اساسي بايد بيشتر تلاش شود. تقويت خصوصي سازي همان كاهش انحصار دولتي است .دولت بايد نقش نظارتي در تمامي امور بر عهده داشته باشد.
وي ايران اسلامي را از جمله توانمند ترين كشورهاي منطقه عنوان كرد و گفت: با مديرت صحيح حتي مي توان مديريت منطقه را بر عهده گرفت.
رييس شوراي زنان بازرگان اتاق تهران تاكيد كرد: فرهنگ سازي براي حضور زنان در جامعه بايد از پايين انجام شود و نگاه سيستم مديريتي بايد از بالا تغيير كند. قانون براي حضور زنان در عرصه هاي مختلف اقتصادي بايد تلطيف شود.به طور يقين قانوني براي عدم حضور زنان در عرصه اقتصادي وجود ندارد.
وي كه مدير عامل انجمن زنان كارآفرين است ، گفت: انجمن زنان كارآفرين با آموزش زنان در زمينه كارآفريني مي تواند بستر حضور فعال زنان را در عرصه هاي مختلف اقتصادي تسهيل كند.
اقتصام ** 9123 ** 1557
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]