دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت که دلیل تاخیر در برگزاری جلسات هیات اجرایی این کمیته این بود که بودجه آن در پایان اسفند نهایی و ابلاغ نشده بود. اولین جلسه هیات اجرایی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد و در آن، مناف هاشمی به عنوان دبیرکل مصوبات اعلام کرد. هاشمی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد که تا ابلاغ بودجه، این کمیته قادر به تعیین نحوه توزیع بودجه، بستههای حمایتی و پاداشها برای سه رویداد بزرگ آینده نبود.
امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم
مدال طلا ملاک اصلی اعزام به بازیهای داخل سالن آسیا
هاشمی گفت که ما سه دستور جلسه داشتیم و ابتدا گزارشی از بازیهای المپیک اعلام شد و مقرر شد ارائه بستههای حمایتی به فدراسیونها ادامه داشته باشد و رشتههای دوومیدانی، تیروکمان، تنیس روی میز و سنگنوردی که دنبال سهمیه هستند، حمایت شوند. حتی والیبال ساحلی و والیبال هم دنبال سهمیه هستند. جودو و شنا و بدمینتون هم دنبال وایلد کارت هستند. امیدوارم بیش از ۳۵ سهمیه به دست آوریم.
حذف بودجه رویدادهای بینالمللی
هاشمی در مورد بودجه کمیته ملی المپیک گفت: در مورد بودجه رایزنی خوبی با سازمان برنامه ریزی بودجه داشتیم اما در لایحه بودجه که به مجلس رفت، ردیف اصلی بودجه ما که مربوط به رویدادهای بین المللی بود، حذف شد و سازمان برنامهریزی و بودجه تلاش کرد و قسمتی از آن عدد برگشت تا برای سه رویداد مشکلی نداشته باشیم اما اگر آن عدد تغییر نمی کرد بودجه خوبی داشتیم. شاید الان بودجه رشد زیادی نداشته باشد اما باز هم در مجلس در حال بررسی است و اصلاحات اولیه صورت گرفته و منتظر رقم نهایی هستیم.
تعیین اسم و شعار کاروان در جلسه فوق العاده هیات اجرایی
در جلسه فوقالعاده دو هفته آینده، تصمیمگیری خواهیم کرد که چه اسم و شعاری برای کاروان انتخاب کنیم. همچنین، درباره سهمیه بودجه فدراسیونها نیز در این جلسه تصمیمگیری میکنیم. در این زمینه بحثهای زیادی داشتیم، اما اعلام کردیم که بودجه نهایی این هفته اعلام شود تا بتوانیم سپس تصمیمهای لازم را بگیریم. هرچند، پرداختی علیالحساب به فدراسیونها داشتیم و بستههای حمایتی و حقوق ورزشکاران را نیز پرداخت کردیم.
شوک بزرگی به کمیته ملی المپیک وارد شد
دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره کاهش بودجه کمیته تأکید کرد: انتظار نمیرفت که در سال المپیک چنین اتفاقی برای بودجه کمیته ملی المپیک رخ دهد. در سال ۱۴۰۳، یک شوک بزرگ به کمیته ملی المپیک وارد شد. دلیل این کاهش بودجه این بود که در جلسه قبلی هیات اجرایی، با کمک سازمان برنامهریزی و بودجه، سعی کردیم تا بخشی از مشکلاتی که در لایحه بودجه کمیته ملی المپیک وجود داشته را حل کنیم. عدد ۳۸۰ میلیارد تومانی که اصلاح شد، ما را بیشتر از قبل کمک کرد. اما باز هم منتظر هستیم که با کمک مجلس، اصلاحات بیشتری اعمال شود. امیدوارم با این تغییرات و کمک مجلس، مشکلات ما حل شود. ما در سال گذشته تنها یک رویداد رسمی داشتیم، اما امسال سه رویداد در پیشرو داریم.
سخت است نتایج لندن را تکرار کنیم
در مورد پیشبینی تعداد سهمیهها و اینکه آیا تعداد سهمیهها برای کمیته ملی المپیک راضیکننده است یا خیر؟ او گفت: ما دو رشته تیمی را در المپیک نداریم و کاراته در المپیک قبلی وجود داشت اما اکنون نیست. ما ۲۸ نفر عملاً نسبت به دوره قبل از المپیک نداریم. اگر این ۲۸ نفر را کنار بگذارید، سهمیه المپیک ما از نظر کیفیت خیلی آسیب ندیده است چرا که به جز کاراته که حذف شده، در دو رشته دیگری که سهمیه
نگرفتهایم، امیدی به کسب مدال نداریم. احتمالاً به عدد بین ۳۵ تا ۳۸ سهمیه میرسیم و البته این نشانگر این نیست که این اعداد خوب هستند. باید تلاش کنیم که کیفیت کار بالا باشد و بسیار سخت است که فکر کنیم ما باید نتایج المپیک لندن را با آن تعداد مدال تکرار کنیم. با توجه به شرایطی که در یک یا دو سال گذشته در ورزش وجود داشته، امیدوار هستیم که همین تعداد ورزشکار با نتایجی با کیفیت بگیرند و تعداد مدال طلا، نقره و برنزی که به دست میآوریم، تعداد سهمیهها را جبران کند.
کاروان ایران ۹۰ نفر میشود
دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد پیشبینی تعداد سهمیهها گفت: تقریباً ۳۶، ۳۷ و ۳۸ سهمیه خواهیم داشت و همین تعداد کارکنان فنی داریم. تعداد محدودی نیز کارکنان سرپرستی و پزشکی همراه کاروان خواهند بود. به احتمال زیاد، جمع کاروان ما از ۸۵ تا ۹۰ نفر عبور خواهد کرد، اما امیدوارم نتایج خوبی به دست آوریم.