واضح آرشیو وب فارسی:: اهمیت حضور همزمان مادر و کودک
همه ما می دانیم که ارتباط نزدیک مادر و فرزند تا چه اندازه در شکل گیری شخصیت و اعتماد به نفس فرزند تاثیر دارد. در واقع یکی از بنیانهای موفقیت و شکست های روحی عاطفی در دوران بزرگسالی از این بستر شکل می گیرد. یک مادر آگاه و خوش رفتار و آرام می تواند فرزندی موفق و شایسته پرورش دهد و این اصلا شعار نیست. کودکان بیش از هر کسی از پدر و مادر خود تاثیر می پذیرند. از آنجایی که مادران مدت زمان بیشتری را کنار فرزندان می گذرانند، نقش آنها در پرورش عاطفی و تکامل شخصیت کودک بسیار پررنگ تر است. بر اساس این پیش فرض کلاس های مادر و کودک با هدف بهبود ارتباط مادر و کودک با آموزش های ارزشمند و محیط نشاط آور و پویا راه اندازی شد. البته این تنها رویکرد این کارگاه ها نیست، بلکه اهداف گسترده ای در زمینه تربیت کودک و بهبود برخورد تربیتی والدین در این زمینه طراحی شده و اجرا می شود.
کودکان و مادران در کلاسهای آموزش هنری دست ورزی و نحوه سرگرم شدن با ابزارهای ساده و گاهی کار با اشیای دور ریز را می آموزند.
کلاس مادر و کودک با چه اهدافی برگزار می شود؟
کلاس مادر و کودک به شکل کارگاهی در گروه های سنی مختلف برگزار می شود. این کلاسها اهداف پرورشی اساسی در زمینه آموزش هنر و پرورش خلاقیت در کودکان دارند. این دوره ها به طور معمول در قالب 8 جلسه و دو روز در هفته برگزار می شود. محور اصلی آموزش ها تقویت هوش هشت گانه به کمک بازی و انواع کارهای هنری جذاب است. اجرای این دوره های آموزشی به وسیله مربیان متخصص و زیر نظر روانشناس کودک در ایجاد استقلال و کم کردن وابستگی به مادر و آمادگی برای ورود به مدرسه بسیار کمک کننده است.
مزایای کارگاه مادر و فرزند برای مادران
همانطور که کودک در شروع زندگی با گسترهای از تجربیات جدید روبرو میشود، مادران نیز، خصوصا آن دسته که برای اولین بار مادر بودن را تجربه میکنند، به دنیایی همراه با زیباییها، چالشها و مشکلات مختلف وارد میشوند. بنابراین به آگاهی، آموزش و مشورت متخصصان نیاز دارند. کارگاه مادر و کودک به مادران کمک میکند تا شناخت بهتری نسبت به کودک خود پیدا کنند، نیازهای خاص او را در هر سن در نظر بگیرند و زمان مشترک خود را بهشکلی مفیدتر و بهتر مدیریت کنند. همچنین در این فضا امکان تبادل تجربهها و اطلاعات با دیگر مادران مهیا میشود.
کارگاه مادر و کودک فضای باز
فضای باز برای کودک سرشار از تجربه است. کودکان ابعاد طبیعتگرای خود را در محیط باز و در ارتباط با آسمان، درختان، حیوانات، خاک و گیاهان رشد میدهند. این فضا با کشف و رشد برای کودک همراه است و به او جسارت بیشتری میبخشد. کودکان در محیط باز اضطراب کمتری را تجربه میکنند، کالری بیشتری میسوزانند و فعالیت جسمانی بالاتری خواهند داشت. بااینحال این محیط برای همه آموزشها مناسب نیست و خطرات خود را دارد.
کارگاه مادر و کودک فضای بسته
فضای بسته به محیط امنی گفته میشود که معمولا نکات ایمنی و مراقبتی در آن مورد توجه قرار گرفته است. در این کارگاهها کودک احساس امنیت بیشتری را تجربه میکند و تمرکز بیشتری برای یادگیری دارد. حواسپرتی در محیطهای بسته به حداقل میرسد و کودک فرصت تفکر، تخیل و ابراز وجود را پیدا میکند. همچنین فرصت رشد مهارتهای زبانی و اجتماعی در محیطی با آسیب کمتر مهیا میشود. با همه اینها، ابعاد طبیعتگرا و جستجوگر کودک ممکن است فرصت کافی برای رشد، تجربه و آموزش در این محیط نداشته باشد.
با توجه به موضوعات گفتهشده، به نظر میرسد کودکان به هر دو محیط باز و بسته برای آموزش نیاز داشتهباشند. نکته مهم این است که محیط یادگیری بهتناسب موضوع و شرایط کودک انتخاب شود. کارگاههای فضای باز و بسته چنین شرایطی را مهیا میکنند.
با شرکت در کلاس مادر و کودک پرچین میتوانید از هر دو فضا استفاده کنید.