تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845622297




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستیابی به دانش فنی استخراج عناصر نادر خاکی در ایران/تولید اقتصادی چالش اصلی محققان


واضح آرشیو وب فارسی::

رئیس پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، اعلام کرد که توانستند به دانش فنی تولید عناصر نادر خاکی دست یابند و خبر خوشحال‌کننده‌ای را به اشتراک گذاشتند. وی افزود: چالش اصلی ما در این زمینه تولید اقتصادی است، چرا که باید با کشوری همچون چین رقابت کنیم.



اسلام کاشی، عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، در یک کنفرانس علمی در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، درباره تحقیقات خود در زمینه عناصر نادر خاکی صحبت کرد. وی افزود: "ما در چند سال گذشته توانستیم بر روی منابع مختلف کار کنیم و در سال گذشته توانستیم یک کنستانتره از این عناصر را به سفارش یکی از بخش‌های صنعتی در مقیاس پایلوت تولید کنیم."

اسلام کاشی به این نکته اشاره کرد که دانش فنی برای تولید اقتصادی عناصر نادر خاکی به این بخش صنعتی تحویل داده شده است. وی تأکید کرد که تولید اقتصادی این عناصر یکی از مسائل اساسی تولید آن در کشور است و شرکت سفارش‌دهنده باید بررسی کند که آیا تولید آن سودآور است یا خیر. اما از نظر استراتژیک، دانش و منابع آن در اختیار کشور است و اگر کشور به این عناصر نیاز داشته باشد، دانش فنی آن در دسترس است.

او همچنین به شکست انحصار تولید عناصر خاکی اشاره کرد و اظهار کرد که عناصر خاکی نادر و کمیاب از جمله عناصر استراتژیکی هستند که در دنیا کمیاب هستند و در صنایع مختلف کاربرد دارند. این عناصر شامل ۱۷ عنصر کمیاب است که مهمترین آنها شامل سریوم، لانتانیوم و نئودنیوم است.

کاشی به این نکته اشاره کرد که با پیشرفت تکنولوژی در خودروهای الکتریکی، استفاده از منابع انرژی نویی مانند توربین‌های بادی و مصرف آهن‌رباهای دائمی رو به افزایش است. او بیان کرد که در چهار سال اخیر، قیمت عنصر نئودینیوم از ۴۰ دلار به ۲۰۰ دلار افزایش یافته و در حال حاضر با قیمت ۱۰۰ دلار معامله می‌شود.

رئیس پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران اظهار کرد که تا کنون تولید این عنصر در اختیار کشور چین بوده است و ۹۷ درصد تولید جهانی این عنصر به آن کشور تعلق داشته است. او بیان کرد که ایران دارای دانش فنی تولید این عنصر نادر است و مساله اصلی تولید آن اقتصادی است.

کاشی به تولید کنستانتره از عناصر خاکی و تبدیل پسماندهای آن به منابع مفید اشاره کرد. وی توضیح داد که شرکت سفارش‌دهنده این کنستانتره در زمینه تولید کودهای شیمیایی و فسفاته فعال فعالیت دارد و این کنستانتره را به عنوان باطله و پسماند می‌داند. اما با جداسازی عناصر از این پسماندها، ارزش افزوده‌ای به این شرکت اضافه شده است.

رئیس پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی ایران بیان کرد که اکنون دانش تولید این عنصر را داریم، اما تولید اقتصادی آن چالش‌هایی را ایجاد کرده است و نیاز است که با کشوری چون چین رقابت کنیم.

وی اظهار کرد که این کشور یکی از رقبای ماست و ما در حال رایزنی هستیم. اگر بتوانیم قیمت مناسبی ارائه دهیم، این کنستانتره وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

همچنین، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در سال جاری در کنار برگزاری سی و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی و بیست و پنجمین دوره جشنواره جوان خوارزمی، اولین دوره کنفرانس بین‌المللی علم و فناوری خوارزمی را از روز گذشته یکشنبه ۶ اسفند برگزار کرد که تا امروز دوشنبه ۷ اسفند ادامه دارد.

این کنفرانس در راستای بهره‌مندی بیشتر از دستاوردهای علمی برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی و سایر پژوهشگران در حوزه‌های مختلف در سطح ملی و بین‌المللی برگزار شده و از این رو این رویداد علمی با محوریت فناوری‌های نوظهور در زمینه‌های «زیست فناوری»، «کشاورزی»، «امنیت غذایی و مدیریت آب»، «فناوری‌های شیمیایی»، «مواد و متالورژی»، «مهندسی برق و فناوری اطلاعات» و «مهندسی مکانیک» برگزار شده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن