شرکت تجارت الکترونیک رویای آینده که به تیم تارا معروف است، چند سالی است که حرف اول تجارت الکترونیک و دیجیتال مارکتینگ تبریز و اردبیل را میزند. سیستم هایی که طراحی می کنند، استراتژی هایی که تدوین می کنند، باعث رونق کسب و کار بیش از صد شرکت، کارخانه و صنعت شده است. این شرکت در زمینه طراحی سایت در تبریز و طراحی سایت در اردبیل دارد. البته فعالیت های این شرکت بسیار گسترده است و به طراحی سایت و سئو محدود نیست.
شرکت تجارت الکترونیک رویای آینده
مهندس فاطمی می گوید : شرکت تجارت الکترونیک رویای آینده (تارا) ، از سال ۱۳۹۳ با شعار «همراه با شما در جهانی بدون مرز » شروع به فعالیت کرد. ما، با استعداد و تخصص خود در دنیای فناوری اطلاعات و دیجیتال مارکتینگ به برتری رسیدیم و سال هاست لینک یک دیجیتال مارکتینگ تبریز و اردبیل هستیم. شرکت تارا با تمرکز بر بهروزترین تکنولوژیها، نرمافزارها و طراحیهای روز، تجربهی منحصر بهفردی را برای مشتریان خود فراهم میکند. و این تجربه منحصر به فرد باعث افزایش مشتریان ماشده است. در ادامه به سراغ مدیرعامل این مجموعه برویم و صحبتی هر چند کوتاه با مهندس پیمان فاطمی داشته باشیم.
مصاحبه ای با مدیرعامل شرکت تارا
لطفا خودتان را مختصری برای خوانندگان معرفی کنید :
با سلام ، بنده میر پیمان فاطمی هستم ، کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار – هوش مصنوعی ، و خیلی خوشحالم که امروز قراره در خدمت شما باشم.
لطفاً در مورد تجربیات و پسزمینه شغلی خود در حوزه طراحی سایت و اپلیکیشن برای ما توضیح دهید.
من در دوران تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ، جوایز و مقالات زیادی داشتم ، همین امر باعث شده بود تصور کنم به محض فارغ التحصیلی ، سریعا وارد بازار کار می شوم. اما متاسفانه اینطور نبود ، مصاحبه های کاری گاها اصلا درباره رشته تحصیلی من نبود و همین امر باعث شد نتوانم در زمینه شغلی ، کار مناسبی پیدا کنم و استخدام شوم.
به همین دلیل به دنبال تخصص خود که همان سایت ، نرم افزار و استراتژی سئو بود رفتم. از سال 1397 به صورت کاملا تخصصی در این صنعت شروع به کار کردم و مجموعه تارا را راه اندازی کردم. امروزه با بیش از 20 کارخانه و 30 شرکت خدماتی همکاری داریم.
مشکلی که در بیشتر این صنایع وجود داشت ، عدم دید پذیری درباره سرچ های اینترنت بود، اینکه بیشتر کسب و کارها اطلاع ندارند که در گوگل و اینترنت چه می گذرد یا اطلاع دارند ولی اطلاعات آنها ناقص است. مثلا کمتر کسب و کاری می داند که در ایران روزانه 137 میلیون سرچ اتفاق می افتد. چند درصد این بازار دست شماست؟ چند درصد تلاش شده است تا کمی از ترافیک این جستجو ها به سمت کسب و کارشان بیاید؟ عملا کمتر از 10 درصد. از هر صد کارخانه تقریبا 10 کارخانه با زیرساختی اصولی در دنیای تجارت الکترونیک فعالیت می کنند. ما بقی یا حضور ندارند و یا حضور دارند ولی به شکل اشتباه و ناکارآمد. اینجاست که تارا وارد کار می شود.
چگونه به عنوان یک مدیرعامل در این صنعت شروع کردید؟ آیا داستان جالبی از آغاز کارتان دارید؟
من فارغ التحصیل کارشناسی ارشد هوش مصنوعی در سال 1397 هستم. ماهیت رشته من به گونه ای بود که در آن سال ها شاید کمتر کسی توجه می کرد. با وجود تمام جوایز ملی و استانی که دریافت کرده بودم، بعد از فارغ التحصیلی مجبور به کار در رستوران شدم. چراکه نه روحیه استخدامی داشتم که در یک محیط استخدام شده و کار کنم، نه توانستم در فاز مصاحبه شغلی قبول شوم. لذا مدتی در رستوران مشغول کار بودم و اتفاقا از همان رستوران هم اولین پروژه طراحی سایت خود را گرفتم. و به این ترتیب به مرور پروژه ها و چالش ها بیشتر شد و نهایتا منجر به تشکیل شرکت تارا گردید.
راه درازی بود و راه درازی باقی مانده است. با انقلاب صنعتی چهارم متاستفانه کشور و صنایع و کارخانجات ما نتوانستند با همان سرعت به دنیای اینترنت ورود کنند. به نظرم راه درازی مانده است و کشور ، شرکت ها و صنایع به ما و هم صنف های ما نیاز مبرم دارد تا بتوانند وارد این دنیای پر هیجان شوند.
از نظر شما، چه عواملی باعث موفقیت یک شرکت در حوزه طراحی سایت و اپلیکیشن میشود؟
بروز بودن دانش وتجربه ها حرف اول را می زند. سرعت رشد و پیشرفت در این زمینه بسیار بالاست به گونه ای که اگر ما بروز نباشیم، نمی توانیم بر چالش های موجود غلبه کنیم. مورد دوم استمرار و سخت کوشی است. تیم های طراحی سایت و اپ باید تلاش کنند تا در مسیر خود استمرار داشته باشند. و مسئله مهم و نهایی این است که جامعه ما ، اطلاعات کمی درباره مواردی مثل تجارت الکرونیک ، سامانه ها و سایت ها دارد، لذا باید یک مذاکره کننده قوی داشته باشند. کسی که بتواند با صبر و حوصله و البته با زبان کاملا مناسب مسائل و برنامه ها را شرح دهد.
چالشهای اصلی در مدیریت یک شرکت طراحی سایت و اپلیکیشن چیست؟
این مسیر سراسر چالش است. اولین چالش مذاکره های مفید است. من همیشه از صنعت قلمبه سازی متنفر بودم. یعنی متنفرم از اینکه حرف های گنده بزنم، اخیرا در یک سمیناری بودم یکی از سخنرانان از هر ده کلمه ، چهار کلمه به زبان انگلیسی می گفت و سعی در پیچیده نشان دادن مسئله داشت. این ها برای ما سم هستند، مشتریان باید به راحتی متوجه شوند که شما چه می گویید و قرار است چه کار کنید. ساده سازی سخت است. ساده سازی هنر است. افرادی که سطح دانش کمی دارند سعی می کنند مسائل ساده را پیچیده مطرح کنند. برای همین است که ما در زمینه مشاوره کسب و کار نیز فعال هستیم. مشاوره کسب و کار مسئله ای بسیار حساس است که باید سطح بیان ، دانش و تجربه بالایی داشته باشید. مشاوره کسب و کار در تبریز و اردبیل از جمله فعالیت های ماست.
چالش دوم فناوری و تکنولوژی هایی است که به سرعت در حال رشد هستند. تکنولوژی که ما دو سال پیش از آن برای طراحی نرم افزار استفاده میکردیم ، الان یا عوض شده است و یا پیشرفت زیادی داشته است که باعث می شود که کارفرمایان در برابر این سرعت مقاومت نشان دهند و طراحی ها نسخه قدیمی باشد.
چالش سوم تیم سازی مناسب و سیستم سازی است که مقوله ای کاملا تخصصی و بسیار سخت است.
چگونه تضمین میکنید که تیم طراحی و توسعه شما همواره با آخرین تکنولوژیها و روشهای بهترین عملکرد آشنا باشد؟
ما در تارا آموزش های مداوم و مستمر داریم. سالی دو آموزش بزرگ برگزار می کنیم تا دانش و سطح سواد مهندسان ما همچنان بروز باشد.
تارا به کجا می رود؟ چه هدفی را دنبال می کنید؟
می خواییم مشکل حل کنیم. هر چه مشکلات بیشتری را حل کنیم ، همان قدر احساس موفقیت بیشتر می کنیم. امروزه ما در تبریز و اردبیل لینک یک دیجیتال مارکتینگ هستیم، سیستم های کار راه انداز و قوی طراحی کردیم که با نام تاراکس(tarax) در بازار شناخته می شوند. با توکل به خدا و با کمک همکاران سعی می کنیم سهم بیشتری از این بازار پرچالش داشته باشیم. فکر کنم در آینده خبر های زیادی از ما می شنوید.
چگونه با رقبا در این صنعت رقابت میکنید؟
تارا رقیب های قوی و خوبی دارد و از این بابت بسیار خرسندم. چرا که همیشه از رقابت سالم استقبال می کنم و همین رقابت هاست که باعث تقویت و قدرت تیم های برنامه نویسی و دیجیتال مارکتینگ می شود.
ممنون از اینکه وقت ارزشمند خود را در اختیار ما قرار دادید.