آنتی اسکالانت چیست؟ همانگونه که مستحضرید، آب تصفیه نشده دارای املاح و نمکهای بسیار زیادی است. در سیستمهای آب آشامیدنی و دیگر سیستمهای صنعتی این املاح در استخرها و حتی دستگاهها رسوب خواهند کرد. این مرحله رسوب گذاری در صورت عدم جلوگیری از تشکیل رسوب، باعث به وجود آمدن لایههای رسوبی بسیار زیادی می شوند: پس قطعاً میتواند مشکلات بسیار زیادی را به وجود بیاورد. آنتی اسکالانتها موادی هستند که در حوزه دیسکلر و رسوب زدا از آنها استفاده میکنند. اکنون برای کسب اطلاعات بیشتر با سایت آبان شیمی پالایش همراه باشید.
آنتی اسکالانت چیست؟
ترکیبات شیمیایی بسیار زیادی برای از بین بردن رسوب در صنایع مختلف استفاده میشود. آنتی اسکالانت یکی از مواد شیمیایی رسوب زدا با قدرت رسوب زدایی بسیار زیاد است. این ماده برای تصفیه آب استفاده میشود و عمده کاربرد آن نیز در سیستم تصفیه آب می باشد. تمامی انواع مواد ضد رسوب خود شامل ترکیبات مختلفی هستند که از مواد شیمیایی تشکیل میشوند. ساختار آنتی اسکالانت نیز شامل مواد شیمیایی مختلفی است. ترکیب این مواد در کنار یکدیگر برای جلوگیری از رسوبات نمکی روی غشای ممبران می باشد. این مواد ضد رسوبی را به منظور پاک کردن سیستم تهویه آب و رسوب زدایی آن استفاده میکنند. در واقع مانع از جلوگیری تشکیل رسوب ممبران صنعتی به سیستم آب شیرین خواهند شد. آب ورودی به دستگاه حاوی کلسیم، نمک، منیزیم حتی دیگر املاح است. این نمکهای محلول پس از عبور از غشاهای دستگاه، طی مدت زمان طولانی رسوب میشود.
همچنین منافذ بسیار زیادی در محل رسوب گذاری شده به مرور زمان به وجود میآید، حتی گاهی ممکن است غشا نیز پاره گردد. اهمیت عملکرد سیستم و طول عمر آن ایجاب میکند تا از رسوب زداهای با کیفیت و استانداردی برای رسوب زدایی چنین سیستمهایی استفاده کرد. عدم استفاده از آنتی اسکالانت باعث آسیب زدن به سیستم و کاهش دبی خروجی میشود.
انواع آنتی اسکالانت
این رسوب زداها انواع مختلفی دارند. در هر یک از انواع آنتی اسکالانت، فرآیند رسوب زدایی آن بر اساس ترکیبات شیمیایی ماده تعیین می شود. البته جدا از خاصیت رسوب زدایی، این مواد میتوانند مزایای دیگری نیز داشته باشند. البته هر یک از انواع رسوب زداها بر اساس نوع عملکرد برای رسوب زدایی در سیستمهای مختلفی استفاده میشوند.
آنتی اسکالانت پایه فسفاته
آنتی اسکالانت پایه فسفاته یکی از مواد با گروههای عاملی اسید کربوکسیلیک و فسفاته میباشد. این مواد فسفاته از بهترین آنتی اسکالانتهای بازار هستند. از این مواد برای جلوگیری از تشکیل رسوب استفاده میکنند. قطعاً که اهمیت جلوگیری یا پیشگیری از تشکیل رسوب بسیار فراتر از رسوب زدایی پس از تشکیل رسوب است. اما در برابر خاصیت پراکننده سازی دیگر رسوب زداها خاصیت کمتری دارند. رسوب زداهایی بر پایه مواد فسفات در مقایسه با رسوب زداهایی بر پایه مواد پلیمری، قدرت کمتری در کنترل رسوب خواهند داشت. این قدرت کمتر در مقایسه با دیگر رسوبزداها است، اما بدین معنی نیست که نمیتواند فرایند رسوب زدایی را از بین ببرد. بلکه از این ماده تنها برای رسوب زدایی در برخی موارد با حجم رسوب کمتر میتوان استفاده کرد.
آنتی اسکالانت پایه پلیمری
آنتی اسکالانت پایه پلیمری یکی دیگر از انواع مواد رسوب زدا ها است. این آنتی اسکالانتها وزن مولکولی بالایی دارند، با توجه به این خاصیت قدرت رسوب زدایی آن نیز بیشتر می شود. برای از بین بردن رسوبات کربنات و سولفات نقش مهمی دارد. معمولا بسیاری از رسوب زداها، رسوبهای کربنات و سولفاته را نمیتوانند از بین ببرند: یا حتی قدرت رسوب زدایی آنها کمتر است. اما رسوب زداهایی بر پایه پلیمری قدرت بسیار بالایی در برابر حذف چنین رسوباتی خواهند داشت. قدرت رسوب زدایی این ماده و عملکرد آن به حدی زیاد است که برای جلوگیری از رسوب گذاری در آب دریا حتی آبهایی با سختی زیاد از آنها استفاده می کنند.
بهترین رسوب زدای بازار
اشاره شد که آنتی اسکالانت یکی از رسوب زدا های قوی و مناسب برای سیستم آب آشامیدنی است. اما تنها شناخت این مواد و اهمیت استفاده از آنها کافی نیست. باید شما با عملکرد آنتی اسکالانتها نیز آشنایی داشته باشید. نحوه تزریق چنین موادی نیز بسیار خاص است، برای تزریق این رسوب زداها از روش اسمز معکوس RO استفاده میکنند. این روش بین فیلتر شنی و کربنی و همچنین فیلتر میکرونی قرار دارد. تحت تاثیر این روش رسوب گذاری به حداقل و گاهی نیز به صفر میرسد. این مواد در دستگاه آب شیرین کن ها تحت تاثیر خاصیتی که دارند، به آلایندهها میچسبند. طی پیوستن آنتی اسکالانت به آلایندههای موجود در آب، هرگز رسوبات به سطح سیستم و دستگاهها اتصال پیدا نمیکنند. این ماده چنان قدرتی دارد که میتواند تمامی املاح موجود در آب را از ممبران عبور دهد.
در نتیجه تمامی آلایندهها به همراه پساب از سیستم خارج میشوند. این فرآیند همان پروسه رسوب زدایی یا جلوگیری از رسوب زدایی چنین مواد یا ترکیبات شیمیایی است. سعی کنید حتماً از آنتی اسکالانتهای با کیفیت و اصل استفاده کنید چرا که مواد بیکیفیت مضرات بسیار زیادی دارد. البته این ماده نیز باید در آب تصفیه شده رقیق شود و با دوزینگ پمپ آن را به سیستم تزریق خواهند نمود. اهمیت تاکید به استفاده از مواد با کیفیت برای جلوگیری از خطرات آن است. افزایش فشار پمپ طبقاتی و کاهش طول عمر این پمپها از معایب استفاده آنتی اسکالانت نامرغوب خواهد بود. چنین ظرفیت تولید را نیز کاهش میدهد و باعث از بین رفتن ممبران میشود.
نتیجه
آنتی اسکالانت جزو یکی از مواد رسوب گذار محسوب می شود. در تمامی سیستمهایی که آب تصفیه نشده در آنها جریان دارد، امکان رسوب گذاری بسیار زیاد است. املاح معدنی و نمکهای معدنی موجود در این آب قطعاً به مرور زمان به صورت لایههای نازک روی یکدیگر ته نشین شده و لایههای ضخیمتری را تشکیل میدهند. این رسوب به وجود آمده باعث انسداد مسیر لولهها و سیستمها میشود، در صورت مسدود شدن نیز مشکلات بسیار زیادی به وجود میآید. تنها با استفاده از یک رسوب زدای مناسب میتوانید رسوب را از بین ببرید. برای بخشهای مختلف، فرایند رسوب زدایی توسط مواد مختلفی انجام میشود. اما برای آب آشامیدنی از آنتی اسکالانت استفاده میکنند، چرا که سمی نبوده و هیچ ضرری برای سلامتی انسان ندارد. برای خرید بهترین مواد رسوب زدا نظیر آنتی اسکالانتها، همین حالا با کارشناسان مجموعه آبان شیمی تماس بگیرید.