واضح آرشیو وب فارسی:: فروش اسید سیتریک که به اسم جوهر لیمو نیز شناخته میشود، از گذشته جریان داشته است و یکی از مواد اولیه صنایع دارو و مواد اولیه غذایی بوده که هنوز هم توانسته جایگاه خود را در این بازار حفظ کند. پیشنهاد میکنیم این مقاله را که درباره کاربردهای اسید سیتریک خشک و آبدار در صنایع دارویی است را دنبال کنید تا با خاصیتهای جالب توجه آن روی پوست و محصولات مراقبت پوستی آشنا شوید.
اسید سیتریک چیست؟
اگر فروشنده اسید سیتریک، آن را با نام جوهر لیمو به شما معرفی کرده باشد، احتمالاً حدس میزنید در مواد اولیه صنایع غذایی کاربرد بیشتری از صنایع دارویی داشته باشد. در واقع همین طور هم هست و در بسیاری از محصولات صنایع غذایی که پایه طعم ترش و اسیدی دارند، از نوشابههای گازدار گرفته تا تولید کیک و کلوچه، کاربرد دارد.
این ماده یک ترکیب آلی با خواص منحصر به فرد است که در صنایع دارویی و به خصوص محصولات مراقبت پوستی، از آن برای تنظیم pH پوست، قوام و بهبود کیفیت بافت محصول بهره برده میشود.
همچنین با اینکه بر خلاف اسید اسکوربیک خودش ویتامین ث نیست، نقشی مؤثر بر جذب بهتر ویتامین C، آنتی اکسیدانها و انواع مواد معدنی و مغذی دیگر از طریق پوست دارد.
کاربردهای جوهر لیمو در صنایع دارویی به سه دسته کلی تقسیم میشود:
محصولات پوست
بهداشت دهان
مصارف خوراکی
محصولات حاوی اسید سیتریک
در ادامه این پست، با کاربردهای این ماده و محصولات داروخانهای و آرایشی بهداشتی که مجوز مصرف اسید سیتریک را دریافت کردهاند و در فهرست مواد تشکیلدهنده محصولات خود این ترکیب طبیعی و اسید ملایم را به کار بردهاند، آشنا میشوید.
محصولات پوستی
کرم پوستی لایه بردار: جوهر لیمو از قدیم برای لایه برداری سلولهای مرده پوست کاربرد داشته و هنوز هم برخی از شناختهشدهترین برندها در فرمول محصولات مراقبت پوستی لایه بردار خود به شکل گسترده آن را به کار میبرند
کرم درمان آکنه: بسیاری از محصولات درمان پوستی و زیبایی، به خصوص آنهایی که با لایه برداری سر و کار دارند، حاوی مجموعهای از ترکیبهای فعال و غیرفعال اسیدی و روغنی هستند که این ماده میانشان نقشی نگهدارنده دارند که مانع از واکنش آنها با هم میشود و مستقیم میتواند به سطوح میانی پوست نفوذ کند. به همین خاطر در کرمها و لوسیونهای درمان آکنههای پوستی استفاده از آن حسابی رایج است.
سرمهای آبرسان: این ماده یکی از ترکیبهای آلی و شیمیایی است که قابلیت جذب پوست را افزایش میدهد که در سرمهای آبرسان، به تقویت مرطوب کنندگی محلول کمک قابل توجهی میکند.
شیر پاک کن (Cleanser milk): شیر پاک کنهای حاوی این ماده، به سرعت لایههای آرایشی روی پوست را درست مثل مایع ظرفشویی حل و پاک میکنند.
صابونها: قابلیت اسیدی ملایم آن باعث محبوبیت فراوان در محصولات شوینده، از جمله صابونها شده است.
روغنهای زیبایی و درمانی: این ماده همیشه در بسیاری از محصولات آرایشی که حالت روغنی دارند، و همچنین روغنهای بهداشتی و درمان پوستی طرفدار داشته و به خاطر قابلیت چنگاله شناخته شده است.
بهداشت دهان
اگر آن ماجرای بیماری لثه ملوانان بختبرگشته نیروی دریایی کشورهای استعماری را به یاد بیاورید، به خوبی با نقش مثبت جوهر لیمو بر سلامت دهان و دندان آشنایی دارید.
این ماده یک پاک کننده قدرتمند جرمهای دندان و لثه است که کاربرد گستردهای در انواع محصولات بهداشت دهان دارد.
خمیر دندان
دهانشویه
سفید کننده
مصارف خوراکی دارویی
یک طعم دهنده عالی برای قرصها و شربتهای دارویی است. در بسیاری از روکشهای قرصهایی که طعم بسیار تلخ یا ناخوشایندی دارند، از آن به عنوان طعم دهنده استفاده میشود.
یک ترکیب شیمیایی بدون ضرر با قابلیت اسیدی ملایم و طعم ترش است که در طبیعت، به خصوص در مرکبات، به عنوان نگهدارنده ویتامین ث یافت میشود.
بسیاری از محصولات تقویتی و مکملها حاوی مقادیری سیتریک اسید برای جذب بهتر مواد تشکیل دهنده در بدن مصرف کننده هستند.
انواع اسید سیتریک
شرکتهای مختلف دو نوع از آن را به خریداران، از سرپرستان کارگاهها گرفته تا شرکتهای دارویی و زیبایی، ارائه میکند:
خشک (آنهیدروز)
آبدار
در صنایع دارویی بیشتر نوع اول، کاربردی گسترده دارد. در ادامه این پست با کارکردهای هر دو نوع به عنوان مواد اولیه صنایع دارویی بیشتر آشنا میشوید.
اسید سیتریک خشک ( آنهیدروز )
وارد کننده مواد اولیه غذایی، بخش عمده سیتریک اسید را به صنایع نوشیدنی و نوشابه اختصاص میدهد. اما در صنایع دارویی نوع خشک آن بیشتر به خاطر قابلیت چنگاله سازی و ایجاد واکنش بین چند عنصر فعال یا مغذی موجود در محصول، کاربرد دارد.
اسید سیتریک خشک یک اسید آلی شیمیایی در دسترس است که برای حل کردن و نگهداری بسیاری از مواد تشکیل دهنده دیگر کارایی شایان توجهی دارد.
در حالی که نوع آبدار آن در محلولهای قندی و مبتنی بر آب، یک طعم دهندۀ رضایتبخش است، در مصارف دارویی امکانات متفاوتی در دسترس تولیدکنندگان قرار میدهد.
اسید سیتریک آبدار
انتخاب نوع اسید سیتریک در محصولات پوستی نیاز به مهارتهای تخصصی دارد. در بسیاری از محصولات پوستیِ پاک کننده مثل شیر پاک کن، شامپو و کرمهای لایهبردار و ضد آکنه امکان استفاده از نوع آبدار آن که به ویژه در محلولهای مبتنی بر آب، دارای عملکرد بهتری از گزینههایی مثل الکل است، وجود دارد.
قیمت اسید سیتریک
اگر درباره قیمت اسید سیتریک سوال دارید، می توانید با کارشناسان تماس حاصل کرده و سوالات خود را درباره محصول و قیمت اسید سیتریک بپرسید. البته نگرانی درباره قیمت محصولات وجود ندارد. زیرا با حذف واسطه ها، به کاهش قیمت محصول منجر می شود.
اما اگر قصد داشته باشید در خط تولید محصولات دارویی، مراقبت پوستی، زیبایی و آرایشی و موارد مشابه، از خاصیتهای جالب این ماده بهره بگیرید، لازم است قیمت آن را به صورت عمده با معیار کیلوگرم، بشکه ۲۰کیلوگرمی یا مواد مشابه را به دست بیاورید.
برای این کار همین حالا میتوانید با ما تماس گرفته و خدمات مشاوره تخصصی رایگان دریافت کنید.
خرید اسید سیتریک
این ماده در دو نوع اسید آلفا هیدروکسی و اسید بتا هیدورکسی به تولیدکنندگان، متخصصان دارویی و طراحان محصولات پوست و زیبایی ارائه میشود.
در این پست تفاوتهای دو نوع آن یعنی خشک و آبدار را مرور کردید. هر دو نوع به علاوه نیترات سدیم یا نمک اسید سیتریک از جمله محصولاتی هستند که میتوانید خریداری کنید.
نتیجهگیری
اسید سیتریک یا جوهر لیمو عملکرد خارقالعادهای به عنوان یک اسید ملایم روی پوست دارد. این خاصیت تا حدی با کاربردهایی که یک تامین کننده مواد اولیه غذایی در صنایع نوشیدنی، و البته به عنوان یک طعمدهنده ترش آلی طبیعی در محصولات دیگر اعمال میکند، تفاوت دارد که در این پست به همین تفاوتها پرداخته شد. در بیشتر محصولات پوستی پاک کننده از این ماده به عنوان یک حامل پایه غیرفرار با ویژگیهای ملایم اسیدی بهره گرفته میشود. هر دو نوع خشک و آبدار برای این منظور کاربرد دارند.
این ماده یکی از مواد تشکیلدهنده فعال در بیشتر محصولات مراقبت پوست و سلامت شخصی با قابلیت نفوذ به لایه زیرین سطح پوست است. بیشتر محصولات آرایشی پاک کننده، حاوی مقادیری از آن در دو حالت آبدار یا خشک، با توجه به نوع عملکرد محلول روی پوست هستند که برای برداشتن لایههای مواد آرایشی، کرمهای پوستی و موارد مشابه کاربرد دارند. فراموش نکنید که این ماده را حتما از وارد کننده اصلی اسید سیتریک تهیه کنید.
از همراهی شما تا انتهای این مقاله صمیمانه سپاسگزاریم.