واضح آرشیو وب فارسی:: به نقل از برتر ویزا، مهاجرت امری است که شاید بسیاری از هموطنان ما حداقل یک بار به آن فکر کردهاند و همواره یکی از بحثهای داغ در کشور ما بوده است.
طبق آمار ارائه شده توسط رصدخانهی مهاجرت ایران، ایرانیان دومین ملیتی هستند که بیشتر خانه را در کشور ترکیه خریداری کردهاند، همچنین امارات متحدهی عربی، آمریکا و کانادا بیشترین مهاجران ایرانی را به خود جذب کردهاند؛ علاوه بر این، ایران همواره جزء 10 کشور برتری است که بیشتری میزان دانشجو را به کشورهای پیشرفتهی اروپایی، امریکا، کانادا و ترکیه اعزام میکند.
این میل به مهاجرت بین ایرانیان کم سابقه است و هرگاه که تب مهاجرت بالا میگیرد، افراد سودجو هم به تکاپو میافتند تا ثمرهی سالها تلاش متقاضیان مهاجرت را چپاول کنند.
اما چگونه میتوان از این اتفاق، پیشگیری کرد؟
پاسخ این سوال را از جناب آقای مجید کریمی، کارشناس و اولین مشاور کسب و کار در حوزهی گردشگری و مهاجرت جویا شدیم و ایشان به تفصیل پاسخ دادند.
در گذشته، معمولاً شرکتهای معتبر مهاجرتی رتبهی خوبی در نتایج جستجوی گوگل داشتند، همچنین در شبکههای اجتماعی کاملاً فعال بودند و نتایج ویزاهای خود را به نمایش عموم میگذاشتند. اما اکنون افراد کلاه بردار با صرف هزینههای زیاد برای تبلیغات، سئو و ... جایگاه شرکتهای معتبر را تصرف کردهاند و باعث کمتر دیده شدن آنها شدهاند؛ در ضمن با نمایش ویزاهای جعلی و ... برای خود اعتباری دست و پا کردهاند.
پس نمیتوان صرفا با جستجو در گوگل و شبکههای اجتماعی، شرکتها و موسسات معتبر را پیدا کرد.
روشهای شناخت موسسات مهاجرتی معتبر
1) اگر شرکت مورد نظر در شهر محل سکونت شما قرار دارد، با مراجعهی حضوری به دفتر آن شرکت میتوانید اطلاعات مناسبی در رابطه با آن به دست آورید.
برای مثال:
مدت زمانی که دفتر شرکت در آن مکان دایر است.
آیا مدیر عامل در مجموعه حضور دارد؟
ظاهر دفتر و رفتار پرسنل, حس اعتماد را در شما ایجاد میکند؟
ساختمان دفتر، اداری است؟
مراجعه به دفتر بدون هماهنگی قبلی ممکن است؟
البته مشاهده شده که افرادی بدون داشتن مجوز، سالهاست که به صورت غیر قانونی مشغول به فعالیت هستند، پس این مورد به تنهایی کافی نیست.
2) یکی از بهترین راهها استعلام مجوزهای موسسه از طریق سازمانهای مربوطه است، زیرا سختگیریهای زیادی برای اعطای مجوز مخصوصاً در این حوزه وجود دارد و مدیرعامل یک شرکت مهاجرتی باید برای دریافت مجوز، از فیلترهای متعددی عبور کند.
البته شاید اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشید و ندانید که برای انجام کدام پروسهها، کدام مجوزها نیاز است؛ برای مثال با مجوز بند الف و ب گردشگری، نمیتوان امور مهاجرتی انجام داد.
3) مطالعهی کامل قراردادی که موسسه مهاجرتی برای شروع همکاری به شما میدهد و مشاوره با یک وکیل پایه یک، پیش از امضا میتواند تا حدود زیادی از ضرر شما پیشگیری کند. هر ماده، بند، تبصره و کلماتی که داخل قرارداد ذکر شدهاست، بار حقوقی داشته و تعهدات و مسئولیتهایی را برای شما ایجاد میکند، همچنین اگر بدون مطالعه و آگاهی، قرارداد را امضا کنید، میتواند ضمینه را برای سوءاستفادهی طرف مقابل فراهم کند.
4) قبل از جلسات مشاوره، وقت زیادی را برای کسب اطلاعات در مورد مقاصد مهاجرتی احتمالی خود اختصاص دهید. تحقیقات خود را ترجیحا از منابع معتبر انگلیسی زبان انجام دهید و حتما به تاریخ انتشار آن مقاله و محتوا هم دقت کنید تا اطلاعات آن به روز باشد.
اینگونه میتوانید در جلسات مشاوره، سوالات هدفمندتری از وکیل مهاجرتی خود بپرسید و میزان دانش و تسلط ایشان را محک بزنید.
5) بررسی سابقهی وبسایت و شبکههای اجتماعی هم میتواند برای شما کمک کننده باشد، البته اگر با ابزارهای مربوطه برای این کار، آشنایی داشته باشید.
برای مثال میتوانید با استفاده از سایتهای:
archive.org
moz.com
whois.com
اطلاعات مناسبی در رابطه با سابقهی وبسایت به دست آورید. همچنین ابزارهای محاسبهی نرخ اینگیجمنت شبکههای اجتماعی میتوانند آمار نسبتاً خوبی در رابطه با تعداد دنبال کنندگان واقعی این مجموعه به شما ارائه بدهند.
_ اما آیا روش سادهتری وجود دارد؟
+ بله، در ادامه به شما خواهم گفت.
سادهترین روش تشخیص شرکتهای کلاهبردار از شرکتهای معتبر
به جای صرف وقت و هزینه زیاد برای یافتن موسسات معتبر، قصد دارم روش سادهتری را به شما معرفی کنم.
سایت برتر ویزا اولین رسانهی تخصصی معرفی بهترین شرکتها و موسسات فعال در حوزهی ویزا و مهاجرت است. در این سایت ابتدا شرکتها از جهات مختلفی مانند اعتبار، مجوزها، نحوهی ارائه خدمات و پیگیری و پشتیبانی مشتریان، دانش و تخصص کافی و غیره بررسی و رتبه بندی میشوند و شما میتوانید به راحتی و بدون صرف هزینه به اطلاعات تماس بهترین موسسات در دسته بندیهای مختلف دسترسی داشته باشید.
این موسسات دائما زیر نظر کارشناسان برتر ویزا هستند و رتبهبندی ها به طور پیوسته بروز میشوند.
همچنین شما میتوانید تجربهی دیگران از همکاری با موسسات مختلف را مطالعه کنید یا تجربهی خود را با دیگران به اشنراک بگذارید.
برای مثال با کلیک روی این لینک میتوانید به جدیدترین رتبه بندی بهترین شرکتهای مهاجرتی دسترسی داشت باشید.
علاوه بر موسسات مهاجرتی، میتوانید بهترین آژانسهای گردشگری و مسافرتی را هم در این رسانه بیابید.
نتیجه گیری
قصدم از بیان کردن این مطالب، بدبین کردن مردم نسبت به شرکتهای مهاجرتی نبوده و هدف صرفا افزایش آگاهی و کوتاه کردن دست افراد سودجو میباشد.
من به واسطهی کسب و کار خودم با چندین مدیرعامل شرکتهای کوچک و بزرگ مهاجرتی و همچنین فریلنسرهای فعال در این حوزه همکاری داشتهام و میدانم که این افراد نیز مانند بسیاری دیگر از مردم، کاملاً متعهد به اصول اخلاقی بوده و مسئولانه پروندههای مشتریان خود را پیش میبرند.
افرادی که با وجود موانع و مشکلات فراوان داخلی و خارجی، همچنان مصمم به خدمت رسانی هستند.
در پایان از سردبیر محترم مجلهی خبری واضح تشکر میکنم که فرصتی در اختیار من قرار دادند تا قدمی در آگاه سازی و کمک به انتخاب بهتر مردم جامعه بردارم.