کانکس کارگاهی، نوعی از دسته بندی انواع کانکس هستند که در پروژههای عمرانی و ساختمان سازی، به عنوان یک سازه قابل حمل و با امکان نصب و راه اندازی سریع مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت این سازه در مقایسه با سازههای دیگر، پایین تر است و از طرفی، برای نگهداری مدارک یا تجهیزات مورد استفاده در این پروژهها نیز، از امنیت کافی برخوردار است.
در این مطلب از بنیان کانکس(https://www.bonianconex.com/) ، در کنار معرفی این مدل از کانکس، به بررسی مواردی مانند مزایای کانکس کارگاهی، انواع کانکس کارگاهی و مواردی از این قبیل خواهیم پرداخت.
انواع کانکس کارگاهی
کانکسهای کارگاهی، در انواع مختلفی ساخته میشوند که هر یک از آنها، با توجه به هدف خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. بر اساس نوع کاربرد این محصولات، انواع کانکسهای کارگاهی را میتوان به دسته بندیهای زیر تقسیم کرد:
کانکس اداری
در بسیاری از پروژههای عمرانی از جمله سد سازی یا پروژههای احداث سازههای خارج از محیط مسکونی، برای سهولت در هدایت پروژه توسط مهندسان، نیاز به در نظر گرفتن فضایی برای به کارگیری به عنوان دفتر کار وجود دارد. این فضا، معمولا از بین مدلهای کانکس اداری-کارگاهی انتخاب میشود. ابعاد این کانکس، میتواند با توجه به نیاز پروژه تعیین شود اما به طور معمول، از کانکسهای 6 متری به این منظور استفاده میشود.
کانکس مسکونی
در پروژههای عمرانی خارج از شهر و محیط مسکونی، برای سهولت در اسکان پرسنل به ویژه کارگران و پرسنل غیر بومی، از کانکسهای کارگاهی و با کاربری مسکونی استفاده میشود. این کانکسها، میتوانند دارای امکانات مختلفی مانند سرویس بهداشتی، حمام، تخت خواب یا حتی تجهیزات مورد نیاز برای آشپزی باشند.
کانکس سرویس بهداشتی و حمام
این مدل از کانکس کارگاهی، در دو مدل سرویس بهداشتی و حمام مشترک و سرویس بهداشتی و حمام مجزا طراحی میشود و در بسیاری پروژههای عمرانی شهری و غیر شهری، حداقل یک کانکس از این مدل وجود دارد.
کانکس انباری
حمل و نقل بسیاری از ابزارهای مورد نیاز برای کار در محیط پروژههای عمرانی، از جمله انواع دریل، ابزار آلات مختلف و ریز و مواردی از این قبیل، از خارج از محل پروژه به صورت روزانه، هزینه و دردسر بسیار زیادی دارد. از این رو، معمولا در موارد زیادی، این وسایل در داخل کانکس کارگاهی – انباری نگهداری میشود. این کانکسها، معمولا از استحکام بیشتری نسبت به سایر مدلهای کانکسهای کارگاهی برخوردارند و ایمنی و امنیت بیشتری نیز در مقایسه با این مدلها دارند.
جنس کانکس کارگاهی
انواع کانکسهای کارگاهی، با توجه به نوع کانکس، میتوانند از یک ورق گالوانیزه به همراه پلیمر پلی استایرن (یونولیت) به عنوان عایق یا از دو ورق گالوانیزه به همراه لایه تزریق شده از پلی یورتان در فضای بین دو ورق ساخته شوند. البته معمولا، نوع دوم این کانکسها که به ساندویچ پنل نیز شهرت دارند، بیشتر در کانکسهای کارگاهی – مسکونی یا کارگاهی – اداری مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای کانکس کارگاهی
استفاده از انواع کانکس کارگاهی در پروژههای عمرانی یا سایر محیطهای ساختمانی و صنعتی، در مقایسه با سازههای دائمی، مزایای زیادی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
سرعت بالا در طراحی، نصب و راه اندازی
هزینه پایین تر نسبت به احداث سازههای دائمی یا استفاده از سایر سازههای پیش ساخته
قابلیت جابجایی سریع در هر زمان
دوام بالا و مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
پایین ترین میزان آسیب دیدگی در صورت بروز بلایای طبیعی در محیطهای پرخطر
امکان نصب هر گونه امکانات دلخواه در این کانکسها و در کوتاهترین زمان
قابلیت استفاده از مواد عایق برای افزایش طول عمر اسکلت و شاسی سازه
ابعاد کانکس کارگاهی
کانکسهای کارگاهی، با توجه به نوع کاربری کانکس، در ابعاد مختلفی قابل ساخت هستند اما معمولا، از ابعاد استانداردی برای ساخت این سازههای پیروی میشود. ارتفاع بدنه اکثر کانکسهای کارگاهی، حداکثر 2 متر است که با احتساب شیب سقف، به حدود 2.4 متر نیز میرسد. طول این سازه نیز، معمولا 6 متر در نظر رفته میشود. همچنین، ورق مورد استفاده در ساخت این کانکسها، ضخامتی برابر 2 میلیمتر دارد که پس از به کارگیری لایه پلیمر عایق، به حدود 4 میلیمتر میرسد.
برای خرید و یا اطلاع از قیمت انواع کانکس کارگاهی، بر روی اینجا کلیک کنید.
در مدلهایی که از عایق پلی یورتان برای پوشاندن فضای بین دو ورق گالوانیزه استفاده میشود، در صورت نیاز و نامساعد بودن شرایط آب و هوایی محیط قرارگیری کانکس، امکان افزایش ضخامت دیواره به 6-8 سانتی متر و ضخامت سقف نیز به 4 سانتی متر وجود دارد. البته، قیمت این مدل از کانکسهای کارگاهی، تا حد قابل توجهی نسبت به مدلهای ساده که از یک ورق گالوانیزه و یک لایه عایق پلیمر استفاده میکنند، بیشتر خواهد بود و صرفا در پروژههای عمرانی عظیم مانند سد سازی و....، استفاده از این محصولات، دارای توجیه اقتصادی است.
در بیشتر مدلهای کانکس کارگاهی، معمولا بخش کف کانکس، با ورق نئوپان با ضخامت 16 میلیمتر پوشانده میشود که در کانکسهای انباری، برای مقاومت بیشتر سازه کانکس در مقابل وزن اجسامی که در آن قرار میگیرد، از ورقهایی با ضخامت بیشتر استفاده میشود.
خرید و قیمت انواع کانکس کارگاهی
یکی از نکات بسیار مهم در خرید کانکسهای کارگاهی، توجه داشتن به کیفیت سازه بدنه است. علت این موضوع نیز، مربوط به نوع کاربری این محصولات است. کانکسهای کارگاهی، در محیطهایی مورد استفاده قرار میگیرند که از شرایط ایمنی بهره مند نیستند و به دلیل نوع کاربری محیط، امکان ایجاد هرگونه آسیب به بدنه کانکس وجود دارد که میتواند باعث ایجاد آسیبهای مختلف و کاهش طول عمر مفید این سازه شود. از این رو، ضروری است که محصول مورد نظر خود را صرفا از تولیدکنندگان معتبر خریداری نمایید.
از طرفی، اطمینان به تولیدات یک برند، بر اساس موارد مختلفی از جمله رضایت مشتریان آن برند و میزان فروش سالانه هر یک از تولیدات آن بستگی دارد و معمولا، با مشاهده سایت برند یا بازدید حضوری از محل تولید کانکسها، تا حد زیادی میتوانید به این اطمینان دست پیدا کنید.
در صورت تمایل به خرید کانکس کارگاهی و یا اطلاع از قیمت آن، میتوانید با مراجعه به بخش فروشگاه گروه تولیدی بنیان کانکس، از تمامی مدلهای تولید شده در دسته بندی کانکسهای کارگاهی اداری، سرویس بهداشتی، انباری، مسکونی و... بازدید نمایید.