واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چهار نکته یک جهانگرد استرالیایی درباره سفر به ایران: به آن کشور شگفتانگیز سفر کنید+عکس
ذهنیت جاری در خبرها و رسانه ها درباره ایران را سیاستمداران شکل می دهند تا افکار را آن گونه که می خواهند نسبت به ایران منفی سازند. از ایران به عنوان کشوری خطرناک یاد می شود. من اما در ایران جز زیبایی و مهمان نوازی و دوستی مردمان در طول دو هفته سفرم چیز دیگری ندیدم.
آفتابنیوز : سرویس فرهنگی- یک جهانگرد استرالیایی (Ellie Cleary) تجربه سفر خود را با استرالیاییها در سایت «نیوز» آن کشور به اشتراک گتشته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ او میگوید: «اگر چه در ایران باید حجاب داشته باشید اما لزوما لازم نیست تمام موهایتان را بپوشاند؛ میتوانید لباسهای سبک و راحت با رنگهای روشن بپوشید. با هیچ آفتابسوختگیای در آنجا مواجه نشدم؛ اگرچه هوای ایران عمدتا گرم است. در مورد حجاب من متوحه شدم که چقدر کلیشههای اشتباهی درباره زنان و نوع پوشششان در ایران در ذهن استرالیایی ها وجود دارد. نه، اشتباه می کنید لباس های زنان طبق آن کلیشه های محافظه کارانه که ما در ذهن داریم نیستند. ما فکر می کنیم جایی که زنان حجاب دارند آزاد نیستند و سرکوب می شوند. این در مورد بسیاری از خانم های ایرانی صدق نمی کند. آنان از تحصیلکردهترین زنان در جهان هستند. فقط به صرف این که باید روسری کنند بدان معنا نیست که در زندگی و در زمینه آموزش پیشرفتی نمی کنند. دوستانم پیش از سفر به من می گفتند: «به ایران می روی؟ چرا»؟ یکی از دوستانم با خنده و شوخی به من گفت: «امیدوارم وقتی می روی و بر می گردی تبدیل به یک «بنیادگرا» نشده باشی». این حرف ها سبب می شد تا کمی بیش از حالت معمول نگران باشم. به من توصیه می کردند که مراقب خود باشم تا در ایران بازداشت نشوم. اگر می خواستم به آن حرف ها گوش دهم شاید هرگز نمی توانستم به ایران سفر کنم. در این جا آن چه در ایران کشف کردم را با شما به اشتراک می گذارم».
۱-ایران خطرناک نیست
کبابهای خوشمزه، بازارهای رنگارنگ، مساجد زیبا و مهمتر از همه رفتار دوستانه و مهان نوازی ایرانیان شما را جذب می کند. وزارت امور خارجه استرالیا اما به دلیل خطر احتمالی وقوع حملات تروریستی، خشونتهای سیاسی و اعتراضات خشونتآمیز به اتباع استرالیایی درباره حفاظت از امنیت شخصیشان در جریان سفر به ایران هشدار می دهد. دولت استرالیا توصیه می کند که از مناطق مرزی افغانستان، پاکستان و عراق به ایران نروید.
۲- باورهای نادرستی که در مورد ایران دارید
ذهنیت جاری در خبرها و رسانه ها درباره ایران را سیاستمداران شکل می دهند تا افکار را آن گونه که می خواهند نسبت به ایران منفی سازند. از ایران به عنوان کشوری خطرناک یاد می شود. من اما در ایران جز زیبایی و مهمان نوازی و دوستی مردمان در طول دو هفته سفرم چیز دیگری ندیدم. تبلیغات در مورد ایران بازتاب ذهنیت و خواسته رهبران کشورهای غربی و نه واقعیتها درباره شهروندان آن کشور هستند.
۳-معنای واقعی «مودب بودن» را در ایران متوجه میشوید
تمام ملیت ها می توانند از مهماننوازی ایرانیان درس بیاموزند. وقتی از راننده پرسیدم چقدر؟ او گفت قابل شما را ندارد چیزی نیست. این بدان معنا نیست که او نمی خواهد پولی بگیرد. معنای این کار «تعارف» است. تعارف یک نوع خصلت ایرانی است که در آن یکی دو بار جواب منفی برای نگرفتن چیزی داده می شود؛ به نشانه احترام و معمولا در مورد مسائل مالی بیشتر صدق می کند. من خوش شانس بودم که با ایرانیان صحبت کردم؛ آنان مهربانترین و مودبترین مردمانی بودند که تا به حال دیدهام. داستانهایی درباره مهماننوازی ایرانیان از مسافران خارجی دیگر هم شنیده بودم.
۴-زیبایی معماری اسلامی
در اروپا ما در مورد کلیساهای زیبا هیجانزده هستیم در آسیا بیشتر از معابد هندوها و در چین از معابد بوداییها با رنگارنگبودنشان لذت میبریم. اما وقتی به ایران میآیید همه چیز تغییر میکند. وقتی به شیراز، یزد و اصفهان می روید خود را برای معماری زیبا آماده کنید. به میدان نقش جهان اصفهان بروید و خود را برای رنگ های آبی باور نکردنی در کنار کاشی های مسجد شاه آماده کنید.
۲۶ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]