تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833170744




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روایت وزیر نیرو از آخرین وضعیت بحران آب و خشکسالی بی‎سابقه در ۵۰سال اخیر؛ احتمال قطعی برق


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: روایت وزیر نیرو از آخرین وضعیت بحران آب و خشکسالی بی‎سابقه در ۵۰سال اخیر؛ احتمال قطعی برق
وزیر نیرو جزئیاتی از آخرین وضعیت بحران آب و خشکسالی بی‎سابقه در ۵۰ سال اخیر را تشریح کرد و گفت: با شرایط جغرافیایی کشور استفاده از واژه بحران آبی چندان هم نابجا نیست.
آفتاب‌‌نیوز :  رضا اردکانیان در برنامه نگاه یک با ابراز اینکه استفاده از واژه بحران برای وضعیت آبی کشور نابجا نیست افزود: واقعیت قابل بیان این است که از حیث میزان بارش در وضعیت چندان متفاوتی با شرایط اقلیمی خود نیستیم، زیرا کشور ما در منطقه خشک و نیمه‌خشکی قرار دارد.


او ادامه داد: با اندکی مطالعه بر عملکرد وضعیت جوی 50 سال اخیر درمی‌یابیم که شرایط آب‌وهوایی کشور رو به گرم شدن در حرکت است. همچنین روند تبخیر و تعریق از سطح دریا و درختان را سالانه حدود 5.4 میلی‌متر در 50 سال اخیر، و در طول این سالها با گرم شدن دمای کشور سالانه 1.1 میلی‌متر کاهش بارش را تجربه کرده‌ایم.


اردکانیان گفت: افزایش 50 میلیون نفری جمعیت کشور در 50 سال اخیر به‌معنای افزایش مصرف آب و کاهش اندوخته‌های آبی کنار کاهش بارش و افزایش دمای کشور است پس روی‌هم‌رفته شرایط ما چندان هم غیرمترقبه نیست.


وزیر نیرو گفت: باید سیاست‌ها را تغییر داد و به‌جای مبارزه با بحران اقلیمی، سعی بر سازش اقلیمی داشته باشیم.


اردکانیان تصریح کرد: در 3.5 ماه گذشته میزان بارش در کشور 37 میلی‌متر بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 33 درصد کاهش داشت پس می‌توان گفت که در 47 سال اخیر در حال سپری کردن خشک‌ترین سال هستیم.


او با بیان اینکه مصرف کنندگان اصلی آب در کشور بخشهای کشاورزی، شرب، صنعت و محیط زیست است ادامه داد: وقتی سال خشکی داشته باشیم همه این بخشها از کم‌آبی متأثر خواهند شد البته همه تلاش ما این است که کاهش آبی در بخش شرب صورت نپذیرد.


وزیر نیرو گفت: از همکاری همه نهادها برای حل معضل کم‌آبی استقبال می‌کنیم اما پیش از آن باید مصرف بد را با شیوه صحیح مصرف جایگزین کنیم به‌ویژه در بخش شرب شهرهای بزرگ، باید به مصرف آب نگاه درست و بهینه‌ای داشته باشیم.


اردکانیان ادامه داد: در شرایط کنونی، خشکسالی برای ما فرصت است بدان معنا که توجه جدی‌تری به چگونگی مصرف داشته باشیم و در بخش کشاورزی هم باید کشت‌های پرآب بر را در مناطق خشک و کویری متوقف کنیم.


او در مورد هدررفت شبکه‌های انتقال و توزیع کشور گفت: کاهش بیش از حد مجاز هدررفت منابع آبی اقتصادی نیست حتی در اروپا هم میزان هدررفت آبها به 50 درصد یا بیشتر می‌رسد که این هدررفت در کشور ما حدود 25 درصد و از این مقدار 13.4 درصد هدررفت فیزیکی است.


اردکانیان گفت: با تأمین بخشی از نیازهای بخش کشاورزی از پسابهای تصفیه‌شده می‌توانیم با کم‌آبی در این بخش مقابله کنیم در حال حاضر حدود 85 کشور دنیا با فاضلاب بخش کشاورزی را تأمین می‌کنند.


او تصریح کرد: در برخی دشتهای کشور باید به‌دنبال معیشت جایگزین باشیم زیرا محدودیت آبی، کشاورزی در آن مناطق را غیرممکن خواهد ساخت.


وزیر نیرو گفت: پیک مصرف برق در 25 سال گذشته رو به افزایش و رشدی معادل هفت درصد دارد.


اردکانیان با بیان اینکه بحث برق فوق‌العاده حساس و زیربنای اصلی توسعه کشور است افزود: از نظر تولید قدرت نخست منطقه و قدرت چهاردهم دنیا اما نیازمند سرمایه گذاری برای نگهداری سیستم و پاسخگویی رشد مصرف برق هستیم.


وی با اشاره به اینکه کشور گرفتار بدمصرفی برق است گفت: در آینده توان پاسخگویی به مصرف برق را بر این اساس نداریم و تابستان امسال نیز میزان تولید و مصرف برق سربه‌سر بود.


وزیر نیرو اضافه کرد: هزار میلیارد تومان برای ساخت نیروگاه هزینه می‌کنیم تا فقط در زمان پیک مصرف که حدود 200 ساعت است برق تولید کند.


اردکانیان گفت: تلاش می‌کنیم رشد مصرف برق با رشد تولید در کشور متناسب شود.


وی با بیان اینکه "جذب سرمایه‌های بخش خصوصی جزو اولویت‌های ما در صنعت برق است" افزود: اکنون نیز در حالی که بخشی از آنها مطالبات زیادی از دولت دارند اما به کار خود به‌جد ادامه می دهند.


وزیر نیرو گفت: در جایی که امکان جذب سرمایه گذاری‌های خارجی نیز وجود دارد از آن استفاده می‌کنیم.


اردکانیان ابراز کرد: اکنون 11 هزار و 575 مگاوات ظرفیت نیروگاهی دولتی آماده واگذاری به بخش خصوصی است و هزار و 985 مگاوات نیز در قالب نیروگاه‌های جدید با سرمایه گذاری 1/2 میلیارد یورو و 210 میلیارد تومان آماده بهره‌برداری است.


وی گفت: از سال 92 تاکنون 420 مگاوات نیروگاه با استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر به بهره‌برداری رسیده است.


اردکانیان اظهار کرد: ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک در سال 92، 173 مگاوات بود که اکنون به بیش از 600 مگاوات رسیده است و در پایان دولت دوازدهم به پنج هزار مگاوات می‌رسد.


وزیر نیرو گفت: برای تشویق بخش خصوصی باید تضمین خرید برق وجود داشته باشد و تضمین نیز به تأمین منابع مالی بستگی دارد.


وی یادآور شد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در زمینه خرید تضمینی برق تولیدشده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر برای امسال در هر کیلووات ساعت 50 ریال و برای سال آینده 60 ریال اختصاص داده‌اند.


اردکانیان گفت: کل روستاهای برق‌دارشده کشور 2 هزار و 260 روستاست و از ابتدای امسال 108 روستا برق‌دار شده‌اند.


وزیر نیرو اعلام کرد: تقریباً تمام روستاهای بالای 10 خانوار برق دارند و تاکنون 3 هزار و 37 پرتابل خورشیدی قابل حمل بین عشایر توزیع شده است و در ماه‌های آینده 8 هزار و 200 دستگاه دیگر میان آنها توزیع خواهد شد.


وی اضافه کرد: حجم قراردادهای منعقدشده درباره ساخت نیروگاه‌ها با انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دو هزار مگاوات است.


اردکانیان گفت: حفاظت از خاک جدا از مدیریت منابع آب نیست و تلاش می‌کنیم در طرح‌های آمایش آب بر اساس هر منطقه طرح‌های توسعه آن تهیه شود.


وزیر نیرو تأکید کرد: برای محقق شدن طرح‌های آبی و برقی کشور از ظرفیت‌های نیروهای جوان استفاده می‌کنیم.


وی با اشاره به میانگین 200 میلی‌متری لیتری بارش‌های سالانه کشور گفت: باید با کاهش سطح زیر کشت و استفاده از آب‌های مجازی سهم بخش کشاورزی را از مصرف آب کشور کاهش دهیم.


اردکانیان افزود: اکنون ارزش افزوده صادرات برخی محصولات کشاورزی با توجه به آبی که استفاده می‌کنند مناسب نیست.


وزیر نیرو گفت: باید در بخش محصولات کشاورزی غیرراهبردی به‌سمت واردات برویم زیرا وارد کردن این محصولات مانند وارد کردن آب است.


وی کشت فراسرزمینی را نیز از جمله راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی دانست.


اردکانیان افزود: مدیریت آب فقط مربوط به یک دستگاه نیست، همه مدیرانی که در دستگاه‌ها تأثیرگذار بر آب حضور دارند جزو مدیران این بخش هستند.


وزیر نیرو گفت: هر زمان که موضوع آب را میان‌بخشی دیده باشیم سیاست‌ها درست بوده است اما هرگاه بخشی دیده‌ایم سیاست‌های ما خالی از اشکال نبوده است.


وی با بیان اینکه "در دوران مدیریت عرصه ناچار بوده‌ایم به‌سمت مهار آب‌ها برویم" اظهار کرد: حدود 47 هزار سد بزرگ در دنیا وجود دارد که نیمی از آن در چین است.


اردکانیان گفت: بیش از 90 درصد از سدها پس از نیمه دوم قرن بیستم ساخته شده‌اند.


وزیر نیرو افزود: سدسازی در کشور به هیچ وجه جزو اشتباهات نبوده اما قطعاً کارهایی است که نیاز به اصلاح دارد.


وی گفت: سدهای بزرگ سیلاب‌ها را کنترل کرده اما برخی با اشکال روبه‌رو شده‌اند.


اردکانیان افزود: شیرین کردن آب دریا، کاهش پساب و هدررفت آب در شبکه‌ها و گسترش آبخیزداری از جمله راهکارهای مقابله با کم‌آبی است.


وزیر نیرو گفت: کاهش آب دریاچه ارومیه دلایل گوناگونی از جمله برداشت بی‌رویه آب از منابع و فقدان طرح آمایش سرزمینی دارد.


وی تصریح کرد: کلیدواژه حل مسئله آب همکاری همه دستگاه‌هاست و بیش از این فرصت نداریم به موضوع آب بخشی نگاه کنیم.


اردکانیان گفت: در سال 92، 917 هزار و 232 نفر و در سال 96 حدود 6 میلیون نفر از روستاییان کشور آب شرب پایدار دارند و تا پایان دولت دوازدهم بیش از 8 میلیون نفر از این آب برخوردار خواهند شد.


وزیر نیرو شیرین کردن آب دریا یا تصفیه پساب‌ها را نمونه‌ای از آب‌های نامتعارف خواند و اعلام کرد: روند استفاده از این آب‌ها در سال 96 به 250 میلیون مترمکعب در سال رسیده است و تا پایان دولت به دو برابر افزایش می‌یابد.


وی طرح تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی را نیازمند منابع مالی قابل توجهی دانست و گفت: تاکنون تعداد زیادی از چاه‌های غیرمجاز مسدود شده‌اند.


اردکانیان افزود: از ابتدای اجرای این طرح تا دی امسال 39 هزار و 275 حلقه چاه مسدود و از اضافه‌برداشت 3 هزار و 272 حلقه چاه جلوگیری شده است.


وزیر نیرو گفت: بر این اساس از برداشت بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون مترمکعب اضافه‌برداشت از آب‌های زیرزمینی جلوگیری شده است.


منبع: تسنیم





۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن