پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851071231
رازی از جنگسرد در جاییترسناک؛ ماجرای رادیویاسرارآمیز چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رازی از جنگسرد در جاییترسناک؛ ماجرای رادیویاسرارآمیز چیست؟
این طور که پیداست گردانندگان این ایستگاه تمرین در این زمینه را شروع کردهاند. ماریس گولدمینز، اهل کشورهای بالتیک و یکی از علاقمندان این ایستگاه رادیویی میگوید: " در سال ۲۰۱۳ یک پیام ویژه پخش کردند: فرمان ۱۳۵ صادر شد. گفته میشد این پیامی آزمایشی برای آمادگی کامل رزمی بود."
آفتابنیوز : در نزدیکی شهر سنپترزبورگ روسیه، درست وسط یک زمین باتلاقی دروازه آهنی مستطیل شکلی دیده میشود. پشت ستونهای زنگ زده این دروازه، مجموعهای از چندین برج رادیویی، ساختمانهای متروک و دکلهای برقی قرار دارند که با دیواری سنگی احاطه شدهاند. در دل این مکان ترسناک رازی از دوران جنگ سرد نهفته است.
به گزارش آفتابنیوز، گفته میشود این مکان مرکز اصلی یک ایستگاه رادیویی به نام "MDZhB" است که معلوم نیست چه کسی آن را میگرداند. در سه دهه و نیم گذشته هفت روز در هفته و ۲۴ ساعت در روز صدایی یکنواخت و نامشخص شبیه "وز وز" از این ایستگاه رادیویی پخش میشود. هر چند ثانیه یک بار هم صدای دیگری به گوش میرسد؛ صدایی شبیه بوق "کشتی ارواح" در شبی مهآلود.
یکی دو بار در هفته هم، صدایی که معلوم نیست متعلق به یک مرد است یا زن، چند کلمه به روسی ادا میکند؛ کلمههایی مثل "قایق بادی" یا "متخصص کشاورزی". این کل چیزی است که از این ایستگاه رادیویی پخش میشود. هر کس هر کجای دنیا که باشد با تنظیم موج رادیو روی فرکانس ۴۶۲۵ کیلوهرتز میتواند این صداها را بشنود.
همه چیز فوقالعاده اسرارآمیز به نظر میرسد، انگار پشت طراحی و راهاندازی این ایستگاه رادیویی نقشه مخفیانهای در کار است. این ایستگاه رادیویی که در بین طرفدارانش با نام "وزوزکن" (The Buzzer ) شناخته میشود در حال حاضر بیش از دهها هزار نفر در شبکههای اجتماعی هوادارش هستند. دو ایستگاه رادیویی مشابه دیگر هم در روسیه وجود دارد که هوادارانشان نامهای "The Pip" (بیب) و "Squeaky Wheels" (لاستیک جیرجیری)را به آنها دادهاند. هوادارانی که میگویند، اصلا نمیدانند چرا به این صداها گوش میدهند.
در واقع هیچکس دلیلش را نمیداند. دیوید استاپلز، متخصص شنود الکترونیک و استاد دانشگاه سیتی لندن در این باره میگوید: "این سیگنالها عملا هیچ اطلاعاتی در خودشان ندارند."
برخی میگویند وقتی صدای وزوز این شبکه رادیویی قطع شود، موشکهای قارهپیمای روسیه به طور خودکار پرتاب خواهند شد.
چه اتفاقی میافتد؟
گفته میشود که این ایستگاه رادیویی به ارتش روسیه تعلق دارد، هر چند که آنها هیچوقت چنین چیزی را تأیید نکردهاند. این ایستگاه در پایان جنگ سرد شروع به کار کرد، زمانی که کمونیسم رو به افول بود. امروزه امواج آن از دو مرکز، یکی نزدیک به سنپترزبورگ و دیگری نزدیک مسکو فرستاده میشوند. بعد از فروپاشی شوروی سابق، به عکس پیشبینیها فعالیت این ایستگاه نه تنها متوقف نشد بلکه بیشتر هم شد.
نظریههایی که در مورد دلیل فعالیت این ایستگاه رادیویی مطرح شده، کم نیستند؛ از مخابره اطلاعات با زیردریاییها گرفته تا ارتباط با موجودات فضایی. برخی هم آن را با سیستم "دست مرده" (Dead Hand) که شوروی سابق در دوره جنگ سرد راهاندازی کرد مرتبط میدانند و معتقدند در صورت حمله اتمی، صدای وزوز این شبکه رادیویی قطع میشود و موشکهای قارهپیمای روسیه به طور خودکار پرتاب خواهند شد؛ به بیان دیگر ویرانی کامل دو طرف درگیر در جنگ.
این ایده البته خیلی هم بی منطق به نظر نمیرسد. سیستم دست مرده یک سیستم کامپیوتری بود که از طریق بررسی امواج رادیویی، تشعشعات رادیواکتیو را تشخیص میداد. سیستمی که به اعتقاد برخی از کارشناسان هنوز هم فعال است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه همین چند وقت پیش گفت هیچ کس از جنگ هستهای بین روسیه و آمریکا جان سالم به در نخواهد برد. آیا "وزوزکن" میتواند جلوی چنین جنگی را بگیرد؟
نکته مهم در مورد این ایستگاه رادیویی این است که مثل همه رادیوهای بینالمللی روی موج کوتاه کار میکند. تفاوت آنها و امواج با بسامد بالا در این است که فقط در خط مستقیم حرکت نمیکنند تا در اثر برخورد با موانع از بین بروند. امواج کوتاه بعد از برخورد به ذرات باردار در جو زمین از آنها دور میشوند.
این ویژگی به آنها اجازه حرکت زیگزاگی بین زمین و آسمان را میدهد. به این معنا که سیگنالهایی که این ایستگاه میفرستد در مقایسه با سیگنالهای رادیوهای محلی، تلفنهای همراه و تلویزیون مناطق وسیعتری را پوشش خواهند داد و میتوانند دهها هزار کیلومتر را طی کنند.
به همین دلیل هم کشتیها، هواپیماها و ارتش برای فرستادن پیامهایشان به آن سوی قاره، اقیانوس و کوهستان از امواج کوتاه استفاده میکنند. نکتهای که باز ذهن را به سمت تئوری دست مرده سوق میدهد.
نکته دیگری که به گفته استاپلز باید به آن توجه کرد این است که این ایستگاههای رادیویی برای اندازهگیری فاصله لایه ذرات باردار جو راهاندازی شد
البته از یک نکته نباید غافل شد. سرعت حرکت امواج کوتاه در روز و شب یکسان نیست و اگر میخواهید همه در تمام ساعات شبانهروز و هر نقطه از دنیا به ایستگاه رادیوییتان دسترسی داشته باشند، به ویژه اگر از آن به عنوان علامت شروع جنگ اتمی که احتمالا قصد راه انداختنش را دارید، استفاده میکنید باید فرکانس امواج را بسته به ساعت شبانه روز تغییر دهید. این کاریاست که رادیوی بخش جهانی بیبیسی انجام میدهد اما "وزوزکن" نه.
نکته دیگری که به گفته استاپلز باید به آن توجه کرد این است که این ایستگاههای رادیویی برای اندازهگیری فاصله لایه ذرات باردار جو راهاندازی شده. او میگوید: "اگر میخواهید از سیستم راداری که روسها برای ردیابی موشکها استفاده میکنند بهترین نتیجه را بگیرید، باید این نکته را بدانید." هر چقدر مدت زمان بالا رفتن و پائین آمدن سیگنال در هوا بیشتر باشد، سیگنال در ارتفاع بلندتری حرکت میکند.
به عقیده استاپل البته این ایستگاه رادیویی نمیتواند برای این منظور راه افتاده باشد. سیگنالی که برای بررسی ارتفاع لایه ذرات باردار جو فرستاده میشود معمولا یک صدای مشخص شبیه به صدای خاموش شدن تدریجی آژیر ماشین تولید میکند که در واقع نتیجه تغییر موجها برای رسیدن به فرکانس درست است. استاپلز میگوید:" این صدا هیچ شباهتی با صدای بوقی که از این ایستگاه رادیویی میشنویم، ندارد."
یک ایستگاه رادیویی که به شکلی باورنکردنی به "وزوزکن" شبیه بود و در جای دیگری از دنیا وجود داشت: "لینکلن شایر پوچر" ( نام یک آواز محلی انگلیسی) که از اواسط دهه ۱۹۷۰ تا سال ۲۰۰۸ کار میکرد. صدای این ایستگاه رادیویی در آن سوی دنیا هم شنیده میشد، اما کسی از محل آن خبر نداشت؛ درست مثل " وزوزکن".
گفته میشد مقر این ایستگاه در قبرس است. از آن هم صداهای عجیب و وحشناکی شنیده میشد. در ابتدای هر ساعت چند خط اول ملودی آواز لینکلنشایر پوچر، ۱۲ بار پشت سر هم پخش و بعد از آن صدای ضبط شده زنی شنیده میشد که با لهجهای شبیه به اشرافیان انگلیسی ۵ عدد یک، دو، صفر، سه و شش را ادا میکرد.
برای درک ارتباط این دو ایستگاه بهتر است به دهه ۱۹۲۰ برگردیم. شرکت تعاونی "آل راشن" - آنطور که خودشان ادعا میکردند- یک شرکت بازرگانی بسیار مهم به حساب میآمد که روی معاملات بریتانیا و شوری سابق نظارت میکرد.
در سال ۱۹۲۷، پلیس به ساختمان این تعاونی حمله کرد و مشخص شد زیرزمین آن به سیستم حفاظتی مجهز بوده
در سال ۱۹۲۷، پلیس به ساختمان این تعاونی حمله کرد و مشخص شد زیرزمین آن به سیستم حفاظتی مجهز بوده. آنها همچنین یک اتاق مخفی در این زیرزمین پیدا کردند که درش دستگیره نداشت و کارگران در آن در حال سوزاندن مدارک بودند. در این حمله انگلیسیها چیزی جز آنچه خودشان از قبل میدانستند کشف نکردند. اما روسها تازه فهمیدند "ام آی فایو" ( اداره امنیت داخلی بریتانیا) سالها آنها را شنود میکردهاست.
در نتیجه این اتفاق، روسها روش رمزگذاری پیامهایشان را تغییر دادند، آن هم در یک شب. آنها سیستم "پد یکبارمصرف" را به کار انداختند. در این روش فرستنده پیام، یک کلید رمزگذاری را به طور تصادفی انتخاب میکند و آن را فقط با گیرنده به اشتراک میگذارد. اگر این کلید کاملا به شکل تصادفی انتخاب شود احتمال رمزگشایی پیام به صفر میرسد. به این ترتیب روسها دیگر نگران لو رفتن پیامهایشان نبودند.
و اینگونه بود که "ایستگاههای اعداد" به وجود آمدند؛ ایستگاههای رادیوی موج کوتاه که برای جاسوسها در سراسر دنیا پیام میفرستادند. مأموران انگلیسی اما بیکار ننشستند و آنها هم به این روش روی آوردند. انتخاب کلید رمزگذاری تصادفی و غیرتکراری البته کار آسانی نبود.
ولی انگلیسیها برایش راهی پیدا کردند. آنها یک میکروفون را از پنجره دفترشان در خیابان "آکسفورد" لندن آویزان میکردند تا صدای ترافیک را ضبط کند. استاپلز میگوید:" ممکن بود صدای بوق یک اتوبوس همزمان با پلیسی که فریاد میکشد ضبط شود. این صدا کاملا خاص است چون این اتفاق دوباره نخواهد افتاد." آنها این صدا را به یک رمز تصادفی تبدیل میکردند.
این شبکه ارتباطی جدید بسیار مفید بود و طولی نکشید که ایستگاههای اعداد همه دنیا را گرفتند. هفت سال پیش بود که خبر انهدام شبکهای از جاسوسان روس توسط "افبیآی" منتشر شد. گفته میشد آنها دستورات را از طریق پیامهای رمزگذاریشده که ایستگاه رادیویی موج کوتاه با فرکانس ۷۸۸۷ کیلوهرتز میفرستاد، دریافت میکردند.
روسها روش رمزگذاری پیامهایشان را تغییر دادند، آن هم در یک شب. آنها سیستم "پد یکبارمصرف" را به کار انداختند
حالا کره شمالی هم به استفاده از این ایستگاه های رادیویی روی آورده است. روز ۱۴ آوریل ۲۰۱۷، این پیام از رادیو پیونگ یانگ پخش شد: "من درس فناوری اطلاعات مقدماتی دانشگاه آموزش از راه دور را برای گروه ماموران اعزامی شماره ۲۷ دوره می کنم." در ادامه این پیغام - که به وضوع یک پیام نظامی است - یک سری عدد و شماره صفحه مثل شماره ۶۹ در صفحه ۸۲۳ و صفحه ۹۵۷ شنیده می شد، اعداد و ارقامی که شباهت زیادی به کد دارند.
جالب اینجاست که این ایستگاههای اعداد هنوز فعال هستند با این مزیت که امروزه هر کس در هر جای دنیا میتواند پیام های این ایستگاه ها را بشنود، بدون آنکه بداند برای چه کسی فرستاده میشوند. البته امکان تشخیص منبع فرستنده امواج وجود دارد. تلفن های همراه و اینترنت شاید سریعتر باشند اما احتمال لو رفتن به محض باز کردن پیام یا ایمیل دریافتی از یک آژانس اطلاعاتی وجود دارد.
بنابراین شاید این ایده که "وزوزکن" یکی از این ایستگاههاست و سالها بدون جلب توجه برای جاسوسان روس در سراسر دنیا پیام میفرستاده، ایده وسوسهانگیزی باشد. اما یک مشکل وجود دارد. این ایستگاه هیچوقت پیامهایی به شکل اعداد پخش نمیکند.
این مسأله البته اهمیت چندانی ندارد چون پدهای یکبارمصرف قابلیت ترجمه هر چیزی را دارند، از کلمات رمزی گرفته تا صحبتهای نامفهوم. استاپلز میگوید:" اگر یک تماس تلفنی رمزگذاری شود شما احتمالا به جای پیام اصواتی نامفهوم میشنوید اما کسی که پیام برایش فرستاده میشود، آن را به شکل طبیعی دریافت میکند."
وقتی از طریق رادیو پیامی میفرستیم، ارتفاع یا فاصله امواج ارسالی را تغییر میدهیم. مثلا دو موج کوتاه پشت سر هم به معنای "X" است یا سه موج نزدیک به هم معنی "y" میدهد. وقتی یک سیگنال اطلاعاتی را حمل میکند به جای امواج منظم و با فواصل یکنواخت مثل ریزموجهای اقیانوس، با امواجی شبیه به خطوط دندانهدار نوار قلبی روبرو هستیم.
این تحلیل اما به نظر نمیرسد در مورد "وزوزکن" صدق میکند. خیلیها به عکس معتقدند که این ایستگاه رادیویی آمیزهای از دو چیز است. صدای وز وز ممتد یک علامت است که در واقع میگوید" این فرکانس مال من است، این فرکانس مال من است ..." تا از این طریق به دیگران بفهماند حق استفاده از آن را ندارند.
به عقیده این دسته، وزوز کن فقط در مواقع بحران به یک ایستگاه اعداد تبدیل میشود. مثلا اگر به روسیه حمله شود از آن برای فرستادن پیام به شبکه جاسوسی و نیروهای ارتش که در مناطق دوردست در حال آماده باش هستند، استفاده میشود. روسیه البته کشوری است با مساحتی ۷۰ برابر انگلستان.
این طور که پیداست گردانندگان این ایستگاه تمرین در این زمینه را شروع کردهاند. ماریس گولدمینز، اهل کشورهای بالتیک و یکی از علاقمندان این ایستگاه رادیویی میگوید: " در سال ۲۰۱۳ یک پیام ویژه پخش کردند: فرمان ۱۳۵ صادر شد. گفته میشد این پیامی آزمایشی برای آمادگی کامل رزمی بود."
رمز و راز این ایستگاه رادیویی روسی شاید حل شده به نظر بیاید. اما اگر حق با هوادارانش باشد، باید امیدوار باشیم صدای وزوز هیچوقت قطع نشود.
منبع: بی بی سی
۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
ماجرای تعطیلی تلگرامی در شهریور چیست؟
ماجرای تعطیلی تلگرامی در شهریور چیست تاریخ انتشار دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷ ۴۰ خبر تعطیلی پنج روز در شهریورماه امسال که موجب خوشحالی بسیاری از تهرانی ها شده بود جعلی از آب درآمد به گزارش جام جم این خبر خیلی سریع دست به دست شد بازهم پنج روز تعطیلی در شهریورماه امسال این خبماجرای صداهای عجیب آسمانی در آستارا چیست
ماجرای صداهای عجیب آسمانی در آستارا چیست فیلمهایی در تلگرام در حال دست به دست شدن است که صداهایی ترسناک و شبیه صدای ساز ترومپت در یکی از روستاهای آستارا از آسمان شنیده میشود انتشار این ویدئوهای کوتاه در شبکه های مجازی مبنی بر شنیده شدن صداهای بلند و ترسناک از آسمان شهر آستاراورود شورایشهر به پروندههایمالی شهرداری تهران/ماجرای هزینههایمیلیاردی در عراق چیست؟
ورود شورایشهر به پروندههایمالی شهرداری تهران ماجرای هزینههایمیلیاردی در عراق چیست جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران ری و تجریش پس از ارائه گزارش معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری در خصوص فعالیتهای ستاد اربعین نسبت به بیانضباطی مالی و نحوه اقدامات این ستاد تذکر دادنماجرای کاوه رضایی، تیموریان و لغو مجوز استقلال چیست؟
ماجرای کاوه رضایی تیموریان و لغو مجوز استقلال چیست دو بازیکن سابق استقلال درحالی از این تیم شکایت کردهاند که این مساله هنوز با واکنش رسمی مدیران آبیهای پایتخت روبهرو نشده است آفتابنیوز چند روز است که از ماجرای شکایت آندرانیک تیموریان و کاوه رضایی از استقلال میگذرد و ایماجرای مذاکرات مکمل برجام چیست؟
ترفند ماکرون برای فرار از فشارهای ترامپ ماجرای مذاکرات مکمل برجام چیست یک اتفاق عجیب یک رخداد غیرقابل باور یک آبروریزی برای مذاکرهکنندههای هستهای اینها همه نگاهها و تعابیری بود که بعد از رسانهایشدن نقل قولی از رئیسجمهور فرانسه در ذهنها خطور میکرد وقتی ماکرون ازماجرای صداهای ترسناک در آسمان آستارا چیست؟+ویدئو
ماجرای صداهای ترسناک در آسمان آستارا چیست ویدئو امروز انتشار 2 ویدئو کوتاه در شبکههای مجازی مبنی بر شنیده شدن صداهای بلند و ترسناک از آسمان شهر آستارا و برخی نقاط دیگر حس کنجکاوی کاربران فضای مجازی را برانگیخت آفتابنیوز سرویس اجتماعی- فرماندار بندر آستارا گفت با وجود جوتشدید دعوای اصولگرایان بعد از انتخابات/ماجرای جدل میرسلیم و حامیان قالیباف چیست؟
تشدید دعوای اصولگرایان بعد از انتخابات ماجرای جدل میرسلیم و حامیان قالیباف چیست آن سال اگر حاميان قاليباف با حاميان سعيد جليلي و نزديكان آيتالله مصباح درگير شدند اينبار درگيري به زمين مؤتلفه منتقل شده است اصولگرايان بعد از دو دوره شكست در انتخابات رياستجمهوري بهجاي آسيبشماجرای ۳۰ بدهکاری میلیارد تومانی وزارت نیرو چیست؟
ماجرای ۳۰ بدهکاری میلیارد تومانی وزارت نیرو چیست معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت اقتصاد نامتوازن صنعت برق به انباشته شدن مطالبات بخش خصوصی منجر شده است به طوری که وزارت نیرو اکنون 30 میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهکار است به گزارش ایرنا هوشنگ فلاحتیان افزود قیمت تمامداستان پرحاشیه کارگردان «ماجرای نیمروز»/ دلیل این همه حمله به محمدحسین مهدویان چیست؟
داستان پرحاشیه کارگردان ماجرای نیمروز دلیل این همه حمله به محمدحسین مهدویان چیست آیا همکاری با سازمان سینمایی اوج برای فیلمسازان دردسرساز است روزنامه شهروند نوشت شاید اگر گردانندگان انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی یا برگزارکنندگان جشن این انجمن میدانستند ماجرای داماجرای پیامک جدید برای مشمولان سهام عدالت چیست؟۵۰درصد سهام عدالت از مردم پس گرفته میشود
ماجرای پیامک جدید برای مشمولان سهام عدالت چیست ۵۰درصد سهام عدالت از مردم پس گرفته میشود رئیس سازمان خصوصی سازی گفت اگر مشمولین مابقی سهام خود تا یک میلیون تومان را نپردازند تنها به اندازه همان میزان کنونی سهام خود سود دریافت می کنند و باقی سهام پس از اتمام مهلت مقرر پایان مهر-