واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: رئیس سازمان غذا و دارو خبرداد؛ 10 درصد جمعیت بالغ کشور مبتلا به استئوآرتریت
رئیس سازمان غذا و دارو از ابتلای 10 درصد جمعیت بالغ کشور مبتلا به استئوآرتریت خبرداد. به گزارش ایلنا، غلامرضا اصغری اظهار داشت: بیماری استئوآرتریت از جمله بیماریهای غیر واگیر است که به عنوان شایعترین اختلال مفصلی در دنیا شناخته میشود. این بیماری به طور عمده سنین میانسالی و پس از آن را درگیر میکند که متاسفانه به دلیل دو عامل سالمندی جمعیت و تغییر سبک زندگی بویژه در جوانان رو به افزایش نهاده و تهدید تلقی میشود.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در بانوان به صورت آرتروز زانو و مهرههای گردنی و در آقایان آرتروز ران و مهرههای کمری شایع است، افزود: سن شیوع ابتلا به آرتروز در بانوان بالای 55 و در آقایان کمتر از 55 سالگی است.
اصغری همچنین با اشاره به تعداد حدود 190 میلیون نفر مبتلا به استئوآرتریت در سراسر جهان، افراد مبتلا به این بیماری را در ایران حدود 10 درصد از جمعیت بالغ کشور عنوان و اضافه کرد: 80 درصد این افراد درجاتی از محدودیت حرکت دارند که خود نشان دهنده کاهش کیفیت زندگی بیماران و مرگ و میر بالای بیماری است، ضمن آنکه پیش بینی های انجام شده موید این است که تا سال 2050 جمعیت سالمند کشور به 26 میلیون نفر یعنی 25 درصد از جمعیت کشور خواهد رسید.
وی گفت: 99.6 درصد از چهار گروه داروی مورد استفاده در این بیماری که شامل ضد دردهای خوراکی، درمانهای موضعی، ضد التهابهای غیر استروئیدی، ضدالتهابهای استروئیدی تزریقی میشود، داخل کشور تولید میشود و فقط تامین 0.4 درصد آن وارداتی است.
اصغری با تاکید بر اینکه داشتن نگاه ویژه به این قشر آسیب پذیر و کنترل به موقع بیماریهای شایع این گروه سنی از اولویتهای نظام سلامت کشور اضافه کرد: افزایش بیماری استئوآرتریت 18 درصد از سهم بازار عددی و 8 درصد از سهم بازار ریالی داروهای کشور بالغ بر 1000 میلیارد تومان است که این میزان مربوط به چهار دسته دارویی مذکور بوده و خود نشان دهنده تجویز و مصرف بالای این داروها است.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با توجه به اینکه امید به زندگی در ایران در مردان حدود 71 و در زنان حدود 74 سال است، اهمیت ارتقای کیفیت زندگی در این سنین و افزایش بهرهوری را کمک بسیاری به صرفه جویی در هزینههای سلامت دانست و خاطر نشان کرد: شــیوع آرتــروز حداقل در یکی از مفاصــل در ایران حدود 61/16 درصد است که خود آمار بالای مبتلایان به این بیماری را نشان میدهد و از آنجا که اغلب مبتلایان به آرتروز به ویژه آرتروز زانو در سنین بالای 65 سال است، هزینههای مستقیم و غیر مستقیم بالایی به نظام سلامت کشور تحمیل میشود.
وی ادامه داد: بین10 تا 20 درصد مراجعات به سطح اول خدمات پزشکی در دنیا به دلیل بیماریهای عضلانی- اسکلتی است. از آنجا که بالغ بر 30 درصد مراجعات سرپایی و 70درصد مراجعات بستری در بیمارستانها در ایران مربوط به افراد بالای 65 سال است، تشخیص به موقع بیماری و تغییر در سبک زندگی و الگوهای رفتاری در عدم پیشرفت بیماری و حتی درمان بسیار مهم است.
اصغری در پایان ضمن قدردانی از تلاش دست اندرکاران برگزاری این همایش بویژه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قدردانی کرد و یادآور شد: بطور کلی بار بیماریهای عضلانی- اسکلتی در طی سالهای گذشته با توجه به مسن شدن جمعیت و سایر ریسک فاکتورهای موجود افزایش چشم گیری داشته و هزینههای مستقیم و غیر مستقیم درمانی بالایی را متوجه نظام سلامت کرده است.
۱۳۹۶/۰۶/۳۱ ۱۳:۱۶:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]