واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
مصاحبه آتلانتیک با سفیر اتحادیه اروپا در واشنگتن
لغو برجام اعتبار آمریکا را خدشه دار خواهد کرد
تازمانی که ایران مانند امروز به قرارداد پایبند باشد، اتحادیه اروپا و 28 کشور عضو، به طور کامل متعهد به این معامله هستند.
روز نو : تازمانی که ایران مانند امروز به قرارداد پایبند باشد، اتحادیه اروپا و 28 کشور عضو، به طور کامل متعهد به این معامله هستند.
به گزارش روز نو : انتظار می رود دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این هفته، پایبندی ایران به برجام را تایید نکرده و تصمیم گیری را به عهده کنگره بگذارد. پس از آن کنگره 60 روز برای تصمیم گیری در خصوص اعمال یا عدم اعمال دوباره تحریم ها بر ایران فرصت دارد.
اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، بریتانیا، چین و روسیه نیز از طرفین امضای قرارداد هسته ای هستند که در جولای سال 2015 به امضا رسید. به ویژه کشورهای عضو اتحادیه اروپا با دولت ترامپ و کنگره لابی هایی برای حفظ برجام انجام داده اند. دیوید او سالیوان، سفیر اتحادیه اروپا در واشنگتن و همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی وی، هفته گذشته با اعضای کنگره، به منظور اعلام حمایت از حفظ برجام دیدار کردند. از دیدگاه آنها برجام به اهداف خود مبنی بر جلوگیری از تولید سلاح های هسته ای از سوی ایران دست یافته است.
برای درک اینکه چرا اروپا، که رابطه نزدیکی با ایالات متحده در حل مشکلات سیاست های خارجی در سراسر جهان دارد، در تلاش برای حفظ برجام است، رونوشت ویرایش شده مصاحبه او سالیوان، سفیر اتحادیه اروپا را با مجله اتلنتیک مطالعه کنید.
اتلانتیک: رئیس جمهور قرار است هفته آینده قرارداد را تأیید نکند. آیا راهی برای حفظ آن هست؟
او سالیوان: نخست اینکه اصطلاح "عدم تأیید" که به کار برده می شود، اصطلاح درستی نیست، چراکه خبرهایی که به گوش می رسد حاکی از آن است که ترامپ قصد دارد از تأیید قرارداد سر باز زند که این دو کاملا یکی نیستند. اما در جواب سؤال شما باید گفت که این امر برای آمریکا مسئله ای داخلی است و تأیید یا عدم تأیید باعث لغو قرارداد یا عقب نشینی از آن نخواهد شد، بلکه پرونده به کنگره فرستاده خواهد شد تا درباره آن تصمیم گرفته شود. تنها مسئله این است که این کار باعث ضربه زدن به برجام می شود. اما باز هم چیزی مشخص نیست و همه چیز بستگی به آنچه رئیس جمهور می گوید و نحوه بیان آن دارد.
آتلانتیک: به هیچ وجه به شما گفته نشده که تمایل دولت به چه چیزی است؟
او سالیوان: خیر، به ما گفته شده است که رئیس جمهور علاقه ای به الزام تأیید قرارداد هر 90 روز یک بار ندارد و در کل اشتیاقی به برجام ندارد تا جایی که می دانم، این مسئله بر کسی پوشیده نیست. اما خیر، قطعا هیچ کس نمی تواند به طور دقیق بگوید رئیس جمهو قرار است این هفته چه بگوید.
آتلانتیک: اگر ایالات متحده عقب نشینی کند، اروپا چه کار خواهد کرد؟
او سالیوان: من واقعا معتقدم نمی توان از این امر که ترامپ ممکن است از تأیید قرارداد خودداری کند، به سرعت نتیجه بگیریم که آمریکا از آن عقب نشینی خواهد کرد. ما هنوز معتقدیم ایالات متحده از برجام عقب نشینی نخواهد کرد.
بدیهی است تا زمانی که ایران مانند امروز به قرارداد پایبند باشد، اتحادیه اروپا و 28 کشور عضو به طور کامل متعهد به این معامله هستند.
آتلانتیک: آیا بدون ایالات متحده برجامی وجود خواهد داشت؟
او سالیوان: این قرارداد از سوی شش کشور امضا شده و توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد تایید شده است. زمانی که قرارداد منعقد می شد، کسی فکر نمی کرد زمانی برسد که یکی از طرفین امضا خود را کنار بکشد. در صورتی که چنین اتفاقی، باید مسئله با دیگر طرفین مطرح شده و تصمیمی گرفته شود. البته من تاکنون شاهدی مبنی بر تصمیم جدی آمریکا برای عقب نشینی از برجام نشنیده ام و فکر نمی کنم آمریکا چنین کاری انجام دهد.
آتلانتیک: اقدام آمریکا چه تایری بر سابقه دیپلماسی چندجانبه آن خواهد داشت؟
او سالیوان: همان طور که در کنگره هم مطرح شده، مسئله این است که چگونگی رویکرد آمریکا به این مسئله اعتبار آمریکا را در آینده خدشه دار خواهد کرد.
آتلانتیک: آیا می توانید کمی درباره این که اتحادیه اروپا چگونه قصد دارد به تجدید نظر در خصوص تحریم ها و تجارت با ایران پاسخ دهد، توضیح دهید؟
او سالیوان: باز هم این یک سوال فرضی است. مشخص نیست رئیس جمهور آمریکا چه تصمیمی خواهد گرفت و در صورت فرستاده شدن پرونده به کنگره، تصمیم کنگره چه خواهد بود. اما اگر به دلایلی به غیر از تهدید هسته ای، قرار باشد تحریم های اعمال شود که قبلا به خاطر تهدید هسته ای ایران گذاشته شده بود، تا جایی که بتوانیم از منافع قانونی شرکت های اروپایی که به طور قانونی با ایران تجارت دارند دفاع خواهیم کرد.
آتلانتیک: آیا شما نگرانی های خود را با دولت آمریکا مطرح کرده اید؟
او سالیوان: البته. ما ارتباط نزدیکی با دولت داریم. البته همان طور که می دانیم، دولت هنوز به تصمیم جامعی نرسیده است و شاید ترامپ در سخنرانی خود، حرفی برای گفتن داشته باشد. باید صبر کنیم و ببینیم چه می شود.
ديپلماسي ايران
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]