واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اندیشه های شیطانی در وجود قاتلان جوان مهابادی
روز نو : دکتر مصطفی فروتن -روانشناس -در خصوص جنایت رخ داده در مهاباد گفت: «بررسی چنین فجایعی با این وسعت ما را با کلید واژههایی همچون «گروه دوستان»، «تفریح»، «ضبط تصاویر»، «نوجوانی و جوانی» آشنا میکند که در رابطه با هرکدام میتوان ساعتها بحث کرد.
قتل مهاباد
اما نکته حائز اهمیت آن است که دو متغیر در این جنایت Crime برجستهتر از سایر مسائل است. نخست بهم خوردگی نابهنجارهای افکاری که تحت تأثیر داروهای محرک و توهم زاست و دوم هم اختلالات روانی.
وی ادامه داد: البته مسأله دیگری هم در این باره وجود دارد که آن هم برخی عقاید و رفتارهای افراطی است که مصداقش را در گروههای انتحاری و داعش ISIS شاهد بودهایم. ضمن اینکه در بررسیهایی که درباره چنین افرادی انجام دادهایم، دریافتهایم آنها هیچگاه نگاه بدی نسبت به عملکردشان ندارند و هیچوقت هم گرفتار عذاب وجدان نمیشوند. چراکه این نوع رفتار از نوع اندیشه و ایدئولوژی آنها برخاسته و این قبیل جنایتکاران با اندیشههای شیطانی و به تعبیری شیطان Evil پرستی مرتکب چنین جنایتهایی میشوند.
برنامهریزی برای جنایت
فروتن در پاسخ به این سؤال که چه عواملی باعث بروز چنین جنایتهای هولناکی میشود، اظهارداشت: نخستین عامل تأثیر مشاهدات این افراد است. بهطوری که با تماشای خشونتها از طرق مختلف ترغیب به انجام چنین رفتارهایی میشوند. دومین عامل مواد محرک زاست و سومین مورد هم پیوستن به گروههایی که افکار و اندیشههای نابهنجار و افراطی را اشاعه میدهند. نکته چهارم هم اختلالات روانی است که البته در خصوص این گروه و جنایتشان که از قبل هم با هم دوست بودهاند نمیتوان با قاطعیت گفت که اختلالات روانی در کار بوده است. چون ابعاد این فاجعه و نوع عملکردشان نشان میدهد این افراد با اندیشه و برنامهریزی دست بهچنین جنایتی زدهاند. حتی اگر بحث ناموسی هم مطرح بوده دلیلی وجود نداشته که این افراد دست به چنین جنایت افراطی بزنند.با این حال آنها باید بهطور حتم ازسوی تیمهای کارشناسی تحت بررسیهای دقیق قراربگیرند تا ریشههای این جنایت تکاندهنده کشف شود.
نخ تسبیح خانوادهها کمرنگ شده است
دکتر فروتن در ادامه به نقش جایگاه خانواده در بروز چنین حوادثی اشاره و تصریح کرد: بیتردید از نقش و تأثیر خانواده در بروز یا عدم بروز چنین فجایعی نمیتوان به سادگی گذر کرد. اما متأسفانه امروزه شاهد هستیم که نخ تسبیح خانوادهها بشدت کمرنگ شده و با بیتدبیری برخی از خانوادهها دافعه برای فرزندانشان ایجاد میشود. از سوی دیگر برخی جذابیتهای کاذب در جامعه باعث جذب همان فرزندان میشود و ادامه این روند باعث ناهنجاریهای اجتماعی و مسائلی از این دست میشود.اما چنانچه خانوادهها با نگاهی مشفقانه به سراغ فرزندانشان بروند ما کمتر شاهد اتفاقات ناگوار از سوی نوجوانان و جوانان خواهیم بود.
راهکار، توجه به مثلث درمانی است
این مدرس دانشگاه در خصوص راهکارهای برونرفت از این معضلات هم گفت: برای برونرفت و حل این معضلات باید به مثلث درمانی رجوع کنیم. مهمترین عامل که ضلع اول این مثلث محسوب میشود، خانواده و روشهای تربیتی است. دومین ضلع هم خود فرد است که باید حریمهایی را برای خود و دوستانش مشخص کند. متأسفانه فرزندان ما هنوز «نه» گفتن را بلد نیستند و نمیدانند باید چگونه ودرچه مواقعی ازاین کلمه استفاده کنند. بنابراین خود فرد نقش تعیینکنندهای در سرنوشت اجتماعیاش دارد. ضلع سوم هم گروه سیاستگذاران جامعه هستند که باید با آموزشهای لازم و طرحهای مختلف تنبیهی و تشویقی و همینطور برگزاری کارگاههای مختلف افراد را برای یک زندگی درست آماده کنند.دکتر فروتن در پایان تأکید کرد: البته این اتفاق نخستین بار نیست وامیدواریم آخرین بارباشد.اما فقط باید با زمینهسازی و ایجاد بستری مناسب شرایط را برای جلوگیری از این جنایتها محدودتر کنیم تا شاهد چنین وقایعی نباشیم.
ركنا
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]