واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فعالیت مرزهای ایران و ترکیه ۲۴ ساعته میشود/تشدید تدابیر درباره اقلیم کردستان
رئیسجمهور تاکید کرد: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مسلمان، دوست و قدرتمند در منطقه، امروز لنگر ثبات در منطقه حساس خاورمیانه هستند.
آفتابنیوز : حجتالاسلام حسن روحانی عصر امروز در نشست خبری مشترک با همتای ترک خود گفت: از حضور رئیسجمهور محترم ترکیه، آقای اردوغان برای پاسخ مثبت اینجانب برای سفر به تهران و تشکیل چهارمین شورای عالی راهبردی دو کشور تشکر میکنم.
به گزارش آفتابنیوز؛ وی با بیان اینکه ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مسلمان، دوست و قدرتمند در منطقه، امروز لنگر ثبات در منطقه حساس خاورمیانه هستند، اظهار داشت: ظرف سالهای اخیر روابط دو کشور در زمینههای سیاسی منطقهای فرهنگی و اقتصادی روز به روز در حال توسعه بوده است.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به رایزنیهای خود و اردوغان تصریح کرد: در جلسه خصوصی امروز با رئیسجمهور ترکیه و همچنین در جلسه مشترک همکاریهای راهبردی در خصوص توسعه روابط اقتصادی دو کشور تصمیمات مهمی اتخاذ شد. توسعه روابط بانکی دو کشور و تجارت با پول ملی دو کشور از تصمیمات مهم امروز بود.
روحانی افزود: مقرر شد تصمیمات امروز برای توسعه بانکی تا پایان هفته آینده نهایی شود. رفت و آمدها و ترانزیت کالا میان دو کشور در سه نقطه مهم مرزی صورت میگیرد که برای تسهیل در زمینه معابرها و مسائل گمرگی، تصمیم گرفتیم هر سه مرز به صورت ۲۴ ساعته به کارشان ادامه دهند.
وی یادآور شد: دو مرز از فردا به صورت ۲۴ ساعته کارشان را آغاز میکنند و یک مرز که در حال انجام کارهای ساختمانی است، با اتمام کارش به صورت ۲۴ ساعته به کارش ادامه میدهد.
روحانی با اشاره به گفتوگو بین ایران و ترکیه گفت: درباره مسائل فرهنگی و اقتصادی توافقاتی صورت گرفت و مقرر شد کمیسیون مشترک اتشکیل شود. در زمینه روابط دو کشور گفتوگوی مثبتی صورت گرفت و مقرر شد در بخشهای گردشگری، زیرساخت و حملو نقل و نفت و گاز، تسهیلات لازم برای سرمایهگذاری صورت گیرد و همچنین اعلام شد این سرمایهگذاری برای طرف ترکیه وجود دارد.
وی ادامه داد: در زمینه روابط نفت و گاز تصمیم بر این شد طرف ترکیه گاز بیشتری برداشت کند و مذاکراتی بین دو وزارت خانه انجام گیرد. طرف ایران اعلام کرد آماده پذیرایی از شرکتها در این زمینه است.
رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: اراده دو دولت بر این مبنا است که توسعه اقتصادی و تجاری بین دو کشور به مرز ۳۰ میلیارد دلار برسد.
وی با اشاره به مسائل موجود در منطقه گفت: با توجه به مسائل حساس منطقه بویژه سوریه و اقلیم و کردستان، دو کشور مذاکراتی در این زمینه داشتند. هدف نهایی ما ایجاد صلح و ثبات در منطقه است و همچنین ثبات در سوریه و همچنین بازگرداندن ثبات به اقلیم کردستان است.
روحانی ادامه داد: دو کشور تاکید کردند که در مقابل تشدید اختلافات قومی و مذهبی که از طرف بیگانگان برای منطقه ما تحمیل شده است خواهند ایستاد. عراق و سوریه برای خودشان یک کشور واحد هستند و برای بازگردان آرامش به آنها تلاش خواهیم کرد.
رئیس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: مردم کردستان عراق همسایگان خوب و برادرمان ما هستند. ما نمیخواهیم فشاری به آنها وارد کنیم ولی سران اقلیم باید تصمیمات اشتباه خود را جبران کنند بنابراین سه کشور ایران، ترکیه و عراق با اقدامات جدی و ضروری اهداف راهبردی خودشان در منطقه را تامین میکنند.
روحانی با بیان اینکه مبارزه با تروریسم یکی از اهداف مهم دو کشور است، عنوان کرد: باید با هر گروه تروریستی در هر کجا مبارزه کرد؛ چه به نام داعش و چه عنوان النصره یا پپک فعالیت داشته باشند. تروریسم باید بداند دولتها و قدرتهای منطقه اجازه فعالیتهای ضدانسانی و ناجوانمردانه را به آنها نخواهد داد.
به نوشته خبرگزاری ایلنا، وی در پایان بیان کرد: یک بار دیگر از حضور رئیسجمهور ترکیه و وزرا و هیات همراه و همچنین ژنرال آکار برای حضور در ایران تشکر میکنم.
اردوغان: تدابیر ایران، عراق و ترکیه در قبال اقدامات اقلیم کردستان شدیدتر خواهد شد
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز در نشست خبری همکاری بین ایران و ترکیه ضمن تشکر از میزبانی ایران، انتخاب مجدد حسن روحانی را به عنوان رییسجمهور تبریک گفت و ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین (ع) گفت: از خداوند تقاضا داریم که اخوت و وحدت را بین مسلمین تقویت کند. امروز ضمن ملاقات با آقای روحانی و نشست با ایشان چهارمین نشست شورای عالی همکاریهای راهبردی بین دو کشور را برگزار کردیم و موضوعات سیاسی، نظامی، اجتماعی، تجاری و فرهنگی را مورد بحث قرار دادیم. همچنین در این دیدار وزرای دو کشور به صورت دوجانبه در حوزههای تخصصی خود به بحث و تبادل نظر پرداختند.
وی افزود: با توجه به افزایش حجم روابط نزدیک ایران و ترکیه در دوران اخیر این دو کشور در یک محور مثبت به روابط خود ادامه خواهند داد. البته پس از اینکه با آقای روحانی برای ارتقای حجم مبادلات تجاری به میزان 30 میلیارد دلار توافق کردیم متاسفانه شاهد بودیم که مبادلات تا میزان 10 میلیارد دلار برآورد شد ولی در این نشست نقشه راه و هدف را بر دستیابی به مبادلات 30 میلیارد دلاری قرار دادیم. همچنین در چارچوب این نشست موضوع صنایع، راه، دفاع و انرژی را مورد بحث قرار دادیم.
رییسجمهور ترکیه ادامه داد: همچنین تصمیم گرفتیم با همکاریهای بانکهای مرکزی و همکاریهای بانکهای دیگر این دو کشور، بخش تامین مالی همکاریها را افزایش دهیم و برای نجات از فشار بازار ارز قرار شد که مبادلات خود را با پول ملی دو کشور انجام دهیم. همچنین مسئولین بانکهای مرکز دو کشور یک گردهمایی دارند و قرارداد مربوط را در این باره امضا خواهند کرد. علاوه بر این تصمیم گرفتیم شعب بانکهای دیگری که در این دو کشور فعالیت دارند در هر دو کشور فعالیت داشته باشند و همچنین اراده و قاطعیت خود را برای تقویت روابط دو کشور در زمینه انرژی گذاشتیم که همکاری تنگاتنگ وزرای انرژی دو کشور در این باره دارای اهمیت زیادی است.
اردوغان گفت: همچنین در خصوص گردشگری، افزایش همکاری وزرا و مسئولین گردشگری دارای اهمیت است و ما همچنین خواستار اشتراکگذاری تجارب خود در زمینه گردشگری با ایران هستیم. مطمئنا با انجام همکاریها در زمینه گردشگری شهروندان زیادی از ترکیه دهها هزار نفر برای بازدید به ایران خواهند آمد. البته میزان سفرهای شرکتهای هواپیمایی ترکیه رقم بالایی را نشان میدهد. ما همچنین سرمایهگذاران ترکیه را برای سرمایهگذاری در ایران تشویق کردیم.
وی در خصوص مسائل منطقه، اظهار کرد: مساله عراق در حوزه مسائل منطقه در رده اول است که به صورت سهجانبه برای حل آن تلاش میکنیم. پیش از این هم درباره همهپرسی غیرقانونی اقلیم کردستان باید بگویم که آن را به رسمیت نمیشناسیم. ترکیه با اقلیم کردستان عراق 35 کیلومتر مرز دارد. در شرق آن کشور ایران، در جنوب آن دولت عراق و در غرب آن کشور سوریه است. اقلیم کردستان عراق در این باره چه میخواهد کند نمیدانیم. در حال حاضر در تمام جهان هیچ کشوری به جز اسرائیل از آن حمایت نمیکند. از نظر ما تصمیمی که بر روی یک میز همراه با موساد اتخاذ شده قابل قبول نیست. ایران و ترکیه در این خصوص موضع قاطعی دارند که این موضع بر همه مشخص است. مخاطب ما در عراق دولت مرکزی آن است. همهپرسی اقلیم کردستان را نامشروع میخوانیم. ما در این باره اقداماتی را در نظر داشتیم. هم ایران، هم عراق و هم ترکیه در قبال اقدامات اقلیم کردستان عراق تدابیری را داشتند که شدیدتر هم خواهد شد.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، اردوغان با اشاره به مسائل سوریه بیان کرد: در سوریه مکانیزم سهجانبهای ایجاد کردیم. در آنجا به عنوان کشورهای ایران، سوریه و ترکیه مذاکراتی را آغاز کردیم و با تلاش در مبارزه با داعش و النصره به داد مردم مظلوم خواهیم رسید. دفاع مشترک ما از مردم مظلوم وظیفه است و در این راستا وزرا، نیروهای مسلح و واحدهای اطلاعاتی اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]