تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833944115
رهامی: اصلاحطلبان به دنبال عبور از روحانی نیستند
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نمایندگان عضو لیستامید را رصد میکنیم؟ | جریان اصلاحات درباره ائتلاف یا عدمائتلاف تصمیم نگرفته است
رهامی: اصلاحطلبان به دنبال عبور از روحانی نیستند
رهامی گفت: از ائتلاف سال 94 پشیمان نیستیم اما ضعفهایی دارد که باید برطرف شود.
روز نو : رهامی گفت: از ائتلاف سال 94 پشیمان نیستیم اما ضعفهایی دارد که باید برطرف شود.
به گزارش روز نو : «ائتلاف نمی کنیم»، «با پدیده اصلاح طلبان بدلی رو به رو هستیم» اینها جملاتی است که این روزها از اردوگاه چپ به گوش میرسد و شاید این آغازگر یک تغییر تاکتیک در میان اصلاح طلبان باشد؛ مسئلهای که حجتالاسلام محسن رهامی عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان می گوید چنین تصمیماتی زود است و ما باید با توجه به شرایط زمان و مکان تصمیم گیری کنیم.
او گفت تا نزدیک انتخابات مجلس یازدهم، اعضای لیست امید را رصد می کنیم و بعد تصمیم نهایی را درباره آنها اتخاذ می کنیم.
آنچه می خوانید مشروح این گفتوگو است:
آقای عارف در صحبت های خود اعلام کرده است اصلاح طلبان در انتخابات 98 دیگر ائتلاف نمی کنند؛ علت این خداحافظی با ائتلاف چیست؟
اول باید بگویم به نظر می رسد آنچه آقای عارف مطرح کردند از جایگاه اعتقادات شخصی باشد و نه از جایگاه رئیس شورای عالی سیاست گذاری؛ چراکه جریان اصلاحات هنوز در مورد ائتلاف یا عدم ائتلاف تصمیمی نگرفته است و این موضوع یک دلیل محکم دارد و آن اینکه تصمیمات سیاسی تابع شرایط زمان و مکان است. در این راستا ما باید در زمان خود و باتوجه به آرایش نیروهای خود تصمیم بگیریم و نمی توان به سبک مسائل شرعی با آن برخورد کرد؛ یعنی براساس یکسری احکام، دستورات قطعی صادر کرد و گفت ائتلاف حرام است؛ حتی در مسائل شرعی هم باز باید شرایط زمان و مکان بحث کرد.
این صحبتها موضوعی نیست که بگوییم آقای عارف از روی احساسات مطرح کرده اند؛ به هر حال چنین صحبت هایی از زبان فردی مانند آقای عارف قطعا عقبه ای دارد؟
ماجرا و مشکل از آنجا آغاز شد که تعدادی از دوستان که از طریق ائتلاف با اصلاحطلبان وارد مجلس شدند، به قواعد ائتلاف و توافقاتی که صورت گرفته، پایبند نماندند. از آنجایی که من در آن مقطع مسوول کمیته ائتلاف و رایزنی و یکی از افرادی بودم که مسولیت توافق و امضا را به عهده داشتم در جریان مذاکرات با افراد بودم؛ در این میان به نظر می رسد افرادی علی رغم قول و قرارهایی که گذاشته بودند به محض آنکه به مجلس رسیدند، آن قواعد اولیه را فراموش و رعایت نکردند. این انتقادی است که به این افراد وارد است. اما اینکه آیا این موضوع باعث می شود ما برای سال 98 از الان حکم صادر کنیم به نظرم بسیار زود است.
به هر حال باید ببینیم شرایط در سال 98 چگونه خواهد بود؛ یعنی چه تعداد از دوستان کاندیدا می شوند و چه تعداد از افرادی که کاندیدا می شوند صلاحیتشان تائید میشود؛ اینها موضوعاتی است که نمی توان بدون درنظر گرفتن آنها تصمیم گیری کرد. مضاف برآنکه امروز مسئله کشور و منافع ملی بر مسائل جناحی اولویت دارد. لذا باید با عنایت به مسائل ملی درمورد مسائل جناحی تصمیم بگیریم و یادمان نرود که این گونه مسائل، موضوعاتی اقتضایی است؛ بدین معنا که باید بر اساس شرایط زمانی و آرایش سیاسی احزاب تصمیم گیری شود.
آنچه امروز بیش از هرچیز به آن نیازمندیم این است که اصلاح طلبان باید انسجام خود را حفظ کنند و همان روندی که از سال 92 آغاز و تا امروز ادامه داشته است را همچنان استمرار ببخشند. ما سال 92 با اعتدالیون و آقای روحانی ائتلاف کردیم و آن ائتلاف را در سال 94 تکرار کردیم و امروز از آنچه انجام دادیم پشیمان نیستیم؛ اما ضعفهایی دارد که باید آن ضعف ها برطرف شود.
این نقاط ضعف چیست و چگونه قرار است برطرف شود؟
ما نمایندگانی را که در ائتلاف بودند دائما رصد می کنیم و نتیجه این رصدها در تصمیمات آینده تاثیرگذار خواهد بود. مضاف بر آنکه ارزیابی در این رابطه هم زود است. چراکه تازه یک سال از عمر مجلس دهم می گذرد و در این مدت کوتاه نمی توانیم حکم بدهیم که آیا این نمایندگان را در لیست ائتلافی قرار خواهیم داد یا خیر. به هر صورت یکسری توافقات در زمینه پیگیری مطالبات و حقوق مردم و همینطور اهداف اصلاح طلبی و ... مطرح شد که میزان توجه به آنها و حرکت در مسیر تحقق آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد و نهایتا در نزدیکی انتخابات اصلاح طلبان نتیجه بررسی خود را ارائه خواهند کرد.
از یک طرف بحث عهدشکنی ها مطرح می شود که عمده گلایه اصلاح طلبان هم از همین ناحیه است و از سوی دیگر زمزمه های اختلافات درون جناحی به گوش می رسد. چقدر این عهد شکنی و این اختلافات می تواند به جایگاه و سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات لطمه بزند؟
ما یک تجربه تاریخی و بسیار مهم داریم که به موضع گیریهایمان در سال 84 برمی گردد. در آن مقطع شکاف و تشتت و توقعات زیاد از یکدیگر، موجبات شکست اصلاح طلبان را فراهم کرد. به این معنا که 70 درصد آرا به سبد اصلاح طلبان ریخته شد؛ اما این آرا بین آقایان هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، مصطفی معین و مهرعلیزاده تقسیم شد و این تقسیم آرا، دولت را به دست اصولگرایان و ریاست جمهوری هشت ساله احمدینژاد سپرد.
از سال 92 دیگر این اشتباه تکرار نشد و با وجود آنکه انتقادات بسیاری نسبت به انتخاب لیست مجلس و شورای شهر مطرح بود، اما باعث نشد تا اصلاح طلبان به سمت لیستهای موازی حرکت کنند. ما نباید فراموش کنیم منافع کلی اصلاح طلبی مهمتر از آن است که به این بپردازیم چه کسی در لیست قرار دارد و چه کسی بیرون مانده است. باید دائما به این بپردازیم که آیا افرادی که در لیست قرار گرفته اند در راستای مطالبات مردم و پیگیری حقوق آنها گام برمی دارند یا خیر؟ چرا که مهمترین اصل، اعتماد مردم به جریان اصلاحات است. اگر مردم اعتمادشان را از دست بدهند و از اصلاح طلبان مایوس شوند، ما چه ائتلاف داشته باشیم چه نداشته باشیم، شکست می خوریم.
بنابراین به جای آنکه به این بپردازیم سهممان در دولت و مجلس چقدر بوده است؛ باید ببینیم چقدر در جهت مطالبات گام برداشته شده است چراکه پاشنه آشیل ما آنجایی است که مطالبات برآورده نشود.
قطعا بررسی مطالبات مردم یک وظیفه حزبی و تشکیلاتی است؛ اما امروز اختلافات هم یک زنگ خطر برای جریان اصلاح طلبی نخواهد بود؟ آیا آن را احساس نمی کنید حتی برخی بحث کبرسیاسی در این جناح را مطرح می کنند؟
این خطر وجود دارد که اصلاح طلبان احساس کنند همواره حمایت مردم را خواهند داشت و دیگر نیازی به حفظ انسجام نیست. یعنی همان اتفاقی که سال 84 رخ داد. این تهدیدی است که وجود دارد. اما امروز باید گفت با وجود اختلاف نظرها در شرایط فعلی، این جریان دارای یک وفاق است و در بزنگاههای عملیاتی، یکدست عمل خواهند کرد. یادمان نرود ما دارای یک حزب یک پارچه نیستیم به این معنا که یک دبیرکل واحد داشته باشیم و همه پشت سر آن حرکت کنیم. بلکه اصلاحات یک گفتمان است و در این گفتمان مباحث و ایدههای مختلفی مطرح می شود که به معنای انشقاق نیست.
در کنار تمام این مباحث امروز پدیده اصلاح طلبان بدلی هم مطرح می شود. این چقدر می تواند به جریان اصلاحات ضربه بزند؟
این موضوع باز به بحث عملکرد برخی از نمایندگان برمی گردد؛ یعنی تعدادی از نمایندگان در جریان انتخابات خود را اصلاح طلب معرفی کردند و در قامت اصلاحات ظاهر شدند. اما بعد از آنکه به مجلس آمدند، تعهدات خود را فراموش کردند. یعنی فقط شکل و قیافه اصلاحات به خود گرفتند. یا برخی احزاب و افرادی که سابقه چندانی در جریان اصلاحات ندارند، به دلیل گرایش عمومی به سمت اصلاح طلبی آنها نیز به این سمت متمایل شده اند. بر این اساس است که برخی دوستان بحث اصلاح طلبان بدلی را مطرح می کنند. اما این موضوعات به نظرم معضل بغرنجی محسوب نمی شود که بخواهیم آن را مطرح یا بزرگ کنیم یا بیش از موضوع پیگیری مطلبات مردم به آن توجه کنیم.
بخشی از اقبال مردم به گرایش چپ ناشی از مطلباتی است که مطرح شد و جریان اصلاحات داعیه حمایت و تلاش برای محقق شدن آنها را دارد. با این توصیف گفته می شود برخی بی توجهیها به همین مطالبات موضوع "عبور از دولت" را تقویت کرده است؟
بحث عبور از روحانی به هیچ عنوان در جریان اصلاحات مطرح نیست و اساسا این مباحث را به نفع اصلاح طلبی و منافع ملی کشور نمی دانیم. لذا با وجود انتقاداتی که مطرح می شود؛ هیچگاه چنین مباحثی حتی در میان جمع افرادی که سابقه طولانی در جریان اصلاح طلبی دارند و از دولت آقای میرحسین موسوی با عنوان تشکلات خط امام و جریان چپ شناخته می شدند، نیز چنین بحثی مطرح نیست. طرح این موضوع را به ضرر کشور و آینده اصلاحات می دانیم. این موضوعات ممکن است به عنوان سهمخواهی مطرح شود که باز به سود اصلاحات نخواهد بود.
منبع: خبرانلاین
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
صفاییفراهانی: اصلاحطلبان دنبال سهمخواهی از کابینه نیستند
دلیلی ندارد روحانی تحت فشار کابینه را چینش کند| روحانی و اصلاحطلبان مدیون یکدیگر نیستند صفاییفراهانی اصلاحطلبان دنبال سهمخواهی از کابینه نیستند محسن صفایی فراهانی با تاکید بر لزوم داشتن نگاه ملی در جریان تشکیل کابینه میگوید دلیلی ندارد روحانی تحت فشار کابینه را چینش کندنقشه عبور از حاشيهسازی مخالفان روحانی
نقشه عبور از حاشيهسازی مخالفان روحانی پايان دولت دوم حسن روحاني سرآغاز چله انقلاب اسلامي و نظام سياسي ايران است روحاني در مقام يك انقلابي سال ٤٢ با ادراكي دقيق از وضعيت و مطالبات تودههاي اجتماعي و تغييرات مهم ساختاري و فلسفي در نظام بينالملل و موقعيت ايران در جهان معاصر باعضوجامعهروحانیتبهزاکانی:دنبال آتشبس هستید یا اتهامزنی؟
حجت الاسلام سید رضا اکرمی روبروی هم بنشینیم و انتقادات را مطرح کنیم عضوجامعهروحانیتبهزاکانی دنبال آتشبس هستید یا اتهامزنی عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه آقایان زاکانی و توکلی بیکار هستند و می نشینند کلماتی مانند آتش بس را مطرح می کنند گفت وگرنه اگر ما وارد گوحضور نمایندگان مجلس در دولت دوازدهم منتفی است/ روحانی بهدنبال تشکیل «کابینه کار» است
حضور نمایندگان مجلس در دولت دوازدهم منتفی است روحانی بهدنبال تشکیل کابینه کار است نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال تشکیل کابینه اعتدالی همچون دولت یازدهم ازسوی روحانی گفت حضور نمایندگان مجلس در کابینه دوازدهم منتفی شده است محمد محمودی شاهنشین دربرای شهردار شدن نجفی تلاش میکنم/ روحانی باید پاسخگوی رایدهندگان باشد/ شهرداری که معاونینش را با هماهنگی شورا
مرعشی در گفتوگو با ایلنا برای شهردار شدن نجفی تلاش میکنم روحانی باید پاسخگوی رایدهندگان باشد شهرداری که معاونینش را با هماهنگی شورا انتخاب کند دنبال کاسبی است این روزها پس از پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر تهران نام او به عنوان شهردار مطرح است هرچند که مرعشی بارهایونسی: روحانی دولتی کارآمدتر و جوانتر تشکیل میدهد/آنها که همراه دولت نیستند، تا آخر نخواهند ماند
یونسی روحانی دولتی کارآمدتر و جوانتر تشکیل میدهد آنها که همراه دولت نیستند تا آخر نخواهند ماند دستیار رییسجمهور تاکید کرد آقای رییسجمهور حتما از کسانی برای همکاری دعوت میکنند که حامی دولت و همراه با دولت باشد و بتواند برنامههای ایشان را اجرایی کند آفتابنیوز حجتالاسلروایت توئیتری آشنا از عبور کردن روحانی از یک «دام»
روایت توئیتری آشنا از عبور کردن روحانی از یک دام مشاور رئیس جمهوری در توئیترش از اظهار نظر روحانی درباره مقایسه ایران و کره شمالی نوشت آفتابنیوز حسام الدین آشنا در صفحه توئیترش به بخشی از مصاحبه رئیس جمهوری با شبکه سی ان ان اشاره کرد و نوشت روحانی در گفتگو با سی ان ان ازعناوین روزنامههای صبح امروز کشور یورش به خانه تیمی داعش/جنگ زرگری عبور از روحانی برای فرار از وعدههای بر زمی
عناوین روزنامههای صبح امروز کشوریورش به خانه تیمی داعش جنگ زرگری عبور از روحانی برای فرار از وعدههای بر زمین مانده برنامهگریزی برنامه ششم توسعه در تورق روزنامههای امروز عناوینی چون یورش به خانه تیمی داعش جنگ زرگری عبور از روحانی برای فرار از وعدههای بر زمین مانده برنامه گرحدادیفر: با قلعهنویی به دنبال قهرمانی هستیم/ سرخابیها تنها مدعیان فصل جدید نیستند
حدادیفر با قلعهنویی به دنبال قهرمانی هستیم سرخابیها تنها مدعیان فصل جدید نیستند هافبک باتجربه ذوبآهن از تلاش این تیم برای قهرمانی و همچنین کار دشواری که در لیگ هفدهم دارند میگوید قاسم حدادیفر در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایلنا در خصوص شرایط تیم فوتبال ذوبآدولت تمامی خواستههای مردم را با قدرت دنبال کند/ تلاش رسانههای مخالف دولت برای ایجاد تقابل میان همفکران روحان
پزشکیان در گفتوگو با ایلنا دولت تمامی خواستههای مردم را با قدرت دنبال کند تلاش رسانههای مخالف دولت برای ایجاد تقابل میان همفکران روحانی نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تشکیل کابینهای متعامل همفکر و بر پایه خواستهای مردم خواستار پیگیری تمامی خواستههای مردم ا-
گوناگون
پربازدیدترینها