واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
باید تلاش کنیم نظام بانکداری بدون ربا را ترویج دهیم
حجت الاسلام والمسلمین مصباحی مقدم به مناسبت گرامیداشت هفته بانکداری اسلامی با حضور در جمع کارکنان بانک مهر اقتصاد، بر ترویج نظام بانکداری بدون ربا تاکید کرد.
روز نو : به گزارش روابط عمومی بانک مهر اقتصاد، حجت الاسلام مصباحی مقدم– عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام_ در این مراسم ضمن گرامی داشت هفته بانکداری اسلامی و دهه ولایت با ابراز خرسندی از حضور در جمع کارکنان این بانک عنوان کرد: بانک مهر اقتصاد، بانکی ارزشی و ریشه دار است که با هدف خدمت به بسیجیان و عموم مردم راه اندازی شد که با سرلوحه قراردادن قوانین شرعی در فعالیت های اقتصادی اقدامات مناسبی نیز در راستای تحقق بانکداری بدون ربا صورت داده است.
وی جذب نقدینگی از جامعه و مصرف آن در حوزه های مختلف اقتصادی را از مهم ترین کارکرد بانک ها عنوان کرد و اظهار داشت: شاید این کار در ظاهر کار ساده ای به نظر آید اما با در نظر گرفتن برخی ضوابط شرعی و قانونی، فعالیتی سخت و دشوار به حساب می آید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وجود بانک ها امری ضروری برای اقتصاد کشور است چراکه بانک ها و موسسات مالی می توانند با جمع آوری سرمایه های خرد و به کار انداختن آن در چرخه تولید و صنعت به کشور خدمت نمایند.
حجت الاسلام مصباحی مقدم عنوان داشت: در دوران قبل از بعثت پیامبر(ص) نیز برخی قرار دادهای تجاری بود که با متن اسلام سازگاری نداشت ولی پیامبر(ص) آنها را حذف نکرد بلکه با اصلاح آنها اقتصاد و مبادلات را در صدر اسلام در مسیر صحیح هدایت کرد.
وی با تاکید بر اصلاح نظام بانکی، افزود: درست است که صنعت بانکداری بر گرفته از نظام اقتصادی غرب است اما می توان ضوابط حاکم بر آن را با قواعد اسلام تطبیق داد و آن بخشی که قابل تطبیق نیست را حذف کرد لذا این مهم با انتقاد صرف میسر نمی شود و مجاهدت می خواهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اساس صنعت بانکداری در غرب را نرخ بهره دانست و تاکید کرد: نظام مبتنی بر نرخ بهره مورد نظر اسلام نیست و در شرع مقدس محور همه چیز اخلاق و عدالت اجتماعی است.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در ادامه سخنان خود تصریح کرد: با توجه به تصویب قانون بانکداری اسلامی در سال 62 باید تلاش کنیم نظام بانکداری بدون ربا را ترویج نماییم چرا که در اسلام سود در تجارت و معامله واقعی است و همین که ربا نباشد قدم بزرگی برداشته شده است.
وی مبادله را لازمه کسب و کار دانست و بیان کرد: اگر مبادله نبود تولید در محل ثابت می ماند و هیچ کالایی جابه جا نمی شد و از بابت این مبادله است که کالا به بازار منتقل و سود کسب می گردد و این سود که به ازای داد و ستد واقعی صورت می گیرد از نظر اسلام هیچ گونه مشکلی ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلح نظام تاکید کرد: بانک ها باید دامنه ارائه تسهیلات به مشتریان را گسترش داده و دست آنها را در خرید هرگونه کالا و خدمات باز بگذارند تا به این واسطه فاکتور سازی و معامله های سوری از چرخه خارج شود.
حجت الاسلام مصباحی مقدم تعین نرخ سود از پیش تعیین شده در عقد مشارکت را جایز ندانست و بیان کرد: بانک ها باید در این امور نظارت کامل داشته باشند و سود خود را در این عقد بر اساس سود حاصله از معامله کسب نمایند.
وی در پایان با تاکید بر ورود بانک ها به حوزه مسئولیت های اجتماعی، گفت: یک بنگاه اقتصادی در کنار فعالیت اقتصادی و کسب سود باید به دنبال نقش آفرینی برای مرتفع شده معضلات اجتماعی باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]