واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رئیسجمهور: دو چیز دلمان میخواست که نشد/انتخاب بهشت و جهنم برعهده مردم است+فیلم
نخستین گفتوگوی تلویزیونی حسن روحانی به عنوان رئیس دولت دوازدهم، به مناسبت هفته دولت، آغاز شد./حذف رقیب امکانپذیر نیست/باید تفاوت و اختلاف فکری را به رسمیت بشناسیم
آفتابنیوز : این گفت وگوی زنده تلویزیونی هم اکنون از شبکه اول سیما شبکه خبر و همچنین رادیو سراسری در حال پخش است.
به گزارش آفتابنیوز، این گفتگو که همزمان با هفته دولت انجام می شود؛ اولین گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهوری بعد از انتخابات پر شور ۲۹ اردیبهشت و نیز آغاز فعالیت دولت دوازدهم خواهد بود.
رییسجمهور با تبریک هفته دولت و تشکر از نمایندگان مجلس برای اعتماد به وزرای پیشنهادی گفت: به طور طبیعی بعد از انتخابات ما رایزنی را برای کابینه شروع کردیم. با همه چهرههای سیاسی و احزاب مشورت کردیم. بزرگترین فرقی که بین این دو دولت است اینکه در کابینه دوازدهم من در چهار سال قبل با بیشتر آنها کار کردم و شناخت بیشتری دارم.
گزیده اظهارات رئیسجمهور را در ادامه میخوانید:
*در اینجا از فرصت استفاده میکنم و از همه وزرایی که در دولت قبل حضور داشتند و الان نیستند تشکر میکنم.
*بسیاری از برنامههای فعلی ما تکمیل برنامههای قبلی است و مردم هم گفتند به عقب بر نمیکردیم.
*دولت یازدهم با مشکلات بسیاری روبهرو بودیم که الان یا برطرف شده یا کمتر شده است. معنای این حرف این نیست که مشکلات تمام شده اما با اراده قویتر و آشنایی بیشتر راهمان را میبینم و من امروز بسیار امیدوارتر از آغاز دولت قبل هستم و با حمایت مردم این مشکلات را پشت سر میگذاریم.
*امروز تحریمها شکسته شده. ممکن است امریکاییها تصور دیگری داشته باشند اما نگاه جهان به ایران عوض شده و بسیاری از مشکلات را پشت سر گذاشتهایم و مردم در اقتصاد، سیاست خارجی و داخلی مردم امنیت بیشتری احساس میکنند.
*مسیر برای ما روشن است و برای آنان برنامه ریزی میکنیم.
*من بسیار خوشحالم که جامعه نسبت به بانوان و جامعه حساس شده است. اکثر جوانان ما تحصیلکرده هستند و از نظر ظرفیت انسانی ظرفیت بسیار خوبی داریم. من به همه وزرا پیشنهاد دادم که حداقل دو جوان را به عنوان معاون یا مشاور منصوب کنند. اعتقادم این است که باید از خانمها در سطوح مختلف استفاده کنیم.
*ما یک جوان را در کابینه به عنوان وزیر انتخاب کردیم و امیدوارم او بتواند کارگشا باشد. سه نفر از خانمها در کابینه حضور دارند و ما از نظرات آنها استفاده میکنیم اما این به معنای این نیست که چند نفر خانم یا جوان در کابینه باشند.
*سه میلیون کارمند لشگری وکشوری داریم و اگر اعتقاد داریم که جوانان با زنان در دولت لاشند، مقصود حضور جوانان و بانوان و از اقوام مختلف به خوبی در دولت به معنای عام حضور داشته باشند.
*در مورد کابینه تحت فشار نبودم؛ مشورت کردم اما اینکه جناح گروهی به من فشار آورده باشد که وزیری را معرفی کنم، اینطور نبوده است.
*لایحه تقسیم دو وزارتخانه صنعت و راه و شهرسازی و استقلال سازمان ملی جوانان در مجلس طرح نشده و به همین دولت هنوز تکمیل نیست. امیدوارم ترکیب هیات دولت در مهرماه تکمیل شود.
*در ایام انتخابات فضای کشور، فضای اخلاقی بود.
*برای رسیدن به اهدافمان راهی جز وحدت و تعامل نداریم.
*حذف رقیب امکانپذیر نیست. هیچ فکری نمیتواند بگوید افکار دیگر نباید وجود داشته باشد. باید تفاوت و اختلاف فکری را به رسمیت بشناسیم.
*همه جا باید چارچوب قانون، چارچوب اصلی باشد.
*دولت میداند وظیفهاش برابر همه ملت است. قوا باید کنار یکدیگر باشند. در همین کابینه به نوعی هماهنگی سه قوه را دیدیم.امیدوارم تعامل سه قوه در دولت دوازدهم بهتر از قبل باشد. احساس میکنم دو قوه دیگر در این دوره همراهتر خواهند بود.
*حتی برای پیشرفت در اقتصاد هم دولت و نیروهای مسلح باید همراه باشند. این همراهی دائمی و وظیفه دو طرف است. رابطه رئیس جمهوری با نیروهای نظامی بسیار مهم است، ما در دولت یازدهم جلساتی را با فرمانده های ارتش و سپاه داشتیم در این دولت نیز جلسه خوبی با فرمانده های سپاه داشتیم جلسه خوبی داشتند و تصمیمات خوبی برای هماهنگی گرفتیم.ما برای اینکه در اقتصاد پیشرفت کنیم نیاز به کمک نیروهای مسلح خود داریم. امکانات نیروهای مسلح در زمان صلح باید در کنار دولت قرار بگیرد، اگر جنگی پیش بیاید، دولت باید در کنار نیروهای مسلح باشد. دیدار های ما حادثه ای نیست و وظیفه و اراده دو طرف است، بالای سر همه ما مقام معظم رهبری است که همواره بر وحدت و هماهنگی بیشتر تاکید میکنند.
*متولی اصلی خود مردم هستند. نهی از منکر همین است که تمام مردم ظلم را نفی میکنند.
*اگر معروف و منکر درست معرفی شود، مردم خودشان در صحنه هستند. ما اتیکت آمر به معروف نداریم. همه مردم آمر به معروف هستند.
*وقتی اتفاقی در گوشه وکنار کشور می افتد، مردم در فضای مجازی حضور پیدا می کنند و با پرسش های خود مبنی براینکه چرا این کار شده است و چه کسی این کار را کرده است، این اقدامات همان نهی از منکر است.
*مردم در بسیاری از مسائل اخلاقی و فرهنگی نسبت به ملت های دیگر پیشرفته تر هستند.
*فرهنگ و اخلاق به دست مردم است. البته مشکلاتی داریم که باید حل و فصل شوند. در فضای سیاسی فضای یک ماه گذشته را بیشتر میپسندم. در فضای رسانهای، لحنها تغییر کرده است، در مجلس نیز فضای زیباتری را نسبت به دولت یازدهم مشاهده کردیم. اینکه همه کنار هم باشیم، اگر نقدی داریم، مشوقانه همدیگر را نقد کنیم و به فکر اهداف بلند مدت خود باشیم.
در فضای سیاسی فضای یک ماه گذشته را بیشتر میپسندم. در فضای رسانهای، لحنها تغییر کرده است، در مجلس نیز فضای زیباتری را نسبت به دولت یازدهم مشاهده کردیم. اینکه همه کنار هم باشیم، اگر نقدی داریم، مشوقانه همدیگر را نقد کنیم و به فکر اهداف بلندمدت خود باشیم.
*من نواقصی را در آموزش و پرورش مشاهده می کنم، به طور مثال، دانش آموزی که از دبیرستان خارج می شود، چه کاری می تواند انجام دهد؟ مهارت لازم باید به دانش آموزان خود بیاموزیم تا بتوانند فعالیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه داشته باشند.
*برخی از فارغ التحصیلان ما در آموزش و پرورش و آموزش عالی ، وقتی وارد جامعه می شوند نمی دانند در جامعه چه خبر است ، باید تحولی در این خصوص ایجاد کنیم.
*یکی دیگر از نکات مد نظر من ، خلاقیت است که باید در سیستم آموزشی ما لحاظ شود، بیشتر دروس در مدارس ما به شکلی است که دانش آموزان باید حفظ کنند و پاسخ دهند، در حالی که نیاز به خلاقیت بیشتر در آموزش و پرورش داریم.
*در خصوص فضای مجازی نیز باید اقداماتی در آموزش و پرورش صورت گیرد و جوانان ما باید آموزش ببینند که درست استفاده کنند چرا که استفاده نادرست به فرهنگ و جامعه آسیب می زند.
*باید از معلمان خود بیشتر حمایت کنیم، تلاش کردیم در حد توان به معلمان کمک کنیم حقوق معلمان را افزایش دادیم البته حقوق کارمندان را نیز افزایش دادیم.
*حقوق همه کارگران و کارمندان بیش از تورم سالانه خواهد بود، هر سال اینگونه بوده است، اگر کل تورم چهار سال گذشته 50 درصد بوده است، حقوق کارکنان و مستمری بگیران بیش از 60 درصد بوده است و در برخی مواقع بیش از دو برابر افزایش حقوق بوده است.
*متوسط پرداختی ما در کمیته امداد و بهزیستی بیش از دو برابر از ابتدای دولت یازدهم بوده است که در دولت دوازدهم نیز ادامه خواهد یافت
*بخش های مختلفی در خصوص حفظ ارزش های دینی مسئول هستند، من قبول ندارم که دین در کشور ما کم رنگ شده است برای اینکه در ماه های مختلف و مناسبت های مختلف حضور گسترده مردم دیده می شود.
*دولت تمام توان خود را به کار خواهد گرفت، هیچ دستگاه فرهنگی نیست که در دولت یازدهم، بودجه آن را کاهش داده باشیم.
*در زمان انتخابات، تهمتی به معلمان ما زدند و گفتند که معلمان در مدارس، بی دینی را ترویج می کنند که من گفتم از این تهمت نخواهم گذشت.
*معتقدیم انتخاب بهشت و جهنم برعهده مردم است، هیچ فردی را به زور نمیتوان هدایت کرد و باید همه را دعوت و تشویق کنیم. ما باید ابلاغ کننده باشیم. قرآن میگوید ما باید مبشر باشیم. باید جامعه را هدایت کنیم و خود مردم باید برگزینند.
ادامه دارد...
۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]