واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: افزایش تنش بین واشنگتن - پیونگ یانگ؛ آیا رهبر کره شمالی ماشه جنگ را می کشد؟
برخی ناظران بین المللی از تهدیدهای متقابل روزهای گذشته مقامات آمریکایی و کره شمالی علیه یکدیگر ابراز نگرانی می کنند.
مقامات آمریکا و کره شمالی سطح تنش لفظی بین دو کشور را بالا برده اند.
به گزارش عصر ایران همزمان با تهدیدهای متقابل مقامات دو کشور علیه یکدیگر، نگرانی از احتمال یک درگیری احتمالی نظامی که ممکن است به یک جنگ هسته ای ویرانگر تبدیل شود، بالا رفته است.
پس از تهدید روز سه شنبه ترامپ مبنی بر روبرو شدن کره شمالی با "آتش و خشمی" که جهان نظیر آن را تا کنون ندیده، دولت پیونگ یانگ در بیانیه ای، ترامپ را بی منطق خوانده و تاکید کرده آمریکا تنها زبان "زور عریان" را می فهمد.
این همان تعبیری است که مقامات آمریکایی نیز دیروز در توجیه تهدید اخیر ترامپ به کار برده و تاکید کرده اند تهدید ترامپ به این معنا بوده که رهبر کره شمالی تنها زبان زور را درک می کند.
در بیانیه دولت کره شمالی که چهارشنبه شب منتشر شده، تاکید شده که این کشور تا نیمه ماه آگوست طرح حمله موشکی به 40 کیلومتری پایگاه آمریکا در جزیره گوام را آماده خواهد کرد.
بر اساس این بیانیه قرار است 4 موشک کره شمالی با عبور از فراز ژاپن و در مدتی بیش از هزار ثانبه در 40 کیلومتری جزیره گوام فرود آید.
همزمان وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا دیروز در اظهاراتی تلاش کردند تهدید سه شنبه شب ترامپ علیه کره شمالی را تفسیر و تعبیر کنند.
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در توجیه تهدید اخیر ترامپ علیه کره شمالی گفت منظور رییس جمهور آمریکا این بوده که واشنگتن صرفا درصورتی که هدف حمله واقع شود از خود دفاع خواهد کرد. به گفته تیلرسون ترامپ زبانی را بهکار برده که کره شمالی متوجه میشود چون رهبر کره شمالی زبان دیپلماسی را خوب درک نمی کند.
جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا نیز دیروز به مقامات پیونگ یانگ درباره هر گونه ماجراجویی نظامی هشدار داده و گفت:" مقامات کره شمالی باید از هر اقدامی که ممکن است به پایان رژیم آن و نابودی مردمشان منجر شود، دست بردارند."
همزمان با بالا گرفتن تهدیدات، ناظران بین المللی دو گونه تحلیل درباره این بحران ارایه می کنند: عده ای از ناظران با یادآوری سابقه تنش های لفظی دو کشور ، تهدیدهای روزهای اخیر را مساله تازه ای ندانسته و تاکید می کنند دو کشور تنها یکدیگر را تهدید می کنند و در عالم واقع نشانه ای از صف آرایی برای یک رویارویی نظامی دیده نمی شود. آنها به طور مشخص بر این نکته تاکید می کنند که با وجود تهدید کره شمالی برای شلیک موشک به سمت جزیره گوام، مقامات آمریکایی سطح تدابیر امنیتی در پایگاه نظامی خود در گوام را افزایش نداده اند.
آنها همچنین بر این نکته تاکید دارند که آرایش نظامی آمریکا در شبه جزیره کره تفاوت معناداری با هفته ها و ماه های گذشته ندارد.
اما گروهی دیگر از ناظران بین المللی با ابراز نگرانی از بالا رفتن سطح نش لفظی بین دو کشور، بر پیش بینی ناپذیری رهبران آمریکا و کره شمالی انگشت گذاشته و بر این نکته تاکید دارند که هر گونه ماجراجویی نظامی از سوی هر کدام از دو طرف می تواند منجر به یک رویارویی اتمی شود.
این ناظران عبارات مورد استفاده در تهدید اخیر ترامپ مبنی بر "روبرو شدن کره شمالی با آتش و خشمی که جهان تا کنون نظیر آن را ندیده" را اشاره غیر مستقیم به یک جنگ هسته ای تعبیر می کنند.
از سوی دیگر ناظران نگران می گویند عملکرد رهبر کره شمالی در ماه ها و سال های گذشته نشان می دهد او به بخش مهمی از تهدیدهای خود عمل کرده و عدم عقب نشینی او از آزمایش موشک های پی در پی بالستیک و پیشرفت قابل توجه پیونگ یانگ در عرصه تولید موشک های بالستیک قاره پیما، می تواند زمینه ساز یک ماجراجویی نظامی احتمالی از سوی این کشور شود.
باید دید با وجود تهدید کره شمالی به آماده شدن طرح شلیک موشک به سمت جزیره گوام تا نیمه های ماه جاری میلادی ( 5 روز دیگر) آیا رهبر جوان کره شمالی دستور شلیک 4 موشک بالستیک دوربرد به سمت جزیره گوام را خواهد داد یا نه؟ و در این صورت واکنش آمریکا به این اقدام دولت پیونگ یانگ به چه شکل خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - 10 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]