تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز در اول وقت خشنودى خداوند، ميان وقت رحمت خداوند و پايان وقت عفو خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816836216




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت دوازدهم؛ فراجناحی و مبتنی بر دموکراسی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دولت دوازدهم؛ فراجناحی و مبتنی بر دموکراسی
سوء برداشت ها درباره اکثریت محوری و فراجناحی بودن دولت دوازدهم در حالی صورت می گیرد که رییس جمهوری بر مبتنی بودن دولت بر دموکراسی، رای مردم و قانون اساسی تاکید کرده است.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایرنا، در روزهای مانده به مراسم تنفیذ و تحلیف رییس جمهوری و معرفی کابینه دوازدهم، افکار عمومی جامعه با حاشیه های گوناگونی درگیر است. حاشیه هایی نظیر؛ چینش کابینه دوازدهم، سهم خواهی گروه های اقلیت، مطالبات موافقان روحانی، تناقض گویی رییس جمهوری در موضوع کابینه فراجناحی و اکثریت 24 میلیونی، دوقطبی سازی و ... که در ادامه جریان سازی سیاسی علیه دولت یازدهم؛ این بار با تفسیرهایی از اظهارات رییس جمهوری کلید خورده است.

رییس جمهوری 28 مرداد در جلسه هیات دولت ضمن تاکید بر فراجناحی بودن کابینه دوازادهم اظهار کرد:«بحث این و آن جناح نیست، اما شیوه و تفکری که مردم در انتخابات به آن رای دادند باید در دولت، استاندارها، فرماندارها، مدیرکل ها و در مسئولیت های سنگین و حساس حاکم شود.این بدان معنا نیست که غیر از 24 میلیونی که به دولت تدبیر و امید رای دادند، حق حیات ندارند؛ آنها هم حقوق دارند و حقوق اساسی شان محفوظ و می توانند فعالیت کنند، اما امروز در مسئولیت های رده بالا نوبت این 24 میلیون است و اگر غیر از این باشد پس برای چه رای دادیم و انتخابات برگزار کردیم.»

این اظهارات در کنار توئیت هایی که برخی دولتمردان در پاسخ به گمانه های سهم خواهی اصلاح طلبان از دولت دوازدهم منتشر کردند؛ انتقادهای و موضع گیری هایی را به دنبال داشت از جمله؛

1- تناقض آمیز بودن اظهارات رییس جمهوری، یکی از ادعاها و نقدهایی است که به ویژه در رسانه های منتقد دولت به آن پرداخته شد. به زعم منتقدان اگر چه پایبندی به اصول مردم سالاری ایجاب می کند که دولت دوازدهم به رای اکثریت 24 میلیونی احترام بگذارد و مطالبات اکثریت را جامه عمل بپوشاند، اما رییس جمهوری آینده نه متعلق به اکثریت 24 میلیونی که رییس جمهوری همه ملت ایران است و طرح چنین موضوعی به ایجاد و شدت دو قطبی در جامعه دامن می زند. این ادعا در حالی است که پیش از این برخی با جریان سازی و طرح موضوعاتی همچون رای حلال و حرام، اکثریت 96 درصد و اقلیت 4 درصد در فضای پس از انتخابات در تلاش بودند که جامعه را به سمت دو قطبی شدن هدایت کنند.

2- مدعیان قلمداد می کنند که فراجناحی بودن با اکثریت محوری دولت دوازدهم همخوانی ندارد بنا به ادعای آنها؛ رییس جمهوری از یک سو فراجناحی بودن و از طرفی خواسته های آرای اکثریت 24 میلیونی در تشکیل کابینه و تیم دولت دوازدهم را تکرار می کند.
در پاسخ به طرح عبارت های اینچنینی و ادعای تناقض های یادشده، شاید اظهارات رییس جمهوری در این زمینه کفایت کند. به گفته دکتر روحانی؛ «رییس جمهور نماینده همه ملت است هر چند که باید این نکته نیز مورد توجه قرار گیرد که ما در انتخابات، اندیشه، راه و تفکری را به رأی گذاشتیم و ما براساس آن اندیشه پیش خواهیم رفت.»
دیگر آنکه فراجناحی بودن با در نظر گرفتن خواسته ها و نظر اکثریت آرای مردمی هیچ منافاتی ندارد، اظهارات دکتر روحانی بیانگر این موضوع است؛ «همه بدانند که دولت دوازدهم فراجناحی خواهد بود. افرادی که در دولت دوازدهم عهده‌دار مسئولیت می‌شوند باید خواسته و نظر اکثریت مردم که در انتخابات رأی دادند را به طور کامل باور داشته باشند.»

3- سهم خواهی از دولت دوازدهم توسط اصلاح طلبان و آرای اقلیت در انتخابات؛ موضوع دیگری است که در هفته های گذشته در فضای سیاسی و سطح جامعه مورد بحث بوده است. این سهم خواهی ها به ویژه از سوی اصلاح طلبان که پیروزی حجت الاسلام روحانی را در انتخابات 92 و انتخابات 29 اردیبهشت مدیون حمایت خود می دانند، بیشتر به گوش می رسد.
در همین زمینه چندی پیش «پرویز اسماعیلی» معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهور، درباره ترکیب کابینه دولت دوازدهم در توئیتر نوشت: «چه بسا خالقان گمانه ها و فهرست سازان درهفته های آتی شوکه شوند. کمیته ای نیست؛ رییس جمهور تصمیم می گیرد تا کابینه دوازدهم؛ با نشاط بیشتر و هماهنگ تر در راهبرد، برنامه و اجرا باشد.»
برخی انتقادها، این پیام را در پاسخ به گفته «بهرام پارسایی» سخنگوی فراکسیون امید درباره تشکیل کمیته 5 نفره برای تعامل با دولت و در راستای تحقق خواست و مطالبه 24 میلیون رای دهنده به دکتر روحانی، می دانند. درج پیام هایی دیگر از سوی برخی دولتمردان به ویژه در شبکه های اجتماعی، با برداشت هایی از سوی منتقدان و مخالفان دولت همراه شد؛ به این معنا که رییس جمهوری و تیم او مخالف سهم خواهی جریان های سیاسی به ویژه اصلاح طلبان در کابینه دوازدهم هستند.

4- فرافکنی سهم خواهی به اصلاح طلبان تحت عنوان «غنیمت طلبی» و «گروکشی»، در شرایطی صورت می گیرد که اصلاح طلبان هم در انتخابات 92 و هم در انتخابات اخیر، بر حمایت بی قید و شرط خود از حسن روحانی تاکید و ادعای سهم خواهی از دولت را رد کردند. تاکید رییس جمهور بر اعمال نظر آرای اکثریت 24 میلیونی گواهی دیگر بر رد ادعاهای کسانی است که به این وسیله خواهان القای تقابل رییس جمهوری و هیات دولت با اصلاح طلبان هستند.
از طرفی اگر چه رییس جمهور، نماینده همه ملت است اما در نظام های مردم سالاری و مبتنی بر انتخابات و آرای مردم، عرفِ معمول در فضای سیاسی ایجاب می کند رییس جمهوری در تشکیل و چینش کابینه، سهمی را برای حزب و جریان حامی خود در نظر گیرد. از این رو سهم خواهی، آنگونه که منتقدان دولت و جریان مقابل اصلاح طلبی آن را تقبیح می کنند؛ در ادبیات و فضای سیاسی، نه ناپسند که امری معمول و قابل پذیرش است.



۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن