محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829471685
لوکس ترين خودروهاي تاريخ ايران +گزارش تصویری
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
لوکس ترين خودروهاي تاريخ ايران +گزارش تصویری
هيچ گاه به طور دقيق نمي توان تعريف مستقلي از لوکس بودن يک خودرو براي تمامي کشورهاي جهان ارائه کرد. ممکن است خودرويي در بازار اروپا متوسط و نه چندان لوکس محسوب شود، اما در بازار ايران به لطف عواملي همانند هزينه بالاي گمرکي و محدوديت هاي بازار، در رده خودروهاي نيمه لوکس جاي گيرد. با اين حال، در طول تاريخ نه چندان کوتاه ورود خودرو به ايران، همواره خودروهايي به عنوان لوکس و خاص در محافل خودرويي و غيرخودرويي مطرح و حتي حاشيه ساز بوده اند؛ خودروهايي که در دوران پيش از پيروزي انقلاب اسلامي در ميان ثروتمندان و افراد وابسته به دربار و خود دربار پهلوي مورد توجه بودند، معمولا از خاص ترين و لوکس ترين نمونه ها انتخاب مي شدند.
روز نو : در دوران پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز با وجود کاهش قابل توجه اشرافي گرايي، باز هم خودروهايي به عنوان لوکس و خاص وارد کشور شدند و معمولا حاشيه هاي قابل توجهي ايجاد کردند. در اين مطلب سعي داريم به طور خلاصه، لوکس ترين خودرو بازار ايران در دوره هاي متفاوت را بررسي کنيم و البته سعي کرده ايم تا محصولات اسپرت را براي يک دست شدن انتخاب ها، مطرح نکنيم.
پيش از جنگ جهاني دوم: Pierce Arrow
خودرو در دوران پاياني حکومت سلسله قاجار به ايران وارد شد و از همان زمان، به طور کلي مسئله اي لوکس و تشريفاتي محسوب مي شد. با اين حال به تدريج از زمان پهلوي اول، خودرو عادي تر شد و مردم دهک هاي بالاي جامعه، صاحب خودرو شدند. در ميان خودروهايي که براي افراد وابسته به دربار ايران در اين دوره وارد شد، مي توان به محصولات رولزرويس و برندهاي مشهور اروپايي آن زمان اشاره کرد. با اين حال شايد بتوان اولين خودرو رويايي وارد شده به ايران را يک دستگاه Pierce Arrow دانست که براي استفاده دربار وارد شد؛ خودرو سرمه اي رنگي که امروزه در تماشاگه خودرو تهران ديده مي شود. اين خودرو سفارشي، پر از تجهيزات خاص و المان هاي لوکس همانند سپرها و زه هاي طلاکاري شده داشبورد جواهرنشان و پيشرانه خاصي بود که در نهايت آن را به گران ترين خودرو وارد شده به ايران بدل مي کرد. به جز اين مورد اما خودروهاي برندهايي همانند پاکارد، بوگاتي، کورد و دوزنبرگ نيز به ايران وارد شدند که هر يک در ميان خودروهاي لوکس آن زمان نام هايي اصيل محسوب مي شدند.دهه 30 شمسي: روزلزرويس فنتوم IV و Vبا آن که زمان جنگ جهاني دوم براي کشورمان مشکلات متعددي را به همراه داشت، اما ورود خودروهاي لوکس ايران پس از پايان جنگ ادامه يافت. مرسدس بنز، رولزرويس، کديلاک و لينکلن را بايد ستارگان آن زمان در بازار خودروهاي لوکس ايران بدانيم. پس از پايان جنگ جهاني دوم، فرزند رضاخان جاي پدرش را گرفت و خودروهاي جديدي نيز براي استفاده دربار در ايران وارد شدند. در ميان تمامي خودروهايي که در اين دوره وارد ايران شدند، باز هم خودروهاي درباري حرف اول را درميان نمونه هاي لوکس مي زدند. اما شايد محصولات رولزرويس را بايد گل سرسبد آن دوران بدانيم.
2 نسل متوالي 4 و 5 رولزرويس فنتوم در اواسط و اواخر اين دهه براي استفاده دربار وارد کشور شدند که از نظر تعداد توليد بسيار محدود بوده، همگي سفارشي و با ظاهر مشخصات فني خاص ساخته شده بودند. همين امر سبب مي شود که اين رولزرويس ها به راحتي گوي سبقت را از رقباي آمريکايي و آلماني خود ربوده، لقب لوکس ترين خودروهاي آن زمان ايران را به دست آورند.دهه 40 شمسي: رولزرويس فانتوم VIدهه 40 شمسي براي ايران سرآغاز تحولاتي بود که بعدها جامعه و اقتصاد ايران را به سمت مدرن شدن سوق داد. بازار خودرو ايران نيز در اين دهه به شدت دگرگون شد و خودروها و برندهاي جديدي با کوهي از تنوع وارد کشور شدند. دهه 40 شمسي به گونه اي آغاز سلطنت بلامنازع خودروهاي آمريکايي بر بازار ايران پيش از پيروزي انقلاب اسلامي است.
در ميان محصولات برندهاي آمريکايي، گونه هاي لوکس از برندهاي کرايسلر، کديلاک و لينکلن وارد کشور شدند که هر يک در زمان خود اعتبار و ارزش زيادي داشتند. با اين حال باز هم بزرگ ترين خريدهاي کشور را دربار انجام مي داد و رولزرويس هاي فنتوم سفارشي بزرگي که براي دربار خريداري شد، با اختلاف، لوکس ترين خودروهاي ايراني بودند. نسل ششم فنتوم که به نحوي نمونه به روز شده نسل پنجم است، مجهزترين خودرو در زمان خود بود. 2 دستگاه از اين رولزرويس ها در موزه خودروهاي کاخ نياوران ديده مي شود.دهه 50 شمسي: مرسدس بنز 600 پولماندهه 50 شمسي دوراني بود که به لطف قيمت بالاي نفت، پول زيادي به سمت ايران سرازير شد و به طور نسبي، قدرت خريد مردم افزايش يافت. به همين جهت خودروهاي لوکس متعددي نيز وارد کشور شدند و بازار اين خودروها از هميشه داغ تر بود. باز هم دست بالا با خودروهاي آمريکايي بود که در همه بخش هاي بازار حضور داشتند. علاوه بر اين، محصولات جگوار، مرسدس بنز، رولزرويس و امثال جنسن نيز حضور پررنگي داشتند. مرسدس بنز سري 600 با آنکه از اواسط دهه 40 شمسي وارد ايران شد، اما با گسترش ناوگان آن از اواخر اين دهه بود که به سرعت نام خود را به عنوان برترين خودرو موجود در کشور مطرح کرد.
اين خودرو چه از نظر فني و چه از نظر امکانات و تجهيزات، يک سر و گردن از تمامي خودروهاي هم عصرش برتر بود و همين امر سبب شد تا به سرعت بتواند به عنوان خودرو اصلي تشريفات مواردي همانند جشن هاي موسوم به دو هزار و پانصد ساله و مراسم مربوط به دربار پهلوي، معرفي شود. تعداد زيادي از اين خودرو در دهه هاي 40 و 50 شمسي وارد کشور شدند که امروز هنوز هم مي توان تعدادي از آنها را در موزه ها ديد.دهه 70 شمسي: مازراتي Biturboدهه 60 شمسي را بايد دوران دوري خودروهاي لوکس از بازار ايران دانست. علل متعددي را در اين چرخش ناگهاني بايد موثر دانست. در سال هاي اول پس از انقلاب، ديدي بسيار منفي نسبت به فرهنگ اشرافيت و لوکس گرايي برگرفته از غرب وجود داشت و همين سبب شد تا بسياري از خودروهاي لوکس به حاشيه رانده شوند.
مرحله دوم، قطع ورود خودروهاي لوکس به کشور بود که سبب شد تا به جز چند دستگاه مرسدس بنز که براي استفاده در ناوگان دولتي و نيروي انتظامي وارد شدند، خودروهاي لوکس چنداني به ايران نرسند.مسئله آخر اما شرايط خاص دوران جنگ تحميلي و مشکلات اقتصادي بود که عرصه را براي چنين خودروهايي تنگ مي کرد. با اين حال آغاز دهه 70 شمسي همزمان شد با ورود مجدد خودروهاي جديد و در اين ميان، خودروهاي لوکس نيز سهمي از بازار کسب کردند. برندهايي همانند لکسس، مرسدس بنز، ب ام و و اوپل را بايد ستارگان بي چون و چراي بازار خودروهاي لوکس دهه 70 شمسي دانست. با اين حال ورود يک خودرو به طور خاص سبب شد تا حاشيه هاي بي شماري به وجود بيايد و باز هم بحث لوکس گرايي در جامعه مذمت شود. چند دستگاه از نمونه هاي مختلف مازراتي بيتوربو در اين دوره وارد کشور شدند که به لطف قيمت هاي چند ده ميليون توماني و ذات خاص و لوکسشان، رسانه اي شدند.دهه 80 شمسي: بنتلي کانتيننتالدر اواسط دهه 70 شمسي بود که واردات خودرو قطع شد و بازار ايران دوباره به محدوديت بازگشت. با اين حال خودروهايي با مجوزهاي خاص هنوز هم وارد کشور مي شدند که بازار خودروهاي لوکس را زنده نگه مي داشت. علاوه بر اين توليدشدن محصولاتي همانند سانگ يانگ موسو، نيسان ماکسيما و سيتروئن زانتيا سبب شد تا حدي بخش لوکس بازار زنده بماند.
روح تازه هنگامي در بازار خودروهاي لوکس دميده شد که ورود خودروهاي گذرموقت جان گرفت. در ميان اين خودروها، محصولات برندهايي همانند رولزرويس، جگوار، بنتلي، فراري، لامبورگيني، پورشه، مازراتي، مرسدس بنز و ب ام و ديده مي شدند. با باز شدن مجوز واردات در ميانه دهه 80، پاي برندهاي لوکس نيز به ايران باز شد و پورشه، مرسدس بنز، لکسس، ب ام و و حتي مازراتي به ايران بازگشتند. در اين ميان اما ورود خودروهاي خاص با مجوزهاي خاص ادامه يافت و بدين ترتيب، تعدادي خودرو استثنايي نيز به جز اين موارد صاحب پلاک ملي شدند مثل بنتلي کانتيننتالي که دو سالي مي شود با پلاک ملي در کشور تردد مي کند و شايد به نحوي نماينده خوبي از دوران طلايي خودروهاي با مجوز خاص و گذرموقت باشد.دهه 90 شمسي: مرسدس بنز کلاس Sپس از افت و خيزهاي متعدد اقتصادي در اوايل دهه 90 شمسي و با توجه به صلاحديد مسئولان رده بالا، ورود خودروهاي بسيار گران قيمت به ايران با محدوديت هاي خاصي مواجه شد. همين مورد بازار خودروهاي لوکس را بسيار تحت الشعاع قرار داد و سبب شد تا وضعيت قيمت ها شديدا بحراني شود. با اين حال ورود خودروهاي لوکس در چند سال اخير توانست اين بخش از بازار را براي مدتي تامين کند. علاوه بر اين، امکان سفارش خودروهاي لوکس با پيشرانه هاي کم حجم سبب شد تا به نحوي دوباره اين خودروها به ايران بازگردند و امثال ب ام و سري 7 بتوانند حضور مجددي را تجربه کنند.
با اين حال بايد ستاره سال هاي اخير بازار خودروهاي لوکس ايران را نسل آخر مرسدس بنز کلاس S دانست. با آنکه در سال هاي اخير اين نسل از مرسدس در ايران حاضر بوده، اما هيچ يک از نسل هاي آن به اندازه اين نسل لوکس و خاص نبوده و محدوديت واردات و ورود تعداد بسيار کمي از آن سبب شده تا اين خودرو ستاره بازار خودروهاي لوکس ايران بماند.
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]
صفحات پیشنهادی
متفاوت ترین قاچاقچیان تاریخ! +عکس - منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران
امپراتوری روسیه پس از شورش لهستانی-لیتوانیایی در سال 1863 میلادی تصمیم گرفت تا نفوذ روسیه بر جمعیت لیتوانی را بیشتر و ریشه های تاریخی آن کشور از جمله وابستگی به کلیساى کاتولیک روم را از بین ببرد سزار الکساندر دوم در تابستان 1863 میلادی قوانین موقتی را به تصویب رساند که به موجب آنمهدی طارمی در آستانه بزرگ ترین انتقال تاریخ ایران!/ منتظر یک انتقال داغ باشید
مهدی طارمی در آستانه بزرگ ترین انتقال تاریخ ایران منتظر یک انتقال داغ باشید روز نو در شرایطی که آقای گل لیگ برتر به پیشنهاد جدی دیناموزاگرب توجه خاصی نشان نداد و مدعی شد ترجیح می دهد فعلا در لیگ برتر و پرسپولیس بماند خبرهایی به گوش رسید مبنی بر این که انتقالی پر سرو صدا در انزیان انباشته ۱۰۰۰ میلیارد تومانی بزرگترین تولیدکننده خودروهای سنگین ایران + نمودار | پایگاه خبری تراز
تراز سازمان بورس در قبال واگذاریهای مشکوک اخیر سایپا دیزل سکوت اختیار کرده است حالا زیان انباشته سایپا دیزل از ۱۰۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته است باید دید دولتمردان چه پاسخی در این زمینه ارائه خواهند کرد به گزارش تراز انگار داستان مشکلات گروههای بزرگ خودروسازی کشور درغیرمنتظره ترین برندگان تاریخ «اسکار» - پایگاه خبری تحلیلی دیدبان ایران
انتخاب های جنجالی و غیرمنتظره تنها محدود به اسکار امسال نبوده و نمونه هایی از این دست در تاریخ این جوایز سینمایی فراوان یافت می شود دیده بان ایران - جوایز اسکار علی رغم این که خیلی وقت ها قابل پیش بینی بوده اما برخی مواقع نیز بر خلاف جریان پیش بینی و انتظارها پیش رفته و انتخاب بر«آزمون» گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران/ ۸۰ میلیارد تومان برای پسر گنبدی
آزمون گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران ۸۰ میلیارد تومان برای پسر گنبدیبخش ورزشی الف 3 مرداد 96تاریخ انتشار سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳ ۲۹ باشگاه لاتزیو برای جذب سردار آزمون موافقت کرد که ۱۸ میلیون یورو به روبین کازان بپردازد به گزارش ایسنا بعد از این که درمتفاوت ترین قاچاقچیان تاریخ! + تصویر - خبرگزاری ایران نیوز 24
گوناگون - ایران نیوز24 امپراتوری روسیه پس از شورش لهستانی-لیتوانیایی در سال 1863 میلادی تصمیم گرفت تا نفوذ روسیه بر جمعیت لیتوانی را بیشتر و ریشه های تاریخی آن کشور از جمله وابستگی به کلیساى کاتولیک روم را از بین ببرد سزار الکساندر دوم در تابستان 1863 میلادی قوانین موقتی را به تسفر رییس جمهوری به استان بوشهربرای افتتاح بزرگترین طرح صنعتی تاریخ ایران
سفر رییس جمهوری به استان بوشهربرای افتتاح بزرگترین طرح صنعتی تاریخ ایران بوشهر-ایرنا- معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهرگفت حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری روز یکشنبه هفته آینده 27 فروردین ماه درسفر به این استان بزرگترین طرح صنعتی تاریخ کشور را افتتاح می کند عبداتصاویر نگران کننده حمله شیمیایی داعش به کودکان موصل +گزارش تصویری - ایران آنلاین
حمله شیمیایی گروهک تروریستی داعش به شرق موصل بیش از 12 کودک را راهی بیمارستان کرد ایران آنلاین به گزارش ایران آنلاین به نقل از دیلی استار در میان این کودکان سنین بین 2 ماهه تا 12 ساله نیز دیده می شوند در پی این حملات سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که با توجه به شرایط منطقه با«آزمون» گرانترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران/ ۸۰ میلیارد تومان برای پسر شمالی
گیل نگاه باشگاه لاتزیو برای جذب سردار آزمون موافقت کرد که ۱۸ میلیون یورو به روبین کازان بپردازدبعد از این که در یکی دو روز گذشته صحبتهایی از توافق لاتزیو و روبین کازان برای حضور سردار آزمون در ایتالیا شنیده شد روز سهشنبه مرجع معتبر کالچومرکاتو اعلام کرد باشگاه لاتزیو در نهایاسدی: بحث بازوبند مهم نیست / تاریخی ترین برزیل ایران را می سازیم
خودم شماره 8 و کاپیتانی را به علی کریمی دادم اسدی بحث بازوبند مهم نیست تاریخی ترین برزیل ایران را می سازیم کاپیتان صنعت نفت آبادان گفت حسین بغلانی یکی از باد ادب ترین و فنی ترین بازیکنان ایران است مرتضی اسدی در گفت و گو با ایلنا درباره حضور در صنعت نفت و آخرین وضعیت این تیم-
گوناگون
پربازدیدترینها