تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829455320




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنها کار عاقلانه قالیباف کناره‌گیری بود


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


داریوش قنبری:
تنها کار عاقلانه قالیباف کناره‌گیری بود
سال‌ها قبل از آنکه محمدباقر قالیباف نامه‌ای به مخاطبان جوان انقلابی بنویسد، یاران احمدی‌نژاد از کلمه نواصول‌گرایی استفاده کرده بودند. بنابراین اگر قرار بود به سیاسیون برای خلق واژه های جدید سیاسی جایزه ای داده شود افتخاری نصیب سردار نمی شد. اما بیان واژه نواصول‌گرایی از زبان قالیباف معنا و جذابیت بیشتری داشت. شاید قالیباف با استفاده از این کلمه می‌خواهد گریزی به همه کاندیداتوری‌هایش بزند و بگوید «من سه بار نامزد شدم، اما اشکال از من نبود.» اگر عکس با لباس خلبانی و سابقه فرماندهی نظامی در 84 و تبلت به دست شدن و ژست تکنوکراسی در 92 او را به صندلی ریاست جمهوری نرساند، ژست سوم باید اثر می‌کرد. سومی الگو قرار دادن شهرداری بود که با شعارهای خُرد اقتصادی هشت سال رئیس دولت بود. حالا اگر همین الگو برای یک روحانی هم نتواند اثر کند دیگر اشکال از یک فرد نیست. این فقط یک برداشت از همین یک کلمه شهردار است که در این روزها زیاد شنیده می‌شود. اما آیا این معنا را هم می‌دهد که او می‌خواهد بار دیگر و با چهره‌ای جدیدتر در حیات سیاست باقی بماند؟ داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو می‌گوید قالیباف شرایط خیز برداشتن برای انتخابات ریاست جمهوری بعدی را ندارد. او معتقد است حضور قالیباف در انتخاباتی که گذشت به معنای از دست دادن پایگاه جناحی و فردی او بوده است و در این میان تنها کار عاقلانه قالیباف کناره‌گیری از انتخابات بود.
روز نو : سال‌ها قبل از آنکه محمدباقر قالیباف نامه‌ای به مخاطبان جوان انقلابی بنویسد، یاران احمدی‌نژاد از کلمه نواصول‌گرایی استفاده کرده بودند. بنابراین اگر قرار بود به سیاسیون برای خلق واژه های جدید سیاسی جایزه ای داده شود افتخاری نصیب سردار نمی شد. اما بیان واژه نواصول‌گرایی از زبان قالیباف معنا و جذابیت بیشتری داشت. شاید قالیباف با استفاده از این کلمه می‌خواهد گریزی به همه کاندیداتوری‌هایش بزند و بگوید «من سه بار نامزد شدم، اما اشکال از من نبود.» اگر عکس با لباس خلبانی و سابقه فرماندهی نظامی در 84 و تبلت به دست شدن و ژست تکنوکراسی در 92 او را به صندلی ریاست جمهوری نرساند، ژست سوم باید اثر می‌کرد. سومی الگو قرار دادن شهرداری بود که با شعارهای خُرد اقتصادی هشت سال رئیس دولت بود. حالا اگر همین الگو برای یک روحانی هم نتواند اثر کند دیگر اشکال از یک فرد نیست. این فقط یک برداشت از همین یک کلمه شهردار است که در این روزها زیاد شنیده می‌شود. اما آیا این معنا را هم می‌دهد که او می‌خواهد بار دیگر و با چهره‌ای جدیدتر در حیات سیاست باقی بماند؟ داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو  می‌گوید قالیباف شرایط خیز برداشتن برای انتخابات ریاست جمهوری بعدی را ندارد. او معتقد است حضور قالیباف در انتخاباتی که گذشت به معنای از دست دادن پایگاه جناحی و فردی او بوده است و در این میان تنها کار عاقلانه قالیباف کناره‌گیری از انتخابات بود.
رنگ و لعاب جدید ضرر دارد
به گزارش روز نو : داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است: صحبت‌های اخیر قالیباف را می‌توان به این صورت فهمید که او می‌خواهد در سیاست باقی بماند و با برنامه و رنگ و لعاب جدیدی به حیات سیاسی خود ادامه دهد. این نماینده مجلس می‌گوید: قالیباف می‌داند که اصول‌گرایی دیگر پایگاهی ندارد و می خواهد با عوض کردن رنگش برای خود پایگاهی درست کند. اما تجربه نشان می‌دهد که عوض کردن رنگ و لعاب خیلی مورد توجه جامعه ما قرار نمی‌گیرد و کسانی که سعی کرده‌اند رنگ و لعاب خود را عوض کنند بیشتر به خودشان ضربه زده‌اند. 
قالیباف محبوبیت محدودش را هم از دست داد
این فعال سیاسی با یادآوری سومین نامزدی قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری96 می‌گوید: قالیباف در انتخابات گذشته دست به حرکت نسنجیده‌ای زد و بدون هیچ گونه برنامه وارد عرصه رقابت‌های انتخاباتی شد که البته تنها توانست رویکرد تخریبی از خود نشان دهد. به اعتقاد قنبری، قالیباف در روند مناظره‌های انتخاباتی چهره‌ای ناخوشایند از خود به نمایش گذاشت و همان محبوبیتی که قبلا در بین بعضی افراد داشت را هم از دست داد. اکنون هم با توجه به آنکه او نه پایگاه اصول‌گرایی را دارد و پایگاه خود را هم از دست داده سعی می‌کند به بازسازی خود و پایگاه اجتماعی‌اش بپردازد. نماینده اصلاح‌طلب مجلس هشتم همچنین با اشاره به شکست اصول‌گرایان در انتخابات گذشته نیز می‌گوید: اصول‌گرایی پایگاه خود را از دست داده و در روند انتخابات نیز به سمت تتلو رفت تا بتواند برای خود هویت‌سازی کند. 
قالیباف حالا تکنوکرات هم نیست
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا صحبت قالیباف درباره نواصول‌گرایی می‌تواند به معنای شورش علیه بزرگان این جریان سیاسی باشد، می‌گوید: در این تردیدی وجود ندارد که اختلافات درونی اصول‌گرایان بالاست. اما قالیباف در این انتخابات پایگاه اجتماعی انتخابات92 را هم نداشت. در انتخابات 29اردیبهشت مشاوران قالیباف نتوانستند به خوبی به او مشورت دهند و خود او هم ارزیابی درستی نداشت.
وی ادامه می‌دهد: قالیباف را در انتخابات 92 چهره‌ای تکنوکرات می‌شناختند به همین خاطر بود که بیش از 5میلیون رای آورد. اما در این انتخابات او با طرح مسائل نسنجیده و مباحث سبکی در انتخابات همان چهره خود را مخدوش کرد. الان دیگر نه تنها جامعه قالیباف را یک چهره تکنوکرات نمی‌شناسد بلکه در بین اصول‌گرایان هم جایگاه محکمی ندارد. اینها در کنار هم باعث کناره‌گیری او از عرصه رقابت انتخاباتی شد. 
اگر قالیباف می‌ماند کمتر از سال 92 رای می‌آورد 
داریوش قنبری ادامه می‌دهد: این جای سوال است که طرفداران آقای قالیباف چگونه می‌گویند اگر او به جای رئیسی در صحنه مانده بود می‌توانست روحانی را به چالش بکشد. به اعتقاد من این ارزیابی کاملا نادرست است و حتی من معتقدم اگر در روز انتخابات قالیباف به جای رئیسی در صحنه مانده بود رای او از سال 92 کمتر می‌شد. به نظرم او این نکته را درک کرده بود که از صحنه رقابت‌ها کنار کشید و این شاید تنها کار عاقلانه او در مبارزات انتخاباتی‌اش بود. تلاش‌های امروز او برای بازگشت به عرصه سیاست هم کمکی به او نمی‌کند. 
نامه‌ای برای شغل جدید
قنبری درباره استفاده قالیباف از کلمه نواصول‌گرایی در نامه اش می‌گوید: حرکت‌های آقای قالیباف به این خاطر است که اصول‌گرایان او را به حساب بیاورند و سرش بی‌کلاه نماند. به نظر من صحبت کردن درباره نواصول‌گرایی برای این است که قالیباف فراموش نشود. قاعدتا او در شرایطی نیست که بتواند به انتخابات ریاست جمهوری آینده فکر کند، او می‌خواهد حالا که دارد از شهرداری هم خداحافظی می‌کند اصول‌گرایان جایگاهی برای او دست و پا کنند. 
بیراهه نه بازسازی جریانی
این فعال سیاسی درباره به کار رفتن دوباره واژه اصول‌گرایی بعد از سال‌ها توسط یک فعال سیاسی اصول‌گرا می‌گوید: فکر می‌کنم اصول‌گرایان دنبال این هستند که به بازسازی جناح خود بپردازند، اما در این مسیر به بیراهه رفته‌اند. به عنوان مثال آنها دست به دامن تتلو و جذب امثال او شده‌اند تا بتوانند هویت‌شان را بازسازی کنند. با این حال همه می‌دانند تتلو کیست و او نمی‌تواند در غالب اصول‌گرایی بگنجد. امثال این روش‌ها در مقابل باعث مخدوش شدن هرچه بیشتر وجهه جریان اصول‌گرا می‌شود. در واقع آنها با اتخاذ چنین روش‌هایی نیروهای ارتودکس خود را از دست خواهند داد. 
محکومیت به انزوای اصول‌گرایی فعلی 
به اعتقاد نماینده اصلاح‌طلب مجلس هشتم اصول‌گرایان به دنبال بازسازی خود هستند، اما مانده و درمانده‌اند که چگونه این بازسازی باید انجام شود. آنها نمی‌دانند راه این بازسازی توسل به امثال تتلوهاست یا سر دادن شعارهای پوچی مثل افزایش یارانه‌هاست – که همه می‌دانیم این روش می‌تواند کشور را به نابودی بکشاند – یا آنکه آنها باید روش‌های تخریبی مثل مخالفت با برجام یا مخالفت با قراردادهای نفتی را پیش بگیرند. در این مورد آخر هم یعنی سیاست تقابل با منافع ملی یا دولت آقای روحانی آنها منزوی می‌شوند. 
توصیه به اصول‌گرایان 
قنبری در ادامه توصیه‌هایی برای جریان اصول‌گرا دارد. او می‌گوید: اگر اصول‌گرایان به دنبال بازسازی خودشان هستند، باید متفکران خود را جمع کنند و بر اساس اعتقادات  خودشان برنامه‌ریزی کنند، نه بر اساس دیگرانی مثل تتلو. اگر هم بخواهند به روال گذشته خود مثل استفاده از روش‌های حذفی و... ادامه دهند، روز به روز منزوی‌تر خواهند شد و جایی در آینده سیاسی کشور نخواهند داشت. در واقع نمی‌توانند امیدوار باشد که از طریق انتخابات به جایی برسند.


روزنامه همدلي




تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن