تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):راست ترين سخن و رساترين پند و بهترين داستان، كتاب خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829234016




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشبرد طرح ملی تولید سلول‌خورشیدی ارزان‌ توسط محققان ایرانی


واضح آرشیو وب فارسی:الف: پیشبرد طرح ملی تولید سلول‌خورشیدی ارزان‌ توسط محققان ایرانی
بخش دانش و فناوری الف،25 تیر96


پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس موفق شدند با انجام یک طرح آزمایشگاهی، گامی مهم در جهت کاهش هزینه‌های تولید سلول‌های خورشیدی و تجاری‌سازی آن‌ها بردارند.


تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۹
به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به لزوم دسترسی به انرژی پاک و ارزان، تولید الکتریسیته از انرژی خورشیدی توجه بسیاری از دانشمندان را به خود جلب کرده است. در ۵ سال اخیر نسل جدیدی از سلول‌های خورشیدی ارزان‌قیمت و پربازده شروع به رشد کرده‌اند. با توجه به قیمت پایین تمام‌شده‌ این نسل از سلول‌های خورشیدی و همچنین آینده‌ درخشان آن، دانشمندان بزرگی در دنیا بر روی این ساختار شگفت‌انگیز متمرکز شده‌اند. دکتر بهرام عبدالهی نژند، مجری طرح ضمن معرفی سلول‌های خورشیدی پروسکایت، در رابطه با گام‌های برداشته‌شده به‌سوی تجاری‌سازی آن‌ها گفت: سلول‌های خورشیدی پروسکایت به دلیل اینکه از مواد ارزان‌قیمت ساخته می‌شوند بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. وی افزود: از سوی دیگر بازدهی این نوع سلول‌های خورشیدی به میزان ۲۲.۱ درصد رسیده و تلاش‌ها برای افزایش بازدهی آن‌ها ادامه دارد. در طرح حاضر تلاش شده است تا با به کارگیری یک نانوماده‌ ارزان‌قیمت در ساختار سلول‌های خورشیدی پروسکایت، این سلول‌ها به سمت تولید صنعتی و تجاری‌سازی سوق داده شوند. وی از اکسید مس به‌عنوان یک ماده‌ی ارزان‌قیمت یاد کرد و افزود: استفاده از اکسید مس به‌عنوان یک ماده‌ی فراوان و بسیار مقرون‌به‌صرفه، هزینه‌ی ساخت ابزار الکترونیکی را به میزان بالایی کاهش می‌دهد. در طرح حاضر از این ماده‌ی غیر آلی به‌عنوان جایگزین مواد با انتقال‌دهنده‌های حفره‌ی آلی گران‌قیمت استفاده شده است. عبدالهی خاطر نشان کرد: همچنین با استفاده از اکسید مس به‌عنوان یک انتقال‌دهنده‌ حفره غیر آلی، موجب افزایش پایداری سلول‌های خورشیدی پروسکایت شده است. به گفته‌ این محقق در این پژوهش از روش کند و پاش یونی واکنشی چرخشی به‌منظور لایه نشانی اکسید مس بر روی لایه پروسکایت استفاده شده است. این روش لایه نشانی موجب شده تا یک لایه‌ نانوساختار بر روی سطح زیرلایه ایجاد شود. دانه‌بندی نانویی این لایه باعث می‌شود تا گاف انرژی پهن‌تر شده و همچنین قابلیت استخراج بار و پتانسیل بالاتری را ایجاد کند. وی عنوان کرد: لایه‌ نشانده شده بر روی سطح پروسکایت یک لایه‌ی یکنواخت، متراکم و بدون عیب بوده و تأثیری مخربی بر روی ساختار زیرلایه‌ی پروسکایت نداشته است. بازده تبدیل انرژی پس از لایه نشانی به میزان بیش از ۸.۹۳ درصد رسیده است. وی افزود: این نسل از سلول‌های خورشیدی از بازدهی بالاتر و قیمت پایین‌تری نسبت به سلول‌های خورشیدی سیلیکونی برخوردارند. این طرح بخشی از طرح ملی تولید سلول‌های خورشیدی ارزان‌قیمت موسوم به سلول‌های خورشیدی پروسکایت پایدار بوده است. این تحقیقات از همکاری دکتر بهرام عبدالهی نژند- عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی تربیت مدرس، دکتر وحید احمدی و دکتر حمیدرضا شاهرودی- اعضای هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس و صبا غریب زاده- دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه تربیت مدرس صورت گرفته است. نتایج این کار در مجله‌ ChemsusChem با ضریب تأثیر ۷.۲۲۶ (جلد ۹، شماره‌ی ۳، سال ۲۰۱۶، صفحات ۳۰۲ تا ۳۱۳) منتشر شده است.  







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن