واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بازار داغ گمانهزنیها درباره کابینه
پس از برگزاری انتخابات 29 اردیبهشت موضوع تغییر در کابینه و لزوم ارتقای آن به یکی از مسائل اصلی محافل سیاسی و فعالان این عرصه تبدیل شد. رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی خود درباره تغیبر در کابینه عنوان کرده بود که «کابینه بعدی نسبت به این کابینه تغییر خواهد یافت و سن کابینه کمتر خواهد شد. برنامه ما این است که 5 سال سن مدیریت را جوانتر کنیم.» برخی عنوان میکنند که اسحاق جهانگیری ماموریت چینش کابینه را بر عهده دارد که البته این امر بعید نیست چرا که سالها تجربه و حضور در دولتهای مختلف بهخوبی جهانگیری را با تواناییهای افراد آشنا کرده است. محمدعلی نجفی که از معتمدان روحانی است از تغییر 50 درصدی کابینه خبر میدهد و عبدا... ناصری از فعالان سیاسی اصلاحطلب هم از لزوم تغییر 60 درصدی کابینه گفت. برخی مانند فاطمهراکعی از فعالان سیاسی به دولت پیشنهاد میدهند که وزرای تحمیل شده در دولت یازدهم کنار گذاشته شوند و ایمن آبادی نماینده مردم رشت از حضور برخی نمایندگان در کابینه دوازدهم خبر میدهد. همه منتظر اعلام رئیسجمهور هستند.
روز نو : پس از برگزاری انتخابات 29 اردیبهشت موضوع تغییر در کابینه و لزوم ارتقای آن به یکی از مسائل اصلی محافل سیاسی و فعالان این عرصه تبدیل شد. رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی خود درباره تغیبر در کابینه عنوان کرده بود که «کابینه بعدی نسبت به این کابینه تغییر خواهد یافت و سن کابینه کمتر خواهد شد. برنامه ما این است که 5 سال سن مدیریت را جوانتر کنیم.» برخی عنوان میکنند که اسحاق جهانگیری ماموریت چینش کابینه را بر عهده دارد که البته این امر بعید نیست چرا که سالها تجربه و حضور در دولتهای مختلف بهخوبی جهانگیری را با تواناییهای افراد آشنا کرده است. محمدعلی نجفی که از معتمدان روحانی است از تغییر 50 درصدی کابینه خبر میدهد و عبدا... ناصری از فعالان سیاسی اصلاحطلب هم از لزوم تغییر 60 درصدی کابینه گفت. برخی مانند فاطمهراکعی از فعالان سیاسی به دولت پیشنهاد میدهند که وزرای تحمیل شده در دولت یازدهم کنار گذاشته شوند و ایمن آبادی نماینده مردم رشت از حضور برخی نمایندگان در کابینه دوازدهم خبر میدهد. همه منتظر اعلام رئیسجمهور هستند.
زنان سهمی در کابینه دارند؟
به گزارش روز نو :حضور زنان در کابینه دوازدهم هم مطالبه دیگر بخشی از جامعه است. بهطور طبیعی معرفی تعداد زیادی از زنان برای حضور در کابینه یازدهم به مجلس قبل که تعداد نمایندگان اصولگرایش بیشتر از مجلس کنونی است را باید یک ریسک دانست، بنابراین روحانی سعی کرد از زنان در جایگاههایی استفاده کند که نیاز به تایید مجلس نداشته باشد، مانند معصومه ابتکار که رئیس سازمان محیط زیست شد. درباره حضور زنان در کابینه دوازدهم باید به این اظهارات روحانی توجه داشت که «مشخص است خانمی را که در ردههای مدیریتی نبوده، نمیتوان یک مرتبه در یک رده بالایی از مدیریت قرار داد، بلکه باید قدم به قدم گام برداشت.» هر چند الهام امینزاده مشاور رئیسجمهور گفته است: «راجع به دولت دوازدهم این تصمیم وجود دارد که گزینههای زن را برای وزارتخانهها جهت رای اعتماد به مجلس معرفی کنند که برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و دادگستری محتملتر است.» بنابراین سهم زنان در کابینه دوزادهم در ابهام است.
گزینههای مطرح برای وزارتخانهها
گزینههای وزارت کشور که تاکنون مطرح شدهاند عبارتند از: محمد شریعتمداری، عبدالواحد موسوی لاری، مجید انصاری، مسعود سلطانی فر، مرتضی بانک، عباس آخوندی و محمود علوی. گزینههای وزارت آموزش و پرورش هم شامل شهیندخت مولاوردی، سید محمد بطحایی، محمدباقر نوبخت، سورنا ستاری، رضوان حكيمزاده و ضیا هاشمی میشود. برای وزارت راه از آخوندی، سلطانی فر، پورسید آقایی و کشاورزیان و برای وزارت مسکن نیز این گزینهها مطرح هستند: پیروز حناچی و عبدالعلیزاده، و با جدا شدن ربیعی از کابینه احتمال حضور محمد ستاریفر، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دوران اصلاحات، مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری و رئیس ستاد استانهای دکتر روحانی و احمد میدری، برای وزارت رفاه وجود دارد. گزینههای مطرح برای وزارت صنعت و بازرگانی محمد شریعتمداری معاون اجرایی حسن روحانی و رئیس ستاد او، مسعود کرباسیان، سینکی و خسرو تاج. برای وزارت صنعت نیز تاکنون نامهای مختلفی مطرح شده است، از شافعی تا رضا ویسه و منطقی. برخی تغییر وزیر علوم را قطعی میدانند و معتقدند او نتوانسته انتظارات را برآورده کند، پس از رضا فرجی دانا، توفیقی، سورنا ستاری و محمد علی نجفی برای حضور در راس وزارت علوم نام میبرند. در وزارت نیرو نیز این احتمال وجود دارد که حمیدچیت چیان کرسی خود را به منصور بیطرف، اردکانیان یا منوچهری واگذار میکند. برخی میگویند که مصطفی پورمحمدی هم از وزارت دادگستری کنار میرود، نام او برای وزارت کشور و اطلاعات در حد احتمالهای اندک مطرح شده است. علیرضا آوایی، اسماعیلی، حسینعلی امیری و احمدی شاهرودی از گزینههای احتمالی وزارت دادگستری هستند. برای معاونت علمی رئیسجمهور نیز ستاری، توفیقی و فرجی دانا مطرح هستند. برای سازمان برنامه و بودجه که محمد باقر نوبخت ریاست آن را بر عهده داشت، گزینه هایی مانند محمد علی نجفی، مسعود نیلی، عباس آخوندی، محمد ستاریفر و طیبنیا مطرح هستند. تغییرات در سازمان میراث فرهنگی نیز قطعی به نظر میسد. گزینه هایی که برای جایگزینی احمدیپور مطرح هستند عبارتند از مرتضی بانک، حسن تقیزاده انصاری و حسین مرعشی. از رضا محبوبی، رستمی، جوادی یگانه و تندگویان برای سازمان ملی جوانان نام میبرند. همچنین گفته میشود معاونت پارلمانی رئیسجمهور نیز تغییر خواهد کرد و رحمانی فضلی به آنجا میرود. برخی گمانه میزنند که فرجی دانا بر کرسی واعظی در وزارت ارتباطات مینشیند.احتمال تغییر رئیس دفتر رئیس جمهور نیز وجود دارد. گزینههای مطرح برای جایگزینی نهاوندیان؛ نوبخت، صالحیامیری و واعظی هستند. زمزمهایی نیز مبنی بر تغییر وزیر اطلاعات به گوش میرسد. و گزینههایی که برای جایگزینی احتمالی سیدمحمود علوی مطرح هستند عبارتند از: مجید انصاری و علی یونسی. طیبنیا وزیر اقتصاد پیش از این اعلام کرده بود که تمایلی به ادامه کار در دولت ندارد و گزینههای جانشین او مسعود نیلی، عباس آخوندی، همتی و نوبخت هستند.
وزرایی که تغییر نمیکنند
درباره وزارتخانههای نفت، خارجه و بهداشت کمتر صحبت میشود. ظاهرا تغییرات در راس این وزارتخانهها منتفی است. محمد جواد ظریف، بیژن زنگنه و هاشمی سه وزیری هستند که پیش از این، از آنها به عنوان ژنرالهای دولت یاد میشد. با این حال برخی گزارشها حاکی از آن است که این ژنرالها برای حضور در دولت مردد هستند. اما شواهد نشان میدهد آنها در سمت خود خواهند ماند.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]