واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به وضعيت نيروگاههاي بادي در ژاپن ،
يكي از ويژگيها و مزيتهاي بزرگ نيروگاههاي بادي آن است كه سوخت آن كه از باد تامين ميشود رايگان بوده و هزينهاي در بر ندارد.
از ديگر ويژگيهاي آن نيز اين است كه نيروگاه بادي در هنگام توليد انرژي برق از خود گاز آلاينده دي اكسيد كربن منتشر نميكند و به همين دليل براي محيط زيست زيان آور نيست .
نيروگاههاي بادي بر خلاف نيروگاههاي خورشيدي كه فقط در طول روز و زماني كه خورشيد در آسمان است فعال هستند، ميتوانند به طور ۲۴ساعته كار كرده و انرژي توليد كنند.
كازونوري فوجيتا يكي از مسوولين بخش سياستگذاري در زمينه انرژيهاي نوين در وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن روز جمعه به خبرنگار ايرنا، گفت : دولت اين كشور به دنبال افزايش بهاي انرژي در بازارهاي جهاني و همچنين گرمايش جهاني درصدد است تا بهرهگيري از نيروگاه بادي را گسترش دهد.
فوجيتا به نقل از آخرين آمارهاي موجود در ژاپن ، گفت : در اين كشوربيش از يك هزار و ۴۰۰دستگاه نيروگاه بادي برق وجود دارد.
اين آمار شامل نيروگاههاي بادي بزرگي است كه هر كدام توانايي توليد بيش از ۱۰كيلو وات برق دارند.
به گفته فوجيتا، ظرفيت توليد برق اين نيروگاههاي بادي به طور كلي حدود يك ميليون و ۶۰۰هزار كيلو وات است كه برابر با برق توليدي يك نيروگاه هستهاي است .
حجم توليد برق نيروگاههاي بادي در ژاپن نسبت به دو سال گذشته ۴۰۰ هزار كيلو وات افزايش يافته است .
اين مسوول ژاپني افزود: دولت ژاپن قصد دارد،تا سال ۲۰۱۰ميلادي حجم ظرفيت توليد برق نيروگاههاي بادي در اين كشور را به سه ميليون كيلو وات برساند.
فوجيتا، اضافه كرد: هم اكنون برق توليدي از طريق نيروگاه بادي در ژاپن برابر با حدود ۱۹/۰درصد از كل برق توليدي در ژاپن است .
وي به نقل از آخرين آمار موجود دراين زمينه در ژاپن ميافزايد:برق توليد شده از سوي نيروگاههاي بادي در ژاپن سبب صرفه جويي در مصرف سوخت فسيلي به ميزان ۴۴۰هزار كيلوليتر در سال شده است .
به گفته وي ،دولت ژاپن برنامه ريزي كرده است با گسترش استفاده از نيروگاههاي بادي در اين كشور، اين ميزان صرفه جويي در مصرف سوختهاي فسيلي را تا سال ۲۰۲۰ميلادي به دو ميليون كيلو ليتر در سال برساند.
هر كيلو ليتر برابر با هزار ليتر است .
فوجيتا گفت : يكي از مهمترين شروط استفاده از نيروگاه بادي ، وزش باد است و به همين دليل براي نصب تاسيسات اين نوع نيروگاه مناطق بادخيز در اولويت قرار دارند.
وي ، افزود: از اين رو بيشتر نيروگاههاي قوي بادي ژاپن در مناطق شمال شرقي همچون استان آئوموري و جزيره شمالي هوكايدو نصب شده اند.
آخرين آمارهاي سازمان توسعه فن آوريهاي انرژي و صنايع نوين (ندو) در ژاپن نشان ميدهد: در سال گذشته مالي ( (۲۰۰۷منتهي به ۱۲فروردين امسال در اين كشور، نيروگاههاي بادي با ظرفيت توليد بيش از ۱۸۵هزار كيلو وات به تاسيسات نيروگاه بادي ژاپن افزوده شده اند.
كارشناسان ميگويند، يكي از نقاط ضعفهاي نيروگاههاي بادي ، نوسانات سرعت باد است كه بر روي كار توليد برق تاثيرگذاري ميكند.
آنها ميگويند،براي اينكه يك نيروگاه بادي بتواند بصورت استوار كار كند، نياز به آن است كه باد با شتاب دستكم شش متر در ثانيه وزش داشته باشد.
رعد و برق ،برخورد پرنده به پروانه ، آلودگي صدا نيز از ديگر نقاط ضعف هاي نيروگاه بادي به شمار ميروند.
هم اكنون يكي از موضوعاتي كه در ژاپن مورد توجه قرار گرفته ،نصب نيروگاه بادي بر روي دريا است كه از نظر باد و هم از نظر آلودگي صدا مشكل كمتري ايجاد ميكند.
عمر تاسيسات يك نيروگاه بادي بين ۲۰تا ۳۰سال برآورد شده ، اما گفته مي شود كه از بنيادهاي بتوني آن ميتوان تا حدود ۵۰سال استفاده كرد و به همين دليل اين امكان وجود دارد كه بر روي يك بنياد تا دو بار نيروگاه بادي نصب كرد.
كارشناسان ميگويند، در ميان انرژيهاي نوين ، نيروگاه بادي يكي از مقرون به صرفهترين انرژيها از ديدگاه مالي است و مدت ساخت آن نيز زمان زيادي نميبرد.
آمارهاي مربوط به آخر سال ۲۰۰۶ميلادي نشان ميدهد كه مجموع ظرفيت توليد برق نيروگاههاي بادي در جهان بيش از ۷۲ميليون كيلو وات است كه نسبت به يك سال قبل از آن ۲۵درصد بيشتر شده است .
آلمان ، اسپانيا و آمريكا در رده نخست تا سوم كشورهايي هستند كه بيشترين بهرهگيري را از نيروگاه بادي را انجام ميدهند.
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]