واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: موادمخدر سم مهلكي كه غرور اژدهاي چيني را درهم ميشكند
هر چند چين اقدامات بسياري براي ريشه كن كردن اين بلاي خانمانسوز انجام داده و موفقيتهاي نسبي نيز داشته است، اما ترديدي وجود ندارد كه اعتياد و مواد مخدر همانند سم مهلكي است كه غرور اژدهاي چيني را درهم ميشكند و زيرساختهاي اجتماعي اين كشور را تهديد ميكند.
# ;۱۶۰اكنون هروئين و مواد مخدر جديد گريبان بخشي از جوانان چين را گرفته است و برغم تلاش دولت اين كشور براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر با توسل به سازمانهاي بينالمللي مانند سازمان همكاري شانگهاي و يا آسه آن ،اين كشور هنوز نتوانسته است اين معضل را ريشه كن كند.
در همين حال، يك مقام ارشد مبارزه با مواد مخدر چين امروز به مناسبت روز جهاني مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد اين كشور احتمالا دو ميليون و ۳۰۰ هزار نفر معتاد دارد.
به نوشته روزنامه چاينا ديلي ، يانگ فونگ رويي رييس اداره مبارزه با مواد مخدر وزارت امنيت عمومي چين خاطر نشان كرد شمار معتادان شناسايي شده اكنون يك ميليون نفر است .
وي افزود :خطر مواد مخدر براي شهروندان جدي است و تصور ميشود يك ميليون و ۳۰۰هزار معتاد هنوز شناسايي نشده اند.
به گفته مقامات ذيربط در چين، ۸۰درصد از معتادان در چين هروئين مصرف ميكنند ، اما در سالهاي اخير شمار زيادي از آنها به مواد مخدر ديگر چون يخ و قرصهاي روان گردان روي آوردهاند و بسياري از افراد زير ۳۵ سال معتاد شده اند.
در سال گذشته ميلادي دولت چين از برخورد با ۵۶هزار و ۶۰۰پرونده مواد مخدر خبر داد كه در مقايسه با سال ۲۰۰۶ميلادي بيشتر از ۲۲درصد رشد داشته است .
پليس در سال گذشته ميلادي نيز موفق به كشف و ضبط ۸/۵تن ماده مخدريخ را كشف كرد كه ۲۶درصد بيشتر از سال ۲۰۰۶بوده است .
در سال گذشته ميلادي چين موفق به كشف نزديك به شش تن هروئين شد .
دولتمردان چين نگران افزايش مصرفكنندگان مواد مخدر و كاهش سن مصرف كنندگان هستند و به همين دليل كنگره ملي خلق چين بالاترين مرجع قانونگذاري درچين ديماه سال گذشته نخستين قانون مبارزه با مواد مخدر را با هدف جلوگيري از جرايم ذيربط و كاهش شمار و سن مصرفكنندگان اين مواد تصويب كرد.
بر اساس قانون جديد، مالكان و مديران مراكز تفريحي شبانه و ديگر مراكز سرگرمي بايد گزارش دارندگان و مصرفكنندگان اين مواد را به پليس ارايه كنند.
براساس اين مصوبه چنانچه لازم باشد با تشخيص ماموران وسايل و ساك هاي همراه افراد مشكوك در مكانهاي عمومي از جمله ايستگاههاي راه آهن و مناطق مرزي بازرسي خواهد شد.
از سوي ديگر ، دولت چين اقداماتي را نيز براي ترك اعتياد و برگزاري دورههاي بازپروري ويژه معتادان تدارك ديده است كه هدف آن حراست از بهداشت عمومي و حفظ نظم اجتماعي دانسته است .
كارشناسان چيني اعتقاد دارند كه مواد مخدر ضمن مسموم كردن عادات و رسوم اجتماعي باعث بروز حوادث و جرايم گوناگون در اين كشور ميشود.
به هر صورت مقامهاي چين درتلاشند تا بااستفاده از روشهاي مقابله جويانه و آموزشي ، از گرايش جوانان به اعتياد جلوگيري به عمل آوردند و آگاهيهاي جامعه رابراي پيشگيري از ابتلا به ايدز به دليل استفاده ازمواد مخدر افزايش دهند.
براين اساس دولت چين مبارزه با مواد مخدر را بخشي از فعاليتهاي مهم خود براي حفظ ثبات اجتماعي ،سالمسازي جامعه وجوانان ،بهبود كيفي نيروهاي مولد و جلوگيري ازاشاعه بيماري ايدز ميداند و براي مقابله با اين معضل مصمم است .
به گفته كارشناسان ، چين حل ريشهاي اين معضل را دنبال ميكند و همكاري درچارچوب سازمان همكاري شانگهاي وآسه آن را كه كشورهاي توليدكننده مواد مخدر از اعضاي آن ميباشند را بهترين شيوه ميداند.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]