واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با راديو سلامت ريفلاكس كودكان
جام جم آنلاين: راديو، رسانهاي گسترده و فراگير است كه امروزه جايگاه موثري در ميان مخاطبان دارد. راديو سلامت هم به دليل پرداختن به مباحث مورد نياز مردم در حوزه بهداشت و درمان توانسته است خيل كثيري از شنوندگان را به خود جلب كند. از اين پس سعي ميكنيم چكيده برخي مباحث را كه در راديو سلامت به آن پرداخته ميشود، در اين ستون به چاپ برسانيم.
امروز دكتر فريد ايمانزاده، متخصص كودكان و فوقتخصص بيماريهاي گوارش و كبد درباره مشكلات شايع كودكان با شما سخن ميگويد.
مشكلات شايع در كودكان
ريفلاكس، برگشت اسيد از معده به مري است كه گاهي از يكسوم مياني مري نيز پيش ميآيد و تا زير حلق ميرسد. ريفلاكس در كودكان علائم زيادي دارد كه مهمترين آنها كمخوني، بيقراري شبانه، بياشتهايي، بوي بد دهان، اختلال در وزنگيري، سرفههاي مكرر، استفراغ، خون در مدفوع و آروغهاي زياد است.ريفلاكس در كودكان موجب سوزاندن انتهاي تحتاني مري ميشود.
استفراغ يكي از علائم ريفلاكس كودكان است، ولي گاهي استفراغ نيز صورت نميگيرد. استفراغ در روزهاي نخست تولد بسيار مهم است، مخصوصا كه رنگ آن سبز يا زرد تيره و همراه با بيقراري باشد ولي استفراغ معمولي در كودكان بسيار شايع است، چرا كه حجم معده آنها 20 سيسي است و معمولا مادران بيش از ظرفيت معدهشان به آنها شير ميدهند كه مابقي شير به صورت استفراغ از معده خارج ميشود. گاهي اگر استفراغ در 3 هفته اول زندگي جهنده باشد نشانه ضربه مغزي در زايمان است.
آلرژي غذايي از ديگر عوامل تشديد كننده ريفلاكس است كه همراه با گرفتگي بيني، سرفه، رگه خون در مدفوع و قرمزي صورت همراه است.
مواد آلرژيزا در كودكان عبارتند از لبنيات، تخممرغ، آجيل مخصوصا بادام و گندم.
بعضي از غذاها براي كودكان صدمه زننده هستند مانند مركبات، سفيده تخممرغ، كيوي، غذاهاي دريايي كه بايد بالاي يكسال به كودك داده شود. براي كم كردن ريفلاكس اقدامات پيشگيريكنندهاي وجود دارد اعم از بالا نگه داشتن سر از 25 تا 30 درجه كه برگشت اسيد در شبانگاه را كم كند، از غذاي خانواده كه حاوي چربي و ادويه است و استفاده از لباسهاي تنگ، مايعات زياد، غذاي گرم خودداري كرد.
براي درمان ريفلاكس حتي در نوزادان ميتوان از كپسول امپرازول كه ترشح اسيد را به صفر ميرساند، استفاده كرد. اين كپسول را باز كرده و به ازاي هر كيلوگرم يك ميليگرم به يك كودك داد و اگر ريفلاكس همراه با سرفه شبانه باشد ميتوان نصف كپسول در روز و نصف كپسول در شب داد.
يكي ديگر از داروهاي درمان ريفلاكس قطره متوكلوپراميد است. با اين دارو ميشوددريچهاي كه از مري به معده ميرود را مسدود كرده و برگشت اسيد را متوقف كرد. اگر درمان كودك كامل باشد و بدن كودك به اين درمان پاسخ نداد و علائمي همچون خسخس تنفسي و كمي وزن در كودك بروز كرد بايد از عمل جراحي كمك گرفت.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 361]