تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837141297
به دليل عدم تصويب پيشنهادهاي نمايندگان صورت گرفتمصوبات مجلس در مسير مجمع تشخيص
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: به دليل عدم تصويب پيشنهادهاي نمايندگان صورت گرفتمصوبات مجلس در مسير مجمع تشخيص
دنياي اقتصاد- مجمع تشخيص مصلحت نظام روز گذشته مقصد تعدادي از لوايحي شد كه به دليل اعاده آنها از سوي شوراي نگهبان به مجلس و عدم تصويب هيچيك از پيشنهادهاي نمايندگان در خصوص اصلاح اين لوايح براي تعيين تكليف به اين نهاد ارجاع داده شد.
نمايندگان مجلس روز گذشته نتوانستند ايرادات شوراي نگهبان را در مورد سه لايحه اصلاح كرده و با اصرار بر نظر خود، آنها را به مجمع تشخيص مصلحت ارجاع دادند. اين در حالي بود كه نحوه راي دادن نمايندگان به برخي از اين لوايح كه گاه نه به اصلاح و نه به ارجاع يك لايحه به مجمع راي نميدادند، نوعي آشفتگي را در مجلس ايجاد كرد كه به نظر نميرسيد در آغاز به كار اين مجلس، چنين وقايعي رخ دهد. چه اين مسائل در اواخر مجلس هفتم اگرچه موجب كاهش بعد تقنيني اين مجلس شده بود و روزهاي آخر توجه نمايندگان بيشتر به مراسم خداحافظيشان از مجلس معطوف شده بود، اما انتظار ميرفت مجلس هشتم در آغاز به كار خود با چنين مشكلاتي مواجه نباشد. در كنار اين مساله، تذكرهاي متعدد به رييس مجلس در نحوه اداره جلسات علني از جمله مواردي بود كه ورود به دستور كار را توسط هياترييسه با تاخير و اعتراض مواجه كرد.
ارجاع سه لايحه به مجمع تشخيص مصلحت
به هر روي نمايندگان مجلس روز گذشته با اصرار به نظر قبلي خود سه لايحه را براي تعيين تكليف به مجمع تشخيص مصلحت نظام فرستادند. از جمله اين لوايح، موافقتنامه معاضدت حقوقي در امور مدني و كيفري بين ايران و جمهوري بلاروس بود كه قبلا به تصويب مجلس رسيده بود، اما مورد ايراد شوراي نگهبان واقع شده و در بررسي مجدد، نمايندگان ارسال آن به مجمع را با 150 راي موافق و 11 راي مخالف مورد تصويب قرار دادند.
همچنين نمايندگان لايحه دو فوريتي استفساريه ماده 26 قانون مدني كه در آن دولت استفسار كرده بود اموال منقول و غيرمنقول آثار تاريخي و ابنيه و عمارتهاي دولتي و غيره مبين مالكيت دولت جمهوري اسلامي ايران بر اموال فرهنگي و تاريخي منقول زيرخاكي است يا خير كه مجلس پاسخ داده بود بلي، همواره در مالكيت دولت بوده و خواهد بود، اما شوراي نگهبان اين پاسخ را اطلاق پاسخ ارائه شده تفسير تلقي نكرد، بنابراين نمايندگان بر نظر خود پافشاري كرده و آن را به مجمع تشخيص فرستادند. علاوه بر اين نمايندگان مجلس با اصرار بر نظر قبلي خود، لايحه معاضدت قضايي در زمينه امور حقوقي و تجاري بين ايران و تونس كه مورد ايراد شوراي نگهبان قرار گرفته بود را براي تعيين تكليف نهايي به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجاع دادند.
نمايندگان مجلس با 134 راي موافق، ده راي مخالف و 13 راي ممتنع از مجموع 216 نماينده حاضر، اين لايحه را براي تعيين تكليف نهايي به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال كردند.
ارجاع اين لوايح به مجمع تشخيص مصلحت نظام كه اعاده شده از سوي شوراي نگهبان براي اصلاح به مجلس شوراي اسلامي بود، در حالي صورت گرفت كه هيچ يك از پيشنهادهاي نمايندگان براي اصلاح اين لوايح نظرات ديگر نمايندههاي حاضر در مجلس را جلب نكرده و همين موضوع سبب شد تا پيشنهادهاي ارجاع لايحه مذكور به مجمع تشخيص مصلحت نظام همگي مورد تصويب نمايندگان قرار بگيرد. در اين ميان تنها يك لايحه و دو طرح آن هم پس از چانهزنيهاي زياد و البته طرح پيشنهادهاي مشابه، ولي با بيانهاي مختلف از سوي نمايندگان مجلس اصلاح شد كه از جمله آن، طرح تشخيص اعتبار براي معلولان و زنان سرپرست خانوار بود كه در ابتدا هيات رييسه مجلس پيشنهاد كرد به علت گذشتن از زمان ارائه بودجه سال 87 اين طرح حذف شود كه نمايندگان به اين پيشنهاد راي ندادند.
سپس پيشنهاد اصرار بر مصوبه قبلي و ارجاع اين طرح به مجمع تشخيص مصلحت نظام مطرح شد كه آن هم از سوي نمايندگان مورد قبول قرار نگرفت.
درهمين حال حميدرضا فولادگر نماينده مردم اصفهان براي موظف كردن دولت به در نظر گرفتن اعتبارات لازم براي معلولان و زنان سرپرست خانوار پيشنهاد خود را مبني بر ارائه متمم بودجه توسط دولت مطرح كرد كه نمايندگان به اين پيشنهاد هم راي مثبت ندادند.
سپس كاظم جلالي، نماينده مردم شاهرود پيشنهادي را مطرح كرد كه بر اساس آن دولت از طريق صرفهجويي و جا به جايي در اعتبارات، منابع لازم براي زنان سرپرست خانوار و معلولان منتظر نوبت از خدمات سازمان بهزيستي را تامين كند، كه در نهايت اين پيشنهاد به تصويب نمايندگان رسيد و به اين ترتيب اشكال شوراي نگهبان در مورد مشخص نبودن منبع مالي اين طرح رفع شد.
بنابراين بر اساس اين طرح دولت موظف شد در صورت تاييد نهايي شوراي نگهبان از محل برداشت از حساب ذخيره ارزي و منابع مالي حاصل از صرفهجويي سهميهبندي بنزين، نسبت به اختصاص 300 ميليارد ريال معادل 30 ميليارد تومان اعتبار براي تحت پوشش قرار دادن معلولان و زنان سرپرست خانوار و بيسرپرست به سازمان بهزيستي كشور اقدام كند. همچنين لايحه تصويب موافقتنامه بين دولتي شبكه راهآهن سراسري آسيايي كه مورد ايراد شوراي نگهبان قرار گرفته بود با نظر نمايندگان مجلس اصلاح شد.
براساس اين اصلاح، دولت موظف شد كليه اصلاحيههاي موافقتنامه و پيوستهاي آن را قبل از انقضا در مهلت نهايي موردنظر در بندها و مواد مذكور مطابق با اصل 77 قانون اساسي به مجلس اعلام كند.
اشكال نمايندگان به رايگيري مجدد
از سوي ديگر دركنار جلسه علني پرحاشيه روز گذشته پيشنهاد رايگيري مجدد براي يك طرح از سوي لاريجاني بود كه اين مساله با تذكرات پيدرپي نمايندگان مواجه شد؛ چرا كه اين نمايندگان معتقد بودند، رايگيري مجدد در هيچ كجاي آييننامه داخلي مجلس استناد قانوني ندارد. براين اساس طرح استفساريه ماده 61 قانون انتخابات مجلس درباره ممنوعيت نصب و الصاق پوستر كه شامل چاپ آن نيز ميشود، به دليل اينكه طبق يك طرح به تصويب رسيده بود با راي نمايندگان از دستور كار مجلس خارج شد.
حاجيبابايي پس از قرائت اين دستور در توضيح علت رايگيري براي حذف اين طرح از دستور گفت: به دليل آنكه طبق طرحي كه تبديل به قانون شد، ممنوعيت نصب و الصاق پوستر شامل چاپ آن هم ميشود، ديگر نيازي به استفساريه نيست، بنابراين لازم است اين استفساريه از دستور خارج شود.
وي گفت: همچنين به دليل آنكه نياز بود اين خارج شدن از دستور در صحن علني قرائت شود، براي حذف اين طرح از دستور كار مجلس رايگيري ميكنيم.
بنابراين گزارش وقتي براي اين حذف رايگيري از سوي رييس مجلس اعلام شد، تابلو اعلان نظر رايهاي موافق و مخالف، تعداد 100 راي موافق را نشان داد كه حكايت از راي نياوردن و حذف شدن از دستور ميكرد.
در اين هنگام تعدادي از نمايندگان اعلام كردند كه دستگاه درست كار نميكند و عدد اشتباه است كه لاريجاني پذيرفت و اعلام رايگيري مجدد كرد كه با 141 راي موافق و 24 راي مخالف از دستور خارج شد.
اما اين اقدام لاريجاني يعني رايگيري مجدد او، مخالفت تعدادي از نمايندگان را در پي داشت كه اعتراض خود را در قالب تذكر خطاب به لاريجاني عنوان كردند.
به طوري كه احمد توكلي در تذكري آييننامهاي گفت: رايگيري مجدد يك سنگ بناي غلطي را ميگذارد. بنده با رايگيري مجدد موافق بودم؛ اما اين روش شما اشتباه بود. شما طبق چه مادهاي اجازه رايگيري مجدد را داديد.
لاريجاني گفت: اگر هيات رييسه تشخيص دهد كه دستگاهها خراب است، ميتواند اعلام كند كه براي رايگيري مجدد، نمايندگان قيام كنند.
عبداللهي نيز در تذكر آييننامهاي خود درباره تعداد رايها و رايگيري، گفت: در هيچ جاي آييننامه نيامده كه هيات رييسه ميتواند رايگيري مجدد انجام دهد، در صورتي كه تابلو نشان داد، اگر دستگاه خراب بود در عرض يك دقيقه دستگاهها درست نميشود.
وي افزود: تجديد راي طبق اين آييننامه در اختيارات هيات رييسه نيست.
لاريجاني پاسخ داد: تجديد راي نبود؛ بلكه دستگاه خراب بود و رفع شده و ما رايگيري كرديم.
لاريجاني افزود: دوستان نيز اعلام كردند كه اول كار بوده و دستگاه را فعال نكرده بودند. ما بنايي بر تجديد رايگيري نداريم كه بخواهيم هر موضوع را چند بار رايگيري كنيم، اما وقتي ديديم دستگاه خراب است، رايگيري مجدد شد.
تذكرات پيدرپي به مديريت لاريجاني
هرچند اين تذكرات از ابتداي جلسه علني روز گذشته و خطاب به لاريجاني و نحوه مديريت او به مجلس آغاز شده بود، افزايش تعداد اين تذكرات به حدي بود كه محسن كوهكن، سخنگوي هياترييسه مدام از نمايندگان درخواست ميكرد كه از تذكر خود صرفنظر كنند تا مجلس وارد دستور شود؛ اما نمايندگان نيز با پافشاري بر تذكرات خود بارها از شيوه مديريت لاريجاني بر جلسات به ويژه نحوه قرائت تذكرها توسط وي انتقاد كردند. پس از آنكه ناطقان پيش از دستور نطقهاي خود را مطرح كردند، لاريجاني حدود 20تذكر كتبي نمايندگان را خطاب به رييسجمهوري و مسوولان اجرايي كشور قرائت كرد. پس از آن احمد توكلي در تذكري كه مربوط به اداره جلسه نميشد، نامه شوراي اطلاعرساني قوه قضائيه در مورد توضيح دلايل احضار دو تن از نمايندگان مجلس را در ارتباط با موضوع پاليزدار مورد اشاره قرار داد.
پس از ذكر اين مساله توسط احمد توكلي كه در قالب تذكر آييننامهاي صورت گرفت، تعدادي از نمايندگان خواستار مجوز رييس مجلس براي قرائت تذكراتي شدند كه كاملا مربوط به شيوه اداره صحن مجلس است. همچنين يكي از نمايندگان نيز با استناد به ماده 192 آييننامه داخلي مجلس از اين كه تعداد محدودي از تذكرات كتبي توسط لاريجاني قرائت ميشود، انتقاد كرد. كه لاريجاني در دفاع از خود با زياد دانستن تعداد در تذكرات نمايندگان و اينكه در پوشه روي ميز وي بيش از 400تذكر وجود دارد گفت: بنده حرفي ندارم، اگر شما حوصله داريد، يك روز همه تذاكرات را قرائت ميكنيم، به همين دليل تصميم گرفتم در ابتداي هر جلسه به نوبت هر روز 20تذكر قرائت شود. در همين حال يكي ديگر از نمايندگان نيز با استناد به ماده 192 آييننامه با اشاره به اينكه هنوز تذكر وي به وزير بهداشت قرائت نشده است، گفت: تا زماني كه آييننامه اصلاح نشود، نميتوان تذاكرات را در نوبت قرار داد و نخواند، كه لاريجاني در پاسخ به اين تذكر گفت: هيات رييسه با مجموع مواد اين آييننامه بايد مجلس را اداره كند، جلسات را اين قدر به تذكر دادن نگذرانيد. بايد مسائل مهم كشور در مجلس مورد بحث قرار بگيرد.
لاريجاني در عين حال تاكيد كرد كه ما اصلاح آييننامه را نيز در دستور كار داشتيم كه خودتان به آن راي نداديد. اما موضوع قرائت تذكرهاي بيربط به نحوه اداره جلسه از ديگر موضوعات مورد توجه نمايندگان در مجلس ديروز بود. به طوري كه ستار هدايتخواه در تذكري به لاريجاني اين مساله را گوشزد كرد و با اشاره به تذكر احمد توكلي با استناد به مواد 182 و 192 آييننامه گفت: با اين كه خود در مورد تذكر توكلي كاملا موافق هستم، اما اجازه شما به قرائت چنين تذكراتي وقت مجلس را ميگيرد در حالي كه اگر شما اجازه چنين تذكرهايي را ندهيد، ميتوان 200 تذكر كتبي نمايندگان را كه ضروري نيز هست، خواند كه لاريجاني نيز اين تذكر را وارد دانست. در اين ميان يكي ديگر از نمايندگان نيز همين مساله يعني اعلام وارد بودن يا نبودن تذكر را به لاريجاني گوشزد كرد و گفت كه شما اين اصطلاح را كه بايد به كار ببريد، استفاده نميكنيد و اين درست نيست. پس از آن لاريجاني پس از اعلام تذكرات از سوي نمايندگان آنها را وارد يا غير وارد اعلام كرد.
درهمين حال نماينده گلپايگان، محمد ابراهيم نكونام نيز در تذكري با استناد به ماده 23 آييننامه داخلي مجلس گفت: براي جلوگيري از برخي صحبتها در مورد قوه قضائيه كميتهاي براي حل اختلاف بين دو قوه تشكيل شود.
درحالي كه تذكرات نمايندگان به صورت پيدرپي در صحن علني مجلس ارائه شد، حميد رسايي عضو فراكسيون اصولگرايان و از حاميان دولت نيز با اشاره به تذكراتي كه در مورد قوه قضائيه مطرح شد،از اين كه اين تذكرات در قالب آييننامه داخلي مجلس نيست انتقاد كرد. وي خطاب به لاريجاني گفت: رييس جلسه نبايد اجازه مطرح شدن تذكرات غير وارد را بدهد، يا لااقل هيات رييسه تذكرات ناوارد را ثبت كند. اين تذكرات در برخي موارد با اهداف سياسي مطرح ميشود. به طور مثال در جلسه قبل بي خود و بي جهت در سالروز انتخاب دولت اصولگرا به دولت حمله شد، برخي دوستان دراين جلسه با كلفت كردن صدايشان مجلس را زير سوال بردند. در مجالس قبل نيز موارد مشابهي اتفاق افتاده بود، ولي در قانون آمده است كه صدا را قدري نازك كنيد، هيات رييسه و شخص شما نسبت به موارد اين چنيني بايد اهتمام بيشتري نشان دهند، نمايندگان نيز بايد اين موضوع را بپذيرند.
رييس مجلس در پاسخ به رسايي اظهاركرد: در آييننامه در مورد صداي كلفت يا نازك چيزي نداريم، اما نظرات شما را خيرخواهانه ميدانيم، براي استفاده خوب از صحن مجلس دوستان بايد به آييننامه مقيد باشند. در جلسه گذشته برخي تذكرات مطابق آييننامه نبود، ما نيز در هيات رييسه بايد صبر كنيم تا كلام متكلم منعقد شود، تا بعد مشخص شود كه براساس آييننامه بوده يا خير. تامل ما بر اين موضوع زمانگير است.
همچنين پيش از پايان جلسه علني موسي قرباني عضو هيات رييسه مجلس با اشاره به نامه دولت مبني بر رسيدگي به يكصد لايحه باقيمانده از مجلس هفتم در اين مجلس گفت: دولت در نامهاي خواستار رسيدگي به يكصد لايحه شده است كه 4 مورد از اين لوايح داراي ضميمه نيستند و به همين دليل هم اكنون 96 مورد از آنها اعلام وصول ميشود و 4 لايحه ديگر پس از دريافت ضمايم اعلام وصول خواهد شد.
عضو هيات رييسه مجلس همچنين از ارائه 8 طرح از سوي نمايندگان به هيات رييسه مجلس بر مبناي ماده 141 آييننامه داخلي مجلس خبر داد و گفت: اين 8 طرح نيز در جلسه علني اعلام وصول شد.
9 مرداد آغاز تعطيلات تابستاني
قرار است مجلس هشتم از 9 مرداد تا 8 شهريور به تعطيلات تابستاني برود. همچنين جلسات علني مجلس و كميسيونها تا روز سهشنبه 8/5/87 بدون تعطيلي برگزار ميشود. لاريجاني با اعلام اين خبر اما درباره تعطيلات يك ماهه مجلس كه از نهم مرداد قرار است آغاز شود گفت كه در اين مورد در جلسه علني هفته آينده با نمايندگان درباره اين كه اين تعطيلات يك ماه به صورت مداوم يا به صورت دو تا 15 روزه باشد، كسب نظر خواهد كرد.
پنجشنبه 6 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]
-
گوناگون
پربازدیدترینها