تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت ها فاسد باشد، بركت از ميان مى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860348314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قانونی برای تشویق به احتکار مسکن | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: قانونگذاري جديد دولت و مجلس باعث شده در شرايطي طنزآميز اگر توليدكننده‌اي واحد مسكوني خود را پس از پايان كار تا سه سال به بازار ارائه نكند، از ماليات معاف و اگر زودتر از سه سال به بازار عرضه كند بايد 25 درصد ماليات درآمد و سود خود را ماليات دهد.

به گزارش تراز ، افزايش تقاضاهاي سرمايه‌اي در بازار مسكن در دهه 70 و 80 سبب شد تا در چندين دوره تورمي قيمت‌هاي مسكن رشد جهش‌گونه داشته باشد و در برخي از مناطق بيش از 100 درصد رشد را تجربه كند. يكي از مهم‌ترين راهكارهاي تجربه شده در خصوص كنترل بازار مسكن و كنترل تقاضاهاي سرمايه‌اي و سوداگرانه در اين بخش استفاده از ابزار مالياتي است. پايه‌هاي مالياتي كه عائدي و سود ناشي از فعاليت‌هاي سوداگرانه را مورد هدف قرار مي‌دهند، سبب مي‌شوند تا انگيزه سودآوري مسكن در بخش سوداگرانه آن كاهش يابد يا با ماليات‌هاي دوره‌اي از خانه‌هاي خالي مي‌توان انگيزه‌هاي احتكار مسكن را كاهش داد. براي همين در بازنگري قانون ماليات‌هاي مستقيم در سال 91 توجه ويژه‌اي به بخش مسكن شده است. اين لايحه با شمول ماليات بر عائدي سرمايه، اصلاح ماده 77 ماليات بر توليد مسكن، ماليات بر خانه‌هاي خالي و همچنين به‌روزرساني دفترچه املاك و شكل‌دهي سامانه املاك و اسكان كشور ساختار مالياتي مناسبي را در اختيار دولت قرار مي‌داد، اما دخالت وزير راه و شهرسازي و همراهي رياست مجلس در سال 93 سبب شد تا اين بسته مالياتي نتواند به‌طور كامل مورد تصويب قرار گيرد و اكنون مشكلاتي را براي بخش توليد در كشور فراهم كرده است.ماليات بر عائدي سرمايه ـ ماده 80 مكررـ در كنار ماليات بر خانه‌هاي خالي مهم‌ترين ماليات‌هاي بخش مسكن در لايحه اصلاحيه ماليات‌هاي مستقيم بودند. ماليات بر عائدي سرمايه با هدف‌گذاري اخذ بيش از 28 درصد از درآمد سوداگران از افزايش قيمت مسكن انگيزه سودآوري در اين حوزه را مورد هدف قرار داده بود. شمول اين ماليات شامل سوداگران و توليدكنندگاني بود كه واحدهاي مسكوني توليدي خود را بيش از سه سال از پايان كار در بازار عرضه نكرده و پس از توليد رفتاري سوداگرانه داشته باشند. توليدكنندگان واقعي و تقاضاهاي مصرفي نيز از پرداخت اين ماليات معاف بودند. در كنار اين، در ماده 77 پيش‌بيني شده بود تا توليدكنندگاني كه كمتر از سه سال از پروانه ساختماني آنها مي‌گذرد و واحدهاي مسكوني خود را تا سه سال پس از اخذ پايان كار به بازار عرضه مي‌كنند، مشمول ماليات 10درصد بر توليد شوند.
بنابراين در صورت تصويب هر دو ماليات اگر توليدكنندگاني سه سال پس از اتمام توليد و اخذ پايان كار با رفتار سوداگرانه از عرضه واحدهاي خود در بازار سرباز مي‌زدند، مشمول ماليات 28 درصدي ماده 80 مكرر يعني ماليات بر عائدي سرمايه مي‌شدند و در صورتي كه كمتر از سه سال از پايان كار واحدهاي مسكوني خود را در بازار عرضه كنند مشمول ماليات كمتر يعني ماليات 10 درصدي توليد مورد ماده 77 مكرر قرار مي‌گرفتند. در حقيقت اين دو ماليات در كنار هم ضمن تضمين درآمد مالياتي براي دولت با جريمه مالياتي بيشتر افرادي كه اقدام به عرضه ديرهنگام واحدهاي خود مي‌كنند سبب مي‌شدند تا انگيزه آنها براي احتكار مسكن كاهش يابد.
اما شاهكار قانونگذاري اينجا بود كه ماده 77 يعني ماليات بر توليد در مجلس تصويب و ماده بر دلالي و سوداگري حذف شد، يعني ماده 77 يعني اخذ ماليات 10 درصدي از ارزش معاملاتي بر توليد پابرجا ماند و ماليات 28 درصدي از عائدي بر دلالي و سوداگري مورد تصويب قرار نگرفت. اين امر سبب خواهد شد كه اگر توليدكننده‌اي بيش از سه سال از پايان كار واحد مسكوني‌اش بگذرد و واحد خود را در بازار عرضه نكند ـ كه قرار ماليات 28 درصد از او اخذ شود ـ هيچ مالياتي ندهد و كسي كه در كمتر از سه سال واحد مسكوني خود را عرضه كند مشمول ماليات 10 درصدي ارزش معاملاتي شود. حال علاوه بر مسئله فوق تير آخر را مصوبه جديد هيئت دولت زده است كه نرخ ماليات اين ماده را از 10 درصد ارزش معاملاتي كه رقم بالايي نيست به 25 درصد سود توليد كننده افزايش داده است. اگر نرخ پايين معاملات مسكن در قانون قبلي اين اميد را ايجاد مي‌كرد كه سبب ايجاد رفتار احتكارانه سازندگان در بازار مسكن نشود، با افزايش نرخ مالياتي در مصوبه جديد مطمئناً اين رفتار شكل خواهد گرفت؛ چراكه در شرايطي طنزآميز اگر توليدكننده‌اي واحد مسكوني خود را پس از پايان كار تا سه سال به بازار ارائه نكند از ماليات معاف و اگر زودتر از سه سال به بازار عرضه كند بايد 25 درصد ماليات درآمد و سود خود را ماليات دهد.


منبع: فارس

رزرو هتل


تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf






زمانبندی انتشار: 27 خرداد 1396 - 11:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن