واضح آرشیو وب فارسی:حيات: رييس كارگروه اعتياد همايش اسلام و آسيب هاي اجتماعي:دين در كنترل رفتارهاي انحرافي تاثير بسزايي دارد
تهران – حيات
رييس كار گروه اعتياد همايش اسلام و آسيب هاي اجتماعي عنوان كرد: مطالعات فراواني نقش بالفعل و بالقوه دين را در تنظيم رفتارهاي آدمي و از جمله در كنترل رفتارهاي انحرافي نشان داده اند.
به گزارش حيات به نقل از ستاد خبري اين همايش، دكتر رفيعي كه در آستانه برگزاري اين هم انديشي علمي و ديني و به منظور تبيين نتايج كارگروه تخصصي خود سخن مي گفت، افزود: اكنون نقش آگاهي از سنت هاي ديني ، معنوي و باور به آنها در سلامت ذهني، بدن و روح يك امر پذيرفته شده در ميان متفكران علوم مختلف انسان شناسي است. به گونه اي كه حتي ثابت شده است ، تجربه آرامش عميق دروني كه اغلب با نيايش و مراقبه حاصل مي شود، از طريق تغيير تحريك سمپاتيك به آرامش پاراسمپاتيك ، موجب تعديل واكنش هاي جسمي و فيزيولوژيكي مي شود.
اين استاد دانشگاه همچنين تاكيد كرد: ثابت شده است شركت در مناسك ديني گروهي و برقراري ارتباط با همكيشان يكي از ابزارهاي مهم حفظ سلامت روان وجلب حمايت در موانع بحراني از جمله در موقعيت هاي سوق دهنده به سو مصرف مواد است. چرا كه احساس حمايت شدن از جانب خداوند واعضاي حاضر در جماعات هاي ديني ، مي تواند واكنش به فشارهاي وارد به فرد را كاهش دهد.
رفيعي براين نكته تاكيد كرد: كساني كه در سالهاي كودكي اعتقاد محكم به وجود خدا در ذهن شان پرورش داده شده، از نظر گرايش به سو مصرف مواد در خطر كمتري بوده اند.
اين استاد دانشگاه قرار گرفتن معتادان در دام اعتياد به دليل ناتواني از مدارا با فشارهاي رواني، اجتماعي را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان كرد: استفاده از روش هاي معنوي - ديني مانند" دعا، نيايش ، ذكر، صدقه ، توكل و تسليم" مي تواند در كنترل اعتياد، در پيشگيري اوليه وجلوگيري از حاد شدن اعتياد به كار گرفته شود.
رفيعي همچنين درپاسخ به اين نظر كه " تاثير مواد بر ادراك و تفكر با تجربه ديني همپوشانيهايي دارد" ، خاطرنشان كرد: در اسلام نه تنها هيچ توصيه اي به مصرف مواد مخدر براي دريافت حقيقت بيشتر نشده بلكه قرآن مكرار استفاده از عقل ، اطاعت از خدا و رسول و اميران متدين را براي رسيدن به حقايق توصيه مي كند.
وي همچنين تاكيد كرد: اصولا مصرف مواد به علت افزايش ايجاد اشكال در تفكر ، سبب به هم آميختن حق و باطل در مصرف كننده مي شود و از اين رو هرگز در اسلام پذيرفتني نيست.
رييس اين كارگروه در پايان با اشاره به اين اصل كه برنامه ريزي براي كاهش تدريجي رفتارهاي غلط موثر تر از قطع يكباره آنهاست، نحوه ممنوع كردن مصرف الكل در تاريخ اسلام را آموزه اي قابل توجه در اين زمينه دانست.
مشروح نتايج حاصل از كارگروه هاي تخصصي همايش اسلام و آسيب هاي اجتماعي كه توسط سازمان بهزيستي دهم و يازدهم ماه جاري برگزار مي شود، در اين همايش ارايه خواهد شد.
پايان پيام
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]