واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: برای نخستین بار؛ بررسی گرسنگی مردم ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل / آمریکا: ونزوئلا در مسیر سوریه و سودان جنوبی است
ونزوئلا به دلیل تحریمهای بینالمللی از مشکلات اقتصادی مانند تورم و بحران در تامین کالاهای اساسی از قبیل مواد غذایی و دارو شده است.
بحران اقتصادی و معیشتی در ونزئلا که مردم این کشور را به خیابانها کشانده بود برای نخستین بار در شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری رویترز، در این جلسه غیرعلنی، بحران اقتصادی و معیشتی ونزوئلا به بحث و بررسی 15 عضو شورای شورای امنیت گذاشته شد.
تظاهرات اخیر مردم ونزوئلا از سوی رسانهها و مقامات برخی کشورها به انقلاب گرسنگان و مردم خشمگین توصیف می شود.
هم اکنون در ونزوئلا، به دلیل گران شدن و کمبود کالاهای اساسی صف های طولانی در برابر فروشگاه ها وجود دارد.
تظاهرکنندگان خواستار اجرای انتخابات برای تعیین رئیس جمهور جدید، آزادی فعالان ضد دولت از زندان، کمکهای بینالمللی برای پایان بحران اقتصادی و پایبندی به استقلال پارلمان شدند.
پارلمان ونزوئلا هم اکنون در کنترل مخالفان است.
تظاهرکنندگان در خیابانهای ونزوئلا
پس از پایان این جلسه "نیکی هیلی" سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: ما شاهد بیثباتی خطرناکی در ونزوئلا هستیم ... هدف از برگزاری این نشست اطمینان از اطلاع داشتن همه کشورها از وضعیت ونزوئلا است ... در صدد اقدام از طریق شورای امنیت نیستیم.
وی افزود: جامعه بینالملل باید به [مادورو] بگوبد که حقوق بشر ملت خود را رعایت کند. در غیر این صورت به مسیری که پیش از این تجربه شده است خواهد رفت ... در سوریه، کره شمالی، سودان جنوبی، بوروندی و میانمار این مسیر را رفتهایم.
در این جلسه نماینده اوروگوئه از دولت ونزوئلا حمایت کرد و وضعیت اقتصادی این کشور را ناشی از دخالت های آمریکا دانست.
ونزوئلا به دلیل تحریمهای بینالمللی با مشکلات اقتصادی مانند تورم و بحران در تامین کالاهای اساسی از قبیل مواد غذایی و دارو روبه رو شده است. مردم این کشور در اعتراض به شرایط بد اقتصادی بارها تظاهرات کردهاند. تا کنون 42 نفر در این تظاهرات ها کشته شدهاند.
تورم ونزوئلا به گفته مقامات رسمی این کشور 274 درصد است اما تحلیگران اقتصادی می گویند تورم این کشور به بیش از 500 درصد هم افزایش یافته است.
"نیکلاس مادورو" رئیس جمهور این کشور که یک سوسیالیست است مخالفان حکومت و طرفداران ارتباط با آمریکا و کشورهای جهان را دلیل این بحران میداند.
ونزوئلا در آمریکای جنوبی قرار دارد و 30 میلیون نفر جمعیت دارد.
رئیس جمهور ونزوئلا معترضان به وضعیت معیشتی و اقتصادی کشورش را عامل آمریکا می داند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 18 May 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]