تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835101709




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي روابط و مناسبات فاطميان مغرب و عباسيان در آخرين شماره از فصل‌نامه «نامه تاريخ‌پژوهان»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي روابط و مناسبات فاطميان مغرب و عباسيان در آخرين شماره از فصل‌نامه «نامه تاريخ‌پژوهان»
گروه انديشه: مقاله «روابط و مناسبات فاطميان مغرب و عباسيان»، توسط «محمد‌علي چلونگر»، استاديار گروه تاريخ دانشگاه اصفهان نوشته شده و در آخرين شماره از فصل‌نامه علمي ـ تخصصي «نامه تاريخ‌پژوهان»(شماره يازدهم، پاييز 1386) منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، روابط فاطميان و عباسيان كه از دوران دعوت فاطميان آغاز شده بود، با تشكيل دولت فاطميان در مغرب در شمال افريقا وارد مرحله جديدي شد. در دوران خلافت فاطميان در مغرب در بين سال‌هاي 362 ـ 297 عوامل زير زمينه‌هاي ارتباط اين دو حكومت را فراهم كرد: سقوط حكومت اغلبيان به دست فاطميان كه واكنش عباسيان را عليه فاطميان به همراه داشت؛ زيرا اغلبيان از سوي عباسيان حمايت مي‌شدند؛ تصميم فاطميان بعد از تشكيل حكومت در مغرب براي تغيير شعائر مذهبي اهل سنت و در مقابل، استفاده عباسيان كه حاميان اهل سنت بودند، از اين حركت براي تضعيف فاطميان؛

از ديگر عوامل زمينه‌هاي ارتباط فاطميان و عباسيان مي‌توان به موارد تلاش فاطميان براي تصوف مصر كه عباسيان آن‌را آخرين نقطه نفوذ خويش در شمال آفريقا مي‌دانستند. فعاليت داعيان اسماعيلي در مناطق عباسيان كه از مسائل زمينه‌ساز نفوذ فاطميان بود؛ تلاش فاطميان از آغاز تشكيل خلافت در جهت خواندن خطبه به نام آنان در حرمين شريفين به جاي عباسيان؛ قرامطه بحرين كه پس از تأسيس حكومت فاطميان در مغرب، از جمله عوامل تأثيرگذار در روابط آنان با عباسيان بودند نيز اشاره كرد.

فاطميان بعد از يك قرن تلاش و كوشش مستمر، دولت خويش را در سال 297 ق. در قيروان در افريقيه توسط «عبيدالله مهدي» اولين خليفه فاطمي پايه‌گذاري كردند. آنان تا سال 362ق. در آن ناحيه بودند و بعد از آن با تصوف مصر، مركز حكومت خويش را به مصر منتقل كردند.

فاطميان از آغاز تشكيل حكومت در مغرب، روابطي خصمانه همراه با تنش با عباسيان داشتند، آنان همانند عباسيان مدعي خلافت بر سراسر قلمرو اسلامي بودند و از همان ابتدا اين آرزو را در سر مي‌پروراندند كه سلطه خود را بر سراسر دنياي اسلامي بگسترانند، البته هدف اساسي و اوليه آن‌ها برانداختن عباسيان، بارزترين دشمن‌شان بود.

فاطميان به سبب گرايش به مذهب اسماعيلي در جهان اهل‌سنت كه عمده سرزمين‌هاي اسلامي را تشكيل مي‌دادند، كمتر مورد توجه و پذيرش بودند. از اين‌رو تلاش مي‌كردند كه نفوذ خويش را از راه‌هاي ديگر گسترش دهند. آن‌چه در دوران اوليه روابط فاطميان و عباسيان ديده مي‌شود تلاش بيشتر از جانب فاطميان براي نفوذ در مناطق تحت سلطه عباسيان است.

در مقابل عباسيان نيز به سبب ضعف و انحطاطي كه گريبان‌گيرشان شده بود، حالت دفاعي به خود گرفته تمام تلاششان اين بود كه از حضور سياسي ـ نظامي و فرهنگي فاطميان در مناطق تحت نفوذ خود جلوگيري كنند. اين مقاله بر آن است كه عوامل تأثيرگذار بر ارتباطات فاطميان مغرب و عباسيان را در سال‌هاي 362 ـ 297 بررسي كند.

فصل‌نامه علمي تخصصي «نامه تاريخ‌پژوهان» به صاحب‌امتيازي انجمن تاريخ‌پژوهان و به مدير مسئولي «محمدرضا باراني» و سردبيري «حسن زنديه» با بهاي 7500 ريال منتشر مي‌شود.
 سه شنبه 4 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 843]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن