واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحليل/ آيا چين در آينده صلح بينالمللي را تهديد خواهد كرد؟
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
يكي از محققان پايگاه اينترنتي فوكوس آلمان با تمركز روي كشور چين به پيش بيني آيندهي اين كشور پرداخته و دو سناريوي متفاوت را براي آيندهي اين كشور آسيايي كه اكنون از جنبههاي مختلف قابل توجه است، متصور شده است.
پايگاه اينترنتي فوكوس با توجه با اين مساله به طرح اين سوال پرداخته است كه آيا چين در آينده مي تواند خطر و چالشي براي صلح بين المللي محسوب شود؟
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) سناريوهاي متصور شده در مورد آيندهي چين به شرح زير مطرح شده است:
در يكي از اين سناريوها اين طور تصور شده كه چين به عنوان كشوري كه دارندهي يك پنجم جمعيت جهان است با سياست صلح و آزادي طلبانهي خود و در كنار تدابير زيست محيطياش به رشد و شكوفايي خود در عرصهي بينالمللي ادامهي حيات خواهد داد. در ديگر سناريو وجود چين به عنوان كشوري با حزب ديكتاتور كه رشد اقتصادي غير قابل باوري دارد، متصور شده است.
بنا به اين تحليل بررسي شرايط آتي كشوري چون چين از آن جايي حائز اهميت است كه مطمئنا اين حقيقت براي همهي انسانها در همهي جهان حائز اهميت است كه بدانند كه رشد و مصرف ذخاير جهان بوسيلهي غولهايي چون چين چه تاثيري بر اقتصاد، سياست و صلح بينالمللي و در نتيجه سرنوشت افراد مختلف خواهد داشت.
اين تحليل ميافزايد: با وجود آنكه چين به عنوان كشوري بسيار قوي به لحاظ اقتصادي مطرح است اما اين كشور براي رسيدن به استاندادهاي زندگي در برخي كشورهاي اروپايي همچون آلمان بايد رشد محصولات داخلي خود را به پانزده برابر افزايش دهد تا بتواند درآمد ناخالص ملي خود را به سطح درآمد اين كشورها برساند.
علاوه برآن براي آن كه چين بتواند تا حدي با سيستم حمل ونقل وارتباطات زميني آلمان رقابت كند بايد در خيابانهاي اين كشور بيش از 728 ميليون ماشين سنگين حركت داشته باشند تا حجم خودروهاي گردشي اين كشور بتواند با اين مقدار درآلمان رقابت كند.
اين در حالي است كه در حال حاضر اين كشور شاهد حضور 25 ميليون خودرو درخيابانهاي خود ميباشد.
در زمينهي انتشار گاز دي اكسيد كربن نيز اين كشور با پيشي گرفتن از آمريكا يكي از كشورهاي تهديد كننده محيط زيست مطرح مي شود.
وضعيت تغذيه و مواد غذايي در اين كشور نيز همچون برخي نقاط جهان در پي خشك شدن آب برخي رودخانهها و چاهها وخيم شده است و به يكي از چالشهاي پيش روي اين كشور تبديل شده است.
براساس آمار بينالمللي حدود 500 ميليون تن از ساكنان چين به آب سالم و بهداشتي دسترسي ندارند.
اين كشورهمچنين ساليانه شاهد رشد تنشهاي اجتماعي مي باشد. چين هر ساله شاهد حضور 80 هزار مورد اعتراض از سوي گروههاي مختلف در اين كشور در پي نارضايتي از شرايط مختلف مي باشد.
اين تحليل در قسمت پاياني خود اين طورآورده است كه انتخابات اواسط قرن 21 تا حدي نشان دهنده و منعكس كنندهي شرايط آتي چين خواهد بود.
البته اين انتخابات مي تواند تهديدي براي حزب كمونيست اين كشور محسوب شود؛ حزبي كه قدرت و امتيازات را در اين كشور در اختيار خود گرفته است وهرگونه مقاومت عليه خود را به شدت سركوب مي كند.
تكنوكراتهاي اين حزب به قدرت اقتصادي شكست ناپذير اين حزب حتي به قيمت صدمه زدن به محيط زيست و طبيعت اعتقاد دارند و همچنان در اين مسيرگام برمي دارند.
در بحثهاي جهاني نيز كه بر سر ذخاير مواد طبيعي صورت گرفته است اين كشور همچنان بي توجه به منافع بينالمللي همچنان به ادامهي كارخود مشغول است.
اين درحالي است كه بي توجهي اين كشور نگرانيهاي محققان و مقامات بينالمللي را براي پايان پذيرفتن ذخايرطبيعي وتحت خطر قرار گرفتن صلح بين المللي برانگيخته است.
انتهاي پيام
سه شنبه 4 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]