تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834002974
پاسخ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به مدیریت مسائل سیاسی و فرهنگی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پاسخ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به مدیریت مسائل سیاسی و فرهنگی
نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره به سوالاتی در موضوع سیاست و فرهنگ پاسخ دادند.
آفتابنیوز : اسحاق جهانگیری، حجتالاسلام ابراهیم رییسی، سیدمصطفی هاشمیطبا، محمدباقر قالیباف، سیدمصطفی آقا میرسلیم و حجتالاسلام حسن روحانی زمانی که وارد صداوسیما شدند و مورد استقبال حجتالاسلام سید رمضان موسوی مقدم قائم مقام سازمان قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری، حجتالاسلام ابراهیم رییسی، سیدمصطفی هاشمیطبا، محمدباقر قالیباف، سیدمصطفی آقا میرسلیم و حجتالاسلام حسن روحانی زمانی که وارد صداوسیما شدند و مورد استقبال حجتالاسلام سید رمضان موسوی مقدم قائم مقام سازمان قرار گرفتند.
رییسی در جمع خبرنگاران در ارزیابی از مناظره اول گفت: اصل قضیه این است که مردم احساس راستی و صداقت در لسان و نگاه کاندیداها داشته باشند.
هاشمیطبا نیز درباره اولویتهای خود در سیاست داخلی و خارجی گفت: اولویتام در سیاست داخلی این است که اطلاعات کافی و به درستی به مردم ارائه شود و در سیاست خارجی نیز عاقلانه، با انعطاف و استقامت عمل شود.
قالیباف نیز در پاسخ به این پرسش که آیا روش شما در این مناظره متفاوتتر از مناظره قبل خواهد بود، گفت: به هر حال مناظرهها این دوره متفاوت است از این جهت که در مناظره قبل دیدیم که رییس جمهور و معاون اول باهم شرکت کردند تا دوبار از عملکرد دولت دفاع کنند و این از عدالت به دور است.
او ادامه داد: در مناظره گذشته وقت بیشتری داده شد که کمیته نظارت به آن رسیدگی کرد و در اجرا هم شاهد ناعدالتی بودیم که امیدوارم این اشکالات برطرف شود و مناظره خوبی هم داشته باشیم. مناظره باید جنبه ایجابی داشته باشد و مردم با برنامهَها و تعهدات نامزدها آشنا شوند .
حجتالاسلام روحانی نیز در بدو ورود به ساختمان معاونت سیما در جمع خبرنگاران گفت: اصل مناظره برای آشنایی مردم به افکار و برنامههای کاندیدا است و باید تلاش کنیم به این هدف کمک کنیم. اگر در این مناظره نقل قول دقیق باشد افترا و تخریب نباشد، مناظره واقعی است و میتواند به مردم کمک کند.
برخی از اعضای کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از جمله علیعسگری رییس سازمان صداوسیما، قاضیزاده هاشمی، پورعلیمطلق و میرباقری معاونت سیما در اتاقی که برای نامزدهای انتخابات درنظر گرفته شده حضور دارند.
قالیباف: برای تقویت محرومان نیازمند اصلاحات پولی و گمرک هستیم
محمدباقر قالیباف در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره چگونه میتوان بر رشد علمی و کیفیت آموزش و نوآوری در نظام آموزش کشور و آموزش عالی افزود و جایگاه علمی را در جهان ارتقا بخشید، با تسلیت به بازماندگان حادثه معدن ذغال سنگ آزاد شهر عنوان کرد: موضوع فرهنگ از مهمترین موضوعات جوامع است که دو نگاه به آن میشود. یک نگاه بدبینانه که قیم مآبانه و بسته و کنترل و نظارت شدید است و دیگری نگاه خوش بینانه که اصل را برآگاهی بخشی به مردم در نظر می گیرند.
او با بیان اینکه با توانمندسازی نهادهای مردمی میتوان این نقش را ایجاد کرد، گفت: من معتقدم آموزش و پروش می تواند مهم ترین وزارتخانه باشد ، اگر درست عمل کند میتواند بسیاری از مشکلات ما در حوزههای اقتصادی و دیکر حوزه ها بر طرف کند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز مشکلات اساسی ما در اقتصاد بر میگردد به این که نتوانستهایم در وزارتی مانند آموزش و پروش خوب عمل کنیم. اتفاقی در هفته گذشته بین این دو مناظره اتفاق افتاد و آن کشف محموله چند تنی کالای قاچاق است. به هر حال محموله مشکوک که چند تن پوشاک بود، کشف شد و در دو روز کارش انجام شد. سوال این است که در یک وزارت خانهای که آموزش و پروش است و مسولیت آموزشی بر دوش دارد، این رفتار به گونهای است که واردات غیرقانونی و غیرضروری انجام میدهد.
او گفت: این بحث پیش میآید وزارتخانه صنعتی و تجاری نیست، وزارت آموزش و پروش است این واردات غیر قانونی باعث نگرانی قشر مردم، فرهیخته، بازنشستگان،حقالتدریسها میشود. اگر ما بخواهیم در حوزه اقتصاد طبقه محرومی را تقویت کنیم که با یارانهها زندگی میکنند روزگار بگذرانند نیازمند یک نظام مالی درست هستیم.
قالیباف ادامه داد: در اقتصاد که مشکل اصلی ما در بیکاری است و پنج میلیون شغل ایجاد کنیم، یارانه طبقه محرومین را بخواهیم تقویت کنیم نیازمند این هستیم که یک نظامی در اصلاحات پولی، مالی و گمرکی انجام بدهیم. این یک نمونه است که در این هفته اتفاق افتاد. ما سالهای متوالی همیشه از این اتفاقات داریم و این مشکلات بوجود میآید.
میرسلیم: قالیباف اشارهای به مشکل معلمان نکرد/ بدون پژوهش نمیتوان مشکلات کشور را حل کرد
سیدمصطفی میرسلیم در پاسخ به صحبتهای قالیباف گفت: شما پاسخ دقیقی به این سوال ندادید. در بحث آموزش ما با مشکل معلمان روبرو هستیم. آنها از جایگاه رفیعی برخوردار نیستند. زمانی که معلم مجبور میشود برای گذران زندگی در ۲ الی ۳ جا کار کند چگونه میتوان کیفیت آموزش را ارتقا داد و جایگاه آموزش را به مکان واقعی خود رساند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: شاید در دانشگاهها کارهای پژوهشی خوبی انجام شود اما مقالات منتشر شده اغلب در مجلات علمی خارجی منتشر شده و کارهای علمی به مسائل کشور کمکی نمیکند. شما اصلا به نقش پژوهش اشاره نکردید. این در حالی است که در کشور ما به علت شرایط بحران رکود تورمی جز با پژوهش نمیتوان مشکلات پیش رو را حل کرد.
او افزود: در زمان دولت یازدهم ۵۰ طرح پژوهشی پیش بیینی شده بود که یکی از آنها طرح هواپیمای ملی بود اما جز ۷طرح بقیه این طرحها تعطیل شدند. آیا میخواهیم بدین صورت روی پژوهش کار کنیم؟ آن وقت از وارد کردن هواپیما خوشحال میشویم. در حالی که وارد کردن هواپیما برای ایجاد کار برای جوانتان خارجی است ما حداقل میتوانستیم ۱۰ الی ۲۰ درصد قطعات در کشور خود تولید کنیم همانند ترکیه همان طور که ایرباس و بوئینگ این کار را میکنند.
روحانی: در جامعهای که در دانشگاه با آجر از نماینده مجلس استقبال میشود نمیتوان امید تعالی داشت
حجتالاسلام حسن روحانی در پاسخ به اظهارات محمدباقر قالیباف گفت: ما اگر میخواهیم مسئله فرهنگ جامعه و آموزش را بالا ببریم باید به زیربناها توجه شود.
او ادامه داد: اولین زیربنا اخلاق است و اخلاق از اینجا ناشی میشود که حقالناس را رعایت کنیم و حقوق مردم را زیر پا نگذاریم. اگر کسی تخلف کرده است، چه کسی باید بگوید؟ در نهایت محکمه است یا نه؟ و اگر قرار است محکمه آن را بگوید بگوید چطور آقای قالیباف در یک برنامه زنده تلویزیونی به یک وزیر اتهام ناروا میزند.
او با بیان اینکه اگر میخواهیم در جامعه آموزش و پرورش تحقیق و پژوهش جلو برود، باید آزادی باشد، اظهار داشت: اگر آزادی نباشد چطور جوانان ما میتوانند به پیشرفت اساسی برسد؟ وقتی یک دانشگاه در شیراز نمایندهای را دعوت میکند و دوستان شما مانع میشود و با آجر جلوگیری میکنند، درچنین جامعهای، آیا میتوانیم تعالی داشته باشیم؟
روحانی با بیان اینکه در جامعه باید شرایطی فراهم شود که شکوفایی ایجاد شود، تصریح کرد: آیا ما میگذاریم صاحبان فرهنگ در جامعه ما دعوت شودند. ما هنرمندی داریم که از در ماه رمضان از پخش دعای او امتناع و ربنای او جلوگیری میکنیم.
او تاکید کرد: در ماه رمضان "ربنایی" که مردم علاقهمند هستند ما پخش نمیکنیم چگونه می توانیم به دنبال توسعه اخلاق و فرهنگ باشیم.
جهانگیری: اقرار میکنم وضعیت فرهنگیان مناسب نیست/ ملت مظلومیت دولت را ببنید
جهانگیری در واکنش به سخنان قالیباف گفت: فکر میکنم این سوال از جهات مختلفی مهم بود این موضوع دو کانون اصلی دارد باید به مسائل آموزش و پرورش و آموزش عالی به طور جدی توجه شود. معلمین امروز تاثیرگذارترین قشر جامعه ما هستند. در دولت یازدهم دریافتی معلمان از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به ۲ میلیون ۸۵۰ هزار تومان رسیدیم اما اقرار میکنم وضعیت معیشت فرهنگیان مناسب نیست و باید به آن توجه شود.
اسحاق جهانگیری ادامه داد: دانشگاه ها بسیار مهم هستند، دانشگاه باید محیط امن باشد و کانون توسعه علم و فناوری دانشگاه است. نشاط و امید باید در دانشگاه ایجاد شود. استاد بباید با فراغ بال کار کند و ما دانشگاه ها را به مراکز صنعتی وصل کردیم.
او به اظهارات قالیباف درباره قاچاق توسط یکی از وزرا واکنش نشان داد و گفت: مسالهای که آقای قالیباف مطرح کردند را علاقه نداشتم به آن بپردازم. اما من تا روز چهارشنبه فکر میکردم این مساله برای وزیر دیگری اتفاق افتاده اما روز چهارشنبه فهمیدم که این مساله مربوط به وزیر آموزش و پرورش است. ملت ایران مظلومیت دولت را ببینید.
جهانگیری اضافه کرد: دختر وزیر با فوق لیسانس بیکار بوده و کار شرافتمندانهای را آغاز کرده است. کل ارزش کالایی که دختر وزیر آموزش و پروش وارد کرده است ۲۰۰ میلیون تومان بود که تمام هزینه های گمرکی آن پرداخت شد اما ناگهان کلانتری به خانه او ریخت و حالا تبدیل به موضوع مصاحبه معاون اول قوه قضائیه و نامزد ریاست جمهوری شد.
هاشمیطبا:دانشگاهها مرکز تربیت کادر آینده ما هستند
هاشمی طبا در نقد پاسخ محمدباقر قالیباف گفت: من به خودم تذکر میدهم و میگویم اگر سوالی از من بشود به همان سوال پاسخ دهم و حاشیه نروم. در مورد آموزش و پرورش باید گفت که اگر به سند پیشرفت آموزش و پرورش و اهداف ۱۴۰۲ و سند یونیسکو ۲۰۳۰ عمل شود آموزش و پرورش و آموزش عالی ما متحول میشود .
او افزود: ما در آموزش و پرورش موضوعی که کمتر به آن توجه داریم عمل به جوارح در کنار تربیت است و این نقص در آموزش و پرورش وجود داشت. البته ما یک نقص قانونی همه داریم و آن این است که اعضای هیات علمی دانشگاهها میتوانند همزمان شغل دوم هم داشته باشند.
هاشمی طبا ادامه داد: این در حالی است که باید اعضای هیات علمی دانشگاهها توجه شان به آموزش باشد و اگر دانشگاهها به این موضوع توجه کنند ما میتوانیم پیشرفت کنیم. چطور ممکن است که یک نفر پزشک شود ولی با معدل ۱۲ قبول شود. دانشگاهها مرکز تربیت کادر آینده ما هستند.
رییسی: بیکاری دانشجو و عدم رشد علمی بزرگترین مشکل کشور است
رییسی در پاسخ به اظهارات قالیباف گفت: ما شش کاندیدا اینجا حضور داریم برای مطرح کردن برنامهها خود تا مردم با شنیدن سخنان ما به نتیجه برسند. رشد علمی در کشور در این چند سال کم شده و ما برنامه ریزی برای جذب دانشجو نداریم. اکنون ۱ میلیون دانشجوی بیکار داریم و تحریم ملی بر فضای دانشگاهی ما تاثیر گذاشته است.
او با بیان اینکه بیاییم مشکلات را بررسی کنیم، ادامه داد: وقتی ۸ هزار میلیارد از صندوق فرهنگیان برداشت می شود و این موضوع فرهنگیان را عذاب میدهد امروز بیکاری دانشجو و عدم رشد علمی بزرگترین مشکل کشور است و دولت روحانی باید پاسخگوی این موارد باشند. ۱ میلیون دانشجوی کشور باید معلوم شود که چرا بیکار هستند؟
محمدباقر قالیباف پس از اظهارات پنج نامزد دیگر، در جمعبندی این سوال گفت: نکات خوبی را عزیزان مطرح کردند، پژوهش در کشور دچار مشکل است، تجهیرات آموزشی در کشور دچار مشکل است، دانشگاههای ما از نبود وسایل کمک آموزشی رنج می برند، مدارس، معلمان و بازنشستگان ما دچار مشکل هستند، حق التدریسی های ما نگران پول خودشان هستند آن وقت وزارت آموزش و پروش واردات غیر قانونی انجام میدهد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: وزارت آموزش و پروش جایی است که بچههای ما در کلاسهای درس آتش میگیرند. این ها درد مردم است ولی من واقعا متعجب هستم ؛جناب آقای روحانی من دارم درد مردم را میگویم اخلاق را رعایت نمی کنم؟ وارداتچیها به طور غیرقانونی واردات را انجام میدهند و سود میبرند اما فرهنگیان ما دچار مشکل هستند.
او با اشاره به 4 درصد از افرادی که از مزایای غیرقانونی بهره مند هستند گفت: مردم عزیز دولت 4 درصدی که نام می بریم همین ها است، مال همین ما قاچاق کالا را با ارز وارد کشور می کنند، بیشترین مشکل را ایجاد کرده، ولی شما نگاه کنید وزیر آموز ش و پوش ما لباس بچه از ایتالیا می آورد، آقای جهانگری دختر وزیر بیکار و مظلوم این کار را انجام می دهد بقیه مردم چه کار کنند؟ از کجا بیاورند که زندگی کنند؟ اصل این واردات خطاست. نتیجهاش میشود آموزش و پروشی که کار خلاف انجام می دهد.
او در ادامه افزود : این شرم آور برای یک جامعه فرهنگی که وضع معلمان این است ، خانوادهای می خواهد نوبت صبح و بعداز ظهر دخترش را عوض کند، می گویم چرا؟ می گوید ما چادر نداریم کفش پا نداریم با هم عوض می کنیم ، علت این که ۵ ملیون شغل ایجاد نمیشود همین است، علت این که بیکاری ریشه کن میشود همین است، کسانی که حقوقهای ۵۰ میلیونی می بینند ذخیره نظام و انقلاب می نامیم وارداتچی را می گویم مظلوم است ،اگر حرفی بزنم میگویند قالیباف بد اخلاق است. مردم من متاسفم که این گونه رفتار میشود. ما باید بازگردیم به آنچه که امام مهربانی میخواست.
میرسلیم: بدون نقد هیچ پیشرفتی میسر نمیشود
سید مصطفی آقا میرسلیم در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه باتوجه به ضرورت حفظ وحدت ملی و انسجام ملی چه نوع تعاملی را با احزاب و جریانات مختلف مخالف قائل هستید و تاچه اندازه دولت شما از نقدپذیری و تضارب آراء در جامعه برخوردار خواهد بود، عنوان کرد: همه دولتهای بعد از پیروزی انقلاب برای خدمت به کشور کوشش کردند و در حد توان موفقیتهایی داشتند.
او افزود: نامزدهایی که امروز تشریف دارند هر یک در چارچوب مسئولیتهای خود موفقیتهایی داشتند بحث ما انتقاد از فعالیتها و پذیرش نقد دیگران است. هیچ دولتی موفق نمیشود مگر اینکه انتقاد اقلیت و احزاب و سازمانهای مردمنهاد را بپذیرد. بدون نقد هیچ پیشرفتی میسر نمیشود.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم را در زمینه انتقادپذیری ناموفق دانست و گفت: دولت یازدهم در مقابل منتقدانش از صفاتی همچون غیرانسانی، تخریبگر، بزدل، به جهنم، عصر حجری، هوچیباز، بیشناسنامه و بیسواد یاد میکنند. با گفتن چنین عباراتی منتقد جرات سخن گفتن نخواهد داشت و کشور پیشرفت نمیکند.
میرسلیم ادامه داد: تنها راه آن است که دولت امکان انتقاد سازنده را فراهم کند ما به کرات از طرف حزب به دولت روحانی پیشنهادات دلسوزانهای دادهآیم و چندین بار به روحانی و جهانگیری مسائل انتقادی را با لحنی دلسوزانه مطرح کردیم که بیتوجه کنار گذاشته شد. باید پرسید چرا از این پیشنهادات سازنده و دلسوزانه کمه از طرف رسانهها، احزاب، نهادهای مردمی مطرح میشود استفاده نمیکنند.
او افزود: در زمان دولت خاتمی از طرف دانشگاه امیرکبیر یک پیشنهاد علمی به معاون اول دولت خاتمی، عارف مطرح گردید عارف مساله را بررسی کرده و به یاد دارم برای اولین بار پیشنهاد ما تصویب شد. اگر انتقادها به کار بسته نشود مردم احساس مسئولیت نکرده و در امور کشور مشارکت نمیکنند و در پیشرفت کشور خود را سهیم نمیدهند من اعتقاد دارم اگر به مساله برسیم باید فضا را برای انتقاد باز کنیم.
روحانی: بروید ببینید چه کسانی امروز به بهانههای مختلف احضار میشوند،
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در پاسخ به اظهارات سیدمصطفی میرسلیم گفت: ما اگر میخواهیم در مسائل سیاسی و اجتماعی به اهدافمان برسیم نخست باید افکار مختلف را به رسمیت بشناسیم.
او با بیان اینکه وقتی در کشور ما برخی از افکار به رسمیت شناخته نمیشوند و نمیگذاریم احزاب عادلانه فعالیت کنند، اظهار داشت: در این انتخابات چه کسانی در فضای مجازی آزادانه عمل میکنند و چه کسانی به بهانههای مختلف احضار میشوند، این گونه میخواهیم در جامعه عدالتگستری کنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر میخواهیم به شرایط سیاسی مطلوبی برسیم همه گروهها باید از حقوق مساوی برخودار باشند، تصریح کرد: آیا همه اقوام و اقلیتها از حقوق مساوی برخودار هستند، آیا در کشور ما همه اقوام و اقلیتها دارای حقوق مساوی هستند؟
روحانی افزود: وقتی ما فرمانداری خانم از اهل سنت را منصوب میکنیم از دو طرف به ما فشار وارد میشود. یک طرف این است که چرا یک خانم را منصوب کردیم و از سوی دیگر چرا اهل سنت را به سمتهای بالادستی گذاشتیم.
او با بیان اینکه حقوق شهروندی برای انشا نیست، خاطرنشان کرد: حقوق شهروندی برای این است که حساب کنیم که چگونه به حقوق شهروندان عمل میشود. ما یک ایران داریم و ایرانیها باید از این حقوق برخودار باشند.
هاشمیطبا: بیشترین تخریبها علیه دولت یازدهم است
هاشمی طبا در نقد پاسخ مصطفی میرسلیم گفت: بنده بدون اینکه کوچکترین وابستگی به دولت یازدهم داشته باشم و آقای روحانی را در این چهار سال برای اولین بار همین جا زیارت کردم و تقریبا هیچ کدام از وزرای ایشان را به جز یکی دو مورد ندیدم اما گواهی میدهم بیشترین تخریبها علیه این دولت بوده است.
او افزود: دولت نمیتواند به بسیاری از پیشنهادات توجه بکند و علت آن بزرگ شدن دولت است که با توجه به مشخص بودن درآمد و هزینهکردها باعث بروز مشکلات شده است.
هاشمی طبا ادامه داد: ما همه چیز را برای همگان میخواهیم اما با توجه به بودجه و شرایط این ممکن نیست وعدههایی که امروز میدهیم باید متناسب با بودجه باشد و اگر بخواهیم دو برابر آن هزینه بکنیم در وسط کار میمانیم باید همه شرایط را در نظر بگیریم.
او تاکید کرد: اگر بعضی کلماتی که از جانب دولت به کار رفته است را دستاویز قرار دهیم باید در مقابل کلمات که در روزنامهها علیه دولت به کار رفته است را به کار ببریم و تعادل را برقرار بکنیم و دشنام و هرزهگوییهایی که علیه دولت گفته شده است را ببینیم چند کلمه بوده است و دولت چگونه جواب داده است.
جهانگیری: جلوی تمام قدرتهایی که میخواستند شبکههای اجتماعی را فیلتر کنند ایستادیم
جهانگیری در نقد سخنان میرسلیم گفت: فکر میکنم انتقاد یکی از نعمتهای بزرگی است که خداوند به مسئولان مختلف میدهد و هر کس درب انتقاد را ببندد معنایش این است که از یک نعمت بزرگ خود را بیبهره کرده است لذا همه مکلف به استقبال از انتقاد سازنده هستیم.
او خاطرنشان کرد: دولت یازدهم در این زمینه کار بزرگی انجام داده است و ما خانه احزاب را احیا کردیم اگر احزاب یکی از مراکزی است که منتقد دولت است ما آن را احیا کردیم.
او با اشاره به سازمانهای مردم نهاد تصریح کرد: در دولت یازدهم ۸ هزار سازمان مردم نهاد راه افتاد و ما از آزادی مطبوعات استقبال کردیم از فضای مجازی با تمام قدرت دفاع کردیم و جلوی تمام قدرتهایی که میخواستند شبکههای اجتماعی را فیلتر کنند ایستادیم و هزینه آن را پرداختیم. همچنین قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در سال ۸۸ تصویب شده در این دولت اجرایی شد ما به عنوان دولت از هر نقدی استقبال کردیم اما متاسفانه بخشی از جامعه با دولتی که با رای مردم سر کار آمده مخالفند و ما تمام توان در فضای مجازی علیه آن اقدام می کنند و احدی هم به آنها معترض نمیشود
رییسی: باید به ۸۰ میلیونی که کارت ملی دارند اجازه نقد بدهیم
رییسی در پاسخ به اظهارات میر سلیم، گفت: انتقاد رمز سلامت دولتها است، «بهترین دوست من کسی است که عیبهای مرا بازگو کند» آقای روحانی در ابتدای رسیدن به ریاست جمهوری گفتند از بستن دهان مخالفان به خدا پناه میبرم و از دست کسانی که انتقاد میکنند، مگر انسان باید به انتقادها اعتراض کند و از دست کسی که انتقاد میکند به خدا پناه ببرد؟ حق شهروندی این است که انتقاد کنیم و بگذاریم انتقاد در بین مردم و دانشجویان وجود داشته باشد. حق شهروندی آن نیست که از سندی رونمایی کنیم حق شهروندی حق کار کردن و امرار معاش مردم است. من در جایی شنیدم که با خبرنگاری که به وزیری انتقاد کرده بود برخورد شد، ما باید به ۸۰ میلیونی که کارت ملی دارند اجازه نقد بدهیم.
قالیباف: اگر مدیریت را به مردم واگذار کنیم میتوانیم پیشرفت کنیم
محمدباقر قالیباف در پاسخ به اظهارات میرسلیم گفت: همانطور که عزیزان اشاره کردند نقد سیستماتیک درست است و جوامعی پیروز هستند و پیشرفت میکنند که به خرد جمعی توجه میکنند ما به گونهای صحبت نکنیم که فکر کنیم امروز انقلاب مانع حقوق شهروندان است. آزادی اقوام و مذاهب باید از حقوق اولیه شهروندی باشد مگر امروز این آزادی وجود ندارد من نمیدانم منظور رئیس جمهور چه بوده است آن زمانی که من در نیروی انتظامی بودم چندین فرمانده از اهل سنت منصوب کردم و حتی در کردستان فرماندهان عالی از اهل سنت بودند و تا سطح نیرو پیشرفت کردند. در شهرداری نیز همین طور است و اقوام مختلف در آن مشغول هستند و بیشس از ۱۳ درصد از مدیران شهرداری از بانوان است.
او افزود: آقای روحانی امروز در دولت شما دانشگاههای ما سیاسی نشده است ما اگر تمرکززدایی کنیم و بگذاریم مردم هر استان خودشان تصمیم بگیرند و مدیریت به آنها واگذار کنیم میتوانیم پیشرفت کنیم.
میرسلیم: باید صادقانه پاسخگوی عملکرد خود باشیم
میرسلیم در جمعبندی صحبتهای خود ادامه داد: از روحانی به خاطر آنکه به حقوق شهروندی اشاره کرد تشکر میکنم با این حال وقتی وزیر شما وسیله ضبط یک خبرنگار را از دست او میگیرد آیا این حقوق شهروندی است؟ یا وقتی وزیر در یک جلسه به یک نماینده میگوید بیشعور آیا این حقوق شهروندی است؟ از نظر ما در یک حکومت مردمسالار دینی انتقاد سازنده باید آزادانه صورت بگیرد.
این نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: بر اساس اصل هشت قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر از وظایف اصلی دولت است به چه حقی دولت به این اصل توجه نکرده و آن را اجرا نمیکند. ما باید صادقانه پاسخگوی عملکرد خود باشیم چگونه آینده ایران را ترسیم میکنیم و این آینده بر چه مبنایی است و بر اساس چه گذشتهای است؟
میرسلیم با اشاره به اینکه اعتماد مردم نباید نعل وارونه زد افزود: مردم قول و قرار دولت و ما را شنیدهاند و عملکرد دولت را در عمل شاهد بودند و نتیجهاش را در حقکشی نتایج دردآور، تخلفات، رشوهها و زیرمیزیها لمس کردهاند در نتیجه نباید مردم را با لفاظی فریب دهیم و اگر انتقاد داریم باید به واقع عمل کنیم. پذیرش انتقاد وظیفه اصلی هر دولتی است.
او ادامه داد: دولت وظیفه دارد اطلاعات را به صورت شفاف در اختیار مردم قرار دهد در دولت یازدهم شاهد بودیم قانون دسترسی به اطلاعات که در دولت گذشته تصویب شده بود به هیچ کجا نرسید و فقط در این زمینه آییننامهای را تصویب شد و آن را اجرا نکردیم.
در اینجا جهانگیری گفت: قانون اجرا شد. سلیمی پاسخ داد: اگر هم اجرا شده پس کم اجرا شده است در هر صورت وظیفه اصلی دولت این است که اطلاعات را در اختیار مردم قرار دهد با این حال وزرای شما از این اطلاعات به نفع کاسبیهای خود استفاده میکنند آقای روحانی و جهانگیری همه وزیرهای شما کاسب هستند چطور اجازه چنین کاری را دادهاید هر کس وارد دولت میشود باید کاسبی خود را کنار بگذارند نه آنکه از اطلاعات برای پیشبرد کسب و کارخودش استفاده کنند.
او ادامه داد: شرایط به گونهای است که یکی از دانشجویان من حتی جرات ثبت اختراع خود را نداشت چرا که میترسید اطلاعاتش دزدیده شود شما باید شرایط را اصلاح میکردید اما این کار را نکردید و دیگر دیر شده است. باید به تمام این مسائل پرداخت و با تعارف کردن چیزی حل نمیشود.
برجام یک سندملی است که همه باید به آن احترام بگذارند
حجتالاسلام سید ابراهیم رییسی در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه راهکاری برای حفظ حقوق ملت ایران در موضوع هستهای و رفع تحریمها با توجه به توافق برجام خواهید داشت و چگونه از نقض حقوق ملت ایران توسط آمریکا و دولتهای آمریکایی جلوگیری خواهید کرد؟ گفت: برجام یک توافقی است که بر اساس مذاکرات به وجود آمده است و آنچه دولت در فرایندی که طی شده با تمام اشکلاتی که دارد و رسانههای گروهی هم بارها به این موضوع اشاره کردهاند به وجود آمد ولی این یک سند ملی است و باید به آن احترام بگذاریم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: آنچه در اصل این مذاکرات مشکل دارد این است که در حین مذاکرات از سوی دولت گفته شد که خزانه ملی خالی است و این یک نظر بد است و همچنین گفته شده که ما اگر این توافق را نکنیم به ما حمله خواهد شد و موارد دیگر به وجود خواهد آمد.
او یادآور شد: این موضوع مثل این است که یک فرمانده بگویید در میدان جنگ توانایی ندارم. حالا برجام یک سند است. متاسفانه در اجرا همتنها ما اجرا کردیم و جمهوری اسلامی به عنوان یک طرف کار تنها مسائل را اجرا کرد.
رییسی برجام را به چکی تشبیه کرد که باید نقد شود، اظهار کرد: به نظر ما دولت توانایی نقد کردن این چک را ندارد زیرا در این کار میتوانستتیم از خود ضعف نشان ندهیم . ما میخواهیم بدانیم بعد از این سند چه شد؟ دولت گفته بود همه تحریمها برداشته خواهد شد ولی هیچ اتفاقی در سفره مردم رخ نداد و از مردم میپرسم که چه تغییری در زندگی شما رخ داده است؟
میرسلیم: برجام ندای مظلومیت ما را به گوش جهانیان رساند
میرسلیم درباره توضیحات رییسی و این سوال گفت: برجام بالاخره توانست ندای مظلومیت ما را به گوش جهانیان برساند و مردم فهمیدند ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم در حقیقت فقط به دنبال دانش هستهای بودیم با این حال شما باید به این نکته اشاره میکردید که قبل از این توافقی که بین ایران و شش کشور صورت گرفت دانش هستهای پیشرفت میکرد و تحریمها نیز وجود داشت اما بعد از مذاکرات تحریمها تشدید شده دانش هستهای نیز تعطیل شد پس در این صورت برجام چه حسنی برای مردم داشت؟
او ادامه داد: باید از شما پرسید چگونه میتوانید بعد از برجام و با توجه به اینکه هیچ کدام از طرفین نسبت به تعهدات خود وفا نکردند دوباره چگونه حقوق ملت ایران را زنده کرد. در شرایط کنونی بسیاری از علما و دانشجویان هستهای را اخراج کرده و تجهیزات هستهای را بتن ریختهایم با این حال هنوز تحریمها برقرار است و مشکلات بانکی ادامه دارد.
قالیباف: باید حقمان را از ۴ درصدیها و برجام بگیریم
قالیباف نیز در رابطه با برجام و حفط دستاوردهای هستهای گفت: تحریم و این قرارداد برجام موجود حتما یک سندی است که مورد احترام همه دولتها خواهد بود و طبیعتا طرف مقابل هم مکلف است که به عهد خودش عمل کند. نکته ای که مهم است امروز در اجرای برجام چه کردید؟
او ادامه داد: نکاتی را آقای رییسی بیان کردند در اجرای برجام آثارش برای مردم ما چه بوده؟ امروز از مردم وقتی سوال میکنیم آیا روزی که برجام در دستور کار بود معنیاش این بود که گشایشی در کار اقتصادی صورت میگیرد ولی این اتفاق نیفتاده است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من معتقدم اگر هم بخشی از اینها حل هم بشود باز مشکل مردم حل نمی شود چون اشکالات ما در سیستم اداره اجرایی دولت است. وقتی جلوگیری از قاچاق کالا و ارز نمیشود، وقتی وارداتچیها این کارها را انجام میهند، وقتی به مردم ظلم میکنند باز دوباره این ۴ درصدیها بهره مند می شوند.
قالیباف خاطر نشان کرد: ما باید دو کار انجام می دهیم هم حقمان را از برجام بگیریم هم از ۴ درصدیها. برجام الان شده مرکز واردات اروپاییها. به ایران نگاه کنید چقدر کالا به ما فروختهاند، سودش برای ۴ درصدیها و زحمتش برای مردم مانده است.
جهانگیری: برجام ایران هراسی را به ایران دوستی تبدیل کرد
جهانگیری در نقد سخنان رییسی درباره برجام گفت: فکر میکنم مردم ایران به طور کامل در جریان هستند . وقتی دولت یازدهم روی کار آمد همه میدانند که کشور چه وضعی داشت؛ مردم برای تهیه دارو چه کار می کردند. برای تهیه شیر خشک بچهها چه وضعیتی داشتیم؟ وضع سیلوها چگونه بود؟ دولت در همه زمینه ها موفق بود. قبول داریم ممکن است نواقصی هم داشته باشیم.
او افزود: یکی از مهمترین موفقیتها در تاریخ ایران برجام است چرا که ما به همه اهدافی که در برجام وجود داشت، دسترسی یافتیم و حق هستهای را به رسمیت شناختیم. ایران هراسی را به ایران دوستی تبدیل کردیم؛ چرا فراموش کردیم؟ اگر برجام به توافق نمیرسید و قدرت های استکباری به رویه قبلی ادامه میداد، صادرات نفت ما متوقف میشد.
جهانگیری ادامه داد: مردم ایران میدانید چه میشد اگر برجام اتفاق نمیافتاد؟ به گونهای میشد که تمام مردم از نابسامانی اقتصادی رنج میبردند. توفیق برجام باعث شد ما بگویم کشور امروز آماده توسعه است. صادرات نفت از یک و نیم میلیون بشکه به ۲ و نیم میلیون بشکه رسید و ۳۰ درصد بیمه کالاهای ما افزایش پیدا کرده. بنادر ما در زمانی تحریم بودند اما امروز کشتیهای خارجی از ایران کالا میبرند. امروز دهها میلیارد دلار صادرات صورت میگیرد برجام توفیق بزرگی است که بدست آوردیم اما به بد عهدی آمریکا باور داریم و جلوی آن میایستیم.
هاشمیطبا: عدهای چون کبک سر در برف کرده بودند و میگفتند تحریم اثر ندارد
مصطفی هاشمی طبا در نقد اظهارات حجت الاسلام رییسی گفت: ما اگر میخواهیم مسالهای را بررسی کنیم باید به سابقه تاریخی آن توجه کنیم .ساختمان پلاسکو ظرف سه ساعت فرو ریخت اما ۲۰ روز طول کشید تا آواربرداری صورت گیرد . در حالی که ما توسط قدرتهای بزرگ تحریم بودیم عدهای چون کبک سر در برف کرده بودند و میگفتند که تحریم اثر ندارد.
او افزود: در حالی که از همان کشورهای تحریمکننده کالاهای تولیدی آنها را گرانتر با واسطه خرید میکردیم. در آن زمان با پولی که از فروش نفت به دست میآوردیم ۵۰ درصد تولید یک کارخانه اتومبیل سازی سوپر لوکس آلمانی را وارد کشور کردیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: یک چنین میراثی به دولت رسیده است. برجام ممکن است مشکلاتی داشته مانند هر معاهده بین المللی دیگر داشته باشد چراکه هر طرف قصد دارد آن را به نفع خود تفسیر کند.
هاشمیطبا ادامه داد: اگر در دوره تحریم مانند دوره ایستادگی در دوران جنگ کالاها سهمیهبندی و مدیریت میشد میتوانستیم مانند زمان جنگ که با نفت بشکهای ۷ دلار تحمل کردیم کشور را اداره کنیم اما آن موقع با ولخرجیهایی به منظور پز دادن بودجه کشور را صرف کردیم و برخی از این دوستان هم آن موقع این قسم کارها را تایید میکردند و برای آنها کف میزدند و الان که تحریم برداشته شده است این حرفها و حرکات را در نقد برجام و وجود تحریمها میگویند.
روحانی: اگر برجام را قبول دارید چرا در تهران بیلبورد زده و به مذاکره کنندگان فحاشی کردید
حجتالاسلام حسن روحانی نیز در پاسخ به اظهارات سیدابراهیم رییسی گفت: مهم است مردم ما به این مسئله توجه کنند که افرادی که کاندیدا شدهاند، باید صریح به مردم بگویند با برجام چه میخواهند بکنند و با دنیا چگونه میخواهند تعامل بکنند؟
او با بیان اینکه اگر برجام توافقی مورد قبول است چرا در سراسر تهران بیلبورد زدید و به مذاکرهکنندگان ما فحاشی کردید، اظهار داشت: همانطور که گفتید مذاکرات همانند جنگ بود، در پشت این چنگ چه کردید؟ به مردم بگویید چرا به مذاکرهکنندگان توهین کردید و چه حرفهایی نامربوطی زدید و همانند دشمنان ایران مانند وهابیون سعودی، صیهونیستها و تندروهای امریکایی حرف میزدید. امروز مردم باید بدانند که این توافق با زحمت فراوان به دست آمده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه با برجام تمام تحریمهای هستهای برداشته شده است، تصریح کرد: اگر تحریمی باقی مانده است، به مردم بگویید چه تحریمی باقی مانده است. ما تحریمهای متنوعی داریم. اگر برجام نبود، نفت ما به جای ۲ میلیون بشکه صادرات، به ۲۰۰ هزار بشکه میرسید و تمام وعدههایی را که امروز میدادید و برنامههایی هم برای آن وجود ندارد، چگونه اجرایی میکردید؟
روحانی افزود: باید به مردم به صراحت بگویید در برابر برجام چه میکنید. وقتی ترامپ رئیس جمهور شد عدهای خوشحال شدند چون او میخواست توافق هستهای را پاره کند. آیا دوباره تقابل و تحریم برمیگردد یا نه؟
او خطاب به رئیسی و میرسلیم خاطرنشان کرد: آقای رئیسی در مساله هستهای چه اطلاعاتی دارید که درباره این مسئله قضاوت میکنید؟ آقای میرسلیم در فناوری هستهای ما وضعیتمان نه تنها کند نشده بلکه هر روز هم بهتر شده است و راکتور اراک بهتر از دیروز بهسازی میشود.
رییسی: به تعهدات دولت در برجام پایبند هستیم
رییسی در جمعبندی این سوال و پاسخ به اظهارات نامزدهای دیگر گفت: آقای روحانی باید در ذهنشان باشد در ملاقاتی که داشتیم البته زمانی که ایشان دبیر شورای امنیت ملی بودند در خصوص تهدیدها که وجود داشت، ایشان گفتند که بعدا در این خصوص صحبت خواهیم کرد. شاید در خصوص جریانات به میزان دیپلماتها اطلاع ندارم ولی در جریان همه موضوعات هستم و از همه دیپلماتها برای تلاششان تشکر میکنیم.
او ادامه داد: قرار بود بعد از برجام هم چرخ سانتریفیوژها و هم چرخ اقتصاد بچرخد. آیا چرخ بازار و واردات و صادرات اکنون می چرخد ؟ از آقای سیف سوال کردند نتیجه وام ها چیست؟ همچنین آقای طیبنیا و همچنین آقای ظریف که گفتند امریکاییها متعهد نبودند. تحریمها همچنان باقی است و خودشان هم میدانند.
رییسی در پایان گفت: ما نباید در مقابله با دشمن ضعف از خودمان نشان دهیم اگر آنها ببیند با یک دولت مقتدر روبه رو هستند موضوع فرق میکند. حادثه منا اتفاق افتاد و گفتند که با دختری چگونه رفتار شد، ۵۰۰ خانواده ما در منا با شهادت خانواده خود درگیر بودند و چند روز اجساد آنها در عربستان ماند. اگر رهبری آن اظهارات را در دانشگاه افسری نمیکرد که وضعیت مشخص بود. هر دولتی که میآید باید به تعهدات احترام بگذاریم و ما به تعهدات دولت پابرجا هستیم ما در دولت کار و کرامت و اقتداری که نظام دارد از حقوق ملت دفاع کنیم.
هاشمیطبا : نباید سرمایهداران را زالوصفت خطاب کنیم
سید مصطفی هاشمی طبا در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین اولویتهای سیاست خارجی دولت شما چیست بویژه چه سیاستی درباره جریان مقاومت و مقابله با جریان تروریسم دارید، عنوان کرد: طبیعی است که نگهداری شان جمهوری اسلامی در همه دنیا از یک سو و ارتباطات حسنه و تعامل فی مابین دولت جمهوری اسلامی با دیگر دولتها که به رسمیت شناخته شدند در تمام زمینهها مورد نظر است.
او ادامه داد: البته این بستگی به عملکرد طرف مقابل هم دارد. اما تدبیر در زمانهای مختلف باید متفاوت باشد همسایگانی داریم که باید با حفظ عزت و اقتدار خود با آنها در تعامل باشیم فرهنگ ارتباطی باید طبق آموزههای اسلامی باشد حسب آیه قرآن از هرزهگویی دشنامگویی و حرکاتی که دل خودمان را خنک میکند باید اجتناب کرده و خویشتن داری کنیم وبرابر عناصری که از صهیونیست و استکبار دستور میگیرند باید ایستادگی کنیم.
هاشمیطبا خاطرنشان کرد: در مورد کشورهایی که در منطقه تهدید میشوند و تهدید آنها به ما هم بر میگردد در وهله اول خود مردم کشورها باید به آینده خود فکر کنند و ما از طریق کمکهای فرهنگی و مستشاری برای ارتقای توان استقامتی آنها تلاش میکنیم و با دیپلماسی مثبت با عناصری که از ترورییسم حمایت میکنند تعامل میکنیم.
او ادامه داد: اگر بخواهیم موضوع را به سادگی بنگریم و دقت کافی نداشته باشیم قطعا ضربه میخوریم باید با استراتژی صحیح که مورد تایید نظام است کارهای لازم را بکنیم و نیروهای دفاعی خود و عناصر فرهنگی خود در کشورهای مختلف را ارتقا دهیم.
جهانگیری: اسکار فرهادی او را به نمادی از فرهنگ ایران تبدیل کرد
جهانگیری در نقد سخنان هاشمیطباء گفت: فکر میکنم ما در زمینه سیاست خارجی نیازمند این هستیم از تمام ظرفیت کشور استفاده کنیم و هم وزارت خارجی به عنوان مرکز اصلی که مسئولیت روابط خارجی کشور را برعهده دراد باید این جهتگیریها را مرتبط با امنیت و منافع ملی در سیاست خارجی عمل کند اما در کنار دیپلماسی رسمی باید به دیپلماسی عمومی نیز توجه کنیم. در اقشار مختلف جامعه افرادی هستند که قادرند در دیپلماسی عمومی شرکت کنند. هنرمندان ما باید در صحنه بینالمللی بدرخشند و ما باید به هنرمندانی که در صحنه بینالمللی میدرخشند افتخار کنیم. فرهادی یک فرد است که در اسکار جایزه میگیرد اما همین جایزه او را تبدیل میکند به یک نمادی از فرهنگ ایران.
جهانگیری افزود: ورزشکاران در عرصه بینالمللی باید جایگاه کسب کنند. توریسم یکی از مهترین عرصههای دیپلماسی عمومی است. باید قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را همراه با قدرت سخت آن تقویت کنیم. مهمترین قدرت نرم ایران، اقتدار اقتصادی و انسجام ملی آن است. به طور مشروح درباره مباحث اقتصادی کشور در جلسه آینده به صورت مشروح صحبت خواهم کرد.
رییسی: هویت ایرانی نباید مورد بیاحترامی قرار گیرد
رییسی در واکنش به اظهارات هاشمیطبا درباره «اولویتهای سیاست خارجی، گفت: دیپلماسی ما باید با توجه به اولویتهای کشور تنظیم شود. اگر امروز اقتصاد مقاومتی است باید دیپلماسی اقتصادی را در جهان دنبال کنیم. امروز در منطقه ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت داریم سهم جمهوری اسلامی چقدر است؟ در ارتباط با ترانزیت کالا رقم، رقم بسیار بالایی است و نقش ایران ارزشمند است
او افزود: ما با همسایههای خود باید روابط بسیار خوبی داشته باشیم. با عراق رابطه خوبی داریم اما سهم ما از تجارت با عراق چقدر است؟ایا نقشی که باید با عراق به عنوان یک دوست داشته باشیم داریم یا نه؟
رییسی ادامه داد: وقتی مساله اقتصادی مساله ماست؛ باید سیاست خارجی و دیپلماسی ما در کنار آن قرار گیرد؛ شان جمهوری اسلامی و شان هر شهروند ایرانی مهم است و ما نمیتوانیم به آن بی اعتنا باشیم. هویت ایرانی نباید مورد بیاحترامی قرار گیرد. دولت نباید اجازه دهد پاسپورت ایرانی مورد بیتوجهی قرار گیرد که البته موارد عدیده ای را در این رابطه شاهد بودیم که مورد بی توجهی قرار گرفت.
میرسلیم : مرزبانان بی هیچ دفاعی شهید شدند
میرسلیم در ادامه از هاشمی طبا پرسید شما نگفتید چگونه میخواهید از حقوق شهدای ما دفاع کنید شهدایی که دنیا و امنیت جهان مدیون آنها هستند. دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی بسیار ناموفق بود و نتوانست در مذاکره سیاسی با افغانستان حق ما را از رودخانه هیرمند بگیرد که در نتیجهاش سیستان و زابل خشک شده و اکثر ساکنان آن مهاجرت کردند و مرزبانان بی هیچ دفاعی شهید شدند.
میرسلیم افزود: چطور میخواهید با مساله ترکیه برخورد کنید آن هم در حالی که آنها با سدسازی در سرچشمه فرات کاری کردند که ریزگرد به زودی گریبان همه ما را خواهد کرد این چه طور سیاست خارجی است که دولت یازدهم دارد ما هنوز نتوانستایم با قطر به توافق برسیم و هنوز داریم سر میدان مشترک باهم مسابقه میدهیم و اموال کشور ما را به تاراج میبرند این چه سیاست خارجی است.
قالیباف: انسجامی در حوزه تجارت بینالملل نداریم
قالیباف در پاسخ به اظهارات هاشمیطبا تصریح کرد: دیپلماتهای ایرانی را در ترکیه کتک میزنند در تفلیس زن ایرانی را لخت کردند این چطور سیاست خارجی است دولت یازدهم ۴ سال وقت کشور را تلف کرد و نتوانست حقوق اساسی ما از همسایگان را بگیرد چگونه میتوانید در این باره عمل کنید شما به این سوالات پاسخ ندادید.
این نامزد انتخابات با اشاره به این سیاست خارجی یکی از مهمترین موضوع هر حکومتی است گفت: دولتها همانطور که به مسائل داخلی توجه دارند باید به مسائل خارجی هم توجه داشته باشند با توجه به اتفاقاتی که در جهان میافتد یک ضرورت اجتنابناپذیر است .
او ادامه داد: باید به قدرت و دیپلماسی توجه کنیم، باید به دیپلماسی مذاکره و عمومی توجه کنیم ، باید به دیپلماسی اقتصادی توجه کنیم. دولت مردم در سیاست خارجی خود در این شرایط موجود اولویت را به دیپلماسی اقتصادی داده است.
او خاطر نشان کرد: اگر دولت یازدهم امروز به حق می گوید من در دیپلماسی مذاکره موفق بودهام دلیلش این بوده که ما در دیپلماسی قدرت در گذشته موفق بودیم اقتدار داشتهایم که آنها در دیپلماسی مذاکره پای میز مذاکره آمده اند.
قالیباف یادآور شد: یکی از اشکالات امروز ما در دولت این است که انسجامی در حوزه تجارت بینالملل نداریم این کار در وزارتخانههای مختلف توزیع شده است. انشاءالله ما در برنامه مدون خود وزارت امور خارجه و تجارت بین الملل خواهیم داشت .
او افزود: اولویت دیپلماسی خارجی به دست گرفتن بازار منطقه است، همسایگان و کشورهای منطقه ما دارای ۴۰۰ میلیون نفر بازار کار است که باید به آن توجه کنیم و رویکردمان را نیز عوض کنیم.
او تاکید کرد: کشور ما از ابتدا قبل و بعد از انقلاب رویکردش واردات است ما باید این را تغییر بدهیم به صادرات و همه سفارتخانههای ما در خدمت تجار و صنعتگران و کارافرینان ما و هر کدام از آنها نماینده فروش کالای ایرانی برای اشتغال و تولید برای جوانان عزیزمان باشند انشاءالله.
روحانی: در این دولت از اهرم سیاست خارحی مجددا استفاده شد
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در پاسخ به اظهارات سیدمصطفی هاشمیطبا گفت: ما باید بتوانیم از قدرت دپیلماسی هم برای امنیت و ثبات کشور و منطقه استفاده کنیم و هم قدرت سیاسی و اقتصادیمان را افزایش دهیم.
او با بیان اینکه در این دولت از اهرم سیاست خارحی مجددا استفاده شد، اظهار داشت: سالها از این اهرم استفاده نمیشد و از آن بهرهبرداری نمیشد. در مذاکرات هستهای توانستیم حقمان را به کرسی بنشانیم. کسی باور نمیکرد که این مسئله محقق شود. همه میگفتند اگر توافق به ثمر برسد، پی ام دی را چه میخواهیم بکنیم. ما متهم هستیم اما دیدیم این مسائل حل شد و آژانس اعلام کرد همه مسئلههای گذشته حل شده و پرونده بسته شده است.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه فکر نکنیم قدرت دیپلماسیمان کم است، تصریح کرد: با همین قدرت توانستیم برای سوریه مذاکره کنیم. در سوریه عزیزانی به عنوان مستشار نظامی شرکت کرده و شهید دادیم ولی باید با این تواناییها و ظرفیتدر میز مذاکره نقد بکنیم.
روحانی افزود: من هم در جنگ مسئولیتهایی داشتم و هم در مذاکرات سیاسی برای پایان جنگ بودم. جنگ تمام شد. آیا همه حقوق ما استیفا شد؟ این کار باید توسط دیپلماتهای ما استیفا میشد. امروز در منطقه هم اینچنین است. در دیپلماسی مسل
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
شعارها و ترکیب سیاسی ستادهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری
شعارها و ترکیب سیاسی ستادهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوریبخش سیاسی الف 4 اردیبهشت 96تاریخ انتشار دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۷ ۰۰ بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیتها اندک اندک ترکیب مسئولان ستادهای انتخاباتی نامزدها مشخص میشود حالا میتوان از روی همین ترکیبدومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری با موضوعات سیاسی و فرهنگی برگزار می شود
دومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری با موضوعات سیاسی و فرهنگی برگزار می شود روز نو سخنگوی کمیسیون تبلیغات انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت دومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری روز جمعه هفته جاری با محوریت موضوعات سیاسی و فرهنگی برگزار می شود پیشتر دومین مناظره نامزدها بحضور ۵ تن از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در دیدار با رهبر انقلاب/تصویر
حضور ۵ تن از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری در دیدار با رهبر انقلاب تصویر حضور ۵ تن از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در دیدار امروز مسئولان با رهبر انقلاب آفتابنیوز ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵ ۳۸مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پخش زنده میشود
مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پخش زنده میشودبخش سیاسی الف 2 اردیبهشت96تاریخ انتشار شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۱ ۵۵ کمیسیون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در جلسه عصر امروز خود با اکثریت آرا با پخش زنده مناظره نامزدها موافقت کرد گفتنی است کمیسیون تبلیغات انتخاباوضعیت ثبت نام انتخابات نامزدهای ریاست جمهوری مناسب کشور نیست
امام جمعه موقت یاسوج وضعیت ثبت نام انتخابات نامزدهای ریاست جمهوری مناسب کشور نیست امام جمعه موقت یاسوج با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که به نظام ضربه میزند این است که هر کسی میتواند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کند گفت باید وزارت کشور شورای نگهبان و مجلس تصمیم بگیرنداحتمال انتشار اسامی نامزدهای نهایی انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه
گیل نگاه دبیر ستاد انتخابات کشور گفت احتمال دارد فردا وزارت کشور اسامی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کندعلی پور علی مطلق در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد پس از اعلام نظر شورای نگهبان به وزارت کشور در خصوص تایید داوطلبان ریاست جمهوری قانون دو روز فرصت داده تا وزارت کشورمناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری زنده پخش میشود
گیل نگاه با تصمیم کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری مناظرههای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری بصورت زنده پخش میشود جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری دقایقی پیش به ریاست عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور تشکیل جلسه داد در این جلسه موضوع نحوه پخش مناظرههای تاعلام نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم+اسامی
اعلام نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم اسامی صلاحیت آقایان روحانی رئیسی جهانگیری قالیباف میرسلیم و هاشمیطباء برای حضور در رقابت انتخابات ریاستجمهوری از سوی شورای نگهبان تایید شده است آفتابنیوز ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعيه شماره ۸ شش نامزد احراز صلاحيت شدهآغاز ثبت نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از 22 فروردین به مدت 5 روز
آغاز ثبت نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از 22 فروردین به مدت 5 روز رئیس ستاد انتخابات کشور از آغاز نامنویسی از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از 22 فروردین به مدت 5 روز خبر داد علی اصغر احمدی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد روز سه شنبه 22 فروردینحضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در صداوسیما
این خبر به روز رسانی میشود حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در صداوسیما برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای حضور در دومین مناظره در صداوسیما حاضر شدند به گزارش خبرنگار ایلنا تا ساعتی دیگر دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با محور مسائل سیاسی و فرهن-
گوناگون
پربازدیدترینها