واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اس-۴۰۰های روسی تا چه اندازه کارآمد هستند؟ آیا روسیه میتواند جلوی حملات موشکی آمریکا علیه دولت سوریه را بگیرد؟
سامانه اس-۴۰۰ تا بحال در معرض رویارویی مستقیم با موشکهای کروز امریکا قرار نگرفته است و ممکن است نیروهای روس به دلایل نظامی و نه سیاسی از شلیک به سوی موشکهای امریکایی خودداری کردهاند.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- مقامهای روس از تصمیم آمریکا برای حمله به فرودگاهی متعلق به دولت سوریه در روز پنجشنبه با استفاده از موشکهای کروز انتقاد کردند. در این میان، دیمیتری پسکوف سخنگوی رییسجمهوری روسیه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که پرسید چرا روسیه برای جلوگیری از حمله هوایی امریکا مداخلهای نکرد و وارد عمل نشد، پاسخی نداد.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه «نیوزویک» با انتشار گزارشی اشاره میکند که سکوت او حاوی حزئیات مهمی است. این نشریه اشاره میکند که تعداد تلفات حمله امریکا نسبت به میزان موشکهای پرتاب شده (۵۹ موشک تام هاوک) پایین بوده است. تحلیلگر موسسه امنیتی استراتفور نشان میدهد که در زمان حمله به پایگاه در حمص، روسها و سوریها اکثر پرسنل خود را از آن منطقه خارج کرده بودند، این در حالیست که روسها نیروهای خود را در ساحل غربی سوریه متمرکز کردهاند و هدفشان حراست از بندر طرطوس است که از پیش از سال ۲۰۱۵ میلادی نیروهای روس و سوری در آنجا استقرار یافته بودند. با این حال، حمله به یک مرکز دفاع سوریه هرچند که این پایگاه تحت کنترل مستقیم روسیه نبوده برای روسها میتواند زنگ خطری باشد. طبق گزارشها شش نفر از پرسنل سوریه در حمله موشکی متعدد امریکا کشته شدهاند که نشان میدهد هر دو طرف روسی و سوری تاسیسات را تخلیه کرده بودند.
نیوزویک اشاره میکند که به احتمال زیاد روسها هشدار را از سوی امریکا دریافت کرده بودند که ممکن است آن منطقه هدف حمله قرار گیرد و به همینخاطر منطقه را تخلیه کرده بودند.
نیوزویک اشاره میکند که روسیه با در اختیار داشتن سامانه دفاع ضدموشکی اس-۴۰۰ در سوریه میتواند پهپادها، جنگندهها و حملات موشکی را خنثی کند. این سامانه همچنین قادر به هدفگیری همزمان چند هدف است؛ از جمله پایگاه حمص در محدوده ۴۰۰ کیلومتری محل استقرار سامانه. دولت سوریه اما چنین امکانات و قابلیتهایی را ندارد. در نتیجه، با اخطار قبلی نیز روسیه احتمالا دارای قابلیت توانمندی برای مقابله با تام هاوک امریکایی بود.
البته سامانه اس-۴۰۰ تا بحال در معرض رویارویی مستقیم با موشکهای کروز امریکا قرار نگرفته است و ممکن است نیروهای روس به دلایل نظامی و نه سیاسی از شلیک به سوی موشکهای امریکایی خودداری کردهاند.
این نشریه در ادامه به نقل از «الکس کوچکاروف» تحلیلگر در HIS Maarkit اشاره میکند که اس-۴۰۰ قادر به خنثی کردن چندین حمله در آن واحد است اما تصمیم سیاسی در مسکو متفاوت از این قابلیت بوده است. او میگوید: «من فکر میکنم روسها تصمیم گرفتند تا از درگیری نظامی مستقیم با امریکا خودداری کنند، آن هم در کشور ثالثی چون سوریه؛ چرا که این درگیری میتواند به تشدید غیرقابل کنترلی از حوادث منجر شود و روسیه از سوی امریکا درباره حملات احتمالی و قریب الوقوع آگاه شده بود و به همین خاطر است که روسها هیچگونه تلفاتی در حادثه حمله به پایگاه هوایی نداشتند. روسیه قابلیت رهگیری تام هاوک را داشت اما تصمیم گرفت این کار را انجام ندهد».
نیوزویک اشاره میکت که هدف از استقرار اس-۴۰۰ در سوریه محافظت از امکانات روسیه است و نه تمام امکانات متحدان روسیه. در نتیجه میتوان درک کرد که چرا روسها حملهای علیه موشکهای امریکایی انجام ندادند. از دید این نشریه تا زمانی که حضور در حریم هوایی سوریه از سوی هر دو طرف وجود داشته باشد احتمال بروز اتفاقات ناگوار وجود خواهد داشت.
حمله اخیر امریکا، روسیه را در موقعیت دشواری قرار داده است. وزارت دفاع روسیه گفته که برای افزایش اثربخشی دفاع هوایی نیروهای سوریه تلاش خواهد کرد، بدون آنکه جزئیاتی را در اینباره مطرح کند. احتمال آن زیاد است که این اثربخشی سبب شود تا نیروهای هوایی سوریه وارد منازعه نظامی با اسرائیل و حمله هوایی شوند. طبق گزارشها یکی از ناوهای نیروی دریایی روسیه مسیر خود را از دریای سیاه به سوی مدیترانه تغییر داده است؛ ناوی که مجهز به موشک است و مشخص نیست آیا قصد مقابله با امریکا را دارد یا خیر. آنچه مشخص است اینکه گزینههای روسیه در همکاری با امریکا محدود شده هستند. «جان هربست» سفیر سابق امریکا در اوکراین معتقد است که بدون شک پس از حمله اخیر امریکاییها، روسیه دستکم در شرایط کنونی در موضع ضعیفتری نسبت به گذشته در سوریه قرار خواهد گرفت.
سامانه اس-۴۰۰ روسیه چه قابلیتهایی دارد؟
سامانه زمینبههوای اس-۴۰۰ نسل جدید سامانه پدافند هوایی روسیه است. این سامانه به عنوان بهبودی در خاواده پدافند هوایی اس-۳۰۰ قلمداد میشود. به گفته منابع روسی و دیگر کشورها، اس-۴۰۰ قادر به تشخیص ۱۰۰ هدف به طور همزمان و درگیرشدن با ۱۲ هدف به طور همزمان از محدودهٔ ۴۰۰ کیلومتری است. این هدفها میتوانند از جمله انواع هواگرد، هواپیما، موشکهای کروز و موشکهای بالستیک باشند.
اس-۴۰۰ با داشتن قابلیت ۳ موشک مختلف، بسیار دوربرد ۴۰ان۶ (40N6)، دوربرد ۴۸ان۶ (48N6)، و موشکهای با برد متوسط ۹ام۹۶ (9M96) قادر به پوشش کل عملکرد مورد نیاز است. هر یک از این موشکها دارای قابلیتهای متفاوت است.
۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]