واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران خطاب به شهرداری: بهجای کَندن آسفالت چهارراهها، فکری بهحال موشها کنید
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با انتقاد از عملیات سنگ فرش کردن سه چهارراه مرکز پایتخت که تحت عنوان طرح ارتقای کیفیت زندگی در حال اجراست گفت: در شرایطی که شهر، شهروندان و مدیریت شهری از نظر اقتصادی در محدودیت و مضیقه مالی قرار دارند، شهرداری کاری واجب تر از این ندارد که آسفالت سالم کف خیابان ها را بِکند و آنها را سنگ فرش کند؟!
به گزارش آخرین نیوز، از ابتدای نوروز ۹۶ تاکنون، شهرداری تهران چهارراههای سیروس، سرچشمه، مخبرالدوله و میدان بهارستان را شخم زد تا آنها را سنگفرش کند. قرار بود تا پایان هفته دوم فروردین ۹۶، این طرح به پایان برسد. اما هنوز این محدوده ممنوعیتهای ترافیکی برقرار است.
محمد حقانی رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران که هفته گذشته از این طرح دیدن کرده بود، دراین باره به خبرآنلاین گفت: در شرایطی که شهرداری با انبوه مسائل و مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کند و بدهی های فراوانی به پیمانکاران دارد، واقعاً اولویت شماره یک تهران، این است که کف چهارراه ها را بِکنیم و سنگ فرش کنیم؟ او در پاسخ به این پرسش که گفته می شود این طرح در راستای ارتقای کیفیت زندگی مردم اجرا می شود، گفت: سنگ فرش کردن کف چهارراه های پر تراکم و پر ترافیک منطقه 12 که با مسائل و مشکلات فراوانی برای اهالی و کسبه همراه بوده، واجب تر است یا این که چاره ای برای از بین بردن انبوه موش هایی که در انهار و جوی های این منطقه از سر و کول هم بالا می روند، بیندیشیم؟ چرا در طرحی که با پول مردم اجرا می کنید، نظر مردم را نمی پرسید؟ رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفت: اعتقاد داریم هیچ اقدامی در ارتقای کیفیت زندگی مردم مؤثرتر از تجهیز ناوگان حمل و نقل شهری و توسعه زیرساخت های حمل و نقلی با محوریت تکمیل مترو نیست، گسترش حمل و نقل عمومی در محدوده مرکزی تهران و اجرای سیستم LRT در این منطقه بیشتر به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک می کند یا سنگ فرش کردن چهارراه ها؟ به گفته حقانی اهالی و کسبه این محدوده به میزان گسترده ای از این طرح ناراضی هستند: شهروندانی که مجبورند مسیر 5 دقیقه ای را در 45 دقیقه طی کنند، از اجرای طرحی که زندگی و کسب و کار آنها را تحت تأثیر قرار داده به شدت عصبانی هستند، الفبای حکمرانی در شهر و دمکراسی شهری و بِ بسم اللهِ مردم سالاری دینی حکم می کند، قبل از این که طرحی را در ناحیه ای اجرا کنیم، نسبت به ارزیابی محلی آن اقدام کرده و حداقل از مردم همان محله راجع به آن طرح نظرسنجی کنیم. او گفت: بارها بر وجود پیوست های زیست محیطی، اجتماعی و فرهنگی در اجرای طرح های شهری تأکید کردهایم، سؤالی که در این میان مطرح می شود، این است که واقعاً در این طرح و طرح های مشابه که با پول خود مردم اجرا می شود، چقدر نظر مردم را دخالت داده ایم و چه اندازه رضایت مردمی که در محل اجرای پروژه کار و زندگی می کنند، برای مجریان طرح اهمیت دارد و به آن توجه می کنند؟ چه چیز ناآرامی را می خواهید آرام کنید؟ رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: اعتقاد دارم طرح سنگ فرش کردن تقاطع های منطقه 12 با هدف آرام سازی این منطقه، هدر دادن پول مردم و هزینه اضافی است، در منطقه ای که آنقدر درگیر ترافیک است که سرعت خودروها از چند کیلومتر در ساعت تجاوز نمی کند و خودروها در ترافیک سنگین چاره ای جز توقف طولانی مدت پشت راهبندان چهارراه ها را ندارند، آرام سازی چه معنا و مفهومی دارد و چه چیز نا آرامی را می خواهید در این منطقه آرام کنید؟ حقانی گفت: اگر شهرداری به آرامش مردم فکر می کند، به جای سنگ کردن محل عبور و مرور آنها، فکری به حال موش های شهر بکند که به ویژه مناطق مرکزی شهر به جولانگاه آنها تبدیل شده و بهداشت محیط و سلامت مردم این مناطق را مورد تهدید قرار داده اند، متأسفانه در اجرای پروژه های شهری، اولویت ها و ضرورت ها مورد غفلت قرار گرفته است. رییس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفت: منطقه 12 در محدوده مرکزی شهر، شناسنامه شهر تهران و قطعه ای ارزشمند، شاخص و قیمتی از پازل تاریخ پایتخت است، پازلی که سایر قطعات آن متأسفانه به مرور زمان گم شده، محو شده یا تغییر شکل داده اند و این که هر روز بر اساس تصمیمات سلیقه ای، چهره این منطقه را تغییر دهیم، به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.
یک قدم تا سلامتی
یکشنبه, 20 فروردين 1396 ساعت 13:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]