واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واکنش روزنامههای آمریکا به حمله موشکی به خاک سوریه
یک روز پس از حمله موشکی آمریکا به خاک سوریه، روزنامه های اصلی آمریکا با تکرار روایت رسمی دولت ترامپ مبنی بر مسولیت دولت سوریه در حمله شیمیایی شمال این کشور، به گمانه زنی درباره پیامدهای حمله موشکی به خاک سوریه برای روابط با روسیه پرداخته و از سردرگمی در کاخ سفید برای اقدام بعدی در سوریه سخن به میان آورده اند.
آفتابنیوز : روزنامه های روز جمعه در آمریکا حمله موشکی به خاک سوریه را بطور گسترده ای پوشش داده و در مقاله و تحلیل های مختلف به ارزیابی واکنش اولیه مسکو پرداخته و اقدام بعدی دولت ترامپ را در سوریه مبهم توصیف کردند.
نیویورک تایمز در مقاله ای با عنوان "حمله به سوریه، روابط با روسیه را به خطر انداخت"، با اشاره به هشدار قبلی آمریکا به مسکو برای تخلیه نیروهایش از پایگاه هوایی الشعیرات نوشت: این حمله موشکی، آمریکا را وارد مرحله بسیار خطرناک رویارویی نظامی با نیروهای روسیه در منطقه کرد. با این حال روسیه به سمت افزایش تنش با دولت ترامپ نرفته و واکنش اولیه مسکو که بیشتر به محکومیت لفظی محدود بوده، نشان می دهد که کرملین خواستار آرامش است.
همچنین "نیکولاس کریستوف"، مقاله نویس نیویورک تایمز در تحلیلی، با تایید سیاست جنگ طلبانه ترامپ علیه سوریه نوشت: مهمترین پرسش پیش رو این است که گام بعدی در سوریه چه خواهد بود؟
وی توصیه می کند که دولت ترامپ این حمله موشکی را وسیله ای برای فشار آوردن به سوریه برای ایجاد یک آتش بس در آن کشور قرار دهد. با این وجود؛ کریستوف نسبت به توانایی وزیر خارجه آمریکا برای بهره برداری از این فرصت ابراز تردید کرده و وی را از لحاظ توانایی دیپلماتیک، ضعیف توصیف می کند.
وی در ادامه نوشت: در خصوص حمله به سوریه، اوباما اشتباه کرد و ترامپ کار درست را انجام داد. بدترین اشتباه اوباما در سیاست خارجی انفعال در موضوع سوریه بود.
مقاله نویس نیویورک تایمز با اشاره به احتمال واکنش ایران و روسیه علیه نیروهای مداخله گر آمریکایی در عراق و سوریه می افزاید: با این وجود، اگر ما به دنبال سرنگونی اسد از طریق نظامی نرویم، به نفع همه طرف های درگیر خواهد بود که از افزایش تنش خودداری کنند.
نویسنده نیویورک تایمز، راه حل بلند مدت بحران سوریه را تقسیم "دوفاکتوی" سوریه خوانده و مدعی می شود که تقسیم سوریه تا زمانی که اسد کنار برود، برقرار خواهد بود.
با این همه، نویسنده نیویورک تایمز نسبت به کفایت و توانایی ترامپ برای حل مساله سوریه ابراز تردید کرده و در پایان می نویسد: اکنون همه چیز به این بستگی دارد که آیا ترامپ بی کفایت خواهد توانست که از چالش دشوار بهره برداری از جنگ برای رسیدن به صلح برآید یا نه.
روزنامه واشنگتن پست روز جمعه با پوشش اخبار سوریه، در یکی از مطالب صفحه نخست خود به پیش بینی راهبرد ترامپ و اقدام بعدی دولت وی در سوریه پرداخت.
این مقاله با اشاره به برخی مخالفت ها و نگرانی ها در کنگره در خصوص قانونی بودن اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه نوشت:
چالش بزرگ ترامپ در روزهای آینده این است که آیا خواهد توانست از فرصت حمله موشکی برای یک راهبرد بلند مدت بهره برداری کرده و به باتلاق جنگ سوریه کشیده نشود یا خیر؟.
واشنگتن پست همچنین به اطلاع رسانی آمریکا به روسیه درباره این حمله موشکی اشاره کرده و می نویسد: از آنجا که روس ها دیدار آتی وزیرخارجه آمریکا را از مسکو لغو نکردند، می توان گفت که مسکو با حمله موشکی آمریکا کنار آمده است و به دنبال تنش نیست.
واشنگتن پست با اشاره به سردرگمی در دولت آمریکا درباره اقدام بعدی ترامپ می نویسد که برخی مقامات آمریکا خواستار حملات هوایی بیشتر بوده و برخی دیگر از ضرورت ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه سخن می گویند. اما همه اینها خطر درگیری با ارتش روسیه و واکنش ایران را در پی خواهد داشت.
روزنامه وال استریت ژورنال در تحلیلی درباره راهبرد نظامی آمریکا در سوریه نوشت: مقام های کاخ سفید می گویند این حمله موردی بوده و فعلا برنامه ای برای ادامه آن نیست.
وال استریت ژورنال با اشاره به تاثیر منفی فوری حمله موشکی به الشعیرات بر جنگ با داعش می نویسد که نظامیان آمریکایی مستقر در شمال سوریه از ترس واکنش احتمالی، در لاک احتیاط فرو رفته اند.
روزنامه لس آنجلس تایمز نیز در مقاله ای به تاثیر حمله موشکی به خاک سوریه بر روابط با مسکو پرداخته و نوشت: این حمله هرگونه امید به بهبود روابط دو جانبه را از بین برد.
این روزنامه همچنین در مقاله ای دیگر تاکید می کند که تاثیر حمله موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات در سوریه به این بستگی خواهد داشت که ترامپ چه خواهد کرد.
لس آنجلس تایمز با ناچیز خواندن تاثیر این حمله موشکی بر توانایی نظامی ارتش سوریه می نویسد: اگر فقط به این حمله موشکی بسنده شود، اقدامی بی فایده صورت گرفته است.
لس آنجلس تایمز می افزاید: اکنون فشار بر ترامپ برای یک راهبرد مشخص در سوریه افزایش خواهد یافت و ممکن است حمایت و تشویق متحدین آمریکا و اعضای کنگره از ترامپ، نوعی سردرگمی در تصمیم گیری وی به وجود آورد. این فضای ایجاد شده در داخل و خارج این پتانسیل را دارد که ترامپ را به سوی اقدام نظامی دیگر در سوریه سوق دهد.
۱۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]