واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
لاوروف:امریکا نیازمند همکاری با ایران است/ ایران هرگزحاکمیت فدراسیون روسیه را به چالش نکشید/ برجام نباید به خطر بیفتد
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما روس ها گرفتار مشکل از سوی جنگجویان تروریست خارجی بودیم می دیدیم که در آن زمان بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه تروریست های خارجی را تشویق می کردند که علیه روسیه کار کنند این در حالیست که ایران هرگز و هیچ گاه حاکمیت فدراسیون روسیه را به چالش نکشید و هرگز با گروه های افراط گرای اسلامگرا برای تحریک رادیکالیسم و ایجاد مشکل برای ما کار نکرد.
روز نو : وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما روس ها گرفتار مشکل از سوی جنگجویان تروریست خارجی بودیم می دیدیم که در آن زمان بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه تروریست های خارجی را تشویق می کردند که علیه روسیه کار کنند این در حالیست که ایران هرگز و هیچ گاه حاکمیت فدراسیون روسیه را به چالش نکشید و هرگز با گروه های افراط گرای اسلامگرا برای تحریک رادیکالیسم و ایجاد مشکل برای ما کار نکرد.
سرگئی لاوروف در بخشی از این مصاحبه در انتقاد از ائتلاف ضد داعش تشکیل شده توسط اوباما رییس جمهوری سابق امریکا می گوید:«اگر شما می خواهید یک همبستگی واقعی را نشان دهید این خوب است که به بسیج افکار عمومی در بسیاری از کشورهایی بپردازید که امکان آن را دارید.
ما در این ائتلاف دعوت نشدیم. ایرانی ها دعوت نشدند. برخی از دیگر کشورها که به نظر من شرکای مهمی در مبارزه علیه داعش می توانستند باشند دعوت نشدند. به نظر من دولت اوباما از این کار انگیزه های ایدئولوژیک داشت. اکنون ما فرصت از سرگیری همکاری ها را داریم. ما می توانیم در زمینه سوریه با یکدیگر همکاری کنیم.
پرزیدنت ترامپ گفته که قصد دارد علیه تروریسم با هدفی بین المللی بجنگد و من باور دارم این هدف کاملا طبیعی است. ما اهداف مشترک زیادی در این زمینه داریم. در اینجا بازهم باید اشاره کنم که تروریسم دیده ای است جهانی در نتیجه زمانی که می خواهید وارد جنگ علیه آن شوید بایستی به حقوق بین الملل نیز توجه داشته باشید. اکنون ما روس ها، ایران و حزب الله در جنگ علیه تروریسم هستیم.
دولت سوریه نیز علیه تروریسم است ولی همه طرفین گلایه داریم که چرا امریکا ما را به ائتلاف دعوت نکرده است. ما (روس ها) برای حل اختلافات کارهای عمده ای را انجام داده ایم.
زمانی که ایالات از توافق با ما عقب نشینی کرد من با جان کری صحبت کردم ما مسیرمان را به سوی استفاه از فرصت های دیگری تغییر دادیم و پس از آن با ترکیه توافق کردیم توافقی که مورد حمایت ایران نیز قرار گرفت توافقی مبتنی بر ترک مخاصمه میان دولت و گروه های معارض سوری.
ما در آستانه مسیر موازی کسب حمایت از مذاکرات ژنو را با تمرکز بر سازوکار نظارت بر ترک مخاصمه در پیش گرفتیم».
لاوروف در ادامه اشاره می کند که جای گفتن ندارد که تعدادی از بازیگران خارجی سعی در تحریک و تشویق گروه های رادیکال و مسلح افراطی در سوریه دارند و این موضوع مانعی در مسیر ایجاد صلح در سوریه است.
در بخش دیگری از این مصاحبه خبرنگار «نشنال اینترست» اشاره می کند که در مورد ایران به نظر می رسد که دولت ترامپ این پیام را داده که خواستار اجرای توافق هسته ای منتهی با سخت گیری بیش ترو شدیدتر در مقایسه با گذشته است و می خواهد نقش منطقه ای ایران را قاطعانه به چالش بکشد. او در این باره این پرسش را مطرح می کند که آیا روس ها در این زمینه با امریکایی ها همراه می شوند و همکاری خواهند کرد؟
لاوروف پاسخ می دهد:«در مورد ایران، طرح جامع اقدام مشترک (برجام) محصول تلاش جمعی و مصالحه تمام طرفین بود. اما نکته مهم آن است که نباید هرگز اجازه داد که این مصالحه به خطر بیفتد.
این یک مصالحه بود که اجازه می داد تا همه ما با کمک آژانس بین المللی انرژی اتمی مطمئن شویم که برنامه هسته ای ایران در مسیری صلح آمیز حرکت می کند و تمام عناصری که باعث ایجاد سوء ظن شده حذف خواهند شد و همگی از کنترل و نظارت بر ترتیبات اجرای مفاد توافق از سوی ایران اطمینان کسب کنیم. من فکر نمی کنم دولت ترامپ در مسیری فکر می کند که در شعارهای انتخاباتی مطرح شد مبنی بر این که ایران اولین تهدید تروریستی در جهان است ما هیچ گونه شواهدی نداریم که این ادعا را اثبات کند.
دست کم در دهه ۹۰ میلادی زمانی که در شمال قفقاز ما روس ها گرفتار مشکل از سوی جنگجویان تروریست خارجی بودیم می دیدیم که بسیاری از تروریست ها از همسایگان ایران به منطقه می آمدند اما نه از خود ایران. ما می دانیم که در آن زمان بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه تروریست های خارجی را تشویق می کردند که علیه روسیه کار کنند این در حالیست که ایران هرگز و هیچ گاه حاکمیت فدراسیون روسیه را به چالش نکشید و هرگز با گروه های افراط گرای اسلامگرا برای تحریک رادیکالیسم و ایجاد مشکل برای ما کار نکرد.
آن چه اکنون می بینیم همکاری ما با ایران و ارتش دولتی سوریه در مبارزه با تروریست ها در سوریه است. ایران بازیگر قدرتمندی در عرصه میدانی و زمینی است که از سوی دولت سوریه برای کمک رسانی دعوت شده است.
ایران دارای نفوذ زیادی بر روی نیروهای شبه نظامی حزب الله است که آنان نیز به طور مشروع با دعوت به مبارزه علیه تروریست ها وارد شده اند. اگر می خواهید تروریست ها را در سوریه شکست دهید باید با ایران و حزب الله هماهنگ باشید.
من در حال حاضر این موضوع را از نزدیک لمس می کنم. آژانس بین المللی انرژی اتمی به طور منظم طبق مفاد برجام عملکرد ایران را در آخرین گزارش های خود مورد ارزیابی قرار می دهد. در آخرین گزارش نیز بار دیگر تایید شد که هیچ نقضی از سوی ایران در اجرای مفاد برجام روی نداده و تهران به تعهدات خود پایبند بوده است»
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]